Sayın Scharif bilgilendirme için teşekkürler..burada bantasın araçlarını devamlı görüyorum fabrika çalışıyor ama yatırımcıları üzgün maalesef,bundan sonra Naten hakkında bilgilendirmeniz olacakmı beklentiniz hedefiniz şimdiden tşk..
Printable View
Sayın Scharif bilgilendirme için teşekkürler..burada bantasın araçlarını devamlı görüyorum fabrika çalışıyor ama yatırımcıları üzgün maalesef,bundan sonra Naten hakkında bilgilendirmeniz olacakmı beklentiniz hedefiniz şimdiden tşk..
Tahtada alıcı da var satıcıda, bekleyip göreceğiz...
Üç kritere (Net satışlar, FVAÖK, Net Kar) göre en iyi sanayi bilançoları (Ekonomist'ten alıntıdır). Net Satışlar ve FVAÖK de Bntas da listede...
https://i.hizliresim.com/bElVhn.png
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Sayın Scharif bilgilendirme için teşekkürler.. İnşallah bedelliden sonra ki hareketleri foss çıkmaz..
Bu kadar yatirimci var burada yaziyor ediyor, kimse sirketi arayip bedelli ne oldu diye sormuyormu? Bu saate coktan gelmeliydi... bu arada son zamanlarda bedelli eskisi gibi tekrar negatif bir şey haline geldi... bedelli onayi gelen ya geldigi gibi ya açıldığı gün aşağı oluyor sonra da tabanlar geliyor... benim asıl korkum bedelli oldu artık... kiler ittifak katmr hepsi bitti bedelliden sonra...
Eskiden ruchan acildiktan 3-5 gun sonra basarlardi ... millet uyandi ben ruchanimi ilk gun satarim karimi alirim dedi , onlarda artik ilk gun basmaya başladılar katmr ittifak boyle oldu, ruchan acilana kadar cik ruchanla taban ol... millet uyandi aga ben akilliyim spk onayi gelsin ilk tavanda ben giderim dedi spek ona da kiler de izin vermedi , spk onayi gelince basmaya başladı...
Bence bu hissenin üzerindeki en büyük aşağı yönlü baskı bedelli... her bedelliye atlayan bütün herkes dolandirildi paralari kalmadi millet de uyandi artik bedelli devri bitti bence ve artik bedelli sirket hissesi uzerinde olmasi gerektigi gibi negatif etki yapiyor cunku spk onayi gelince ne olacagini bilmiyoruz
Her bedelli artık iş yapmayacak haklısınız.Fakat bu bedelli yatırım için yapılmış bir bedelli. Şirketin 2 hafta içinde bedelli sermaye artırımı onaylanacaktır.Ayrıca Tahtanın spekleri 6 ay cezalı temmuzda 2.5 mılyon ceza yiyen yigidin cezasıda ocak ayında bıtecek . bülten cıkana kadar yukarı yönlü cıkışa devam etmesi beklemekteyim. fiyat vermek güç lakin 22 ekımde 7.38 tl görmüştü.
uzun vadeli grafige baktıgınızda 3. köprü ayagı yapılmaya calısıldıgını bariz bir sekilde görülmektedir. Herkese bol kazançalr
Bunun bedellisinin bu zamana kadar çoktan onaylanması gerekiyordu... hatta en az 2-3 hafta geç bile kaldı diyebilirim... kimse şirketi arayıp sormadımı peki ... belki spk ekstra bir şeyler sitemiştir o yüzden gecikmiştir...
diğer taraftan şunu söyleyeyim ben bedellinin gerçekten gerektiğini sanmıyorum... şirket zaten nakitin üzerinde oturuyordu yatırım için bedelliye ihtiyacı yoktu bence... bu bedelli furyası ile iş çevirmek için bu bedelli kararını aldırttılar bence... kasasında nakiti olan borcu olmayan bir şirketiniz olsa evden şirketinize para götürüp yatırım yaparmısınız... hele ki yatırım miktarı ve bedelli ile toplanacak miktar bu kadar az iken... hadi %500 bedelli olsa anlayacağım %25 nedir, bunu kasadaki para ile de yapabilir di... belki de spkyı buna inandırmaya çalışıyorlar belki spk senin paran var piyasadan niye para istiyorsun diye soruyor, belki aynı şeyi spk da soruyor.... belki bu yüzden yatırım için şu makineyi aldım vs diye KAP gönderiyor... bilemiyorum...ben daha borsada yatırım için aldığı üç beş milyonluk makineyi söyleyen firmayı ilk defa gördüm...
dediğim gibi bedelli furyası özellikle katmer felaketi ve arkasından gelen kiler ve ittifak tecavüzlerinden sonra farklı bir hal aldı... hele katmer çok ilginç idi... rüçhan başlamadan bir gün önce tavanda milyonlarca lot var iken rüçhan açıldığı gün bir saniye bile artı göstermeden karanlık dada hem de sadece 200.000 lot ile eksi %5 ile açtırdılar... sonra hisse değeri eksi %10 taban rüçhan değeri eksi %30 oldu... tam bir katliam... yani düşersin tamam ama bir gün önce tavan kilit iken ilk rüçhan günü hiç işlem olamdan direkt eksi yüzde beş nedir , çok istiyorsan dün tavandan satsaydın, yattın kalktın sabaha ne değişti...
burlarda çok pis şeyler dönüyor artık... şu anda trend bedellisi olana göm şekline döndü... kimse para yatırıma gidecekmiş vs bakmıyor.. yatırıma vs bakanlar bu hisselerde değil temettü veren sağlam kağıtlara gidiyor zaten... bu hisseler risk sevenlerin hisseleri... spek efendi isterse bedelli geldiği gibi taban yapar isterse trendi geri çevirir tavan yapar .. o kadar basit yazı ve tura... atın oynayın... bunun analizi vs olmaz... adamın keyfi ne isterse o olacak... yani tekniği vs beğenip alacağım var ise bile üzerindeki bedelli riskinden korkup giremiyorum... bedelli işlemi başlayana gömüyorlar çünkü
Bedelli için burada iseniz durum aynen öyle fakat bedelsiz için değil firma güvenilir ve uzun yatırımcı iseniz bence doğru yer olabilir burası. Ytd
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir savaş başladı yine 5,45 - 5,46 da. Çok gitti ya aslanım yığdılar lotları satışa yine.
Ulen biz salağız yaa, Elli kere tavana gitt satmadık.
Bir daha tavana gidersen satmazsam namerdim
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah'a şükür bugün güzel kapattık. Ambalajlar içinde en düşük fiyatlı ve sağlamlarından gitmeli ama her şey nasib
Buranın tahtacısı kimse maşallah bugün nasıl hacim yaptırdı hisseye..
Sattım hocam, elimdekileri sıfırladım. Bekleyen arkadaşlara bol kazançlar dilerim.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VAY Vay vay artık BNTAS ta laf dinlemeye başladı. O zaman ne yapıyoruz Çarşamba ve Perşembeyi bekleyip kararımızı veriyoruz.
Ah kafam ah. Kendine ihanet edersen ve prensiplerinden ödün verirsen böğle olur işte. Senin ne işin var Naten de alsana KRSTL ni ve keyfine baksana ..
Bugün Bntas ta gün hayli sıkıntılı idi. Nitekim kaç kere tavana çıkıp girdi.AK elinden malı kaptırdı Oyak Talip gibi görünüyor en büyük lotu Merrill alsa bile. Umarım yarın çok sıkıntılı bir açılış yapmaz da sakin sakin hedefe doğru ilerler.
Aylarca bekle sonunda az bir nebze olsun güzel bir getiri sunsun değil mi. Ama malum beklenti hedefimize daha yolumuz var..
Belki beklentimizi de beklentiler doğrultusunda biraz revize edebilir , hedef fiyatı biraz daha yukarı çekebiliriz. Bakalım görelim Hadi hayırlısı..
SAYGILAR SEVGİLER
Bugün neden sıkıntılı bekliyorsunuz? bende sizin aksine daha hareketli bir gün olacagını dusunuyorum
Bank of satıyor vakıf alıyor... Vakıf iyi gelir inşallah... Sabırla nasibi beklemeye devam
Vay vay vay. Tam akşam pazarı oldu ya. 5.70 geçilmesin diye birisi çok direndi ama pala çok kızdı sanırım.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabır borsada ilaçtır şükür devam bakalım nasibimiz de ne var... Ytd
Gördünüz mü sıkıntıları devre kesici bile devreye girdi. Nerdeyse bütün malı dün merrill almıştı bugün hepsini geri kustu.Tabiiki merril hep birilerine virman yapıyor ama dünkü son dakika alımları bugün sancı yaratacağı nı gösteriyordu.Haa şimdi diyeceksiniz ki ya bugün ne olacak son dakika alımları oldu.Dün birilerinin canı çok kötü yandı bugün de öç aldılar. Ama yarın spk dan gelecek haber ihtimali olduğundan Volüm lü hareketler olabilir. Sert hareketleri öğleden sonra bekliyorum saat 14 gibi.
SAYGILAR SEVGİLER.
Sağlam sıkıntı yarattı 65 stop yaptim, 50 geri koyduk ama sağlam zarar yazdi. Günlük al sat tam bir kumar oldu. Ama olsun mükemmel kapattikRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın için açılış ciddi yukarı yakarsa haber gelecek demektir. Yoksa yarın ki hareketi bugünden farksız ödeme olmaz...Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelli haberimi düşecek acaba?
Aylık pivot değeri 5,34
ilk direnç 6,79
ikinci direnç noktası 8,37
ve sonrasındaki direnç noktası 9,82
Teknik İndikatör sinyalleri Günlük, haftalık ve aylık olarak Güçlü Al
veriler investing.com dan alınmıştır.
HAFTALIK GRAFİK
[IMG]https://i.hizliresim.com/5IJQ39.jpg[/IMG]
Şu ana kadar 192 milyar liranın üstünde işlem hacmi oluştu. Bu kadar hacim boşuna olmasa gerek. Kap'a bir haber düşmeli artık
Sabah ki hacım devamö etseydı ıyıyydı ama nasip demekkı bugun haber cıkmayacak onumuzdekı maclara bakacaz artık
Haberin çıkmaması iyi oldu gibi çünkü buralardan bölünmesin... sadece bist düzeltme Yaparsa sıkıntı olabilir... YtdYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gördüğüm kadarıyla bu haftaki SPK haftalık bülteninde haber çıkmadı, Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Duran Doğan bedelli/bedelsiz onayları çıkmış sadece...
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Hiç nedensiz aşağıya çektiler hissenin fiyatını. Bellil ki spek yeterince toplayamamış.
Mali verileri bu kadar güzel bir şirketin hissesini sabırla beklemek de bize düşer. :)
Kalasık cuma hareketi...
- den + ya
At bir Kap aşı bandı üreteceğiz diye, arkasından da yap on onbeş tavan, bizde sevinelim. Ne buhal hergün sürün, sürun, sürün. offff ta offff.
Üstadlar ve hisseye hakim kişiler daha iyi bilir cevaplarlarsa sevinirim.... Benim aklıma yatmayan bedelli de bir durum var rüçhan bedeli 1.5 TL olması normal mi, bana normal gelmedi çünkü hisse daha iki hafta önce 4 ler deydi acaba diyorum spk bedelli konusunda burda sıkıntı mı çıkarıyor yada spk bedelliye izin verip rüçhan hakkını 1 TL yapabilir mi.... Ytd
O düşündüğünüzü bende düşünmüş dile getirmiştim ama bir cevap alamamıştım. Ben kendi bilgi ve düşünceme göre,
1. Bedelli %25 görünüyor ama aslında %37.5 olarak düşünmek gerek.
2. Piyasaya çok fazla lot verip hakimiyeti kaybederim mi korkusu var.
3. Geçen sene %100 bedelli yaptığı için ya spk dan izin çıkmaz korkusu var yada hissedarların tepkisine maruz kalıp bedelli katılma oranının düşük kalma ihtimali mi var düşünmek gerek.
Ama şunu da bilmek gerekir ki bedelli %100 olsa idi hisse ye katılım ,ilk duyulduğunda belki çok olur ama süre yaklaştık ça bilinçli hissedarların yavaş yavaş kaçma ihtimali çok ta olma ihtimali olabilirdi kanımca.
Benim kendi teorimdir kimseyi bağlamasın.
Bu arada BNTAS için esas sorulması gereken soru çok farklı olmalı;
Şöyle ki, Nerdeyse bütün bedelli ler açıklandıkların da ve çoğunun da borç kapamak için bu bedeller i talep ettiklerinde günlerce tavan çeken hisseler bedellinin ertesine nerdeyse bütün yatırımcılarını mağdur ettirmiştir.
Şimdi filimi geri sayarak Bntas a bakalım bunda durum nasıl diye
Bedelli ye müracaatın ertesinde düşmeye başladı.O sıralar 3.50-4 tl arası idi.Bu fiyatlar zaten pandemi öncesi fiyatlar olup sonradan yaptığı yükselişlerde bilanço bazlı idi. Nerdeyse bütün ambalajlar hatırı sayılır çıkışlar yaptığı halde Bntaş sadece kendi yağında kavruldu...
Diyeceğim o ki madem neredeyse bütün bedelliler öncesinde aşırı primlendiler sonra hüsrana uğradılar. Bizde de tersimi oluyor diye sürekli aklım da ki soru. Madem bedelli müracaatından ve açıklamasın dan (bedelli oranı düşük evet) hiç nasibimizi alamadık acaba çıktıktan sonramı nasibimizi alacağiz?
ALIN SİZE 1 MİLYON DOLLARLIK SORU.
SEVGİLER SAYGILAR.
Bu siteye grafik atamadığım için,
5 Senelik grafik te yaptığım Tez imi size sayısal olarak yazayım siz de grafikte(dikey çizgiler atarak) attığım tarihlere zahmet olmazsa bir bakın derim.
12.12.2016---12.12.2017---12.12.2018---12.12.2019 tarihlerine dikey çizgiler atınız. Ve bu tarihlerden sonra Takriben 2 aylık periyoda bakınız. Ne görüyoruz Şubat ortası mart a kadar sürekli bir çıkış trend i mevcut. Şimdi 10 iş günü sonra(12.12.20202) önümüze bu tarih çıkacak. Acaba Tarih tekerrür den ibaret midir yoksa bu sefer farklı mı olacak. Size 1 milyon dolarlık soru daha. Verin cevabı alın 2 milyon doları nakit:)
SAYGILAR SEVGİLER
Merhaba,
Bloga #BNTAS 2020/9 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar