bu işi çözerse yine reis çözer
reisin devreye girmesi lazım
Printable View
Korkarım marry borsa kapanışda yine yeşillenecek.
savaşın çıkıp çıkmayacağını büyük para biliyor zati de biz onun bildiğini bilmiyoruz
kallavi teknikçiler hareketlerden anlıyor olabilir
İNFO MENKUL (ANKARA ŞB) Hesabı olan var mı?
Bir kaç konuyu ögrenmek isterim
Bu ay sonuna kadar 200.000 lot daha alacağım.
İlk bölümü böylece 300.000 lot ile tamamlayacağım.
Hedef portföyüm 1.500.000 lot.
Ana paramın 1/2 si ve faiz gelirlerim ile bu operasyonu 5 hamlede haziran 2023 yılına kadar tamamlamayı umuyorum. :cool:
ytd
Hocam almanya %4 satış yerken, biz de satılıyoruz doğal olarak...olaya hep relatif fiyatlarla bakmak lazım.yani almanya %4 düşerken biz %3 düşüyorsak, ya da dow bizim cuma kapanışımıza göre %3 düşmüşken biz ne kadar düşüyoruz gibi.
büyük resimde zayıf olduğumuz ortada zaten(ov-uv), ama kısa vadede son bir kaç gün görece sağlam duruyoruz bence.
haha..ben de gençlere onu tavsiye ediyorum..koç ve oyak..gerisini boş verin...ama biraz para kazanan kendini soros zannediyor, piyasayı yenerim diye düşünüyor...kolay olmuyor o işler..bazen ben bile yaşadığımız stresi ve kaybettiğimiz zamanı düşününce öyle yapsam daha iyiydi diyorum kendime:)
Şu up tick roll uygulamasını kaldırsa SPK görece gücümüz belli olacak da kaldırmıyor.
Bu kuralla açığa satış yapmak çok çok zor hatta ölüm kademe kalkmadan açığa satış yapamıyorsunuz alt kademeye zaten sistem emir koydurtmuyor.
Şu kuralı bir kaç günlüğüne kaldırmışlardı robotlar devre kestirdi diye tekrar koydular ama hergün tekrar tekrar gene koyuyorlar işte. Alım yaparken sıknıtı yok üst kademeye verebiliyorsunuz ama açığa satışda yok alt kademe yassakk
Hele ki endeks ve hisseler düşerken açığa satış imkansız hale geliyor bu yukarı adım kuralıyla ancak yukarı çıkarken işte satış yapılabiliyor yoksa düşerken koy kademeye aşağı düzelt aşağı düzelt aşağı emir geçmiyor.
Şurada THY de 29,36 dan emir geçtim onda bile birisi kademeyi alana kadar şu hengamede bekledik durduk geçsin diye yani bir endeksde çıkışa oynamak serbest ama düşüşe oynamak bu kadar zor olmamalı.
14.02.2022 16:35:53 fed/bullard: Son 4 enflasyon verisi, genişlediğini gösteriyor, 1 temmuz itibariyle 100 baz puan politika faizi artışını haklı gösteriyor
FED/BULLARD: ENFLASYONUN HIZLANMASI NEDENİYLE FED'İN SIKILAŞTIRMAYI "ÖNDEN YÜKLEMELİ" YAPMASI GEREK
sanki bu ülkede (ukrayna) ikili bir güç odağı var gibiAlıntı:
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, düzenlediği basın toplantısında,
Büyükelçi Pristayko'nun "yanlış formüle ettiğini" belirterek, "Ukrayna'nın
NATO üyeliği, anayasada yer almakta ve anayasaya aykırı hiçbir karar alınamaz."
diye konuştu.
cumhurbaşkanı bae ziyaretinde oradan bir satış dedikodusu gelir mi ?
başka bir haber gelmez çünkü mirasyedi evlatlar gibi anca satmayı biliyoruz...
Ben mi ahaber kafasında yaşıyorum? BEN??? :) Arkadaşlar siz short açınca veya dolar alınca, sanki iktidar partisine karşı savaş kazanmış gibi davranıp, long olup spot da mal taşıyanlarada yandaş muamelesi niye yapıyorsunuz. Bakın yazınca ne kadar komik geliyor di mi kulağa? Yok öle bişi...
Ben iktidarın herşeyine karşıyım, herşeyine muhalifim. 20 yıl içinde doğru yaptıkları BİR TEK şey dahi olmadığını düşünüyorum ama yazdığım gibi %100 den fazla hissedeyim. Neden? Çünkü ben iktidarı beğenmiyorum diye eregli, şişe, thy niye almiyim? Alırım da taşırım da. Birbirinden alakasız iki konu bana göre. Akp gittiği zamanda yatırım tarzımda en ufak bir değişiklik olmaz. Siyasi partilere göre değiştirmem onu...
Ben eregli'yi 7TL den aldım. Akp gitsin de hisse aliyim diye bekleyen adam, 50TL den alır. Dolar cinsinden bakmak isteyende dolar cinsinden bakabilir bu rakkamlara...
yazdığınız periyotlara gelirsek en kötü periyotlar onlar. Her şirketin dolar zirvesini alıp ve yine doların abuk subuk peak ettiği bugünle karşılaştırıyoruz?!?
