http://666kb.com/i/dyshy4iq1ymdnv9s8.jpg
Birisi rüya görmüş [emoji1]
"Robotlardan korkma sadece günlük al-sat yasaklansın yeter"
Printable View
http://666kb.com/i/dyshy4iq1ymdnv9s8.jpg
Birisi rüya görmüş [emoji1]
"Robotlardan korkma sadece günlük al-sat yasaklansın yeter"
arkadaşlar son durum nedir özetleyebilir misiniz alım yapmayı düşünüyorum aylık maaştan kalan ile , kötü olan olacak veya iyi olacak şeyler.
şirket kar edemiyor sıkıntı bu....neden kar edemiyor pazar payını korumak için yıllarca düşük kar marjı ile çalıştılar....şimdi artan hammadde fiyatlarından kaynaklı yeterince zam yapamıyorlar vatandaşın alım gücü yok.....şirket normal çalışmaya bırakılmalıydı fiyat artışları çiftçiye yansıtılmalıydı ama bu yansıyan fiyat artışını devlet gübre desteği olarak para değil gübre olarak çiftçiye vermeliydi.....bu şekilde şirket kaldıramıyor zam yapsa alıcının gücü yok.....devletin milli gelirden gerçenten büyük miktarda pay ayırması lazım 15-20 milyar bütçe ile sorunlar çözülmez....bu şekilde herkes zarar görüyor....80-100 milyar kadar tarıma bütçe ayrılmalı.....
Yıllardır yatırımcı adına bitane kapa olumlu haber düşmezmi beklemekten bihal olduk
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortaklar bakalım muhteşem icraatlarını anlatırken gübretaş işe bir kaç kelam edermi?
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, bugün saat 17:30 – 18:00 saatleri arasında, TRT Radyo 1 Kanalında yayınlanan Ekonomi Günlüğü programının canlı yayın konuğu olacaktır.
Anlaşılan gözleri doymadı mal kitlemek için açıklama yapma gereği duyuyorlar sanırım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
döviz ayı piyasasına girdi petrol girdi bu hisse normal şartlarda bundan faydalanan bir şirket ama tepki vermiyor...
Bu hissenin en büyük hikayesi siyasi iktidar değişikliği olacaktır. Kamu ile ilişkili tüm kurumlara çöreklendiler. Yedikçe gözleri doymuyor. Ayhan karayama gitti Fahrettin poyraz geldi ne oldu? Aynı zihniyet aynı anlayış. Bu şirketlerden mevcut siyasi güce kaynak aktarılmasa bu şirketler bu hale gelmez. Gübreye %100 zam geldi, kur 7 küsürlerden neredeyse 5’e geldi ve hala hisse düşüyor. Ama olsun önemli değil. Ben ya herro ya merro diyorum. Bu dünya sultan Süleyman’a da kalmadı kimseye kalmaz. Sürekli elime geçen para ile alıyorum bu hisseyi. Maliyetim 3 TL oldu bugün itibarı ile. Bu parayı gözden çıkarmışım batarsa da batsın. Ya kıçı ile inatlaşan altına yapan olacağım ya da azimle kakasını yapan beton deler olacağım
Gübretaş'ın artık arpalık olduğu ayan beyan ortadadır. Genel yönetim ve pazarlama gideri adı altında milyonlar harcanıyor hesap soran yok. Ben bu şirkete yatırdığım birikimimi aynı sizin gibi gözden çıkarttım ve dolandırıldım gözüyle bakıyorum. Dolandıran ekibin başında ise başta İbrahim Yumaklı geliyor.
Gözü doymak bilmez insanlara 4 milyar tl cirolu şirketi emanet edersen olacağı budur.
Devlet memuru zihniyetiyle şirketin kar edemeyeceği ortada. Sonuç olarak özelleştirilmesi gerek, yapılırsa taliplisi çok olur hele altın madenini de katarlarsa. Devletin bu ara paraya ihtiyacı var, şeker fabrikaları yerine bu şirketin özelleştirilmesi gerekirdi. Tabii Bagfaşın sahibi gibi birine satılmaması şartıyla. Oyak grubuna satılırsa ki olası çünkü onlar nakit zengini, Ererğlinin kasada 9 milyar nakit mevcut. Ben buradan yetkililere öneriyorum. Düştüğü fiyat seviyesi ve altın madenine sahip olması nedeniyle izlenmesi gereken bir hisse. Kısa vadede İrana yaptırım konusu önemli. Suudi velihatın kasaplığının ortaya çıkmasından sonra İran konusu da uzlaşmayla biter diye bekliyorum, Trump ın yeni uçak siparişlerine ihtiyacı var ekonomik yavaşlamayı telafi için.
Altın madeninin olduğunuda nerden çıkarttın bu şirket yönetimi kendi malına sahip çıkamazken hemde maden kozaya gider bu zihniyetle dolayısyla bana kalırsa özelleştirseler çok iyi olur ama altın yumurtlayan tavuğu kimseye yedirmezler nasıl olsa kendileri yiyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fertilizerworks.com/sites/def...ber%202018.pdf
haftalık üre fiyatları.....
petrol fiyatları 85 dolara çıkınca arkadan üre fiyatları da tekrar 330 dolara kadar yükseldi....petrol fiyatlarının düşmesi üre fiyatlarınında tekrar düşmesi demek.....üre fiyatları düşünce gübretaş düzeliyor razi kötü bilanço açıklıyor....üre fiyatları artıncada razi kar açıklıyor gübretaş zarar açıklıyor....kısır döngü var.....kısır döngüden kurtulmanın tek koşulu fosfat yatırımı....hammadde fiyatlarından etkilenmeyecek bir sistem gerekli....
