Bu videoda karşıt görüş hipotezi var.yani her şey güzel olacak filmi gibi :)
borsa konusu kaos problemidir.para kazanmak çok zordur.kaybeymek kolaydır.
vadeli mevduat en kolayıdır.en güzeli hem likit kalıp hemde vadelide olmaktır.
Printable View
Bu videoda karşıt görüş hipotezi var.yani her şey güzel olacak filmi gibi :)
borsa konusu kaos problemidir.para kazanmak çok zordur.kaybeymek kolaydır.
vadeli mevduat en kolayıdır.en güzeli hem likit kalıp hemde vadelide olmaktır.
Bence likit kalmanın amacı fırsat olunca degerlendirebilmektir. Günlükte parayı korursun fırsat geldikçe de alır satarsın değilse günlükte para anca kendini korur getirilen sözetmek mümkün olmaz bana göre. Fırsat borsa olur altın olur viop olur buğday arpa bakır olur...
bu soylediğiniz altın borsa volatil yatırım aracıdır.rıskı yuksektır.ya uzun sure tasıyacaksınız (warren buffet gibi 70 sene :)
yada %5 gıbı az alıp satacaksınız.likit kalmak derken aylık mevduat demek istedim.
https://youtu.be/yVkdfJ9PkRQ
işte size borsa ...:)hangi şekli alacak bilmek mumkun değil....
birde bu sisteme el ile mudahale ederseniz ne olur(bu nasıl olur acaba birde onu düşünün :)!!!
Siyasi güvence verildi yatırımcılara (brunson salınması, s400 vs) onun fiyatlaması başladı. Eğer mali disiplinde (gereksiz yatırımların durdurulması) sıkılaşma görürlerse gelmeye başlarlar. Mart ayına kadar para gelmeyeceğini düşünüyorum. Cünkü para verdiğin gibi gösteriş yapmak için harcamaya başlıcaklar. Yabancı bunu biliyor. Secime kadar para vermicek.
Yokmu şu forumda
%30. %35 arası tl faizi alan hep boş muhabbet.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sendeki kapasiteyi görelim açiklada
Bağlayan bağladı son 2 hafta içinde. Kimi daha yükselir bekleyeyim dedi 30 kabul etmedi sonra daha düşüğüne razı geldi, kimi de düşürenlere inat hala beklemede. Kimi de uzun dönem diye bakmadan 90 günlük 30 üstü bağladı gitti. Geçmiş yazıları okursanız siz de görürsünüz. Bırakın insanlar ekonomi konuşsun. Asıl hafta sonu faiz de faiz demek boş. Pazartesi bir bakmışsınız tüm oranlar değişmiş.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Haklısız.
arkadaşlar imf nin 1998 rusya krizi yüzünden 2003 kadar Ortadoğu ya para dağıtması bizde o aralık standby yaptık.
para almak zorunda kaldık imf den ; bunun sebebide 2001 yılındaki ırak işgali ile alakalı olduğunu 2005 te piyasa öğrendi.
şimdide on yıllık bir oyun oynanıyor bugün iyi yarın kötü polis demeçler bunun ürünü.
biz bilmiyoruz ama Ortadoğu da kartlar yeniden dağılacağı azçok belli oluyor.
muhtaç bırak krize sok işini gör devam ediyor.
BANKA MEVDUAT FAİZLERI
TEZGAH ALTI FAİZ ORANLARI MI
YOKSA BENMI YANLIŞ BAKTIM FORUM ADINA
Gecen hafta 30-31 alan vardi " Mevduat "olarak 31i gecen olmadi sonra oranlar dustu.
Yarin TBMM yeni yil donemi aciliyormus. Reyizimiz konusacakmis ama piyasalari hareketlendirecek bir sey soylermi bilinmez pek sanmam.
- Ayrica yarin kredi karti faizlerinin zamli hali yururluge giriyor.
http://www.hurriyet.com.tr/amp/ekono...klama-40957646
- Dogalgaz ve elektrige zam olayi varmis.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mo...di-207097h.htm
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/dogalgaz-ve-elektrige-bir-zam-daha-geliyor-204994h.htm
Var mi baska 1 ekim gelismesi :kahkah:
Arkadaşlar yarın mevduatım dönüyor. Biraz beyin fırtınası yapmak gerekirse,
1) Stopaj oranlarından maksimum faydalanmak için, 50+ gün bağlayıp, Kasım sonuna kadar vade yapabilirim. Kasım sonunda, (stopajların tekrar yükseleceğini düşünürsek) yine 60 günlük v.s. bağlayabilirim.
2) Yarın 32+ gün bağlar, 3-5 Kasım'da mevduat dönüşünde , günlük (o/n) devam ederim, yüksek oran kollayıp, 25-30 Kasım arası son kez 60 gün v.s. bağlayabilirim.
Sizce hangi strateji daha iyi?
Ayrıca, oranlar için hangi bankaları zorlayayım. Mevduatım halihazıda Vakıfbank'da. Normalde ana bankam TEB, maaş bankam AKBANK. 1 puan için Burgan bank'a gitmem. Ama 3-4 puan olursa, ODEA, BURGAN gibi bankalara gidebilirim.
Teşekkürler.
Saygılarımla
Benim de vade yarın ve çok kararsızım
Çarşambaya kadar günlük mi gitmek lazım?
Ama kafa rahat olmayacak bu defa da.
3 Ekim enflasyon, 25 Ekim MB toplantısı kararı var. Bu arada McKinsey hikayesi ile Dolarda geçici gevşeme ile faizde kısmı düşme olur mu? Bakıp görelim
Kanımca bu haftayı yönlendirecek olaylar:
- Enflasyon verileri
- rahip meselesi okumayanlar link deki yazıyı mutlaka okusun)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...ar-mi-40971259
- Akbank %104 mü %84 mü çevirdi sendikasyonu tartişmaları (bkz: Atilla Yeşilada)
Geçen hafta 26-27 eylül de 3 kamu bankası 11 milyar tl tahvil ihraçı yapmış nitelikli yatırımcıya .
Mevduat o yüzden sert geri çekilmiş kamu da demek ki
Bu kadar parayı nereden geldi diye merak edenler uğur Gürses in yazısına bakabilir
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Almanya ile ilişkiler nasıl acaba?
https://twitter.com/borsagundem/stat...291452928?s=19
Doğalgazı otomatiğe bağladılar her ay %9 zam yine geldi. ama nedense enflasyon sepetinde yoklar.. milleti enayi yerine koymayı alışkanlık haline getiridiler. kuzu gibi milletiz. ne diyorlarsa doğrudur diyoruz. hakkediyoruz tüm bunları.
28 EYLÜL 2018 CUMA
BCH son gün
kanlı Cuma idi
irili ufaklı çok şirket battı.
ödeyemeyenler için bugun Merkeze bildirimler yağar.
kokusu çıkar bu hafta.....
oranlar çok geriledi, bugün dönüşüm vardı, geçen hafta 29-30 larda olan faizler bugün 26 ve daha altında, rakam milyon üstü
Bugün Enpara'da temditim vardı, %24.00'ten temdit olması gerekirken %26.00'dan temdit olmuş hesap. İlan edilen oranları her yerde %24.00 gözüküyor, ben de kıllandım müşteri hizmetlerini aradım. Bugün duyuracakları yeni bir kampanyadan yararlanmışım, o yüzden +%2 eklemişler faiz oranına, 2 ay boyunca +%2 alacakmışım her temditimde ve her yeni açacağım hesapta. Kampanya Enpara müşterilerinin Enpara müşterisi olma yıldönümleri ile ilgiliymiş, telefonda anlattılar biraz ama tam da anlamadım, yanlış bilgi vermeyeyim, bugün duyuracaklarmış zaten.