ikidarın gücü böyle birşey googleye bile müdahal ediyorlar
Printable View
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,20627, en düşük 4,20470, en yüksek 4,20960
Bu fiyatlama seçim riskini içermiyor gibi gözüküyor, zira ileri vadeye sadece tcmb fonlama faizi kadar marj eklenmiş. eklenen risk primi sıfıra yakın gözüküyor. TL uzlaşmalı olup gerçek bir forward olmadığı için risk primi fiyatlamasını buradan görebilmek mümkün değil gibi.
merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,32267, en düşük 4,31300, en yüksek 4,32550
merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,31731
Şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırımdır topiğinde bulunanların sayısı 2 üye 4 ziyaretçi olmak üzere 6 kişi.Dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğinde ise 10 üye 36 ziyaretçi olmak üzere 46 kişi var.Çok şey anlatıyor di mi:))))))))Ben hisseneti çok önemli bir barometre olarak kabul etmişimdir hep.
yok yok illa beton illa ki ev alınmalı :halay:
XXX.XXX birim beton alınıp "x" kira elde edinilmeli. O da "y" kişinin işsiz kalmayıp yada işlerinin rast gidip kirasını düzenli ödeyeceği varsayılmalı.
:shh:
Abd 10y 2,981 +0,008 +0,26%
Uyanik olmak ve herzaman dusunmekte fayda var.
ABD dunyayi somuren guc.
Sunu ister.
Para. Para borc vermeye yarayan aractir.
Borc verirsen faiz olur.
Faiz olursa enflasyon olur.
Tum dunya bu yuzden ister enflasyon olsun diye. 2008 bu nedenle para bastilar. Borc verelim.
Faiz olsun. Faiz olursa enflasyon olur.
Sistem isler.
Dunya dolari kabul eder. Sistem degismez.
Sonra...... sonrasi daha onemli.
2 şıklıkdir.
Birincisi biz buna a diyelim.
sistemi kabul edenler etmeyenler. Etmezseniz. Bir sekilde devrim oldurme vs vs gibi olaylar olur. Sistemi kabul edenler ulkenin basina getirilir.
Ikincisi biz buna b diyelim
Sistemi kabul edenler veya ettirenler.
Bundan sonra
Mekanizma çalışır
Size borc verirler
Faiz alirlar.
Faiz biraz yukselir.
Size sunu sat ki bir daha borc verelim.
Sen satarsin.
Rahatlar. Koltugunda rahat oturur. Sistemi isletenler senin malini cevherini alir.
Sure gecer.
Ayni dongu bir daha baslar. Sistemin adami bir daha satar. Ayakta kalmak icin.
Ve devam eder. Gider. Giderrr.
Sistem isler.
Satacak birsey kalmaz. Sirada toprak vardir. Sistem ister. Onune secenek ve secim konur isterler. Ne yapacaksin. Diye bizle mi yoksaa derler.
Simdi bunlari soyledim.
Dusunuyorum.
Biz neredeyiz.
En son olacaklari yapiyoruz gibi..
Şeker fabrikalarini satiyoruz.
Çiftçiye su veren irmaklari satiyoruz.
Toplumun ihtiyaci olan gidayi tehlikeye atiyoruz.
Sonra biraz rahatlama ve
Ver topragi bu son asama
Elliot 5. Dalga.
Zaten kürtlere alt yapi hazirlaniyor.
Nasil ne nezaman niye
Gibi sorularla nasil hareket edecegiz.
Iste bu secim budur.
Lakin yeni hukumet ne yapar.
Ben bilmiyorum.
Gelecek olan da sistemin adami. O da belli degil.
Su da bir soru CB diyor.
Faiz enflasyonu olusturur.
Ben de diyorum ki borc alirsan faiz olur. Faiz olursa da enflasyon.
Bu nu kadar basit.
Eeee yillardir. Sen ne yaptin.
Sattin. Sattin. Sisteme hizmet ettin.
Eeeeee
Simdi biz ne yapalim.
Onumuzdeki secimde kim sistemin adami.
Veya ikiside mi.
Kim. Kimler.
Ama belli sonu bokkkkk.
