Iliklerine kdr islemis . Ne yaparsanz yapin . Yalan dolanla zoraki istedigi zaman satisti vergi geliriydi hormonlu bir kar yazar verir doner . 2026 mı 2027 mi 2028 mi olur onada kendisi karar verir .
Boyle sanal boyle kurgulanmis tezgah .
Printable View
Iliklerine kdr islemis . Ne yaparsanz yapin . Yalan dolanla zoraki istedigi zaman satisti vergi geliriydi hormonlu bir kar yazar verir doner . 2026 mı 2027 mi 2028 mi olur onada kendisi karar verir .
Boyle sanal boyle kurgulanmis tezgah .
Arac sarj istasyonlarına zam geldi . Hizli sarja daha fazla zam geldi . Senin elinde zes var her ne kadar yarisini 50 milyon usd ye satsanda . Yarisi sende .
Suan satilan 10 aracın 4 ü elektrkli . Hicmi pazarda etkisi yok. Cironda etkisi yok.
1. Ceyrekde elektrk uretimini azda olsa artrabilen nadir sirketlerdensin.
Bu lanet olası konjoktur 25 senedir hicmi senden yana olmuyor .
Cirosu 1.5 milyar usd brut marji %15 ve yukarisi olmadan istikrarsizlk devam edecek .
Esas faaliyet karı 400m usd yakalandiginda . Net finansman borcu icin 300 m usd odediginde , kalan 100 m usd yi ozkaynak yapip yatirima donusturdugunde adam olacak.
Bu rakamları istikrarli sekilde yakalaması lazim . Suan kizildereden 11.5 cent aliyorsun .
Ptf ler cok cok iyi olmasada ilk ceyrek hidroelektrk santraller calismis senin heslerin calisip jesinde 11.cent ediyorsa , elektrkli araclarda hizla satilip orayada ayri zam geliyorsa ,
Dorad gibi en buyuk varlik satisin basinda bekliyorsa bu hareketlerin anlamı var . Doradı hic edecen bilancoyuda pc edecen .
.
Yukarida yazdigim 1.5 milyar usd ciro 400 m usd esas faaliyet zor degil elektrk %30 40 yedigi an oralarıda gorur.
Enerjilerden bistden ayrismamasi vestelden ayrisamamasi garip. Sanal bir mecra yatirim degilde . Kafasina gore
Vestel için iflas edecek diyorlar işçi çıkarmaya başlamış
Böyle bir söylenti için tek dayanak işçi çıkarmasıysa, çok uyduruk bir söylem olur bence, bağlantılı birileri gerçekten iflas eden Netaş vardı eskilerden o dönemde ki grafiğe dolar bazlı baktım az önce, insanın keşke diyesi geliyor :)
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...lama_ID655443/
*ZOREN-Zorlu Enerji 2025 yılı 3 aylık konsolide net dönem zararı -3.327.495.000 TL (Önceki 4.855.228.000 TL)
%5 kar marji zoren tarihinde bile yoktur heralde . Tesekkurler yeni ceo Elif . Allahın suyundan elektrk uretiminden nerdeyse zarar ediyormussun . Dagitim kismi kurtarmis . 6 milyar ciro , 7 milyar finansman gideri . 300 milyon brut kar 500 milyon maas .
Tam bir embesillik ugrassan yapamazsin .
Her ay tahvil ihrac edip geleck taksiti odemeyi bende yaparim . Alfas ile 400 m usd yatirima giriyor panel icin . Bugun smart dn 100 m uslk yaklasik panel siparisi veriyor .
Bunlar ne icin doradin parasini yok etme isleri .
Cok cokk derin incelenmeli . Eski buyuk yatirimcilar .
2 bilanco hazirlanip hareket durumuna gore gonderiliyor heralde . Yani bukdr yatirim bukdr santral faaliyettrn bile zarar ediyor hala . Ustune faiz gideri . Bastan sona sacmalık .
Bu adam burayı sarı öküz goruyor sagıp duruyor . 25 sene sonra okdr bedellilerle okdr santral yapilip 3 milyar usd para harcayip hala faaliyetten zarar , yaptigi ciro elektrgn 2 milyar komedi . 50 m usd nerdeyse . Yatirim tutari nere ciro nere
O ciro bile basabas allahın suyundan zarar edecek halde .
