Ben bugun iki tane hasladim..
Sarisi aldim, beyazini yedim..
Sarilari kedilerin mamalarina karistiracagim..
Onlarin kolestrol sorunu yok diye dusunuyorum..
Syg,
İş Bankası, 10-11-12 Ocak 2022 tarihlerinde;
• 700 milyon TL nominal değerli,* 13.06.2022 vadeli (151 gün)
ve 07.11.2022 vadeli (298 gün), benzer vadeli Devlet İç Borçlanma
Senetleri üzerine %0,05 ek getiri sağlayan finansman bonolarının
halka arzını gerçekleştiriyor.
• Asgari katılım 1.000 TL olup İnternet Şubesi’nden kolayca
talepte bulunabilirsiniz.
devlet iç borçlanma senetlerini faizi nedir?
Why I Eat 4 to 5 Eggs a Day – Eggs and Cholesterol – Dr.Berg on Benefits of Eating Eggs
https://www.youtube.com/watch?v=FH8RsqjlS2o
5 yıllık tahvil yeni rekor 26.49%
Eggs Increase Risk of Heart Disease: New Study Says...Really?
https://www.youtube.com/watch?v=RU8jn0kAmfk
Geçmişte bir vegan videosu izlemiştim. Süt için canlının yavrusu hızlı büyüsün diye ürettiğini bu nedenle insan için belli bir yaş üstünde yararlı olmadığını belirtmişti. Benzer mantıkla yumurtada aslında bizim yememiz için değil, içindeki yavru büyüsün diye üretiliyor. Bu nedenle belli bir yaş üstüne sağlıklı olmaması muhtemel.
Yinede video sonrasında yumurta yemeye devam ediyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Stresten kurtulmak mümkün. En azından kontrol edilebilir. Bunun için çeşitli yöntemler var.
Örneğin;
Nefes tekniği.
Yoga.
vb. gibi çalışmalar var.
TV de haber izlemeyin... 10 senedir tv yi hemen hemen hiç açmıyorum... Bu forumda zaten gerekli haberler hemen aktarılıyor.
Başkasına gerek yok. Keza twitter da bazı kişileri takip ederek haberdar olabiliyorum.
İnternetde dizi film gibi siteler var . Bazen oldukça güzel dizi ve film yakalayabiliyorum. Akşamları 2 bölüm dizi veya bir film izlemek kafayı dağıtıyor. Ücretsiz...
Belki hatalı davranıyor olabilirim. Bir nevi korsanlık gibi... Ama başka çare de yok. Emekli adam ne yapsın, parası yok ki.
Teşekkürler ve Saygılar
Yazdıklarınızdan ilaçları içmediğini anlıyorum.
Başımdan geçti aynısı oradan biliyorum.
Bizim eczacı ilaç günü whatsapp tan mesaj atıyor...Bütün müşterilerine böyle bir hizmet sunuyor. Raporlu ilaçlar 15 gün önceden alınabildiği için bir kaç gün içinde almak veya şu gün geleceğim diye mesaj atmak yeterli. O zaten hazırlıyor...
Kayınvalidenizi düzenli Dr. muayenesine götürüp oluşan sorunları Dr. ile konşmakta yarar var...
Böyel bir olayda kayınvalideme Demans teşhisi konmuştu. Yanlız kalmaması gerekiyor ve ilaçlarını içip içmediğini kontrol altında tutmak gerekiyor.
Zor bir durumdur.. Kolay gelsin...
Saygılar
Süt bu başlıkta daha önce tartışılmıştı. Süt ve süt ürünleri, hatta tüm hayvansal ürünlerin içeriğindeki östrojen ve benzeri diğer hormonlar insan vücuduna geçip bir takım olmaması gereken şeylere sebep olabiliyorlar diye okumuştum.
Benim anlamadığım ya da en son okuduğumdan beridir unuttuğum şey ise, sütün mayalanması ile elde edilen yoğurt veya yüksek ısıda pişirilmiş etlerde aynı sıkıntının olup olmadığı. Yani içeriğinde hormon olsa bile o yüksek ısıya maruz kaldıktan sonra onun etkinliği kalmaz ki bence...
Bu tip şeyleri insan kafaya takarsa ottan başka hiçbir şey yiyemez. Sırf otla beslenenlerin de ne kadar sağlıklı olduğu ortada.
Doğru bir teşhis....
İnek sütünü yavrusu için üretiyor.. Ama teknoloji yavruya yetecek kadar sütü genetikle oynayarak kilolarca süt alıyorlar.
Keza tavuklarda öyle.. Bir kaç günde bir soyun devamı için yumurtlayan tavuk günde 2 sefer yumurtlar hale geldi.
Civciv hormonla bir ayda kesilecek hale geldi...
Çok gerekmedikçe yemiyorum...
İnsanlar vahşileşti sanki...
Saygılar
Vahşi kapitalizm. bir belgeselde izlemiştim. Şirket civciv ve yem veriyor. En az yem ile en çok kilo aldırana daha çok prim veriyor. Amerika’daydı sanırım. Çifti kafayı sıyırmış gibi hayvanlara bakıyordu. Böyle bir düzende her şey mümkün.
Zeytinyağlı yiyemem aman basmada fistan giyemem aman
tv den haber izlemek bana zor geliyor artık....
Yiyecekleri kısıtlamak sizi zorluyor ve mutsuz ediyorsa yapmayın, vücut sağlığı kadar ruh sağlığı da önemli, mutsuz olunca da strese giriyorsunuz ve bağışıklık sisteminiz zayıflıyor.
Sizi mutlu eden şeyleri ölçüyü kaçırmadan yiyin, faydası zararından çoktur. Başka nedenle ölür gidersiniz yaşarken tadını çıkarmak lazım eziyete gerek yok.
Bir akrabama kanser teşhisi konmuştu, 4. evre, yakınları hemen başladılar organik şeyler yedirmeye, brokoli, sebze çorbaları, haşlamalar vb. Adam da kırmızı et, kızartma, atıştırmalık falan sever. Yedirmiyorlar onları eziyet ediyorlar adama. Doktor da pek öyle bir şey dememiş sağlıklı beslensin demiş bunlar kendi kendilerine süper sağlıklı diyet uygulamaya başlamışlar. Bir gün toplandık evinde herkes çay kahve içiyor buna yok, adam kahveyi çok sever ama vermiyorlar dayanamadım patladım bıraksanıza istediğini yesin içsin niye kahve vermiyorsunuz, kafeinsiz kahve falan aradılar küçük bir şey yapıp tadımlık verdiler. Adam surat bir karış oturdu. O kadar üzüldüm ki, sonra çok söylendim adam kanser zaten olan olmuş bırakın istediğini yesin içsin mutlu olsun, yakın akrabalarını geçemedim maalesef dinlemediler beni. Bir kaç ay sonra vefat etti zaten, son bir ay da midesine de yayılınca hiç yiyemedi serumla beslendi, aç öldü adam, son günü konuşamıyordu yatakta el işaretiyle üç gündür açım diye anlatmıştı.
Cenazesinde kıymalı pide yiyoruz evinde, herkes rahmetli de pideyi çok severdi dedi durdu, adama sağlığında yedirmediler arkasından severdi diyorlar iyice boğazıma oturdu pide, keşke yiyebildiği kadar yeseydi.
Benzer durum, kayınpederim kendisine bakmazdı, yaşlılığında çok düştü hayat kalitesi, sigaradan kalp ve ciğerleri mahvolmuştu, son zamanlarında doğru düzgün nefes alamıyor, hala sigara içmeye çalışıyordu, akrabalar kızıyor bıraktırmaya çalışıyor ben ellemeyin içsin bu saatten sonra bırakılmaz dedim, doktoru da aynısını söylüyordu bırakmaya vücudu dayanamayabilir içsin diyordu.
Neyse son ana kadar içti mahrum kalmadı zevkinden.
Herkes herşeyi yazsın kardeşim, kısıtlama yok, yasak yok, koca koca insanlarız. Olay zaten trajikomik. Taziyede değiliz. Kaldı ki taziyelerde bile ölenle ölünmez diyerekten bu tür esprilerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ki doğrusu da bu. Yazdığımda ölene saygısızlık da yok. Tam tersine ölene yaşamında yapılan saygısızlıklar edebi bir dilde resmedilmiş. Neden alınganlık yaptınız anlayamadım da.
bugün 2 yengen+2 çay =68TL şortu indirdik yuhh
TÜFE’ye endeksli devlet tahvillerinin ima ettiği enflasyon beklentisi %42,6’ya çıkmış. Demek ki piyasa mevcut para politikası ile enflasyonun düşmesini bırakın; daha da yükselmesini fiyatlıyor. https://t.co/evfNXVCHYe
Dünya Bankası küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi için 2022 büyüme tahminlerini düşürdü https://t.co/7x690x1ojP
Sorun yok, yaşıttık, eğlenceli biriydi takılırdık birbirimize, yazdıklarımı okusaydı hoşuna giderdi. Ölürken hastanede yanındaydım, hayattayken samimi olduğunuz şakalar espriler yaptığınız birinin arkasından da benzer konuşulabilir diye düşünüyorum, böylece kişiyi güzel hatırlıyorsunuz gülümsüyorsunuz. Ölüye saygı ayrı bir şey.
Neyse bunlar hassas konular, düşünceler farklı olabilir, kimse rahatsız olmasın, kapatalım.
Son olarak Allah kimseye ya da yakınına kanser vermesin, çok kötü bir ölüm şekli. Dilerim çaresi bulunur en kısa sürede.
Amin sayın pilavlı, başınız sağ olsun, Allah arkadaşınıza rahmet etsin, sizlere de sağlıklı huzurlu uzun ömürler versin.
Fed: Gerekirse daha agresif faiz arttırırız, demiş
Eyvah
Aslinda yanliz kalmiyor, hafta ici sabah 10 aksam 17 gibi bir yardimci ile anlasti o yemek temizlik arkadaslik okey oynama gibi islere bakiyo arada benden ekmek almami istiyor, sebze meyve leri de haftalik alisveris yapip hallediyorlar, kizi da gunde 5-10 kez konusuyor arada o da gidiyor esim covid cekincesinde meslege bile veda etti hakki oldugu halde zaman geldi diyip emekli oldu.
Kaynana da tek sikinti sak diye sabah ilacinin bittigini bize soyluyor icemedim alinmasi lazim diyor sonra esim dr arkadasini ariyor, ilac yazdirilmasi gerekli ise onlara yazdiriyor ve eczaneye de ben gidip onlari aliyorum anlik is yuku yani...
Simdi listeye gore bitecek olani belirledim farkli bisi olursa dicem bak bunu 3 ay once aldik su tarihte bitmesi gerekiyordu nasil bitti bu, tabi buna yanit yok ama en azindan vaktinden once bitirdigi tespit edilir..
Bakalim.. ama su dozaj bitimine 15 gun kala ilaclari (raporlu / raporsuz) alma imkani varsa o cok iyi...
Dr konusunda ben ve esimde onun hastane kontrol olmasi gerektigini ilaclarini kontrol ettirmesini soyluyoruz ama oglu hastane de kovid kapar diyince elbette onu dinledi bizi degil....
ben FOX izliyorum ama o da artik rutine girdi gibi geliyor bana da...
Dediginiz gibi onemli gelismeleri zaten tweet ile kolayca bulabiliyoruz, habere zaman ayirmak aslinda master sef yada maske ye bosa zaman kaybetmek ile ayni olmaya basladi cumartesi de survivor var onun zaten ilk gunu guzel oluyor adaya ilk gidis jeep te ziplaya ziplaya yerlerine gitmeleri ada manzarasi filan...
Gecen pazar gunu de arkadasina gitti onun aklina gitti TEB e maas tasima yapti promosyon guclu ve duran parayi degerlendiriyormus filan... Daha onceki hafta sonu da gelin kiz ve torunlarina kizmisti, neden gelip benim odada oynamiyolar diye filan... Neyse ben aslinda ona gecen sene fon almistim hatta parani niye bosta tutuyosun bak para piyasalari fon da ufak ta olsa bi para gelir demistim, o zamanlar para getirmiyo filan demisti, takip etmiyordu aslinda, parayi da bana cektiriyordu, su kadar para lazim diye tel aciyordu o zamanlar...
Arasira gene para lazim der ekmek lazim der, yardimci kadin niye ekmege paraya gitmez onu da cozemedik, neyse onlar evde yaksin kombiyi de okey oynasinlar hehe
Fox çok yüzeysel haber yapıyor. Haberli ilgili kafanda soruların var ama cevaplarını alamıyorsun.
O nedenle en güzeli ya netflix alıp, gerçekten prodüksiyonuyla, oyunculuklarıyla on numara olan yapımları izleyeceksiniz. özellikle bazı yapımlar o kadar temiz ve pürüzsüz ilerliyor ki hayran oluyorsunuz.
Ya da discovery benzeri kanallarda denk gelen güzel yapımlara bakacaksınız. Bizim kanallarda bana hitap eden bir şey kalmadı.
Bakıcı parası şu günlerde ne kadar bilen var mı ben kendi akrabalarımdan biliyorum en ucuzu yatılı 4500 TL Allah'tan sigorta yok bu devirde kaç kişi veya kaç aile bu parayı ödeyebilir. İnanın çok zor Allah herkese yardım etsin.
Yardimciyi da yucelttikce yucelltti, kadin cok iyi yemek yapiyo filan dedi
sonra bize de yemek iletmeyi kesti artik
dedim ya ekmege bile gitmiyo yardimci kadin beni ariyo bazen kayinvalide...
O sadece arkadaslik ediyor kayinvalideye...
ilaclari almasi iyi olur aslinda ama sorumluluk alamam ben hemsire degilim bisi olursa filan diye cekinebilir belki, bilmiyorum kizina danismak lazim bu konulari....
Dedim ya kizi da bir kac kez su dozlarini yaz ilaclarini kontrol et diyor kayinvalide ise umursamiyor..
spor olarak ta tel uygulama da mac zamanlarini veren uygulama dan bakip sultanlar ligi voleybol maclarina bakiyorum, futbol icin abonelik yok zaten ts isi goturdu istanbul takimlarindan bi cacik olmaz artik...
dizi olarak elimde pek cok dizi film var arada onlari acip izliyorum netflix e erisim de var ama esim daha cok onu seviyo ben youtube koye goc video lari seviyorum..
Bize temizlik icin gelen yardimci kadin in hafta boyunca gittigi evde minik bebekleri var onun icin nepalden bir kadin tuttular ama olmadi uymadi kiz, simdi yeni birine bakiyorlar
onlar elbette bu yabanciyi cok ucuz olur diye istemisler ama kazin ayagi oyle degil ulkemizde yabanci bakici pek kalmaz bu fiyatlar ile...
Bende bebek yok fiyat bilgim yok bu arada...