https://i.hizliresim.com/FmGBBl.png
2021 yılında 1.000.000 traktör üretimini geçer artık.
Printable View
https://i.hizliresim.com/FmGBBl.png
2021 yılında 1.000.000 traktör üretimini geçer artık.
Sayın yukselc, güzel paylaşımlarınız için teşekkürler. Tablo ile ilgili olarak küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Malumunuz değerlendirmeler çeyreklik dönemler itibarıyla yapılıyor. Bu nedenle tabloda çeyreklik satış toplamları ve oranlarına da yer verilebilir mi? Teknik bir konu olduğu için ve benim tekniğim(bilgisayar kullanma tekniği) zayıf olduğu içi :) bu konuda size öneride bulunmak istedim. Manuel olarak ben hesaplamaları yapıyorum fakat tüm hissedaşların da yararına olması açısından iletmek istedim. Saygılar,
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01061251407805
Traktorde kar marji nedir acaba.
Her traktorde ne kadar kar ediyor.
otokarı satıpda seni alan kafamıııı ta ..........
Kar satışı mı acaba. Alan kim satan kim
#TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01071807080202
Sağolasın sayın AKDENİZ. BOFA kar al mı yapıyor acaba. Epeydir böyle yüklüsatmadı sanırım...
Otokarda ki hareket burda da olamaz mı ? Sabır gerek . Al sat tut Tavsiyesi değildir.
Traktör faizlerinin artması ile ilgili olarak şirketin açıklamaları
https://twitter.com/ozgurefe67/statu...790565376?s=20
Bulunduğunuz il deki ilçedeki bayilere bakın ne kadar talep olduğunu anlarsınız ?
Şirket yetkililerinin deyişine göre talep de bir azalma verilen siparişlerde iptal yokmuş. Daha iyi olacak inşallah. Dolar bazlı zirvesine daha çok yolumuz var.... al sar tut tavsiyesi değildir
fords tavan tofaş tavana gidiyor bunu hangi şerfsiz baskılıyorsa anladık kıçıkırık bir üçgen yapacaksında hani şunuda yapmanın bir adabı var bek kardeşim ayıp be.
Traktöre bugün 30 bin lot miktarınca para girişi oldu, 9200 adet 190 tl den aldılar. 8 bin adet 189 tlden aldılar, 12 bin lot 187 tlden aldılar...
hayırlısı
TürkTraktör yerli iş makinesi üretiminde 1 yılı geride bıraktı
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
TürkTraktör, paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, mini yükleyici ve mini ekskavatör gibi tüm saha çalışmalarında her türlü ihtiyaca çözüm sunan Case ve New Holland marka iş makineleri ile sektörde başarılı çalışmaları sürdürüyor. TürkTraktör; 2020 yılının hemen başında önemli bir yatırıma imza atarak kazıcı yükleyicileri Dünya Standardında Üretim (WCM) prensipleriyle üreterek kullanıcılara ‘yerli üretim’ olarak sunmaya başladı.
TürkTraktör’ün bu yatırımla iş makinelerindeki iddiasını bir üst seviyeye taşıdığını ifade eden TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “Ülkelerde gelişim seviyesinin önemli göstergelerinden biri olan iş ve inşaat makineleri sektöründe, tüketiciyi yerli malı ile buluşturmaktan, Türk sanayiine ve ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.†diye belirtti.
