Sabah yazıyordum gevezeliğim yüzünden uzattım yazamadım kimyager benden önce davranmış :). Banada 0,04 lot lazım işbankası virman ücretini ben öderim. Bu gidişle sen parça parça eritebileceksin gibi :)
Printable View
Ayrıca rakip firma pazar durumu da var.Satışların maliyeti düşük kente göre esas faaliyet karı bu yüzden yüksek ama kurdan bayağı karı yüksek olmuş ama dönemin ana belası olan şirket finansman giderleri karı kuşa çevirmiş.
Kent paketleme yatırımı ile maliyetini düşürür diye düşünüyorum. Kente kardeş mi yapsak acaba .....YTD.
Yatırımcı ilişkilerine pazar konusu yönetim kurulu,genel kurul zamanları ve gündemleri hakkında bilgi maili attım cevap gelince buradan paylaşırım.Sizlerde bu konularda şirkete mail atabilirsiniz.
50 milyon lot hisse Kervan gıda bunun sadece 10 milyon lotunu küçüklere ayırmışlar bu lotu sana vermezler sana verecekleri lot 10 lot hisse gelir ben borsaya girince alırım diyorsan orada da yedirmezler en yukardan verirler malı eline bir daha yıllarca bekleme ihtimali doğabilir çünkü borsa endeksi çok yükseldi aşırı şişmiş bir balon var dikkat edin İş bankası gelmiş 4 den 7 ye balonun büyüklüğünü gösteriyor tekrar 4 e düşmesi bence zor olmaz
Yeni çıkanları incele Dnsi 15 tl yi gördü şimdi 10 tl ye alan yok Yine Esen 22 tl yi gördü 18 tl ye alan yok o yüzden yakalanırsan yukardan bir daha o fiyatları ne zaman görür bilinmez
Aşağıda tazı alıntıdır Yıldız pazara girmesi için.
"yıldız pazara girmesi için halka arz payının yüzde 5 olması zorunluluk değil. Bizim hisse için 632 tl civari olursa lot fiyatı yildiz pazara girebiliyor. Yüzde 5 e gerek kalmadan"
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Yatırıncı
“Şirketimiz paylarının borsa istanbul hangi pazar altında işlem göreceği hususu, şirketimiz yönetimiyle direkt olarak alakalı bir konu olmayıp, borsadaki fiili dolaşım oranındaki pay ile alakalı olup, dolayısıyla şirketimizin %99,46’sını elinde bulunduran ana hissedarımızın ilave pay satışı kararı alıp almamasıyla doğrudan alakalıdır. Mevcut durumda ilave pay satışına ilişkin ana hakim hissedarımız tarafından şirketimize intikal eden bir karar bulunmamaktadır. Bu hususta bir karar alınması durumunda KAP üzerinden kamuoyu ve yatırımcılarımız bilgilendirilecektir”
Şirketimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile ilgili olarak bilgi edinme kapsamında değerlendirilmemekte olup sorunuza ne yazık ki cevap verememekteyiz.
Şirketimiz Olağan genel kuırul toplantısı yapılmış olup alınan kararlar KAP ta duyurulmuştur. Yakın zamanda planlanan bir genel kurul bulunmamaktadır.
Beyhan Armağan
Investor Relations Responsible
From:
Sent: Saturday, November 21, 2020 9:25 AM
To: DL MDLZ TR IST Yatirimci Iliskileri <yatirimci.iliskileri@mdlz.com>
Yaz aylarında bu başlık çok daha canlıydı. Şimdi sakin, bir şey mi kaçırdım acaba?
BDDK aktif rasyosunu kaldırdı. BIAŞta da şu devre kesici vb uygulamalara da bir şey yapılsa.
Aracı kurumların KYyı istemediği zaman hisseyi brüt takas vb. cezaları aldırma oyunlarına düzen getirse güzel olacak.YTD
Gıda hisselerinde hareketlenme olması gerekiyor ama beklendiği gibi olmuyor Kervan gıda nın halka arzı diğer gıda hisselerini olumsuz yönde etkiliyor bence
Küçük yatırımcı da yanılgı çok sanıyor ki tavan olan hisseyi küçük yatırımcılar tavan çektirdi hayır kardeşim onları tavan çektiren Büyük yatımcılar ile Tahtacı oluyor istediği fiyata geldiği anda aşağı yukarı aşağı yukarı oynatıyor ceza bitiminde de devre kesiciyi sokuyorlar devreye hadi bir daha ceza gelme olasılığı doğuyor hisse için buna borsa nın müdahalesi gerekiyor yoksa tahtacı ve büyük yatırımcılar kazanır her zaman bu kumarda
Geçen sefer de döndü 497 den 240 a kadar düştü
450 desteği çalışmazsa 420 desteği de çalışmazsa kısa zamanda 300 leri tekrar görebilir bile
450 den aşağı kaymazsa 500 üstünü tekrar deneyebilir
Tavsiye değildir görüştür bilseydik her şeyi Kral olurduk
Yatırım tavsiyesi vermeyiz önceden olanları yazarız
Bugünkü satış bana fazla geldi tabana kadar mal basmak olağan durum değil eğer devre kesici olsaydı kesmişti devreyi bugün 3 defa o yüzden dedim bu hisse böyle giderse yeni cezaları beraberinde getirir yine 240 ları görebiliriz o cezalarla
Bir hisse bu kadar oynak olmamalı bugün en fazla düşeceği rakam 510 olmalıydı bunun altı uçurum Bunun tahtasında büyükler bunun 500 ü geçmesini istemiyor belli oldu yani 600 tl ye ulaşması bu halde çok zor çünkü oynaklık fazla ve ceza olasılığını yükseltiyor bu durum
Borsa bu tahtada işlem gerçekleştiren aracı kurumları incelemeye almalı sorun büyük bunda devre kesmek için her türlü hareket sağlanıyor bunda tabana basmalar tabana kadar vermeler
Altan almak için güzel bir fırsat
240 a düşmeden alınmaz yine eski yerine gidiyor :halay::halay::halay:
taban taban 240 a kadar geri çekilebilir çünkü çıkarken inandırıcı değildi ben bile 350 den vermiştim
Endeksteki genel yavaşlamadan bağımsız olarak düşüyor denilemez, aylık en düşük fiyatı bile 270den aşağıya inmemiş. Bu hafta sonuna kadar bazı halka arzlardan dolayı çekilenler vardır diye düşünüyorum. Sığ hisse yasaklara rağmen yükselişleri dikkat çekmiş. Bence de düzeltme.Düşer kalkar yataya bağlar olağan şeyler.
YTD.
Bu halka arzlar hisseleri bozuyor Kervan için malını satan satana :halay:
500 TL iken alamayanlar tavana kilitleyip aldılar sonra satış yok alıcı var.
Şimdi 427 TL ye düştü alıcı yok satıcı çok...
500 TL li fiyatlardan almak isteyenler bu 427 TL yi görünce almaktan mı vazgeçti.
Ya da
Hisse yükseldikçe satış olmadığından SPEK hisse fiyatını düşürdü satılan hisseleri toplamak için..
Açılış %5-6 aşağı olduğu an yukarı hareket başlayabilir.
Benim ilk hedefim 600 TL sonra duruma göre hissedeki yönü bekleyeceğim...
Şu iki hafta yeni borsaya giren çok ve borsaya girmelerinin nedeni ise önümüzdeki iki hafta borsa artacak sonra düzeltme gelecek diyorlar. Hangi analizcilerden bilgi aldılarsa...
Yarın ola hayrola...
Herkese bol bol kazançlar...
Bölünmeden önceki fiyata göre 3248 tl doğru mu?
Borsada fiyat yoktur,trend vardır.
Trend varsa fiyat önemsizdir.
Verdiyseniz fazla yorum yapmanıza gerek yok insanlara panik yaptırmayın
Nerden biliyorsunuz 240 TL ye ineceğini grafikler söylüyorsa onuda buraya yapıştırın öğle bir şey yoksa boşuna kendinizi yormayın.
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Meteak,
Hisseden çıkılabilir ama böyle 427-240=187 TL iskontoyla- tabanla kapatabilmesi için gelecek hafta sonuna kadar taban taban gitmesini öngörmüşsünüz.Nokta fiyat yani.
Grafikler standart çizilmiyor onun için pek güvenmiyorum ama hani fala inanma falsız kalma hesabı ya tutarsa çizen teknikçiler çok fazla.
İnşallah o naktaya gelmeden Kentli olursunuz Sn Meteak.Sabredip Algı yapmadan Bol kazançlar.
YTD.
Bugün tabana yazılan 40 bin lotu nasıl açıklayacaksınız :halay: ben mi yazdım 40 bin lotu hisse 350 nin üstüne çıkarken geri gelmesi gerekiyordu yani 320 e ye vuracak sonra 520 olması gerekiyordu o hareketi gerçekleştirmedi şimdi o yüzden böyle düşüyor bence yani boşluk oluştu bence çıkarken boşluk oluşturarak çıkması sorun Ben kısa vade bakmıyorum dediğim gibi 1 haftada düşer demiyorum ama düşebilir diyorum yani kesin oraya gelir demiyorum Yarın için 2 lot alış emri de girdim tabandan 386 dan çünkü 518 dan verdiğim 2 lot vardı onları geri almak için alış girdim
yatırım tavsiyesi değildir sadece geçmişte olan hareketleri göstermektir
Benim söylemek istediğim tam da sizin yorumunuzdan çıkıyor. Teknik analiz diye veya grafiklere bakıp "...gelmesi....hareket etmesi...falan filan GEREKİYORDU." şeklinde beklentiyi değişmez kader gibi beklenti oluşturmayın başkasına, bence hatta kendinize bile.
Ben şöyle düşünürdüm (grafiğe göre değil olana göre) "40 bin lotu yazan satıcı ya acilen paraya ihtiyacı vardır ya da olmayacağını bilerek algı oluşturmaya çalışıyordur. Ya da yangından mal (kar) kaçırma korkusundadır.Hırslı yani...." şeklinde yorum yapardım kendim için. Örneğin siz 2 lot için bile tabana fiyat girmişsiniz. Yine de bol kazançlar. YTD.
Şurda 1 haftada çıktığını 3 4 günde geri verecek nerdeyse türkiye borsası kumar her ne olursa olsun bu kadar düşmez hiç bir hisse 520 den 420 ye gelse bile alıcı bulur 420 de dün orada bile alıcı yoktu bu resmen batırmaktır 500 den alanları gerçekten yazık
Bence Dr baz, boa ( meri ) hareketleri yüzünden oldu.
Biz o dönüşe BOFA MERRILL LYNCH hareketi ( kod adı : ayı yogi ) diyoruz.
aynen dostum.
ondan sonra ceza niye aldı hisse tabi ki alır(verilmeyen hisseler de kural hatası yapılıyor diye bun da da yapılacak değil..zaten yapılmıyor hemen ceza yapıştırılıyor.. )
daha önceden de yazdım bu hissede artık yuzde bir 2 hareket zor..
ya tavan olacak ya taban .
sonrada ceza gelecek..aglamaya gerek yok işin kuralı bu
peki asıl soru şu hisse neden 500 gördü..?
yabancı neden 13 bin lot aldı..?
satımı.?.
satacak mı??
asıl asıl soru hissedeki beklenti nedir.
ortadan dolaşan senarya 635 görürse yıldız pazarda kalacak bu doğrumu?????????
yada bist 100 en bahalı 3 şirketi poiip ikinci pazardamı iş görecek??
bilen fikri olan bunlara cevap versin.
fiyat işi sonraki iş
ytd saygılar...
WANTED
Tavan serisinde 450-500 TL den almak için yarışanlar şimdi nerede...
12.55 yeşile döner sanırım
Borsada fiyat yoktur,trend vardır.
Trend varsa fiyat önemsizdir.
KENT GIDA..
Katlı Cirolar, İhracat, Kar ve temettü (nakit veya bedelsiz) dönemi daha yeni başladı..
3-5 günde beklentiyle Kent'de yol zor yürünür..
Kent demek SABIR demektir.
Yok öyle tavan giderken 450-500 de sıraya girmek.. Ve de aşağı dönünce satış için sıraya girmek..
Sabredene ömürlüktür..
Hiç kimseye de al - sat tavsiyesi değildir..
ÖNCE SABIR
Bugün alış satışlar en azından kafa kafaya gelirse. Yarına taban serisi bozulur kanımca.
İnternet yasağının 2 günü kalması ky'yi heyecanlandırıyor ama biraz fazla umut bağlıyor gibi.
Gözüm sürekli KAP'ta olağan dışı hareketlilikten açıklama istenecek mi? Diye kontrol ediyorum.
Benim gördüğüm. Önümüzde hisseyi fiyatlayacak tek neden kaldı pazar durumu. Pazardan dolayı ay ortası bir hareketlilik olur diye düşünüyorum. o süre zarfında 300'ü düşmezse iyi.
Benim aklımı karıştıran yabancı alımı ? yabancı durup dururken neden girdi hisseye ?
İşbankasının veri paketini aldım kim aldı kim sattı hiçbirşey anlamadım alış satışlardan.
Ben yazıyı yazarken terse dönmüş 466 açtı 13:55
Halkla osmanlı almış sanırım. Umutlar yeniden yeşerir mi :)
Ama gözüm hala Kap'ta