Surayı aklı basinda seffsf durust yabancı yurutse bu boylemi olur .
Peki ahmet nazif bu bilancolar gercekse bugune kdr olan hersey seffafsa yarisini verip iceri para sokup para basmasinı neden dusunmez .
Cunku burası sagılıyor . Yatirimci aptal yerine konuluyor. Bir oyun tahtası . Yatirimcilikla.alakasi yok .
Yeriniz olsun 25 sene 3milyar usd yatirim yapin zarar yazin faiz odeyin surekli . Boyle bir mantik varmi .
%5 brut kar . O ceo insan icine cikiyorsa buna onlem.alack capı yoksa ne isi var orda .
Onleminide farkli ensturmanlardn yapack .
Neyse gelsin 2.90 a alalım , 0.01 e kdr gelebilir . 5 liraya kdrda alırım . Ciddi arastirilmalı . Normal degil cogu sey , satilan ortak olunan siparis verilen . Vs vs cok anlamsiz bir cok sey .
Şakir hocam sen önayak olmazsan bu adamlar bizi sağmaya devam edecek inek gibi
Genel.kurula gidecek arkadaslar , sakın masal.dinlemeyin . Borc azaliyor , zamana ihtiyacimiz var gibi seyler .
2018 de tum yatirimlari tamamladik ufak tefek kapasite rejenerasyon disinda .
2021 de artik meyve toplama zamani diyen bunlar . Hicbir meyve toplanmadi .
Hala abuk sabuk yerlere 100 er milyon usd gomuluyor . Yok edilmeye calisiliyor . Gunes paneli satmiyormuydu bunlar , alfa solarla 400 m usd lik yatirima girdi .
Gecen gun smart dan 100 m.usdlk panel istedi .
Ozellikle dolayli yoldan yabanci ortakligi bulunan zorenin faiz yuku yatirimi kar etmiyorsa satilmasini isteyin .
ZATEN OLUSAN YATIRIMLARIN YARISINDAN FAZLASI BEDELLIDEN GELEN PARALARLA OLUSTU .
kendi katkisi zarardan faiz odemekten baska birsey olmadi .
25 senedir bekleyen yatirimcida hakkini almalı . Satis desteklenmeli .
Dorad ın ortakligi ve insaati icin 2012 yada 2013 de 1 milyar usd kredi cekildi . Insaatini yapmadi . Anz ceo atamadi kendi ceo oldu sirkete kendi soylemleri bunlar.
Dorad in zorene maliyeti o gun 300 m usd minimum . Bugun 500 m usd . Ama piyasada 7 milyar geciyor yani 170 m usd . Boyle komik alcakca birsey yaparlarsa pesini birakmayin . Yapilanan alinan bilanco hersey ortada .
Dikkatli olun yilda 1 gelen firsat genel kurulu iyi degerlendirin.
Dandik gunes paneline 100 m usd siparis veriyor tek kalemde . Koskoca dorad ı 170 m usd degerleyemezler . Pesini birakmayin.
Muhtemelen gk dn sonra aciklar nasil.olsa unutlur gider . Milleti aptal yerine koymus ,
Seffaf bir satissa zaten 26 mayisdn once aciklar . Hangi yuzdenin nereye satilacagi belli sozlesme imzalanmis . Fiyatta belli ama.aciklamadi . Sozlesme imzalann seyde fiyat belli olmazmi ??
2 aydir dorad satisa okey verecek onu bekliyor .
Hikayeye bak .
Şakir sen neden genel kurula gitmiyorsun.
Yurtdışındayım , deve dişi adamlar eski adamlar gitmezse hicbirsey olmayacak .
Hissenin iki sorunu var iyi doneminde %10 12 ile kotu doneminde %5 marjla calismasi .
Burayı %20 ye tasimadigi surece hicbirsey olmaz .
2. Sorunuda seffaf olmaması , bir insan 25 senede 3 milyar usd harcayip hala.para kazanamazsa surekli faiz oderse , neden pesini birakmaz . Cevap basit . Halka acık olmazsa suan herkes zoren halka acilsa diye beklerdi . Bunada eminim . Yuksek karliligi ile .
