Originally Posted by
TomBombadillo
Bence boşuna geriliyorsunuz, amaç sadece bu tür işlemleri nasıl daha iyi hale getirebiliriz olmalı..
Programla ilgili bir yanlış anlaşılma var, onu düzeltmek gerek..Programın backtest sonuçlarının güvenilir olmadığını biliyoruz ama bunun hangi yönde güvenilir olmadığını bilmiyoruz. Yani sistem size geçmiş 3 aylık periyot için en çok kazandıran hisseleri almış gibi göstermiyor, sistem getiri üzerinde repaint yapmıyor. Bunu geçmişte seçtiği hisselerden görebilirsiniz zaten. Ben 1 aylık abonelik almıştım, şu an elimde yok ama olan bir arkadaş geçmiş aylardaki portföyleri yapıştırırsa bunu görebilirsiniz...Aslında tv>3 olan ve o periyotta kazandıran hisse yerine kaybettireni, yani zarar ettireni de koymuş bazen..Zaten buna anlam veremediğim için finnetle çok tartıştım...Bu senetlerin ayın ilk günü seçilmesi gerekir ve test sonuçları buna göre olması gerekir diye..Fakat yanıt alamıyorum, sistemin hisseleri ne zaman seçtiğini bilmiyoruz, ama bildiğimiz bunların en iyi getiriler üzerine olmadığı...
DRİZM hocam bu başlıkta alışık olmadığımzı bir yöntemden bahsetti..Bence çok faydalı da oldu...Kendi adıma çok yararlandım..Bence sistemin eksiğini aramak yerine bu tür bir alım-satım şablonu üzerinde kafa yormak daha mantıklı. Neticede tv yüksek bir hisseyi belirli periyodlarda almak ve bunu belirli aralıklarla değiştirmek çok mantıklı olabilir orta vade trader için...
Programdaki tek hata fiyatla değişen parametreler değil, onu da belirtmem gerekir. Örneğin gelecek ay bilançolar bitecek ve siz 3 aylık portföy yaptınız ve ekim ayı bşlında aldınız. Normalde ekim-kasım-aralık ayında 3 ay taşıyacasınız hisseyi ama sistem siz fiyatlardan bağımsız parametre seçseniz dahi, sizin portföy taşıma periyodunuzun ortasında bilançolar açıklanacağından ekim ayının başından itibaren size henüz bilanço açıklamamış hisseleri almış gösterecek..BU bakımdan benim tavsiyem; bilanço açıklanma süreci ortasına denk gelen 3 aylık portföy yapmamak.