Originally Posted by
abcd
Sayın ebcim,
Firmamız mali yapısı, operasyonel optimizasyon, yüksek karlılık, tecrübeli ekip ve knowhow , minimum maliyet (yani faaliyet giderleri çerçevesinde ) ve çok tatmin edici karlılıkla çalışıyor yıllardır.
Yüksek mali gücü sayesinde de mümkün olduğunca kredi kullanmaz ve yaptığı iş ve şirketin finansal stratejileri gereği döviz tutmaz ve pozisyon almaz. Parasını vadeli TL mevduatında tutar, çünkü aldığı ve sattığı ürünleri TL cinsinden yapar. Biriktirdiği paralarla da, depo kapasite ve altyapısı çok güçlü olduğu için ilaç veya tıbbi diğer ürün fiyatları ucuzken daha çok alıp, zam sonrası realize eder.
Bunlar operasyonun ve sürdürülegelen genel stratejileridir.
Siz, çok inceledim bilançoyu, 1 mlyr parasını dövize yatırmış ve buradan en az 150 kur geliri gelir deyince, şaşırarak tekrar ( aslında ezbere bildiğim) bilançoya baktım.
Lütfen tekrar bakınız, 6 numaralı bilanço dipnotu, oluşan 1 mlyr civarı nakit her zamanki gibi TL vadeli mevduatta. Faiz oranı da var dipnotta. Bu sayfaları okuyanlar yanlış kanıya kapılmasın diye düzeltme gereği duydum. Yani döviz varlığı ve kur farkından 150 mln tl falan ek kar gelmeyecek.
Diğer yandan, bu parayı ve gerekirse daha fazla kaynakla, ilaç fiyatları öncesi bolca stok yapıyorlar ocak ve şubat ayında. Buradan çok iyi stok karı yazıyorlar.
Ben de ilk çeyrek bilançoyu başarılı bekleyenlerdenim ama, gelecek kar, finansal kaynaklı değil operasyonel kaynaklı yani esas faaliyet karı belirleyici olacak. Bu da bir şirket için en değerli şeylerden biri. Geçen yılın ilk çeyreği çok başarılıydı, bu yıl onun üzerine az biraz da çıksak harika olur bence.
Bu yıl ilk çeyrek mali tabloları biraz geç açıklanabilir ama bu krizde zaten güçlü mali yapısıyla yine öne çıkacak şirketlerden olacağına inanıyorum.
Fiyat hedefi vermek çok zor, bence bilanço sonrası, analistler pozitif ayrışacağına işaret edeceklerdir inşallah.
Bol kazançlar diliyorum.