Ben öle yapmadım.
Direk 2012-2022 yaptım. Yoksa yüksek kazanç göstermek istesem çok daha büyük gapler bulurdum.
Bankalarda ki durum ise ortada. Orda direk akp etkisi var. Ama biz de hisse seçerken seçici olmayın demiyoruz ztn. Dini inanışlarından dolayı faize savaş açmış bir iktidar varken, bankaların işi zor...
Endeks ise geri kaldı tabii ki. Dolar cinsinden ise dipte evet. Bizde ztn buna dayanarak bu endeksin düşecek yeri yok diyoruz. Zaten dipte...
Taşınan Açıklar, THYAO dışında ciddi bir taşınan açık yok,
https://i.hizliresim.com/9c1fgt5.PNG
Putin "Siz Natoyu kapıma getirmeye zahmet etmeyin. Ben Ukraynayı alıp size gelirim" diyor.
Kızmak yersiz. adam haklı.
Fed/bullard: Eğer enflasyon yılın ikinci yarısında ılımlı olmazsa fed zor durumda olacak, bu olasılık için şimdi pozisyon alınması gerek
fed/bullard: Getiri eğrisinin bilanço azaltılmasından kaynaklı tırmanmasını görmeyi isterim
FED/BULLARD: POZİSYONUMUN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM VE MESLEKTAŞLARIMI BUNA İKNA ETMEYE ÇALIŞACAĞIM
thy 3/3 düşüş dalgası yakaladıysam yırttım yeminle 26,36 ya kadar kesmeden devamkeee 29,80 üstüne atarsada kol kestirir bize ağalar.
Çok güzel bir EW yapısı oluştu thy de inşallah bozmadan düşerde ekmeğini yeriz ya
Hektas
Düzeltilmiş , sermaye arttırımları içinde fiyatı ile
Yaklaşık
5 yıl önceki fiyatı 0.35 tl çıkıyor
-Zirve fiyatı 16.50 tl ile
Son 5 yılda fiyatı yaklaşık 47 kat artmış
-Şu anki fiyatı 13.90 tl ile
Son 5 yılda fiyatı yaklaşık 40 kat artmış
Güzel kazanç vermiş
Kaçan balık cidden büyük olmuş
Güncel Döviz durumu ise(küsüratlar yazılmamıştır)
--///
Yükümlülükler: 930 milyon
Varlıklar: 185 milyon
Türev: 513 milyon
Net Döviz açığı: Eksi ( - )231 milyon
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Son 5 yıl liderliği Sasa da, yaklaşık 50 kat artmış
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI: ÜLKEM HALA NATO ÜYELİĞİ İSTİYOR
Arkadaş bunun da ağzı durmuyor. Tam karşılıklı olumlu konuşmalar geçti. Adam gelin bize bu gece girin diyecek neredeyse
Ukrayna devlet başkanı: ülkem hala nato üyeliği istiyor
scholz: Yaptırım paketi hazırlamak üzere yoğun şekilde çalışıyoruz
ALMANYA BAŞBAKANI : HERHANGİ ANDA YAPTIRIM KONUSUNDAKİ GEREKEN KARARI VERMEYE HAZIRIZ
gün bitmiş kapanış saati gelmiş. ne çabuk.
Baba tahtalarda günün dibinden kapa bakalım palacım hadi evladım hadi canım benimmm
Ingiltere dışişleri bakanı truss: Rusya her an işgal edebilir
:)
Rusya etmiyorsa siz edin bari... bu kadar laftan sonra... kıvama gelmiştir adamlar... kim girse çok da farketmez...
Ukrayna'nın doğusunda iki Yunanistan vatandaşı öldürüldü, ikisi de ağır yaralandı.
Bu günde bitti, artık yarına bakıcaz, akşam dersimize iyi çalışalım. bakalım yeni tabtaze gıcır gıcır jeton atılmış mı yoksa poz kapatan olmuş mu diye, gerçi bi esprisi de yok ya işte maksat kendimize iş olsun. Oysaki hergün para dağıtıyorlar burda :kahkah:
Yedik içtik, birazdan garson hesabı getirir :he:
Güncelleme- İngiltere: Rusya her an Ukrayna'yı işgal edebilir
LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, son bilgilerin Rusya'nın her
an Ukrayna'yı işgal edebileceğini gösterdiğini belirterek, Kremlin'e gerilimi
düşürmesi çağrısında bulundu.
Truss, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik ciddi tehdidine
ilişkin bugün Acil Durum Kabine Toplantısı'na (COBRA) başkanlık yaptığını bildirdi.
Toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, Truss, "Son bilgiler, Rusya'nın her
an (Ukrayna'yı) işgal edebileceğini gösteriyor ve Kremlin'i gerilimi düşürmeye
çağırıyoruz. Odak noktamız, Ukrayna'daki İngiliz vatandaşlarının güvenlik ve
emniyetine öncelik vermektir." ifadesini kullandı.
Bakan Truss, en kötüsüne hazırlanırken, Ukrayna'da bir Rus işgalini önlemek için
mümkün olan her şeyi yaptıklarının da altını çizdi.
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/7xspuh7.PNG