Seffaf degil . Borsada acık sirketlerin %85 ide boyle malesef . Acimasizligi 25 senedir bu senaryoyu bikmadan zaman zaman para getirin yatirimcilar demeside cabası .
Para istemeye gelince yatirimci . Diger turlu zaten hersey ortada
Ayrıca anz her konusmasinda uzun vade diyor.
Ben bu cumleyi soyle acıyorum , ben 10 yasimdan beri calisip kazaniyorum , ben burayi isletiyorum sen bana ortak olacaginimi zannediyorsun havasinda .
Hırslı kinli kibirli biri , ben calisacagim uretecegim sen paranla ortak olacaksn yan gelip yatacaksin , bunu kaldiramiyor bu adam .
Olayın pskolojik yonude bu . Sadece insanalri kullanmak uzere bu platformda , yatirimci olarak gormuyor .
Avm nin adini zorlu koymasindan belli . Birseyleri ispat cabası , ben yaptim basardim . Ama yedirmem . Kin duyuyor . Yoksa bir insan 80 yasinda bu kdr emek veren ustune para veren insanlari yok sayamaz .
Bedelliler olmasa sirket 50 milyon usd idi suan .
Birgun bu ulkede imtiyaz hakkı son bulursa. Borsadan cikacak ilk sirket zorlu olacak .
Gururuna yediremeyecek . Insanlarin bu sekilde para kazanmasini sindiremiyor.
Imtiyaz oldugu icin oyun alani goruyor eziyet iskence , kendince hakli argumanida yukarida yazdim . Buna bagliyor. ..
Ulkenin duzelmesi icinde usd ev araba altinin yatirim araci olmakdn cikmasi icinde , sirketlerin buyumesi icinde . Tek gercek var imtiyazlar kalkmali .
Turkiye 5 level atlar . Enflasyonda sorun olmaz faizde . Sirketler kredi yerine yatirimci alack . Parada duran varlik yerine aktife yonelecek .
Şakir hocam artık şirket genel kurullarına internet ortamlarından katıabiliniyor illa ki gitmen gerekmiyor
Biliyorum elektronik imza vs gerekli sanirim ptt uzerinden yapiliyor . Cok net bilmiyorum.
Daha eski olanlar bulunmalı . Ben yeniyim maliyetim buralar . Bana sıkıntı yok.
Cozum odakli masal dinlemeden , 2021 de meyveleri topluyoruz derken 2025 de hala faaliyetten zarar yazan sirket. Duygusal pskoljik yondende iredelenmeli . Sonuc odakli olunmali .
Mesela yapilack santrale yada alfa solar panel isine ortak arayacagina. Neden 15 yillik santraller elinde komple satis denemiyor .
Eger faaliyetten zarar yaziyorsa bukdr yatirima mazositmi neden komple cikmiyor. Seffaflik sorgulaniyor bu durumda.
Yani her yonden falsosu var aslinda. Getiri götürü bakimindan. Bunlarin sebepleri irdelenmeli .
Sizcede komik degilmi . Her santrali bir ortakla yapması . Orta araması . Santral icin .
Trakyada res malezyali ile , manisada jes kuveytli ile , tek tek her santrale.ortak aramak ne derece dogru . Senin itibarini zedeler .
Neden zorene ortak almiyor ??? Kiyamiyormu . 25 senedir zarar yazan sirketine . Acaba neden ???
Iceri para girdisi olunca bu santralleri kendi catisi ismi altinda daha hizli net yapamazmi .
Ama.yapmiyor zarar yazan sirketine kiyamiyor . Neden ...
Adam 2023 de kuveyt fonuna %12 hisse satti. 38 milyon usd ye. Ama aciklamada belirtiyor uzerine basa basa b grubu hisse . Yani diyor ki sanal oyun alani canim sıkılıncada para istedgm grup .
Keyiften kuduruyor , mukemmel sistem diyor . Ortagm degl ama her canm istedignde para istiyorum diyor .
Bunu daha once dile getirdim . Malesef uzucu .
25 senede endekse karsi arttı kapattigi sene 5 yada 6 . Duzgun artı kapattigi 2 yada 3 .
25 sene once endeks tl bazinda 70 idi . Bugun 10 bin . 150 kat artti . Zoren bolunmus hali ile 25 sene once 50 kurus bugun 3 lira .
