Bisey yazmamisinki zate
Birak kalsin sayko kardesim
Harbin sayko bi yazi ama ha
Kendini yok etmiyen yok olucak bi yazi
Printable View
https://youtu.be/q8bG74UdzJw
Ben burada tam 17 yıldır bu işler nasıl yapılır deye ders veriyorum, hiç bişe öğrenemediniz gitti.:oleyo:
Bütün mesele temelde satın alma gücü paritesi + cari açığa neden olan ana kalemlerden ibaret, o da ekonominin genel vaziyetinin bir tezahürü. Bu temeli dış politika ve küresel ekonomideki dalgalanmalar şekillendiriyor, gelişmekte olan ülkelerin sıcak parayla imtihanı yani, detay kısmını da köpük v.s., kitle psikolojisi hallediyor. Elliott dalga analizinin temel inceleme konusu.
Şu an her şeyi yok sayarak kitle psikolojisine odaklanmış durumdalar. Halbuki dalgalı kur rejimi işte, kendi dengesini kendisinin bulması gerekiyor, ve öngörülen ekonomik hedefler doğrultusunda elbette müdahale edilecek lakin, şu an mevzu bu müdahalenin nasıl yapıldığıyla alakalı, şu an faiz arttırılacağına, Ağustos 2019 da faiz düşürmeme şeklinde yapılacaktı müdahale. Bu yanlış enstrüman kullanımı ve aktif rasyo dayatmasıyla kredi bolluğu yaratma yaklaşımı kitle psikolojisini yanlış etkiledi, nereye gideceğini bilemeyen para dövize, borsaya yöneldi, borsaya KY akını da aynı şeyi teyit ediyor.
Bence, bu faiz ile belki biraz daha arttırarak, 7.5 bandında stabilize edilebilir, hatta hiç 7.50 altına düşürmeyeceklerdi, döküleni de toplayacaklardı. Şu an 7 nin altına salmakla yeniden bir dalga tetiklemiş oldular, bunu 7.50+0.50 marjında stabilize etmeliler, faizse faiz, şu ana kadar ne enstrümanları kullandılarsa o. DTH ların %10 u çözülse yatay trend başlar, bir %10 daha çözülürse mesele biter. Nereye kadar, işte bundan sonrası grafiği çizen asıl dinamiklere kalıyor. Dış politikada tekrar uyum, tekrar sıcak para girişi, sorunsuz çevrilen borçlar ve her şekilde satın alma gücü paritesi+ana cari açık kalemleri etkisinde bir düşük açılı yükselen trend.
Belki de DXY 65 lere yıkılır, belki de bu konjunkturda vazgeçmiş gibi görünen doğrudan yabancı yatırımları geri gelir, belki de gerçekten D.Akdeniz'de büyük yer altı kaynakları bulunur, kazasız belasız uluslararası ortaklıklarla bunu çıkarmak işletmek mümkün olur. Bu sınırlar dahilinde yer altı kaynağı olmadığına hiç inanmadım da zaten, olabilir, tabi adamlar 1000 tane sondaj yaparak bulmuşlar bunu, ısrarla devam etmeli, daha çok yolun başındayız.
Yani, patlanmadığı sürece sorun yok, sorun gerçekçi olamamakta, siyasetle ilimi birbirine karıştırmakta, karışmayın şu MB nin işine, o bu küresel ekonominin finansal sistemin bir temsilcisi, oyunun kuralları belli buna entegresin, ayrılma imkanın da olmadığına göre, kurallara uy sadece. E biz haklıyız, herhalde haklıyız, bunun bir önemi yok bu çok uzun vadeli bir mücadelenin konusu, Çin bir örnek işte güncel, bu oyunda bu kurallarla da başarılabilir. Taktik ve strateji. Stratejik bir hata yapmışsan bunu sonradan muhteşem de olsa taktikle halledemezsin. Stratejiyi düzelt, Rus gibi bir geri çekil, sonra iki adım atarsın fırsat doğduğunda.
Bilmiyorum, buradan bakınca böyle görünüyor da, oralardan o veriler enstrümanlar insanın önündeyken nasıl görünüyordur acaba. Ama ha buradan ha oradan bariz görünen bir şey var ki, dış politikada belli bir zemine kavuşmamız ivedilikle lazım, bu Bidengiller gergin tipler, eninde sonunda içe kapanmayı filan konuşuyorlar sorunları var, buralardan bunları uzaklaştırmak lazım, kalmalarına gerekçe bırakmamak lazım yani.
Hani 300 koyun hibe verecegiz dedi ya, Antepli doktor bakan.
Millet hadi len..! dediydi.
Kimbilir ne teminat istersiniz, ihtiyaci olana degil, kasaba'daki ilce baskaniniza verirsiniz.
Basinda yazilar cikti, embesiller koro halinde, teminat istenmeyecek demeye hiz verdiler.
Bu arada konu bir hafta filan gundemde kaldi. Yazan cizen cok oldu.
Gecen haftanin sonunda, bakanlik acikladi, tarla ipotek teminati alinacak, 100 koyuna 100 donum.
Demem o ki, kendi vatandasinin, fakirinin zekasi ile bu kadar dalga gecen iktidar hic gormemistim.
Yalan diz boyu.
19 senedir.
Merkezin martta 7.77 ortalama ile 248486 kontrati , Nisanda 8.20 ortalama ile 358936 ,mayısta 8.147 ortalama ile 271843 ,
haziranda 8.81 ortalama ile 89974 kontrati var. Merkezin vioptaki açık pozisyon adeti haziran sonuna kadar 969239 kontrat. Ortalama satış değeride 8.13 .Merkez Bankasının piyasalarin yeniden harketlenmeye Cuma günü yeniden pozisyon açmaya baslamasi üzerine martta savunma hattıni 7.75 de kurabilirler, Nisan ve mayısta savunma hattıni 8 de kurabilirler. Oralara kadar kur gelir mi bilmem ama sıcak para akişi durunca ellerinden başka birşey gelmiyor. Cuma gunu viopta pozisyon almasi buna isaret ediyor. Belki 100 puan daha faizi artırırlar.
Simdi esnafla oynamaya basladilar.
60.000 TL. hibe verecekler.
Adamin dukkani batmis, borc girtlakta, dikerim dukkanini deyip, dukkani 25.000 TL.ye devren satacak.
Mucize bu ya, baska bir vatandas bu dukkani 25.000 e alirim diye ortaya cikiyor.
Bu esnaf, 60.000 i alir, borclarimi kapar, baska bir sey satarim diye, dukkani vermiyor.
Bekliyor, 60 bini alacak, borclarini kapatacak, tuhafiye yerine baska is yapacak.
Gecenlerde gordum, 30.000 istedim, 25 verdi adam abi dedi, eksi eksi.
Yaninda hanimi kartal gibi bakiyor. Ben buldum adami abi, bu vermedi diyor.
Ortada bir bicak olsa, birbirine dalacaklar.
Tadi tuzu kalmamis evliliklerinin.
Is'te bu yalan soz vermelerin sonuclarindan biri bu.
Benim tanidiklarim bunlar, kimbilir neler var.