Dün tuprs temettü açıkladı diye burda da temettü beklentisi oluştugunu görüyorum. Frotonun 2, temettüyü Ekim 15 ten sonra verdiğini froto yatırımcılarının bilmesi gerekir.
Printable View
Dün tuprs temettü açıkladı diye burda da temettü beklentisi oluştugunu görüyorum. Frotonun 2, temettüyü Ekim 15 ten sonra verdiğini froto yatırımcılarının bilmesi gerekir.
x de bir arkadaş paylaşmış , https://x.com/alikayadibi11/status/1820912478072795299 sondaki yorum kısmını aşağı kopyaladım ben de benzer şekilde düşünüyorum ...
eğer ford otosan biriktirmeyi düşünüyorsanız 2024 yılı için değil 2025-2026 yılları için biriktirmeyi kendinize hedef belirleyin. 2025 yılının ilk çeyreği VW yatırımının da bitip satışa başlaması bekleniyor, avrupadaki yüksek faiz ortamı da azalır ve likidite artmaya başlarsa yılın ikinci yarısı daha olumlu bir ford otosan görebiliriz. bir de yılın 2. yarısı doların enflasyon kadar gidiceğini düşünüyorum ilk yarıda nerdeyse sabit kalmıştı bu da ihracatcıları bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum. uzun bir yazı oldu umarım faydalı olmuştur.
İyide o beklentide olanlar zaten yatırımcı değiller ki,hisse 1200 den bu fiyata düşerken her durakta işte dibini buldum tepkide voleyi vururum diye diye alıp buralarda biriken adamlar.Hisse hareketinden umutlarını kestiklerinden 3-5 temettü bari alsakta teselli bulalım derdindeler.Şirketin net nakti erimiş,araç başı vök 2280€ dan 990€ a düşmüş,şirketin borcu %40 artmış,bundan sonra ki çeyreklerde düşen marjların düşürdüğü karlılığa birde devasa finansman gideri eklenip zarara bile sebep olacağını falan görecek kadarda bilanço okuma bilgisinden yoksun adamlar hepsi…ortalık bunlara kaldı,sizin dem vurduğunuz Ford yatırımcıları yelkenli teknelerine binip çoktan maviliklere açıldılar.Onlar tekrar gelip beraberlerinde kaliteyide getirene kadar dükkan bunların,artık sizde tercih ederseniz bunlarla idare edeceksiniz[emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ali beyi tanırım, takip ederim.... portföyünün büyük kısmı frotoda.... Öyle dediğine bakmayın..biraz tedbirli konuşur.. ....Şahsen ben 7 hissedeyim... Ama en güvendiğim kağıt froto... Burda bazı zir zop dengesiz adamlar hariç, genelde froto alan yatırımcıdır.... Yani dudu gib itecrübeli abilerimize kulak verin.. Başkalarının ne dediğini önemsemeyin.. Özellikle psikolojik sorunları olanları bloklayın gitsin derim..
3.çeyrekte ve/veya 4.çeyrekte 3 aylık olarak zarar açıklayacak diyorsun öyle mi Serkalgo
Bu kadar olumsuzluklar içinde bile zarar açıklamadığı halde hem de
Ayrıca şirket birkaç sebep yazmış okudun mu?Çok geçerli sebepler ve sonraki çeyreklerde telafi edilebilecek sebepler bunlar
Okumanı tavsiye ederim
15 milyar kar etmiş şirketi geçen sene 19 milyar kar etti diye batacak , göçecek, sektör bitti diyen adam harbiden ya .... yada .... niyetlidir... Her iki durumdada sallayın gitsin.. bu tür adamlardan kimseye fayda gelmez...Çünkü kendilerine faydası yoktur..
Şirketin beklentilerinde çok iyimser olduğunu,aynı beklentileri ilk 6 ay içinde yaptıklarını,gelinen durumda yanıldıklarını birkaç mesaj önce belirtmiştim.Bu yıl parasal sıkılaşmanın iç piyasayı etkileyeceği sene başında ayan beyan belli iken,Avrupa pazarında bilhassa Romanya’nın yeni modele geçiş sürecinin operasyonel olarak aksamalara sebep olacağını,Avrupa pazarının pandemi sonrası talebinin doyarak bu yıl artık standart talebin devreye gireceğini öngörememeleri ve gelinen noktada resesyon datalarının gelmesiyle küresel piyasaların dahi duman olduğu dünün akabinde ki bugün halen aynı beklentileri paylaşmalarını hayretler içerisinde karşıladığımıda ifade edeyim.Şirket yazdığı sebeplerle aslında beklentilerinde yanıldığını itiraf etmiş ama buna rağmen yılın daha zorlu ikinci yarısında beklentilerini revize etmemekte ısrarcı olmuşu.Dün mesela Tüpraş sene başı beklentileri aşağı yönde revize etti.Şirketlerin beklentilerini gerçeklikler ile şartlar yönünde revize etmeleri kendilerine olan güveni pekiştirir.Aksi durum soru işaretleri doğurur.
Zarar konusu klasik konsolidasyon metodu ve Tms 29 arasında ki farklılıklar sebebiyle biraz çetrefilli.Benim dem vurduğum operasyonel zarar değil.
Ben bir mühlet köşeme çekilsem iyi olacak.Meydanı meydancılara bırakma zamanı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi