İç piyasaya niye veriyorlar o zaman.İhracat yapsınlar.Bizim market alışı 25-30 TL olsa yarım eurocuk eder.
Printable View
İç piyasaya niye veriyorlar o zaman.İhracat yapsınlar.Bizim market alışı 25-30 TL olsa yarım eurocuk eder.
zaten iç piyasaya mal verme planları vardı... geçen yıl da belli yüzdeler konuşulmuş, ve iç piyasada bazı market zincirleriyle anlaşılmıştı. zaten devralınan pekdemir çiftliği bu yörelerde bir market zinciri idi sanırım ( Keçiborluda yok ama Dinarda vardı)... ama marketlere hangi malları veriyorlar bilmem...
pazara gelince bizim pazarcılara düşmüyormuş mallar. gerçi bu hafta rakip seradan mal vardı ve almıştım ama... Salı günü Dinar pazarı idi. ve Dinarda Fethiyeden gelen çukulota domates satılıyordu ama sanırım hepsi yanlış ilaçlamadan dolayı kutlu idiler. pazara gelen mallar standart dışı olanlar. sanırım iç piyasaya da ya fazlasını ya da belli zamanlarda mesela Tırların yüklenmesinden sonra yeni Tıra yetişmeyecek olgunlaşacak mallar satılabilir. Eğer üretim planlamasını ve lojistiği güzel ayarlarsanız ileride böyle bir problem olmayacaktır. seralar büyüdükçe ve üretim çoğaldıkça düzen otomatik hale gelecektir.
bu gün müptezel gene döktirmiş. ama gerçekten müptezellikte artık sınır tanımaz halde medikal ALARKa ait gibi batış hikayeleri yazıyor. aslında Medikali devretseler ALARK için yeni ama geleceği olan bir pazar oluşturacaktır diye düşünmekteyim. tabii ki yapay zeka buna ne der bilmem...
Sadece ALARK değil sanırım piyasada artık beklentiler kalmadı. ısıtıp ısıtıp zarar patlamasındaki bankaları faiz indirimlerinden dolayı satın almaktalar... bir şekilde aldığınız malları uzun vadeye göre değerlendirmek zorundasınız. tabii ki Dünya bankası gibi salak kuruluşlar boş teneke yatırımlara kredi veriyor der ve bunlar yatırım falan yapmıyor derseniz o zaman satıp kaçın...
YTD
Bugün yine düşük hacim ilk 15 dakikada dümdüz ettiler 600 bin lot hacimle.Spek düşsün istiyor.Sahipsiz tahta bile düşmez bu lotla.Ama spek düşürme derdinde fırsat kolluyor.65-70 TL ye gelse de bitse düşüş trendi rahatlasak.Ama yok illa Çin işkencesi.Şu an paranı bankaya koy %3 faizle 6 ay da %20 eder.Alarko 80-85 TL olsa yıl sonu reel değer 65-70 eder. Adamların derdi bu.
"devralınan pekdemir çiftliği " demişim demeye de kimse de düzeltmemiş... Pekdemir çiftliğinin seraları/seralık arazileri alındı kendi değil.
sn fuma haklı... spek muhtemelen düşürme derdinde, ya da mal alan birilerini dökme derdinde... bir şekilde aileler alıyor mu bilmeme ama ALATONlar Alvimediadan baş kaldıramıyor, dalia teyzemiz de torun tombalakların geleceğine yönelik yatırımları finanse ediyor. Geriye sade İzzet Bey kalır ki o da muhtemelen babasına daha çok benzediği için prensip sahibidir diye duyumlarım var... yani ailelerin alması hususu biraz muallakta... spekin ne kadarı ailede bilinmez ama...
ülkemizde fonlar çok da iyi yönetilmiyor. sanırım şirketleri derinlemesine bilseler de ki maalesef bilemiyorlar, dünyayı okumayı bilmiyorlar... efendim faiz düşüşleri GYO sektörüne ve inşaata yararmış teranelerini duyuyorsunuz... oğlum kızım hiç mi hesap bilmezsiniz... toplumun büyük çoğunluğu ev barkı bırak kurban kesecek para bulamadı. 15 milyon emekli maaş, 23 milyon asgari ücret 45 milyon memur maaşı olan ülkede kimse kredi çekip ev falan alamaz... velev ki kredi oranları tek haneye i,nsin o zaman inşaat patlamasına doğru gidilebilir; tabii ki yapay zeka ve ekonominin zincirleri atmamışsa...
ekonomimiz tel tel dökülmekte. şimdi sn 101 esnaf hep ağlar dese de bu yıl kurban kesimleri geçen yıllara göre çok zayıftı. hatta fiyatlar da aynı olmasına rağmen ( ben ya geçen yıl fazla ödemişim, ya bu yıl fiyat artmamış aynı fiyattan kesildi). dünya garip bir yerlere gidiyor. AB ekonomileri sanırım bizimkine yakın... bir şekilde kimse ne yapacağını bilmez durumda. bizim bir holdingimiz Afrikada bir ülkeden 50 milyon dolarını tahsil edemediği için elektriği kesecekmiş bu gece... 50 milyon dolar deli para yapılan yatırımlar da cabası...
sevgili arkadaşlar, burada müptezelden söz etmeden olmayacak...kendisi ALARK tan sonra ülke ekonomisi hatta CHP ile ilgili garip şeyler söylemeye başladı ki anlayabilen beri gelsin. hatta bir ara akkoyunlular elma kurtları falan da deyince acaba sn ayvagöbekli nuri mi kendileri diye düşündüm desem de sn nuri gerçekten anlaşılır yazmakta :) :) :) ... yani bu mahlukun söylemlerine inanılıyor ki gerçekten bu kadar saçmalamaya inanmak garip geliyor.
ve son not... kimse kimsenin yatırım şeklini bilmiyor... ben kendi adıma bir şekilde bir hedef koydum, sn fuma ayrı bir hedef koydu, sn 101 ayrı bir hedef koydu, sn bridger, sn ekserji, sn ejder, sn baygeorge..... hatta o kadar ki kendi yakınlarımla bile artık hisse paylaşmak zor geliyor. geçen yıl birisi ile papaz olacaktım. adama ben bir şekilde hedefimi söyledim baktım 80 lere düşünce aradı. şey sen böyle demiştin dedim hala diyorum ama sen ne yaptın. benim param 6 aylıktı. bana sordun mu hayır... ama 100 lere geldiğinde yazdım sat ve çık bir daha da kimseye sızlanma diye... ben kendi adıma 2028-2030 arasında bir hedef koydum... bütün borsa yatırımım bu hissede. oğlum için her ay cüzi bir miktar da olsa alıyorum. ama olmazsa... bilmem olmazsa hedefim gerçekleşmez ise temettü yatırımcısı olurum... buna göre herkes kendi hesap kitabını ayrı yapsın... borsadaki iyi hissedeki paranız gün gelir o hedefe ulaşır. daha önce 1 dolar hedef koyduğumda kimse inanmamıştı, 5 dolar dediğimde gülmüşlerdi... şimdilerde olur veya olmaz ama benim hesabımdır unutulmaya ve bu yazılardan yatırım tavsiyesi çıkarılmaya...
Tübekâr abem;
Sen mezara,
Ben pazara
Kadar ortağız.
Bir türlü şu pazar günü gelmiyor.
Dört gözle bekliyorum. :oleyo:
Not: Tabii alternatif hisse/lere geçmek için. :he:
Bugün belli oldu mokoko mod açık olacak. İran İsrail işi zaten vuracaktı bunlar tam vururlar bugün.
Buralar dip seviyeler daha nereye düşecek ? Ben gün gördüğümüz dip seviyeyi işaretledim !..
75.65 TL !.. ( Seni ham yapar , yerler bu zilliler ! )
Ben şu an 3/1 maldayım.Teknik al vermeden de malları yerine koymayacağım.Şirkette işler yolunda, yeni enerji depolama sistemleri için meclisten yasa ve teşvikler çıktı tam Alarkonun istediği gibi çıkmış.Tarım işi fena sayılmaz.Tek sıkıntı fiyat düşüşleri ve spekin tahtayı düşürüp mal toplama arzusu.Durum da buna çok müsait savaş mavaş iç politika. 2018 gibiyiz adeta.dolar bazı fiyattaki düşüş %60 a dayandı.Bakalım nereden düzeleceğiz.2028 e daha 3 yıl var beklenti devam.Hayırlısı.
Dün ortadoğuda çok şey oldu.
Bugün ne olur? Bilemiyorum?
Peki yarın?
Hele Pazartesi uyandığımızda bu iş devam eder mi? Etmez mi?
Var mı analiz? :notr:
her iki taraf da muhtemelen savaştan çok biz varız demekteler... desem de İsrail İran ile ilgili bu ikinci saldırısında ne kadar istihbari açıdan güçlü olduğunu gösterdi. bir ülkenin üst düzek komutanlarını bırakalım daha alt toplantıların bile binlerce km uzaktan vurulması kolay değildir ve israil açısından başarıdır. İsrailin cepheyi genişletmesi askeri açıdan intihar olabilir. İran mı ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyor diyemem çünkü İrandaki imparatorluk genleri hala faaldir ve Devlet çok güçlüdür. başka hesapları olabilir, çares,z kalmış olabilirler...
ülkemiz mi... belki enerki fiyatları artacaktır ama sanki ekonomi biraz düzelebilir. eğer savaşa girmez ise ticareti canlanacaktır. İsraili yuhlarız ama Filistine ihracatımız katlanabilir :) :) :) . İraba iharacat da artar diyemem ama bir Reza çıkar adamlara satacağımız şeyleri bile satmayıp altına dönüştürür ise korkarım zararlı çıkarız...
Sermaye yani iki ülkenin sermayesinin bir kısmı belki de yük olacak kısmı ülkemize gelebilir. Bakarsınız ALARK uluslararası alımlara sahne olabilir ( bir şekilde israillilerin dışarıda alternatif oluşturmaları gerekir ise bu tip kuruluşların hisselerini tercih edebilirler. bizimkiler savaş çıktı zaten kökenleri tu kaka diye ilan ederken birileri ucuz ucuz toplayıp kendilerine yaşam alanı oluşturmaya çalışabilirler. Suriyeden ve Iraktan gelenler açısından yatırım alternatifleri hususunda bir toplantıya katılmıştım. adamlara verilen bilgiler 5. sınıf bilgilerdi, çoğunun sermayesi sanırım heder oldu gitti. israilliler muhtemelen bu hatayı yapmayacaklardır... bu nedenle ülkemizde sağlam kurumların hisselerine uzun bıyıklı moşelerden talep gelebilir...
Enerji fiyatlarının yükselmesi ALARK açısından olumludur. hem dağıtım hem üretim kısmı 2022 yılı kadar olmasa da yeni karlara yelken açabilirler. yatırımlar açısından biraz zorlanılsa da muhtemelen gıda alanı önemini kavramaya başlayabilir piyasamız...
biraz uçuk kaçık ama sizin fikirlerinizi de görelim... YTD
Merhaba,
Bence İsrailli mecbur kalmadıkça, ABD ve Avrupa gibi bir alternatifi varken Türkiye’ye gelmez. Yönetim olarak da halk olarak da çok birbirimizi sevdiğimiz söylenemez.
Enerji fiyatlarının artması ülkemiz için kötü bir durum. Tekrar enflasyon dalgası yaratabilir. Zaten devlet teşvikleri ile bu fiyatlarda zar zor tutuluyor. Alarkoya yarayabilir. Kömür maliyetleri aynı iken enerji fiyatlarının artışı olumlu etkiler.
Gelecek açısından ise BOP’un adım adım ilerlediği düşünüldüğünde İran’dan sonraki hedef biz olacağız. Bu nedenle İran ile birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumda Müslüman alemi bölünüp parçalanıp yönetilmeye devam edecek. Demek istediğim savaş açmak değil ama en azından ticareti kesmek logistik zorluklar çıkarmak üsleri kullandırmamak tepkileri verilebilir ki Müslüman alemi maaşallah tam tersi bibirlerini kırma yarışındalar.
Bence İran’a olanları Türkiye kendine oluyormuşçasına düşünüp gelecek projeksiyonlarını bu durumlara hazırlamalıdır. Balistik füzeler konusunda çok büyük araştırma ve geliştirme yapmamız gerekiyor. Bu tarz uzak ülkelere verilebilecek en net cevap balistik füzeler ile olacaktır.
Türkiye’de son günlerde devlet kademesinin tarım ve enerji sektörünü savunma sanayi gibi stratejik değerlendirmeye alması olumlu gelişmelerdir. Ülkemiz tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve güçlü savunma ile gelişecektir.
En iyi savunma caydırıcılık ise savunma sanayinin önemini iyi anlamamız gerekecek.
Saygılar.
sn ekserji düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler,
israilliler Avrupa yerine Türkiyeyi tercih eder diye düşünüyorum. oradaki nazi yandaşlığı ve aşırı milliyetçilik planları değiştirecektir. hukukun biraz daha normalleştiği bir Türkiyeye sadece İsrailli değil neredeyse bütün ilkelerden talep olabilir...
enflasyon zaten had safhada... ama bir durum var alım gücü çok zayıfladı. talep yetersizliği nedeniyle enflasyon düşürme çabaları oluşabilir ...
BOP sadece BOB değil bütün toplar ( planlar) ülkemizi ilgilendirmiyor. öyle bir yapı oluştu ki tehlike falan yok dersiniz olur biter :)
İran mı... eski düşüncelerim, ve alışkanlıklarım beni zorlasa da... İran farklı bir yapıdır ve acaba bizim için hangisi tehlikeli diye düşünürüm. Müslüman kardeşliği mi İranlılar sizi ne kadar müslüman kabul ederler hiç ölçtünüz mü? :)
neyse bu sıcak günde daha da uçmayayım bu sıcak havada aşağı indirmek zor olur :)
Avrupa nasıl bir Hristiyan birliği olarak ilerleyebiliyor ise Müslümanlarda potansiyel olarak belirli prensiplerde anlaşarak ilerleyebilir. Ancak bu durumun cok uzagında olduğumuzu bende kabul ediyorum. Suudlar, Persler, Araplar ve Turkler ayri alemlerde takilmaya devam. Birlik olmadıkça Ortadogu kavrulmaya ve sırası ile yanmaya devam edecek. Sadece sıramızı bekliyoruz. Bizi sevmek zorunda değiller ve bizde onları. Ancak belirli prensiplerde anlasmak zor olmasa gerek.
Saygilar.
1908 yılında bizdeydi çoğu..
1918 e kadar yenile yenile geri çekildik...
Galipler İngiliz (ABD), Fransızlar istedikleri haritayı çizdi.
Fitne bırakıp gittiler (vekiller bıraktılar) Kraliçe ölünce Ürdün matem tuttu...
Natanyahu Osmanlıdan bahsetti.....
Demek bazı mahfillerde ortadoğuya huzur gelmesi için Osmanlı geri gelmeli diyenler var.
Belki de İsrail vatandaşları arasında konuşulmakta.
Biz yorgun savaşçı olduk yüzlerce yıl.....
Herkesle beraber, herkes kadar yorulabiliriz.
Suriye aklı başında davranır, Azerbaycan gibi ekonomisin düzeltmekle uğraşırsa 10 yıl sonra işgal altındaki arazilerini bir operasyonla alır ......
Gereğinden fazla düzeltme yaptı
Artık yön yukarı olması lazim
Defter degerinin yarisindan işlem görmesi ...
Piyasa degerinin 850 milyon usd olmasi...
13 milyon lot geri alimin 90 küsür fiyatlardan yapilmasi,hiç bir anlam ifade etmiyor sanırım artık..
Endeksle de alakası kalmadi,bambaşka bir modda..
Bu arada diplerde olduğumuz icin her an kötü bir haber de beklemiyor degilim..kötü haber diplerde gelirmiş derler..
"Angelo Giuliano
@angeloinchina
âœˆï¸ Israel has stationed its civilian aircraft fleet in Cyprus and Turkey. Tel Aviv tried to keep this a secret, but the complacency of the Israeli media gave it all away.
DeepL ile çevir
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
âœˆï¸ İsrail sivil uçak filosunu Kıbrıs ve Türkiye'ye konuşlandırdı. Tel Aviv bunu gizli tutmaya çalıştı, ancak İsrail medyasının kayıtsızlığı her şeyi ele verdi."
"ackson Hinkle
@jacksonhinklle
BREAKING: ISRAELIS get HECKLED as they flee to France.
DeepL ile çevir
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
SON DAKİKA: Fransa'ya kaçan İSRAİLLİLER yuhalanıyor."
İsrail'de yaşayan zenginler, sanatçılar ve elitler, israil'den kaçarlar. 1 milyon İsrail'li kaçtı bile. Zengini, eliti olmayan ülke bitmiştir.
sn wuhanlıejder,
sosyal medyada gözde denen pazarlamacı heyecan celbetmek için iflas, içeriden haber alma vs türü şeyler yazıyor. bütün hisseler için aynı şeyi yazıyor ve grubunda pazarlama ya da takipçileri artırmaya çalışıyor ( başka bir tanesi muhtemelen 10 hesap açıp çeşitli paylaşımlar yapmaya çalışsa da 10 hesapta aynı şeyi paylaşıyor ki pazarlama vs türü şeylerde hesaplar kullanılabilsin. bunlara kanan salaklar var mı bilmem desem de sanırım varlar). işte müptezel önce bu gözdeden bazı şeyleri kopyalamaya başladı sonra kendisi de inanmaya başladı.
şirket ile ilgili zerre kadar bilgisi yok. içeriden haber alıyorsa bile muhtemelen spekin adamlarından biri ancak emir şeklinde haberler alıyordur. okuma yazma bilgisi var mı bilmem ama bütün kötü şeyleri doğru yanlış demeden yazıp ben demiştim diyor. yazdığı hiç bir argüman tutarlı değil... kaybeden insanlar buna inanıyorlar mı inanmasalar da öfkeyle küfrediyorlar... ha burayı okuyup arada cevap verdiğini görüyorum. iyi okusun maliyetim sıfır muhtemelen çağdaş gibi bir gün hırsından çatlayıp ölecek.
ALARK gibi bir şirkette terse gelinir mi evet gelinir. sadece Alarkta değil bütün tahtalarda terse gelinebilir... daha önce yazdım ankarada alınan 2 koop hissem var arsa ve o bölgeler koop arazileri olduğu için yapılaşma olmadı çünkü rant oluşmadığı için müteahhit girmeye istekli değildi. şimdilerde de zaten inşaat piyasası ölüm. bizler her ay muhasebeci, avukat, yönetici vs arası ödüyoruz. zamanında öngörüp daha şanslı yerden almış olsak muhtemelen her şey farklı olacaktı...
biz ALARKta terse geldik. bu hissenin düzü yok aslında. 2022 karını maalesef sürdürülebilir değil deyip iç ettiler, hakeza 2023 enflasyon muhasebesi, 2024 aynı... ya sn fuma gibi bir hareket planı yapacaksın, ya benim gibi uzun vade temettü geliri yapacağım diyeceksin ya da satıp gideceksin. şirket kötü değil ama en iyi şeyleri iç edip kötüleri abartarak fiyatlamakda...
gün içi çok fazla ilgilenmiyorum aylık alışlarımı yaparke acaba kaçtan alabilirim diye düşünüyorum bazı zamanlarda ya düşüncelerimiz doğru değilse diye düşünüyorum ama 4 işlem yapabilen biri olarak bazı analizlerine güvendiğim insanlar beni acemi hesaplamalarımı doğruluyor. bir gün hesaplarım tutarsa köşeyim, tutmazsa zaten uzun vadede elde edebileceğim geliri verecek bir şirkete yatırım yaptığım için rahatım.
piyasa değerinin 2 dolar olması... alıcılar için fırsattır. şirketin sadece enerji işinde hissesi o rakamın 2 misli yapar... diğer işler cabası
78 Üzeri kapatırsak Trend dönmüş olabilir !..
https://www.linkedin.com/posts/alsim...aign=copy_link
https://www.linkedin.com/posts/palmiraagro_palmiraagro-alarkotaraftm-battiriaprimus-activity-7340291253974044672-wjvq?utm_source=social_share_send&utm_medium=andro id_app&rcm=ACoAAB_IKvABRYJlK_Ov3UUscMX8qlZXakCR5fQ &utm_campaign=copy_link
Hadi hayırlısı.
Hisse şu an tamamen sahipsiz spek hedef fiyata getirmek için final sürecine sokuyor galiba.Boş boş vererek paniği tetikliyor.A tipi borsa fonlarından dökülme devam eder bence.Mecburi satış geliyor borsa kötü oldukça.Spekte az çok artık ne olursa o malları en dipten toparlamaya gayret gösterecek.2018'de de böyleydi.130 milyon doları görmüştü.Enf Muhasebesi olayı ve yüksek faiz cenderesi işleri yolunda giden hisseyi speklerin elinde oyuncak etti.Çok yazık.
Şu linki de koyalım;
https://www.sozcu.com.tr/unlu-is-ins...arinda-p185276
Ünlü iş insanı Leyla ALATON grup toplantısı esnasında AKP sıralarında.
Gözaltı pazarindaki hisse bile bu kadar sahipsiz kalmaz..
Ben böyle bir sey gormedim..
Spek falan hikaye,kimse yok hisse de..satan herkese firsat vermez bir hisse..
Leyla kulis de görüşmüş Reis le.. resimler,fotolar düştü..
Boşuna gitmez Leyla,durup dururken..
Boy boy foto vermez,Akp siralarindan..
Kotu haber dipte gelirmis,bakalim ne cikacak bir kaç gün icinde..
Gunun, ayın ve hatta son 2 yılın düşüğünden de kapatti..
Baskasi Reis le gorusse hisse uçar bu tam tersi..
Neyse cok yakin zaman da büyük bir aksiyon olacak sanki..renklenir biraz en azindan hisse..
Bence cephanesi olan hazirlansin..
Geri alim falan olmazsa 60 seviyelerini gostercekler,oralardan alim yapilir..
Yalniz cok temiz düşürdüler, yağ gibi..hic bir sey anlamadan geldik buraya 2 ayda..
13 milyon geri alim, carrier hisse satışı,dusuk faizli 80 milyon euro kredi deyip uyuta uyuta 75 olduk..helal olsun buyuk profesyonellermiş..
İnan KIRAÇ da Sezgin Baran KORKMAZ mevzuları ile alakalı Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yapıyordu.
Gerçi inan KIRAÇ daha sonra "Ben Cumhurbaşkanından bir şey istemedim" dediydi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...di-458912h.htm
Ona benzemesin bu iş.
2018 de Leyla ALATON Proje bazında aldığı süper teşvik töreninde "Sizi mahçup etmeyeceğiz Cumhurbaşkanım" diyordu.
https://haber.sol.org.tr/emek-sermay...yecegiz-234547https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sup...acacak/1114550
Yalnız hakikaten su kaçırdılar...:rtfm:
sn value
ALATOBlar ALARK ile ilgili değil muhtemelen ALVİMEDİA ile ilgili görüşmüş olabilir...
tahtada spek var mı yok mu meselesinde sn Fumanın işaret ettiği 2018 de benzer durumlar olmuştu. ama ne zaman Galip el attı bir kaç gün içinde vazgeçirdiler...
Sosyal medyada müptezelin kokardato gibi iflas gibi söylemleri aslında çok ciddi suçlardır. ciddi bir şirket hiç olmaz ise ityibar için boy gösterip donuna kadar alır böylelerinin. ben kendi adıma müptezelin iplikçinin adamı olduğunu düşünüyorum.
şirketin bilançosuna bakılması durumunda çok ciddi yatırımlar yapıldığı görülmekte. serada 400 dönüm çimkentte çelik kullanımı, bir şekilde yapıların yapılması, elemanların temini çok kolay işler değil... Çimkent hiç gelir getirmeden cepten yemekte. ama yurt içindeki seralar gelir getiriyor. bir yandan üretim bir yandan yatırımların devamı gelmekte bir müddet sonra kendi kendini finanse eden bir tarım yapısı görülecektir. bu yapı ile mesela 2026 bilançosunda yatırımların yapılması tamamiyle kendi finansmanıyla olabilir diye düşünüyorum.
Enerji fiyatları yükseldiğinde ister istemez doğal gaza ve mecburen elektiriğe zam yapılmak sorunda kalınacaktır. bu da 6 ayda görünmese de, sonrası bilançolarda kendini gösterecektir.
şirketin mal varlıkları şişirilmiş varlıklar değil, kendi adıma sosyal medyadaki yalanlara gülüyorum. yatırm yaptık risk var mı var ama iflas ya da konkardato değil. yaze para girerse yükselir yükselmez ise 2028 yılında en az hisse başı 1 dolar kar ve 25 cent temettü bekleyeceğim. 2028 1 yıl gecikebilir mi evet ama zaten o zaman hisse başı kar ın katlanması gerekecek. yani 1 dolar bence her şeye rağmen 2028 de geçerli.
son not: ALCAr satışı muhtemelen enerji depolama ve uçak ile ilgilidir...
para yatırdığınızı unutun alternatif yatırrımları kafanızdan silin benim gibi...
YTD
Viking Leyla abila ak parti meclis grubu toplantısında cumhurbaskaninin doktoru milletvekili ile oturuyordu.
Muhtemelen alvimedica stendleri icin gitmiştir.
İthal stendlere fon getirilmesini istemiştir.
Stend tüketimi leblebi cekirdek gibi.
Tanidigim bir abide 8 adet stend var.
Yakinlarimda da pek cok kisiye stend takilmis durumda.
Belki ben ya da sizler ozel bir hastahanede kardioloğa görünsek hemen 2-3 tane stend takmaya kalkabilirler.
Devlet hastahaneleri daha az korkutabilir.
GLOBAL ISINMA DEVAM EDİYOR: ORTADOĞU - ŞANT MANUKYAN
Alark daki ısınma da 2% olarak gün içerisinde gerçekleşti .
Kapanışa kadar yani son bir saat filler tepişecekler gibi.
Ne de olsa + 2% Alark için biraz fazla gibi.
Armağan Arslan - Alırım Dedim Mi Alırım ( Ankara Oyun Havası )
TAhtada yapılan asansör hareketler Oyun havalarını aratmıyor !..
.
https://serahaber.com/alseradan-afyonkarahisara-180-donumluk-jeotermal-sera-yatirimi/
.
Alsera’dan Afyonkarahisar’a 180 Dönümlük Jeotermal Sera Yatırımı
Erkan Sancak tarafından yayınlandı
19 Haziran 2025, 11:58 yayınlandı 19 Haziran 2025, 11:58 güncellendi
1dk, 6sn
+
-
Paylaş
Alsera Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Afyonkarahisar Merkez ilçesinde 180 dönüm kapalı alana sahip jeotermal kaynaklı sera tesisini faaliyete geçirdi. Yıllık 7 bin ton kalıntısız domates üretimi hedefleyen firma, bunun 4 bin tonunu ihraç ederek ülke ekonomisine 5 milyon dolarlık katkı sağlamayı amaçlıyor.
İhracat Hedefi Yüksek, Kalıntısız Üretim Ön Planda
Modern sera teknolojileriyle donatılan tesiste, kalıntısız üretim esas alınıyor. Yüksek kalite standartlarına uygun şekilde yetiştirilen ürünlerin büyük kısmı yurt dışına gönderilerek tarımsal ihracat gelirinin artırılması hedefleniyor.
Kadın İstihdamına Güçlü Katkı
Alsera, bu yatırımda sosyal sorumluluğu da ön planda tutuyor. Tesiste görev yapan çalışanların yüzde 85’ini kadınlar oluşturuyor. Bu oran, hem bölgesel kalkınma hem de kadınların tarımsal üretime katılımı açısından örnek teşkil ediyor.
3 İl, 20 Yatırım: Alsera Sektöre Yön Veriyor
Afyonkarahisar, Denizli ve Eskişehir illerinde toplam 20 modern sera yatırımına sahip olan Alsera, jeotermal kaynakların tarıma entegre edilmesiyle sürdürülebilir üretim modellerini yaygınlaştırmayı sürdürüyor.
link de bu
https://serahaber.com/alseradan-afyo...sera-yatirimi/
.
BAKAD'dan haber var.
https://www.linkedin.com/posts/alsim...aign=copy_link
.
.
Palmira gübre ürün tanıtıyor.
https://www.linkedin.com/posts/palmi...aign=copy_link
Deniz üstad uyarmış !..
...:::vobelıt:::... - Page 2487
https://www.sozcu.com.tr/is-insani-l...onustu-p186288
Alaton, Erdoğan'la görüşmesinin de yarım saat kadar sürdüğünü belirtti. Alaton siyasetle ve İsrail-İran savaşıyla ilgili konuşmadıklarını dile getirirken, "Benim işlerimi sordu. Tamamıyla işlerle ilgili sohbetimiz oldu. Alvimedica medikal cihaz şirketim hakkında kendisine bilgi verdim." dedi.
Alaton görüşmeye dair şu ifadeleri kullandı:
-Alarko olarak tarıma ne kadar büyük bir yatırım yaptığımızı, şu an Türkiye’nin en büyük kapalı jeotermal enerji ile beslenen kapalı seralarını inşa ettiğimizden ve neredeyse tamamıyla ihracata çalıştığımızı, pestisitsiz domates, biber yetiştirdiğimizi anlattım.