bizim milletten adam olmaz.
sosyal medyada gördüm, adam altındaymış ne zamandır, keşke dün satıp borsaya girseydim diye bugün dert yanıyor. her kaçanı yakalamaya çalışan adamdan hayır gelmez üç vakte kadar kafayı sıyırır.
Printable View
bizim milletten adam olmaz.
sosyal medyada gördüm, adam altındaymış ne zamandır, keşke dün satıp borsaya girseydim diye bugün dert yanıyor. her kaçanı yakalamaya çalışan adamdan hayır gelmez üç vakte kadar kafayı sıyırır.
Ne güzel kafa. Hiç çalışmadan 3 kuruşu 3000 kuruş yapalım, kendimizi kurtaralım, geçinip gidelim piyasalardan.
Kural 1: finansal piyasalar asli işinden kazandığın paradan tasarruf ettiğin miktarı korumaya, mümkünse %5-10 reel olarak büyütmeye yarar. Zengin olma yeri değildir piyasalar.
Boşuna enflasyon+%10-20 arası yıllık getiri hedeflenmeli demiyoruz. Aç gözlü olmamak lazım.
Dur özlü bir söz edeyim:)
Piyasalardan voleyi vurmaya çalışan, kıçına voleyi yer ve oyun dışı kalır:)
Petrol, altın, borsalar, parite, ABD 10 yıllıklar.... Hepsi düşmeye başladı... Hava sıcak ama içime bir ürperti girdi. Mart ayını hatırladım.. Dolara hücum ve dolar kıtlığı:ss::ss::ss:
Enflasyon oluşacak. Basılan paraların kıymeti azalacak, her şeyin fiyatı artacak. Altın için zaten asıl hikaye bu bence...Abi hedeflerini çok beğeniyorum, tebrik ederim. Yalnız tahvil hedefin için tahvil 10 altını görürse borsa 120 de filan kalmaz demiştim, o konuda ısrar ediyorum, öyle bir beklentim yok beklenti işi beni çok çok aşıyor ama 10 yıllık tahvil 10 altına gelirse endeks net 180 bin minimum diyorum. Bence gelmez tabi de, gelirse diye diyorum demiş olayım sonra demedi demeyin :)
Borsacı ve temelci olarak bir şirkete ve borsaya genel olarak değer biçerken ilk baktigim şey tahvildir. Tahvil yükseldikçe ben kötümser olurum, düştükçe de iyimser olurum. Kısa vade ucuz gördüğüm kağıtlarda %100 borsadayım ama tahvillerde aşağı oynama görmezsem epey maldan çıkarım. Muhtemelen yarın bile olabilir...