Konjoktur hic bundan yana olmuyormu , dedim ya o kadar falso var ki .
Alarkoya bakın santrallerle 2 den 150 ye geldi .
Aksen zorenden kotuydu suan zorenin 3 katı .
En leş akenerji bile . 30 lara gitti.
Simdi hicmi buna yarar birsey olmadı . Açın aksenin durumuna bakın . Donen varlik duran varlik toplam varlik . Ozsermaye . Hepsine bakın
Hepsinde zoren onde . Fark ne aksen %25 lere yakin brutle calisiyor .
Bu tip sirketlerde ceo finansman degil yaraticilik katmalı . %5 ile calisan sirket olurmu .
11.5 cent yekdem aliyorsun en buyuk santralinden ustelik .
Bitmek tukenmek bilmeyen bir garabet . Aslinda cok net hersey ama irdelemek lazım .
Cok net hersey.
Ceo akıllı ve yetkinsen. Holdingden alacagi alirsin 13 milyar lira. %9 usd faiziyle borcu varmis suymus buymus dinlemezsn.
Yetkin ve etkinsen kendi sirketinu kurtarir . Holdingden siyirirsin bu sirketi.
Genel.kurula malzeme iste .
Faiz istemiyoruz , paramizi istiyoruz.
Tahvil ihraclarini azaltmanda hosuma gidiyor. Bu yılı 2 milyar ihracla kaparsan helal olsun diyecegim . Olumlu yonlerinide soyleyelim .
Doradı seffaf goster en az 12 milyar , 13 holdingden 30 milyar halka arzin %60 inı borca kullan 18 milyarda ordan .
Borc 500 milyon usd ye gelir. Hadi ivir zivirla 700 olsun .
Brut karı artir. Yeka islerine bak . Ortak santral yerine sirkete ortak al . Beraber yap hizli sekilde santralleri.
Kahraman ol
Mehmet nane efsana ceo dur. Ondanda feyz alabilirsin
Yetkin varsa tabiki , süs degilsen finans islerine bak diye koymadilarsa oraya.
Etkinligini yetkinligini goster
Bastan asagi kotu yonetim . Aptallik . Kendini pazara cikarip herkes batti diyor. Sen zoryen arzini yapsan kim gelir kim alır. 1 2 senede bu imajn yok olacagini dusunuyorsa daha da aptaldır .
Tum yatirimi zorene yapip pskolojileri yikmayip , 1 milyar usd lik zoryen arzini yapabilirdi .
Sonrada satacaksa satar batacaksa batardı . Bedava paradan oldu .
Buyuk isbilmezlik .
Umarım batarsa battigini olmeden gorur , cok beddua aldi 25 senede .
Yabancı ortak aldik santralleri verimli hizli yapmaya zoryende daha iyi bilancolar getirmeye calisacagz diyip 300 500 milyon usd ye yabanci ortak ikna etseydi .
Kasaya soksaydi . Imaji tazeler daha aktif daha etkili olurdu. Bugun zarar yazmazdı. Imaji bitirmezdi . Sirkette parlardı .
Bu yontemle zoryeni 1 milyar usd ye degl 2 milyar usd ye bile zorlayip arz yapabilirdi
Bunlari nasil.goremiyorlar inanilir gibi degil .
Zaten zes e ortak yapmissin . B grubuda diye sacma sapan bir yontemle hisse satmissin . Adam gibi yapsaydin . Sen kazanirdin .
Belkide gercekten batacak holdingini bile.kurtarrdin . Para eden istirakleri satip elindeki hisseleri satip kacip gitmekde bir yontem . Abd yatirim ayagina .
Belkide 2 senedir oyuzden istirakleri satiyor . B grubu diye ona buna sacma sapan buldugu fiyata hisse satiyor .
Talandan mal kaciriyor
5 gun sonra genel kurul var ne cekinme var . Ne korku. Yillardr surundurmus bedelli toplamis hissenin dibinin dibinde gk ya gidiyor .
Yonetim olark katilim zaten en alt seviyedir buyuk ihtimal ceo yeni oldugundn hosgeldin bes gittin hesabina gelir.