Şirketin hisse senedini fiyatının üre fiyatlarıyla da alakası yok 330 doları gören üre ye karşılık tarihi dip noktasında senet.
Tek elde kalan yaptırım ve dava sonucunun olumlu olması şu durumda fakat bunlardan olumlu bir haber gelse bile tepki çok cılız kalacağına kanaat getirdim çünkü şirkette güven şeffaflık sorunu var.
Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir yönetimi var.
Siyasi rant bu şirketin başlıca sorunu ve haberlerde bile var bir milletvekili negmar satışında problem çıkartıyor vs.
Kağıt üzerinde ibrahim yumaklı genel müdür ama siyasi rantcilar işlerine nasıl geliyorsa ona göre yönetiyorlar şirketi. Doğal olarak arpalık olmuş bir şirkete de kimse yatırım yapmıyor.
Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum mevcut yapı değişmezse bu şirket arpalık olarak yoluna devam eder.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz gibi ilkönce şirket güven vermeli bu güven maliyeti düşürmek için fosfat yatırımı şart...malum şirketten dolayı çok zor bi ihtimal...zaten fosfat işi olsa tekfen gibi gider...Altın madenide olsa ömürlük hisse olur benim umudum kalmadı... yatırım tavsiyesi değildir
Arpalik diye dusunuluyorsa sirketin sonu ya satilma ya konkordato yada iflas olur....iyiye gidis yok bu sekilde ayakta kalamaz sirket silinir gider...cok guclu sirketlet konkordato ilan etti....
Bu şirket özelleştirilmeden ya da mevcut siyasi yönetimden kurtulunulmadıkça adam olmaz. Bari bi yandaşa satsalar da biz de 2-3 kuruş kazansak. Zaten milletin umrunda değil devlet nasıl israfla yönetiliyor.
Cezayir, Çin ile Tebessa bölgesinde bir fosfat fabrikası kurmak için 6 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.
Devlet enerji şirketi Sonatrach'ın CEO'su Abdelmoumen Ould Kaddour, “Tesis 2022 yılında faaliyete geçecek ve 3 bin iş yaratacak” dedi.
Sonatrach, 6 milyar dolarlık projenin % 51'ine sahip olacak ve Çin'li devlete ait CITIC'in % 49 hissesi olacak.
Sonatrach'ın CEO'suna göre, Tebessa bölgesinde, başkentin 700 km doğusundaki, proje yılda 1.9 milyar dolar üretim gerçekleştirecek.
Habere göre Kuzey Afrika bölgesinde bizim fosfat yatırımı da iyice ortadan kalmıştır diye düşünüyorum. Yıllardır oyaladıkları dedikodulara da malzeme olmaz artık..
Bizde olursa Tunus da olur bu müdürler le olmaz bir ay sonrayı göremiyo 10 sen 20 se sonrayı gören adam müdür lazım...
ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu hisse artık spekülatif hisseler kategorisine girdi...bence haber hikaye beklemenin anlamı yok....
sadece bu şirket mi? Reisin şöförü milletvekili , reisin eşinin yanında devletten maaş alan hanfendi danışmanı olarak çalışanlar, devlet kurumlarının başında niteliksiz ama sadece badem bıyıklı biatçı tipler. Devlet kurumlarına parti yandaşları doldurulmuş tıka basa. Ama millet memnunsa afedersin bize birşey yemek düşer. Gübretaş da bu tip bir kurum oldu artık. Profesyonel yönetim yok, niteliksiz ve hayatlarını içinde bulundukları siyasi harekete borçlu insanlar. Evet kabul ediyorum bu şirkete yatırım yapmakla hata ettim maliyetimi 3 TL’ye indirmeme rağmen. Ama satmayacağım. Kökünü gözden çıkarmışım yatırdığım paranın. Elbet gün gelir devran döner. Milletin ve devletin hakkını yiyerek lüks ve israf içinde yaşayanlara en güzel hesabı yüce mevlam soracaktır. Bu dünyada olmasa da öteki dünyada.
Gübrede hareket başladı gibi,ne dersiniz Arkadaşlar,ytd.
http://666kb.com/i/dz23rm5zbe4wre8ar.jpg
dalga mı geçiyon bilader heryerde aynı muhabbeti yapmışssın... hadi naşşşşşşş....
Nooldu da durdu,uyku numarası mı bu,ytd
Ne bekliyordunki bu boktan....
Gübretaş b.ktur yemeyen yoktur.
Yatırımcıyı her türlü yolan bu şirkete yatırımcı itinayla hortumlama ödülü verilmeli.
Petrol çıkıyor üre fiyatları da çıkar belki razi kar eder diye umut ediyorduk... petrol 87 dolara çıktı düştü şimdi 57 dolara.. daha nereye düşeceği de belli değil...
dolar 7,15 e çıktı düşünce türkiye kısmı kara geçer dedik dolar 5,15 oldu gubre de gene TIK YOK...
tek umudumuz mahkemeye kaldı... ordan da bi halt çıkmazsa bu boktan daha bi bok olmaz arkadaşlar...hepimize geçmiş olsun...
Burdaki herkese soruyorum yaklaşık 3 yıldır bitmeyen davadan olumlu sonuç bekleyen varmı... ben beklemiyorum..kozalı kim alırsa ona gider gerçi alacak kişiye bağlı......ytd
Ortak ben mahkemeden davayı kazanmamız durumunda diyorum 2-3 tavan yapar... tabii yedirirlerse... madeni iade ederlerse...!!
Zaten mahkemeden olumsuz sonuç çıkarsa burda beklenecek birşey yok... sat - git parayı yıllık faize koy... yılsonu %50 fazla gubrf hissesini geri alırsın emin ol....
2019 sonu 2,00 - 2,40 arası mesela...