( BU OKULLARDA OKUTULMASI INSANLARA OGRETILMESI GEREKEN DERS NITELIGINDE BIR YAZIDIR.)
Abd 10y 2,986 +0,013 +0,45%
Turkiyedeki herkes bankalardaki mevduat hesaplarındaki parayı çekip dolara yatırsa dolar nereye kadar yükselir iktidarı ters köşeye yatırır mı yoksa bir etkisi olmaz aklımdan bir an geçtide öylesine benim tüm mevduatm biraz altın ve dolarda da..
dxy 200 günlük üssel HO yu geçerse dolartl mb falan dinlemeyebilir...92,26 ya dikkat...ytd.
Deutsche: AMB tahvil alımlarını azaltmaya gizlice başlamış olabilir
Okullarda okutulması gereken ders faizin bir ceza olduğudur.
Faiz bir sonuçtur. Cezai bir sonuç.
Ve 2. önemli şey: Verimsiz, başarısız olan, üretmeyen ama tüketen fazla borçlanan veya hızlı ve hormonlu büyüyen bu cezayı ödemek zorundadır.
Bu iki temel konu okullarda herhangi bir ideolojiden bağımsız olarak öğretilirse gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir.
Bu konuda net bir görüş birliği yok...
İki görüşüde savunan bilimadamları var (batı da)
Ancak genel eğilim faizlerin sonuç olduğu yönünde...
Ben faizlerin nasıl enflasyon yarattığını anlayabilmiş değilim..
Çünkü ekonomi bilgim yeterli değil...
Bilen biri açıklarsa sevinirim...
saygılar/başarılar
Yatırımın tüm ekonomilerde en önemli konu olduğu malum...
Yatırım birikimle ya da borçla karşılanır.
Birikimin neması faizdir. (Birikimci için enflasyondan korunmanın yolu enflasyonun belirlediği faizi almaktır)
Yani bir diğer bakış açısına göre, tüm ekonomiler için yaşamsal önemde olan birikimin "ödülü"dür faiz...
Yoksa para biriktirmenin bir anlamı kalmaz.
Parasının karşılığında faiz alamayan, parası eriyen birikimci, piyasaları çok daha fazla etkileyecek alanlara yatırım yapacaktır.
Neyse çok iyi bildiğim bir konu değil...
Olay birazda anten ayarlariyla ne ka oynadığıniza bağlı biladerler mesela kilasik hekaye armut yüzde kırk arti kodu deyek pinpon topu yüzde yirmi iki amma eksi
Bundan çıkan çocuk yani faiz evlat
Muhtemel okumaz
Küçükkene ticarete ver yatkinsa
O da değilse basit işler işte işçilik rencberlik gibi
At Fava bekle
Bora Bey
Reis sizin bu cümlenizden hareketle faiz -enflasyon korelasyonu kuruyor olabilir mi?
Şöyle ki:Faizler artarsa yatırımlar olmaz-yatırım olmazsa üretim düşer,üretim düşerse arz düşer, arz düşerse fiyatlar artar..
Reis in tezi/mantığı böyle işliyor olabilir mi?
saygılar/başarılar
başlık dolarda yükseliş kaçınılmazdan çıktı....ekonomi dersine döndü..daha geçenlerde BORA bey bundan şikayet etmiyor muydu? :thumbdown:
Reis ve mantık...
Bence oksimoron durumunun tipik örneği...:)
Bakın hemen her yatırımın bir fizibilitesi vardır.
Teşebbüs sahibi parası varsa kendi cebinden koyabilir.
Ama bunun için o da, firmadan alacağı kar payı ile parasını doğrudan bankaya verse alacağı faizin hesabını yapacaktır.
Bence yapmalıdır.
Yok eğer parası yok ya da yeterli değilse, yapılacak fizibilite çalışmasında üretilecek ürünün maliyet ve fiyatının kaldıracağı kadar yabancı kaynak (borç) alınır...
Neyse fazla teknik oldu...
bu arada dolar bugün dar bir bantda gitti geldi.....acaba diyorum yarın muhtemel bir faiz indirimde dolar 4 altına 3,80 lere falan iner mi? var mı tahmini olan?zor gibi ama....
