1.65 maliyetle aranizdayim.. Hadi bakalim hareketlensin buralar artik..
Printable View
1.65 maliyetle aranizdayim.. Hadi bakalim hareketlensin buralar artik..
Yakındır hareketler az sabır korkanlar trenden inmeyi tamamlasın bakalım yukarılarda 2 3 bin lot satıcı var sadece iyi bilanço ile tavan da açılabilir yapmadığı sey değil biraz sabır millet
Trende adam kaldimi ki? Kac tane eski dost biliyorum burda yazip aylarca bekleyen, adam 1 yil sabrediyor dayanamayip satiyor. Son gelen bilanco kotumuydu de buralarda surunuyor. Saman alevi gibi hareketler yapip yine basladigi yere geliyor. Umarim siz hakli cikarsiniz ve ender kazananlar olarak tarihine gecersiniz. Yoksa ucuz mu cok ucuz ama yuzune bakan yok, hele bu piyasada adi, gecmisi belli bircok firma bu fk larda surunurken!. Yoksa sirketin karliligina ucuzluguna ederine saygim var ama cibiliyeti mi bozuk ne diyim bilemiyorum olmuyor iste. Agasi, anasi,danasini var mi bilmem ama varsada "sen aga ben aga bu inegi kim saga" modunda. Dedigim gibi keske ben yanilsamda siz kazansaniz. Ama isiniz eskiler gibi cok zor bence. Tecrubeyle sabittir tasi catlatir. Ytd.
İngilizlerin bir atasözü var no pain no gain acı yoksa kazanç da yoktur eğer bir şeyin ederi varsa o zaman beklemeye değer bu hissenin yüzde 50 prim yapması 3 4 günü geçmez bir hareket başladımı satıcı kalmaz ortada ben o riske girdim bekliyorum 2 nin altında satmam saygılar
temelcilerin bu lafı çok hoşuma gidiyor...hisse eninde sonunda ederine gider...:)
Biz zamaninda cook bekledik olmadi ama umarim siz kazanirsiniz. Sizi ilk tebrik edenlerden biri de ben olacagim size sozum olsun. Ama olurda %10 giderse hemen tebrikte beklemeyin😄. Sizlere bol sans diliyorum dostlar.
Hissenin temettü veriminin yükselmesi hisseye olan talebi arttıracaktır. Talep artarsa kardayızdır. Talep artmazsa da ucuzdan toplamaya devam. Ne kadar tutabililrler. 2 liranın altında kaldığı müddetçe,, sigara parası kadar toplarım artık..
temel olarak hisse çok ucuz ama fiyat olarak çıkması için ağanın birinin risk alıp karar vermesi gerekiyor..blcyt ın bu yıl da ciro ve karını artırmasını bekliyorum...finansal giderleri ve döviz borcu azaldıkça önümüzdeki yıllarda net kar marjı artacaktır....zaten şirket talebe ancak yetişebiliyor...sürekli kapasitesini artırıyor...
orta ve uzun vadeli toplamak isteyenler için şirket çok uygun...ama açıkçası herkeste aylarca veya yıllarca bekleyecek sabır yok...ama 5-10 yıl tutan arkadaşları dahi görebiliyoruz...işte onların sabrına gerçekten de hayranım...
işlem hacmi çok düşük...girmek kadar çıkmakta zor olur onuda hesaba katın...işlem hacmide bir kriterdir hisse almak için...
hisse yatay olduğu için işlem hacmi bu şekilde düşüktür...yani bir çeşit rölantidedir...bilançoyu bekler gibi bir hali var...bilançoya göre yön belirler...tabi ağa isterse bilançoyu da beklemeden harekete geçebilir...blcyt henüz 2018 yılı bilançosunun da hakkını verebilmiş değil...ekonomik kriz blcyt ı etkiledi mi bilmiyoruz....gelecek bilanço bize bir fikir verecektir..
ben alırken yarım saat içinde aldım..daha önceki hisselerim olan durdo ve karele göre kademeleri bayağı yoğun..diğerlerinde kademelerde 100 250 adet lotlar vardı..en kalını 1 000 veya 2 000 bin lot idi...büyüyen bir şirketten kolay kolay zarar edilmez...gerekirse çok uzun vadeli kalsın...hissenin ederi buraları değildir...artık nasip diyelim dostlar...satmak istersem de bence kolaylıkla satabilirim...
şu anda fk sı 2,8 ise ve bu yılda karı artacak ise o vakit fk sı artık 2 lere düşebilir...böyle bir şirket güzel fiyatlarda olmalıdır...bakalım nasip ne olacak ?? birazdan şirket ile de görüşeyim bakalım neler var neler yok ??
3-4 yıl sonra fiyat tahmininiz nedir
temettü zamanı geliyor 25 bin lot alsak kaç para nakit verir arkadaşlar..
fiyatı arz ve talep belirliyor...şu anda bile fiyatının 3 tl nin altında olmaması gerekiyor...o yüzden de kesin bir şey diyemeyiz...ağanın biri el atarsa güzel yerlere çıkabilir...
şirkete temel yönden baktığımızda ise finansal giderlerinin azaldığını ,döviz borcunun azaldığını görebiliyoruz..buda net kar marjının yıllar geçikçe artması anlamına geliyor...2017 yılında ne kar marjı %10,3 iken 2018 yılında %13,6 olmuştur..bu net kar marjının belki de 3-5 yıl içinde %26 lara varmasını bekleyebiliriz...
bu net kar marjını şu anki 193 milyonluk ciroya uygularsak net kar 50 milyon gibi olur..
yıllıkta 50 milyon kar yapan bir şirketin olması gereken değeri fk 4 dahi olarak hesaplarsak ( ki geçmişte sanayi şirketleri 7-10 fk ile şimdi ise 5-6 fk ile değer görmektedir ) 4*50=200 milyon piyasa değeri /45 milyon ödenmiş sermaye =4,4 tl olur....şimdiki 1,63 fiyatına göre 2,7 kat artma potansiyeli ortaya çıkar...bu 2,7 katlık artışı 3-5 yılda bekleyebiliriz...
tabi 3-5 yılda 2,7 katlık artışı biz fk 4 e göre hesapladık..eğer ki ülkemizde kriz biterse ve şirketler tekrardan fk 7-10 lardan talep görmeye başlarsa o vakit de 2,7*2=5,4 katlık bir potansiyel ortaya çıkar..
buda bize gösteriyor ki uzun vadeli tutma sabrı gösterecek biri çok tatlı karlar elde edebilir...tabi bu sabrı gösterebilecek yatırımcı sayısı belki de yüz kişiden ancak 10 kişi olabilir...ben de dahil bu sabrı gösteremeyiz...ben gelecek bu bilanço ile artan ciro ve karı görmek istiyorum...artan net kar marjına şahit olmak istiyorum...bunlar gerçekleşir ise ve baba bir tahta yapıcı gelirse kısa vadede de yüzde 50 -100 lük bir çıkış potansiyeli oluşabilir...
Sanki bugün zincirleri kıracak gibi 1.65 in üstü süper olur bu gün için
hisse de yatırımcı da bilançoyu bekliyor...bilançoyu görmeden herhangi bir yere gitmek istemiyor görünüyor blcyt....geçen yıldan iyi bir bilanço gelirse dip bellediği göründüğü bu seviyelerden bir çıkış yapması lazım...
kötü bilanço yollama furyası başlamış bistte...ekonomik kriz bir çok şirketi çok etkilemiş...bakalım blcyt da durum ne olmuş ??
İnançlı ol keko hisse bugün çok güzel bir görüntü sergiliyor Yapıkredi sürekli alımda o geldimi BİLİCİ tadından yenmez bir de tam da senin söyledğin gibi bu kadar kötü bilançonun geldiği bir ortamda iyi bir bilanço 2 kat daha güçlü bir etki yaratır sabırlı ol ustad
umarım ağalar bu hisseye bir çare bulur..utanmadan kelepir fiyattan işlem görüyor...
her yıl cirosunu ve karını artırıyor...borçlarını azaltıp finansman giderlerini kısıyor...böylece net kar marjını artırıyor...ama buna rağmen henüz bir ağa bu hisseyi fark etmiyor...halbuki bir tavan yapsa tüm yatırımcıların dikkatini çekecek..ama şu anda tam da ölü modda...bu hal böyle devam etmemeli...altının değerinden ancak sarraflar anlar..umarım sarraf bir ağa da buraya gelir...:kahkah:
Tekstil Sektörü Nefes Aldı
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) şehrin rekabet gücünün artması ve ucuz ithalata karşı korunması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. KMTSO Başkanı Serdar Zabun, uzun çalışmalar sonucunda tekstil ürünleri ithalatına getirilen ilave vergi ile tekstil üreticilerinin nefes aldığını söyledi.
Tekstil Sektörü Nefes Aldı
24 Ocak 2019 Perşembe 14:10
Ekonomisi büyük ölçüde tekstil sektörüne dayalı Kahramanmaraşâ€™ın üretim ve ticarette avantajlı konuma ulaşması adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın uzun süredir Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar nezdinde devam eden çalışmaları sonucunda tekstil ürünleri ithalatına ek vergi uygulanacak.
Böylelikle Kahramanmaraşâ€™ın üretim yapısı içerisinde ağırlıklı olarak yer alan pamuk ipliği ve pamuklu kumaş üreticileri global pazarlar açısından önemli bir rekabet avantajı elde etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan İthalat Rejimine Ek Karar kapsamında, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat ithalatına yüzde 5 ila yüzde 8 arasında değişen oranlarda ilave gümrük vergisi tahsil edilecek.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, tekstil sektörünün her yıl 15 milyar dolar net döviz getirisi ile Türkiye’nin stratejik sektörlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Tekstil sektörünün en önemli üretim merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş ise 300 ihracatçı şirketi ile Avrupa ve diğer pazarlar bakımından iplik ve mensucatta güçlü bir Türk markası olarak anılıyor. Türkiye’nin bu sektörde dünya moda merkezlerine gönderdiği ürünlerin çok büyük bir kısmı Kahramanmaraşâ€™tan ihraç ediliyor.†dedi.
Kentin ihracat ve üretimde önemli yerde olduğunun altını çizen Zabun, “Şehrimiz 600 milyon doların üzerinde tekstil ihracatı ile Türkiye’nin en büyük 4. tekstil ihracatçısı konumuna ulaştı. Türkiye pamuk ipliği üretiminin %36’sını, denim üretiminin %25’ini, dokuma mensucat üretiminin %13’ünü, örme mensucat üretiminin %12’sini gerçekleştiren Kahramanmaraşâ€™ın özellikle küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırması bizim için öncelikli çalışma alanıdır.†diye konuştu.
Sektörün, dampingli ithalat baskısından kurtulması yönünde çalışmalarının sonuç verdiğini söyleyen Zabun, “İthalata getirilen ilave gümrük vergisi tekstil üreticilerimizin nefes almasını sağladı. Bu karar dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimize ve Ticaret Bakanımıza iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca emeği geçen tüm oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim.†dedi.
https://www.anadolupress.com/ekonomi...di-h17613.html
bu arada bu gün şirket ile görüştüm...şirket oldukça olumlu konuştu...geçen yılın aynı çeyreğinden daha iyi bir bilanço bizi bekliyor diyebilirim...zaten tahminlerim de o yönde idi...aşağı yukarı tahminlerim tutacak...geçen yıldan daha iyi olacak ama ne kadar daha iyi onu bilmiyorum...acaba süpriz bir bilanço da yollayabilir mi ?? işte o belli olmaz...