“Yerli üretimle beraber işlerimize büyük bir ivme kazandırdıkâ€
TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “TürkTraktör’ün Türk sanayiindeki öncü kimliğinin globaldeki partnerimizin marka bilinirliğiyle birleşmesi, bizi iş makineleri alanında da güçlü bir yerli üretici yapıyor. Yerli üretim sektöre adım attığımız ilk günden itibaren odağımızdaydı ve bu yatırımı hayata geçirmemizle beraber çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdık. 2020 yılı içerisinde yerli kazıcı yükleyicilerimizi, bu makinelerin en yaygın kullanım alanları olan inşaat ve hafriyat firmalarının yanı sıra, maden, tarım, çevre düzenleme, liman işletmeciliği gibi farklı birçok sektörden müşterimizle de buluşturduk. Kamu ihtiyaçları çerçevesinde oluşan taleplere de daha etkin şekilde yanıt vermek üzere kendimizi yapılandırdık ve Devlet Malzeme Ofisi’nin kamu kuruluşlarına sunduğu listelerde New Holland markalı yerli kazıcı yükleyicilerimizle yer almaya başladık.†diye açıkladı.
Sektördeki hareketliliğin devamı bekleniyor
Boğaç Ertekin, Türkiye’de altyapı, enerji, ulaştırma, madencilik ve tarım gibi birçok faaliyet alanında yatırımların yaşanan pandemi sürecine rağmen devam ettiğine dikkat çekti ve önümüzdeki yıl için de kısa bir değerlendirme yaptı: “2020’de yaşanan pandemi sürecine rağmen Türkiye iş makineleri pazarındaki talebin bir önceki yıla kıyasla arttığını gözlemledik. Kazıcı yükleyiciler başta olmak üzere, iş makinelerinin yaygın şekilde kullanıldığı sektörlere yönelik yatırımların 2021’de de devam edeceğini öngörüyoruz. Covid-19 önlemleri çerçevesinde yıl boyunca satış ve satış sonrası süreçlerimizi aksatmadan devam ettirdik ve 2020 hedeflerimizle paralel bir yıl geçirdik. Case ve New Holland markalarımızla pazara çok geniş bir ürün gamı sunuyoruz. Hem yerli hem de ithal ürünlerimiz için, gerek satış ve servis hizmetleri, gerekse yedek parça tedariki kapsamında ülkemizin her yerinde müşterilerimize aynı yüksek kalitede hizmet sağlayacak yaygın bir teşkilata sahibiz.â€
Boğaç Ertekin açıklamalarını şöyle tamamladı: “TürkTraktör olarak kendi içimizde oluşturduğumuz inovasyon ve girişimcilik birimimiz sayesinde, yeni ürün teknolojileri ve farklı iş modelleri üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2021 yılı içerisinde de satış sonrası konsantrasyonumuzu aynı yönde devam ettirerek, yenilikçi ve teknolojik çözümlerle müşterilerimizin taleplerine en hızlı ve etkin şekilde cevap verme gayretimizi sürdüreceğiz.â€
Alan satanı yazacak kimse var mı
TürkTraktör, yerli iş makinesi üretiminde 1 yılı geride bıraktı
Üretimine başladığı yerli kazıcı yükleyicileri 2020 yılı başında pazara sunan TürkTraktör, yerli iş makinelerinde 1 yılı geride bıraktı.
DÜNYA Haber Merkezi
dunya@dunya.com
GÜNCELLEME
12 Ocak 2021 11:12
TürkTraktör, yerli iş makinesi üretiminde 1 yılı geride bıraktı
Takip Et
TürkTraktör; paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, mini yükleyici ve mini ekskavatör gibi tüm saha çalışmalarındaki ihtiyaçlara çözüm sunan Case ve New Holland marka iş makineleriyle çalışmalarına devam ediyor.
TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre şirket, 2020 yılının başında önemli bir yatırıma imza atarak kazıcı yükleyicileri Dünya Standardında Üretim (WCM) prensipleriyle üreterek kullanıcılara "yerli üretim" olarak sunmaya başladı. TürkTraktör, bu ürünleri ile kamu ve özel sektör tarafından tercih ediliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, TürkTraktör'ün bu yatırımla iş makinelerindeki iddiasını bir üst seviyeye taşıdığına dikkat çekerek, "TürkTraktör’ün Türk sanayiindeki öncü kimliğinin globaldeki partnerimizin marka bilinirliğiyle birleşmesi, bizi iş makineleri alanında da güçlü bir yerli üretici yapıyor. Yerli üretim sektöre adım attığımız ilk günden itibaren odağımızdaydı ve bu yatırımı hayata geçirmemizle beraber çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdık. 2020 yılı içerisinde yerli kazıcı yükleyicilerimizi, bu makinelerin en yaygın kullanım alanları olan inşaat ve hafriyat firmalarının yanı sıra, maden, tarım, çevre düzenleme, liman işletmeciliği gibi farklı birçok sektörden müşterimizle de buluşturduk. Kamu ihtiyaçları çerçevesinde oluşan taleplere de daha etkin şekilde yanıt vermek üzere kendimizi yapılandırdık ve Devlet Malzeme Ofisi’nin kamu kuruluşlarına sunduğu listelerde New Holland markalı yerli kazıcı yükleyicilerimizle yer almaya başladık." dedi.
"Yatırımların 2021’de de devam edeceğini öngörüyoruz"
Boğaç Ertekin, Türkiye'de altyapı, enerji, ulaştırma, madencilik ve tarım gibi birçok faaliyet alanında yatırımların yaşanan salgın sürecine rağmen devam ettiğini belirtti. 2020’de yaşanan salgın sürecine rağmen Türkiye iş makineleri pazarındaki talebin bir önceki yıla kıyasla arttığını bildiren Ertekin, "Kazıcı yükleyiciler başta olmak üzere, iş makinelerinin yaygın şekilde kullanıldığı sektörlere yönelik yatırımların 2021’de de devam edeceğini öngörüyoruz. COVID-19 önlemleri çerçevesinde yıl boyunca satış ve satış sonrası süreçlerimizi aksatmadan devam ettirdik ve 2020 hedeflerimizle paralel bir yıl geçirdik. Case ve New Holland markalarımızla pazara çok geniş bir ürün gamı sunuyoruz. Hem yerli hem de ithal ürünlerimiz için, gerek satış ve servis hizmetleri, gerekse yedek parça tedariki kapsamında ülkemizin her yerinde müşterilerimize aynı yüksek kalitede hizmet sağlayacak yaygın bir teşkilata sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.
Ertekin, TürkTraktör olarak kendi içlerinde oluşturdukları inovasyon ve girişimcilik birimi sayesinde, yeni ürün teknolojileri ve farklı iş modelleri üzerinde çalışmalar da yürüttüklerini, 2021 yılı içerisinde de satış sonrası konsantrasyonu aynı yönde devam ettirerek, yenilikçi ve teknolojik çözümlerle müşterilerin taleplerine en hızlı ve etkin şekilde cevap verme gayretlerini sürdüreceklerini kaydetti.
arkadaşlar tekrar merhaba gerçi ben 2017 yılından beri taşıdığım 22 dolar maliyetli hisselerimi 23.7 dolara sattım çıktım ama bu hisse adamı fıtık eder neredeyse 62.3 milyon lotluk froto ttrak i yakalamış bu hala 1 ileri 2 geri yapıyor ben otokardayım iyiki çıkıp otokara girmişim ALLAH sizlere sabır versin
107 bin alım yönünde devam ediyor
gün finalinde 1 162 095 adet işlem oldu,
137 056 adet miktarınca nakit girişi ile günü kapattık, herşeyin hayırlısı
alan satan #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01132357559450
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01132358485545
Teşekkürler sayın AKDENİZ. Piramit yine batırmış tahtayı.
Rüyamda TTRAK % 500 BEDELSİZ açıklamış,
Kağıdın 600 TL olduğunu görüyorum..
Kalktığımda ise yüzümde küçük bir gülümseme...
:)
Ttrak için gün gelir rüya gerçek olabilir. Olabilme. İhtimali hiç de az değil. Bu hisse daha önce otokar dam bile yüksek değerden işlem görüyordu. Sabır .... al sat tut tavsiyesi değildir
Dolar bazında gördüğü zirveye bile daha çok yol var...... al sat tut Tavsiyesi değildir
Yabancı yatırımcı dolar bazlı bakar öyle işlem yapar genellikle.
güzel sağlam şirket karlılık da güzel
piyasada normal değerlerde şirket bulmak zor,
benim kriterlerime göre uygun geldi gözüme, en azından rahat uyutacak şirket,
hayırlısı olsun ya nasip, bu arada öz sermaye karlılığı çok güzel %49,5 maşallah diyelim.
bu şirketi araştırmaya başladım ve gelecek bilanço iyi olacağını düşünüyorum. ytd.
Ek 26685
traktör yolunda devam ediyor
Ek 26689
göstergeleri kuvvetli al vermeye başladı, 181 tl dip çalışması başarılı oldu, alım satım arasında 77 bin adet miktarınca nakit girişi de oldu. hayırlısı bakalım,
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/903567
Şirketimizin 01.01.2020 – 31.12.2020 hesap dönemine ilişkin finansal tablolarının 10 Şubat 2021 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
OTOKAR IN GEÇMİŞTEKİ HAREKETLERİNE YANİ FİYAT GRAFİĞİNE BAKIN OTOKAR GİBİ HAREKET ETMESİ MUHTEMEL.... bir zamanlar. Geçmişte OTOKAR İLE AYNI FİYAT İDİ......al sat tut tavsiyesi değildir
otokar 24 mil. sermaye sene sonu bilançoda 500 mil. bekleniyor yani 21 kat kar,
traktör 53 mil. sermaye ile 700 kar bekleniyor, yani 13 kat civarı. haliyle arada biraz fark normal, ancak traktör çok geri kaldi 250 300 arasında olmalıydı.
yabancı payı yüksek mecburen onlar götürecek
:)
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01202314477960
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01202315401555
Bu siralar piyasada kara zarara bakildigini dusunmuyorum. Tahtaciniz gaza basmaya karar vermisse hisse ucuyor.
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01212336221011
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01212337151480
Dikkatimi çeken bir detayı paylaşmak isterim;
Ortaklık yapısı farklı olsa da,
Aynı grup şirketleri içerisinde yer alan OTOKAR ve TUPRAS kayıtlı sermaye tavanını,
Bu yıl sonunda dolacak olmasına rağmen 2025 yılı sonuna kadar değiştirmeyeceğini KAP da beyan etti.
Aynı şekilde Türk Traktör firmasının da ödenmiş sermayesi 2021 sonunda dolacak,
Zira, şirketten bu hususta gelen bir açıklama yok.
TTrak gibi bir firmanın bunu atlaması pek mümkün gelmiyor bana.
Ve gümbür gümbür gelecek bir SERMAYE ARTIŞI bekliyorum.
Açıklama Tarihim: 22.01.2021
Saat: 21.25
: )
KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
Şahsi Yorumumdur.
Arkadaşlar benim naçizane fikrim,
1) ttrak uzun zamandır 3 vardiya çalışıyor,hiç bir kurum uzun süre bu şekilde çalışmayı planlamaz önlemini alır yâ kapasite artırımı için çözüm üretir yada yeni fabrika kurar,yada satın alma yoluna gider bunlar için ne gerekli
2) bu yıl temettü dağıtımı demek pandemi ortamında karanlığa karşı kurşun sıkma demektir çünkü %35 i yurt dışı ortağa gidecek olan hatırı sayılır bir miktar var ve finansal olarak şirkete katkısı yok
3) iki ayrı büyük marka ile ortak iseniz eninde sonunda bantları ayırmalısın (Ford ile Fiat GB)
Yukarıdaki sebebleri analiz eden bir şirket yüksek miktarda sermaye artırımı yapmalıdır.
Şirket açıkladığı misyon ve vizyon ile bana bu yolla büyümeye gideceği işaretini verdi.ytd.