İyi geceler...:)
Faiz ve para politikası döviz kurunu etkileyen en önemli unsurlardan biri. O nedenle burada da detaylı incelenmeli ve takip edilmeli bence. Çok alakasız bir konu değil dövizdeki yükselişle. Hatta dediğim gibi belki de dövizdeki yükselişle en yüksek korelasyona sahip enstruman.
Westworld adlı dizinin 2. sezonu başladı. Torrent'tan indirdim. Tavsiye ederim. Bu gece o nedenle benden kurtuldunuz. Hadi yine iyisiniz. :)
Görüşlerinizin kahir ekseriyetine katılsam da ek katkı babında bir kaç şey daha yazabilirdim...
Ama anladığım kadarı ile konuyu daha fazla tartışmaya/istişare etmeye niyetiniz olmadığı için bende burada sonlandırıyorum...
Allah rahatlık versin...
saygılar/başarılar
Sayin ahalli herkes yaziyi okumus ama dusunmemis.
Soyle....
Kisaca....
Bence......
Borç faiz yaratir. Faiz de enflasyon.
Faizin ve enflasyonun yuksek olmasini istemiyorsan
Borçlanmayacaksın.
Borçlanırsan
Sana borc verenler.
Sana biraz daha borc vermek icin üretimini sanayine engel koyarlar. Bunu yaparsan borc vermem. Bunu yapmazsan borc vermem.
Isin ozu bu...
Simdi...
Irmaklari bile sattik..
Yonetenler diyor.
Eyyy iktidar sen bunlari da verirsen yola devam..
Vermezsen bzim vaktimiz var yeni iktidara da yaptırırız.
Butun olay bu..
Gerisini siz dusunun...
Tekrar edeyim , ülkeyi yönettiklerini iddia edenlerin aman Dolar 3.80 lere gelsin diye bir hesap içinde oldukları falan yok. Doların her sıçrayışından sonra aşağıya falan yere gelir mi diyenler 1- Doları shortlayıp kedinin ciğere baktığı gibi arkasından bakanlardır 2- goygoy, yapıp akılları sıra yandaşlık yapanlardır 3- piyasa manipülasyonu yapıp malı götürmek isteyenlerdir. 4- 2-3 yıldır Tl de kalmakta ısrar edip Dolarda her alış fırsatını tereddütleri nedediyle tepmiş ah keşke hayalleri kuranlardır. Benim aklıma gelen bu tiplemelerdir belki bunlar dışında da BETONCULAR, döviz geliri olmadığı halde dövizle borçlanıp hala batmamış ama sayılı günleri kalan sözde iş adamları da eklenebilir. Yani Dolar 3.80 olur mu sorusuna benim cevabım ah olsada malı götürsek diyenler için niye olmasın .
Yanılıyorsun ben geçen sene 3.88 den sattım ve mevduat bazende hisseden kazandim.bugunde tekrar dolara geçtim yarisiyla.gecen sene dolar alan mevduat karşısında kazançlı değil.ama bundan sonra ise dolarda olan kazanacak bence.benimkisi tahmin.yatirim tavsiyesi değildir.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
..........
Krizler sayesinde servet transferi olduğunu düşünüyorum.2000 krizinde servet AKP tarafına geçti,şimdi AKP gidip, yönetim karşı tarafa geçecekse yeniden servet transferi ve daha okkalı bir kriz gelebilir.Dolar şimdilik AKP nin devamını fiyatlıyor gibi.Bu durumda AKP gidene kadar değil de gittikten sonra uçabilir.4.80 dediğiniz de %20 devalüasyona denk gelir ki seçim ekonomisine,enflasyona vs. bakıldığında bu yıl içinde görülmesi gayet muhtemel
Usd/try 4,0884 +0,0029 +0,07%
gau/try 174,682 -0,062 -0,04%
usd/zar 12,3519 +0,0247 +0,20%
eur/try 5,0022 +0,0033 +0,07%
eur/usd 1,2230 -0,0003 -0,02%
gbp/try 5,7179 +0,0060 +0,11%
Abd 10y 3,001 +0,018 +0,62%
ABD 10 yıllıkları nerden takip ediyorsunuz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi