Bu doğru mu Leyla zana nin anneannesi halide Edip adivar mi .
Printable View
Bu doğru mu Leyla zana nin anneannesi halide Edip adivar mi .
Şimdi aklıma takılan soru Leyla zana nin kürt olması babadan dolayı mı.annesi turkmuydu.ya da halide Edip de kurtmuydu
Google da bu konu yok.saklanan bir bilgi mi bu.
felek çakmağını eyledi çengel
yare varam diyom komuyor engel
ölürsem sevgilim üstüme sen gel
gözün yaşı ile yu leyli leyli
dostluğun adını saklı koymuşlar
yazın beni yoğa gayri.
ara nağme vaktiniz geldiğinde pişman olacağınız bir hayatı yaşamayınız.
hani film şeridi gibi geçiyor ya o an bütün hayatın , ah keşke dememek için duyguları aklın yönetiminde dizginlemeli.
Faiz inecek gibime geliyor o yüzden ben bile 9.73 den dolarcı oldum. Sattım senetleri..
Bizim mahallede '' deli '' muzaffer abi var. Bir günde kaymakam, vali, hakim, müfettiş, albay vb. olur . Giyimine çok önem verir. Mahalle de önceden tanımayan herhangi birisi bir şekilde kendisiyle muhatap olursa 4-5 dakikada ağzı açık saygı duyarak ayrılır sohbetten.
Bizim forumda da sallayan sallayana... Memlekette resmi kurumların bile bilmediği derin bilgilere ulaşan, bazen vatansever bazen bölücü olabilen aklıyla sorunlu tipleri maalesef okumak zorunda kalıyoruz. Moderatörün işi çok zor. Lakin, faydalıları burada tutmak adına faydasızları şutlamak gerekir. Yoksa her gün her saat gereksizlerle muhatap olmak akıl sağlığına zarar veriyor.
https://i.hizliresim.com/a6vkydr.jpg
Sedat Reyisin dediği gibi, bu kış "Çok güleceğiz çok."
Yazın bir kenara 9.69 ben kırdım diyeceğim...
Bana da 422 TL geldi. Çok eskiden öğrenciyken, sayacı hacklamiştik, 5 tane elektrikli ısıtıcı çeviremiyordu sayacı, yalnız tuvaletteki su borusuna dokununca elektrik çarpıyordu, ona sayıyorum :p
Daha doğalgazık şenlikleri başlamadı, 600 gayme de ona gelirse, gülmeyi bırakıp pişmiş kelle gibi sırıtacağız.:oleyo:
Nette pişmiş kelle fotoğrafları var, ama sevmeyenler olabilir diye koymadım.
Cereyan ve gaz faturası düşünmekten, etli butlu bir konuya giremedim, BAĞ-GUR emeklisinin keyfini bozanların...
Ayrıca maalesef doğalgaz yok bulunduğumuz yerde,burada çıkarılan düşük kalorili kalorifer kömürü kullanılıyor,yaklaşık 7-8 ocak var ancak tonu 500 tl olan kömür her nedense bir anda 900 tl oldu,rivayet il dışından birileri toptan alım yapmış,4 bin tl öderken yaklaşık 6 bin tl ödeyeceğiz bu yıl,o zaman dans başlasın.....:halay:
Baktım, doğalgazın M3 2 gaymeymiş, g.tünde ÖTV KDV gibi fıldır fiş yoksa, 600 kaat kesin.
Abiler bakın ne buldum, iyi teklif :p
Bu ölünce de torunu geçecekmiş partinin başına..
Nesiller boyu 'saadet' partisi, dersaadet, der Saadet...ama Saadet kız ismi die Saadet uymadı :cool:
Der Sedat tan ne haber, sesi soluğu kesildi bu aralar..
https://i.hizliresim.com/4ik6brg.jpg
Ben onun, babasını da bilirim.
Neyse Ecevit beceriksizin tekidir derim ya hep, Erbakanlan koalisyonu bozdu MC hükümetlerine sebep oldu, halbuki at arabaya 4 torba çimento 20 tane çubuk demir Erbakanı yolla, boş gördüğü yere temel atsın dursun.
O temel atma muhabbetleri doğrudur Refah-Yol zamanı nirvanasını yapmıştı, doğuda sadece ön duvarı olan arka duvarları olmayan besi çiftliği, fabrika binaları vardı yol kenarlarında..
İşin ilginci vatandaşa sorarsın bunlar ne ben anlamadım sadece ön duvarları var diye, gülerek hepsi cevap verirdi, dövletten para almak için yaptılar bunları, diye.
Der Sedat günah çıkarma formatında, 'gövdemi yakar giderim' diye şarkı söylemeye devam ediyor, rölantide...
Az helecanlanmadık halbüsem :p
Lütfü' nün Ziraat Bankasına 36 milyon dolar borcu varmış. Vay anasını sayın seyirciler, siyaset tiyatrosu devamke.. Bu Ziraate bi de biz mi taksak yaw
Gene de rahmetlinin bir vizyonu vardı ,karınca misali yangına damla ile su taşıyordu ama en azından tarafı belli olmuştu.Şimdi ben bakıyorum yok zafer havaalanı,yok, çanakkale köprüsü, yok çemişgezek üniversitesi ,yok hasta garantili şehir hastaneleri falan habire paralar saçılıp duruyor.Zamanında rahmetli o temellerle en azından kimseye zarar vermiyordu,hayal de olsa fabrika açmak lazım düşüncesini milletin aklına düşürüyordu.Ben o konuda hiç ama hiç kızmıyorum rahmetliye:)))))))
1967 de siyasete girene kadar bildiğin bilim adamı erbakan.Hem de baya üst düzey bir adam.Aslında o konuda fırsat verilseymiş belki de şu anda yerli markamız vardı,hem de ordan burdan toplama değil kendi imalatımız bir otomobil markamız olabilirdi.
Dışarıdan gelen her dayatmayı koro halinde kabul eden iktidara ve muhalefete oy vereceğime, buna oy veririm daha iyi.
En azından babasının geçmişte dışarıya karşı dik durmuşluğu var.
Bu 10 Kasım'da ne gibi vukuatları olacak diye bakınıyorum twitter'da;
10 Kasım TT listesinde üstte, alttan 11 Kasım Perşembe yi devreye sokmuşlar besliyorlar ustaca, farklı farklı alt konulardan besleniyor.
Balık hafızalarımıza omega desteği sunalım;
İlk başlarda 'bunnar', 10 Kasım'da niye Anıtkabir' e gidiyoruz, İstiklal Marşında niye ayağa kalkıyoruz, heykelin önünde niye saygı duruşunda bulunuyoruz falan derlerdi, Arınç' tan takiyye dersi alınca odalarına Atatürk posteri filan asmaya başladılar.
Bu 10 Kasım'da da rahat durmaz bunnar, bakalım napacaklar..
Dolar kötü düşecekmiş.
Tedbirinizi şimdiden alın.
Sonra yandım Allah demeyin.:)
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaz...el/621408.aspx
Ben de diyorum ki ha akpye basmışım ha chpye.
Önceden derdim ki "din goygoyu seven kesim 20 yıldır mutlu yaşadı. Ben Atatürk goygoyu seviyorum arkadaş. Biraz da ben mutlu olayım. İki tarafın da davasında samimi olmadığı kabak gibi ortada. Ama ben biraz da Atatürkçüymüş gibi yapanlar başa geçsin istiyorum. Ben o şekilde mutlu olacağım"
Ama en son dsö dayatmalarında bazı chplilerin özgürlüğümüze "saldırı" olarak saydığım açıklamaları,
ülkede bebekler ve hamileler "kobay" olarak kullanıldığında iktidarın da muhalefetin de tek kelime etmemesi,
sonra da iklim kılıfı giydirilmiş "haraca bağlama sözleşmesi"ne hepsinin sıcak bakması,
tüm partilerin tamamen aynı olduğunu üstüne basa basa tescilliyor.
(Banu Avar bunu hep derdi de inanasım gelmezdi)
Siz yine istediğiniz partiye oy verin. En azından vatan için iyi bir şey yaptığınızı düşünüp iç huzura erersiniz.
Bayağı ezberlemiş güncel ekonomiye dair verileri,
-de dolar almakla altın almanın aynı şey olduğunu hala çözememiş :p
Dolarları satıp altın alıyoruz beyler, hem de fiziki, tamam mı :plc:
Cari açığı şöyle de düşürebilirler, ÖTV' ye mevcut haliyle %100-200 zam yapsınlar, cep telefonu, bilgisayar, elektronik, otomobil satışlarını bıçak gibi kesecek düzeyde, tarihi rekor fazla veririz bu sene...
Birden çok değişken var, çok bilinmeyenli denklem gibi bu iş, X artınca evet Y düşüyor ama, Z de hakkın rahmetine kavuşuyor, bi türlü çözemediler, doktora tezlerini parayla alacaklarına hocalarına yazdıracaklarına kendileri yazsalardı, bu gibi sorunlarımız olmaya bilirdi...gene olurdu bu siyasi zihniyetle, olma mı?