Elinize sağlık Tolga Hocam.
Printable View
Teşekkür ederim Göktuğ Bey
AKGRT seanslık sinyal üretti...
https://i.hizliresim.com/nvrf5uc.png
Elinize sağlık Tolga bey [emoji106][emoji122]
Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarimdir, beni bağlar.
İyi geceler, iyi hafta sonları gençler :)
Arkadaşlar bir sorum olacak;
Diyelim bir hisseden,
X TL'den A lot kadar aldık, Y TL'den B lot kadar aldık. A ve B toplanıp X ile Y'nin ortalaması Z maliyetimiz oluyor. Bunu hesapta görebiliyoruz. Benim sormak istediğim şu aynı hisseden satış yaptığımız zaman da maliyetimiz güncelleniyor mu? Aracı kurum ya da bankalar bunu hesabımızda gösteriyorlar mı? Yani Z rakamı güncelleniyor mu?
Sayın BJK Coccinella,
bu konu ile ilgili benimde bir tereddütüm olmuştu. Zamanla şöyle bir durum oluşuyor. İyice saçma bir hal alınca aracı kurumumdan biriyle görüştüm.
Durum şuydu, örneğin
İlk hissemi 10 TL 10 lot den aldım, ikinci hissemi 8 TL den 10 lot aldığımda 9 TL ortalama gösteriyor.
Son işlem fiyatı 8 TL yükseliş başlıyor 8,4 den satıyorum. elimdeki 10 TL den aldığım lotları satış gösteriyor öyle hesaplıyor.
10 TL den aldığım kağıdı 8,4 den sattığımda sadece portföy 1 gün yüksek zarar yazıp muhasebeyi kapatıyor.
Birkaç kez 8.4 ila 8,6 arasında alış satış yaptığımda elimdeki ilk kağıdı 8 TL den hesapladığı için aslında bu kağıttan zarar etmiş olmama rağmen portföy ortalamam düşük gösterilip karlı görünüyor.
Aracı kurumumdan verilen bilgiye göre sattığınız kağıt ilk aldığınız kağıt mı son aldığınız kağıtmı ayarlayabilirsiniz dendi.
( Muhasebedeki ilk giren ilk çıkar, son giren son çıkar hesabı)
Zararı bir gün kar rakamımı uzun süreli göstermek aracı kurumların işine geliyor olsa gerek.
Sorunuzdan anlayabildiğim ve anlatabildiğim bu kadar. Yanlış birşey varsa doğrusunu aktaran arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar, saygılar
2012 -2015 arası haftalık endeks grafiği simdiki ile cok benzer.
boşluklu kopuş ardından boşluğa dönememe ve yeni bir tobo tam 3 yıl sürmüş secime kadar bende böyle birşeu bekliyorum bakalım.
2023 e kadar böyle bir tobo oluşabilir.
Bu arada ellerinize sağlık.
Ben hala İstanbul da olduğumdan sadece okuyucu modunda takılıyorum.
@nilkız hoca bulmadın bize tükkan.
Çanakkale veya İstanbul' da açıyorum ay sonuna kadar mekanı.
Bir program başlıyor "seneye bu zamanlar" diye. Ben de 3 seneye bu zamanlar diyorum bakalım ne çıkacak bahtımıza...
Emekli olduk amma velakin kaldık bozkırın ortasında. :(
Doğduğun değil, doyduğun yer demişler.
Her sabah uyandığımda Karadeniz'i gördüm pencereden, balkondan çocukluğum boyunca.
Yazın güneşi yansıtan maviliğini, akşam yakamozlarını.
Hırçın dalgalarını, hava bozduğunda.
Erdemir'e gelen - çocuk aklımla- yarım dünya büyüklüğündeki gemilere ev sahipliği yapışını.
Aklımdaki kokusu bile burnumun direğini sızlatıyor.
Sağolasın güzel abim.
Bu hafta karar vermiş olacağım.
Donanım ve konsept projesi hazır. Yer tercihi ve altyapı işleri kaldı.
Bilgim yettiğince, aklım erdiğince, dilim döndüğünce bildiklerimi anlatmak, bilmediklerimi öğrenmek ümidiyle
'Kısa Vade Akademi' isimli bir mekan açayım istiyorum. Temel olarak öğrenci kitlesini hedef alan.
Aynı zamanda, dostlarla hasbşhal edelim, finansal okur-yazarlık, bilgisayar ve teknoloji okur-yazarlığı meselesinde alalım-verelim...