şirket ile görüştüğümde ülkemizdeki ekonomik krizden etkilenip etkilenmediğimizi sordum...biz hiç etkilenmedik dedi..çünkü biz ihracatçı bir firmayız dedi..ama ben bilançoya baktığımızda ihracat miktarının çok az olduğunu gördüğümüzü söyledim...kendileri de ihracatı iştiraklerinin aracılığı ile yaptıklarını söylediler..çoğunluk ihracat oluyormuş...rakamları sordum bunu tam olarak söyleyemeyeceğini söyledi...herhalde öyle bir ayrım yapmak zor olmalı...
aylar sonra tekrardan blcyt şirketi yatırımcı ilişkilerinden bayanın sesini duymak çok güzel bir duygu idi..çünkü geçmişte de her aradığımda doyurucu cevaplar vermişlerdi..hiç yuvarlak ve kaçamak cevaplar vermiyordular...bu konuda onlara tüm yatırımcı dostlarım adına teşekür ediyorum...sağolsunlar var olsunlar...ben onlara başarılarının devamını diliyorum..
başka şirketleri aradığımızda neredeyse dayak atmadıkları kalıyordu..blcyt gerçekten de profesyonel ve yatırımcı dostu..balık baştan kokarmış...iyi bir patronu olanın iyi de personelleri oluyor...tekrardan tebrikler...
şirket ile görüştüğümde şirketimizin ederinin neden bu kadar düşük olduğunu söyledim..kendileri de bana hak verdiler...şirketin bu aralar borsa fiyatına herhangi bir müdahaleleri olup olmayacağını sordum...şu anda yok dediler...ama ileride müdahale edebilirler izlenimi edindim...çünkü kendileri de gerçekten de bu fiyatlardan memnun olmadıkları izlenimi edindim..
bakalım bilançomuz nasıl gelecek...bu baskı nereye kadar devam edecek ??
ekonomik krizin sert vurduğu ülkemizde şu anda borsada bulunan şirketlerin çok büyük bir kısmı kötü bilançolar yolluyorlar...bu kötü ortamda geçen yıla göre daha iyi bilanço yollayacak şirketlere ileriki günlerde kayışlar olacaktır..eğer ki süpriz güzel bilançolar yollamayı başarabilen şirketler olursa bunlar her türlü kötü endekste dahi piyasadan pozitif ayrışmayı becereceklerdir..
bu kötü ortamda cirosunu ve karını artırmayı başarabilecek hisseler dimdik ayakta kalacaklardır...umarım en kısa sürede blcyt hakketiği fiyatlara ulaşır...
file:///C:/Users/dunya/Downloads/Tekstil%20%C4%B0hracat%20Kay%C4%B1t%20Rakamlar%C4% B1%20-%20%C5%9Eubat%202019.pdf
bu arada ülkemizin 2019 yılı ocak ve şubat aylarında tekstil ürünleri ihracat miktarı geçen yılın aynı ayına göre ocakta %3,7 ,şubatta ise %6,6 azaldığı bilgisini bir dostum benim ile paylaşmıştı...
olumlu da olsa olumsuz da olsa bilgi saklamadan paylaşmak şefaf olmamızın gereğidir...
ülke olarak ihracatta bir gerileme olmuş olabilir ama blcyt ın ürünleri genelikle çok kaliteli ürünlerdir ve bu ürünleri alanlar genelikle elit müşterilerdir...o yüzden de bu gerilemeden blcytın ihracatının etkilenmemiş olma ihtimali var..
bir dahaki aramamda bunu da şirkete soracağım...bakalım bana neler anlatacaklar...
1.62 den çok cimrisin ..
Az önce şirketi aradım yatırımcı ilişkilerinden şerife eda hanım..bu raporu kendisinin de gördüğünü kendilerinin bu durumdan etkilenmediklerini tam tersi ciro da ve karlılıkta artış meydana geldiğini dolayısyla iyi bir rakam sunacaklarını belirtti..aramadan evvel uzun konuşmayı planlayarak ağzından laf almayı düşünmüştüm ancak kendisi çok net ve samimi bilgi verince fazlasıyla tatmin oldum..
çaktılar malı hadi hayırlısı hiçde hayırlıya benzemiyor ama bakalım.