Utanmadan yeni basladik der proje der . Bekleyin der . Onceki sanki batirdi ben kurtaracm gibi konusur.
2021 de meyve topluyordu zoraki bilancolarla kar gosterdi milleti dolandirdi kanal kanal halka arz diye . Bunu 2018 19 da da yaptilar.
Dustur edep bu . Oraya gidecek adamda lafini sakinmayacak.
Hepiniz uyanik olun . Gecen sene buraya 6 lirada almayin dedm arz olayi yalan dedim. 2018 19 da aynisininyaptilar dedim .
Simdide diyorum ki , bizim holding ile ne isimiz var . Zorende %32 ortakligindan baska birsey yok .
Işe yarayanları satiyor 2023 dogalgaz tarafi 2024 dorad . Dikkat edersenz dogalgaz bulunup cikacagina yakin sureclerde gerceklesiyor bu satislar .
Belkide tm ise yarayacagi zaman . Kime nasil geciyor oda muhim .
Elde ne vr 4 t tane hidroelektrk kuraklik geldi isi bitti ki yazin inanilmaz kuraklik olack deniyor .
Jeotermaller yeralti suyu ile calisiyor.
Hicbirsey tesaduf degil . Bu sinan neden cikti gitti . Bence herseyin fsrkinda adını lekelemek istemedi iflas eden sirketle .
Aylardir soyluyorum inanilmaz bir denetim lazım bu zorene . Ne oluyor bitiyor belli degil . 2024 temmuzdn beri dorad satiyor . 1 yil oldu hala satiyor . Sozlesme imzalandi diyor fiyat yok . Fiyat olmayan birseyi kim niye imzalar .
Bombos isler . Ne carptiysak carptik hikayesine donebilir . Hic sevmedim bu işi .
Pskoloji fiyat hareketi zoryen arzina musait degl . Kimse girmez arza . Onu bile gozden cikarmis olabilirlef diyorum . Malesef
Ve buyuk cesaret ki bu hikayeyi genel.kurul oncesi ortaya cikariyorlar . Hic cekinme gocunma ya ne derler yuz kizarma hicbise yok .
Adam utanir 25 sene 250 milyon sermaye 5 milyara bedelli ile getirdik . Fiyat rezil.kepaze usd bazinda 10 da 1 inde . Hicbir zaman arz fiyatina usd bazinda yaklasamadi bile .
Boyle rezilligin icinde birde boyle birsey cikariyor . Zoreni ayri tutup parlatip satacagina yada arz edecegine yada ortak bulacagina . Para eden seyelrini satip demir yiginina cevirmeye calisiyor .
Hangi akıl.hangi mantık . Rezalet
Elektrk endeksi koptu gidiyor tum bunlada ragmen . %32 zorende hisse var holdingn.
%12.5 unu wrenhouse a 38 milyon usd ye satti . Satsin ozaman bunuda 100 m usd ye .
300 m usd holdingin borcu var zorene.
400 m usd koy iceri hayirli olsun .
Sende zaten korteks irtakligi var. %45 de kalir .
Borsada alamaz imtiyaz yok ya marifet olayin.
Hatta korteksden %6 daha ver . 500 m usd soksun . %51 ile sirketi yonetsin .
Sende rahatla yatirimlarda hizli akilli olsun .
2 ayda smart ve alfa solar isinde kac milyon dolar para doktun belli degil . En az 300 milyon usd gitti .
Zes de ortak adamlar %51 yonetiyor . Burdada kaideyi koy . Holdingn borcunu sifirla . Iceride 500 m usd. soksun yonetsin birak.
500 m usd demek 1 santral parasi demek . Bu adam 500 m usd soktumu borcta 800 m e duser . Dorad satisiyla bana gore 500m usd ye duser borc .
Halka arzla borc kalmaz . Ve inanilmaz ozsermaye kaynakli yatirim yapar. Artik.
.
Adamlarin hayir diyecegini zannetmiyorum hikayeyi yazarsan . Holdingnde kurtulur 300m usd borctan . Defolur gidersin avm de bahcede gezersin
Yada tersine demir yiginiyla artik arzda yapamayacagnn farkina varir ne hisse satarsam ortaliga kar der basar gidersin. Seruvende biter. Kimseye gun yuzu gostermeden 25 sene .