Kafe formatında bir mekan.
@nilkız dostumuz İzmir' i önermişti, latife olsun diye şey ettim.
Sayın Alyel,
Ankara' yı sevemedim bir türlü ben.
Çok gri bir imajı var zihnimde.
Deniz önemli!
Bu arada edebi anlamda çok başarılı bence anlatımınız.
Yazdınız mı? Yazmayı düşünüyor musunuz?
Velhasıl-ı kelam;
Herkesin gönlünce olsun dilerim.
[QUOTE=obblomovv;5428188]Sağolasın güzel abim.
Bu hafta karar vermiş olacağım.
Donanım ve konsept projesi hazır. Yer tercihi ve altyapı işleri kaldı.
Bilgim yettiğince, aklım erdiğince, dilim döndüğünce bildiklerimi anlatmak, bilmediklerimi öğrenmek ümidiyle
'Kısa Vade Akademi' isimli bir mekan açayım istiyorum. Temel olarak öğrenci kitlesini hedef alan.
Aynı zamanda, dostlarla hasbşhal edelim, finansal okur-yazarlık, bilgisayar ve teknoloji okur-yazarlığı meselesinde alalım-verelim...
Kafe formatında bir mekan.
@nilkız dostumuz İzmir' i önermişti, latife olsun diye şey ettim.
Merhaba.
https://www.youtube.com/watch?v=B6lVPChSwPw
Kavurucu sıcaklarla (3-4 ay) aranız iyiyse hoş bir lokasyon olur. kış diye bir şey yok sayılır. Entel dantel 100,000 civarı öğrenci , "Bahsettiğiniz konsepte aç" merkez ve ilçelerini göz önüne alırsanız oldukça cazip. Meltem mahallesi civarında (Üniversitenin karşısı)
olursa tam süper olur. Eğer öğrencilerden kurulu birde müzik grubu yaparsanız tadından yenmez.
Hangi şehir olursa olsun başarılar dileriz... Esenkalınız...
[QUOTE=POLARIS;5428697]Bulduruvermedi ki dostlar bir mekan.
Aslında İstanbul, Çanakkale vb diye bir sınır da yok kafamda.
Ancak pandemi sonrası da ekonomik gidişatın pek parlak olacağını sanmıyorum.
Bu nedenle çok açılmadan minimal bir şeyler tasarlıyorum.
Jazz da olur bize. Hemen Ray abiden bir playlist yapayım kendime iyi hatırlattınız :kmk:
XBANK' ta Ichimoku açısında 1.224,99 seviyesi güçlü bir direnç görünümünde,
aşarsa endeksi de rahatlatır diye düşünüyorum:
https://i.ibb.co/3mD8FGj/xbank.jpg
Hedef kitle iyidir gri Ankara'da sayın obblomovv.
Bugünlerde bayrağı İstanbul taşısa da, daha iyisi için mücadele geleneği sağlamdır :)
Aklınızdaki konsept, mükemmel karşılık bulurdu.
İleride "şube"nizi görürüz buralarda belki :)
merhaba,BJK Coccinella
oyakc oltaya takılma ihtimali varmı??
Yakın zamanda topikte konuşulanlar arasında en olgun DERIM gibi görünüyor bana...
12.40 dışında belirgin bir gösterge direnci yok.
Ortalamalar vs ideal görünümünde.
"Dehhh" diyen olursa,
Geçen ayın yükseği 12.40 üzerinde iş yapar gibi.
Not: Huyunu-suyunu bildiğim bir senet değil!
Askerlik, öğrencilik vb zorunlu halleri dışında...
40 yıl İstanbul' un dayağını yemiş biriyim,
"Azıcık aşım, kaygısız başım" kalan ömrümün mottosudur sayın alyel.
İstanbul, Ankara vb. de cinayet nedeni sayılabilecek vakaların nasıl hır-gür bile çıkmadan hallolduğunu görünce...
Var Sayın palmet;
Seanslık ve günlük tablolara az sayıda da olsa girip çıkan bir senet ama toplam pozitif kriter ve puanı tutturamıyor. Bundan sonrası ne olur bilemiyorum. Sisteme dışarıdan müdahale etmiyorum. İzlemek gerek, akşam daha ayrıntılı bakabilirim, görüşlerimde değişiklik olursa da bildiririm. Saygılarımla...