Hepimiz dolar euro aldıysak işimiz var ..Yedirmezler bu kadar kolay
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Hepimiz dolar euro aldıysak işimiz var ..Yedirmezler bu kadar kolay
eminim çoğumuzda hem dolar hem TL vardır. TL mevduatçılar uzun bağladığı için pek oran paylaşılmıyor.
başlığa uygun olarak dolar,tl veya euro mevduat oranları paylaşıldığı sürece sorun yok ama araba, konaklama, yurtdışı seyehatleri için ayrı bir forum başlığı açılabilir. çünkü oran var mı diye girip baktığımda sayfalarca geyik muhabbeti okumak zorunda kalıyorum.
Bir arkadaş şöyle bir sayfa yaptı. Buradaki oranları topluyor:
https://mevduatlar.com
merhaba dostum, şu şekilde degerlendirmemiz yanlis mi ?
bir usa mc donalds calisani aylik asgari ucreti: 1600 dolar,
new york'ta aylik ev kirasi 1000-1200 dolar
bir tc mc donalds alisani aylik asari ucret 1600 tl, ev kirasi istanbulda 1200 lira
bu sekilde dusunursek amerikada 1000 dolar 1000 lira gibi harcaniyor
hatali miyim ?
Spekler trabzonspor hissesine girdiler herhalde. Bugün %19.53 çıktı. Biz dolar, faiz bekleyelim. Millet iki günde götürsün parayı.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Oradaki asgari ücretli bizdeki asgari ücretlinin yaşam standartlarında yaşarsa,o 1600 doların 600 dolarını tasarruf bile edebilir.Yani 1200 yerine 400 lira veya dolarlık evde yaşayabilir.Kaldı ki bizim asgari ücretli genelde asgari ücrete mahkum kalıyor,ek kazanç şansı fazla yok,orada iş imkanları nedeniyle asgari ücretin üzerine çıkma şansı her zaman var, yani kazancının minimum miktarı 1600.
hollanda'da asgari ücret 1600 euro bizde 1600 tl..
amsterdam'da 650 gr t-bone 35-40 euro arası
bizde 120 gr meşhur döner 30-35 tl..
şimdi oranlarsak hollandalı 5.5 kat eti neredeyse aynı birim paraya yiyor..
ama biz avrupaya gidince t-bone 240 tl.. avrupalı bize gelince döner 5 euro..
bu sadece yemek karşılaştırması ev kiraları araç fiyatları işcilik ücretleri sağlık uzar gider..
Aktrol ler baya azaldı. Para kalmayınca aktrollerin cebe para girmeyince ortalık sus pus. Belki mart ayında yine maaşlı troller damlar.
Ocak tan itibaren zamlar başlayınca özellikle seçimden sonra ekonomi, takke düştü kel göründü, misali gerçek durumu yansıtınca enflasyon, dolar, faiz bakalım ne olacak? Çekirdek çitleyerek takipteyiz :-)
Hiç bişi tasarruf edemez..
Öyle olsa avrupa vatandaşlarının çok yüklü mevduat ları olması gerekir ki..YOK..
https://www.youtube.com/watch?v=2L2n9JJAdeA
Londra da hayat nasılmış..
Birinci derece 2 yakınım avrupada 3 senedir yaşamaya tutunmaya çalışıyorlar..
Onlarda gitmeden matematik yaptılar burada yapıldığı gibi hatta ablam aylık 1000 euro tasarruf ile yılda 12
10 senede 120.000
oh oh 10 sene sonra döner ev alırız TR den diyodu..
Geçen sordum geliyor musun diye..
I ıh biletler pahalı gelip ne yapacam sen gel dedi..Gereksiz harcama yapmayalım şimdi diyo..
New York'ta, asgari ücret alan kaç kişi var ?
Dediğimi yanıtlamadın. Yalan dolan bir şeyler söylüyorsun da. Akrabalar göçmenmiş. 2000 Euro ve 2000 TL kur hesaplanmadan nasıl aynı oluyormuş, öğrenelim. Keşke 6 sıfır atmasaymış TL'den. Londra'da milyarder olacakmışım. Ekonomistlere de iş kalmadı AkTroller nedeniyle.
Neyse burası A Haber gibi oldu. Yakında İsveç ve Norveç ile karşılaştırılacağız. Moralim yerine geldi. Dünya lideri bir ülkedeyiz. Seçim konusunda fikrim değişmeye başladı. Dermişim. Köylü kurnazları kimi kandırdığını sanıyorsa.
Gösterge faizler son 1 ayın en yükseğinde.
Oyunu artıramiyor çünkü hala halk üzerinde eskiden kalma imajları olumsuz çocukluğumda hatırlarım 2 hafta suların akmadigi 2 haftada bir mahalleye gönderilen damperli bir çok kamyonu yer bulan atıyor bulamayan çöp dağı oluşturuyordu ...millette bu imaj hala var ..mesela çocukluğumda iyi hatırlarım Kadıköy'de otururken selami Öztürk E5 ten yukarisindan banane deyip ayrım yapardı E5 ten yukarisina hizmet etmezdi ..aradan 30 yıl geçti değişen çokta birşey yok Kadıköy de...cunku Kadıköy un oy potansiyeli belli nasil olsa kazanicaz deyip hiç calismiyorlar ...ama çok güzel çalışan CHP li belediyeler de var İstanbul da ..sokaklarinin temizliği ile park ve bahceleriyle vs ...belediyecilijte İstanbul da böyle ....genel siyasette ise oy artırmamasının nedeni herkesi kucaklayacagiz deyip yapılmaması hala bazı kesimlerin ayırt edilmesi ...Muharrem İnce iyi bir hava yakaladı ama onu da bitirdi Kılıçdaroğlu ...Kılıçdaroğlu'nun yaptığı en büyük iş emeklilere bayram ikramiyesi verilmesine vesile oldu başkada bir başarısını bilmem :)) Muharrem inceyi bile bezdirdi ...çalışan hakeden kazansin.
2019'da ekonomik krizin zirve yapmasını müteakiben bizler burada "crash, crash, crash" çığlıkları atacağız. Planlanan cezaevlerinden birini de bizlere tahsis ederler artık, adı da hazır "Sosyal Medya Hapishanesi". :):) Dünyada bir ilk olacak, aktroller gurur duyacak.
yok be güzel kardeşim, dediğin gibi olmuyor. dönem dönem 5 vakit kılmışlığım da vardır, cumaları kaçırdığımda suç işlemiş gibi hissederdim. şu islamcı siyasetçiler beni dinden uzaklaştırdılar. askerlik çağına geldi gelecek 2 de oğlum var. sence savaş ister miyim? kısaca standart bir insan değişim, gelişim rotası yok.
Ben bu ayki mevduat donusunu para piyasasi fonunda degerlendirecegim. 26 dan dusuk oranlar para piyasasi fonunun getirisine ancak geliyor. Ayrica likit olmasi ayrica bi avantaj
Dolara girmeye korkuyorum
Surekli yukselen dolar ben girsem kesin duser. Son tahlilde zor ciktim. Stopaj indirimini de kacirdim. Oneriniz nedir?
Ya bende sans olsa stopaj indirimi bittikten 1 gun sonra dolardan cikmaz indirimli stopajla uzun sure baglardim.
Evet forumdaslar bu gariban dostunuza bir yol gosterin
https://www.youtube.com/watch?v=sFxXIrqVANw
Üzülme...
Aç bir ALTINBAŞ...
https://galeri.uludagsozluk.com/21/a...%9F_3875_m.jpg
Merak etme,üzülme bizlerde zamanında bu hataları yaptık...
:drunk:
Webster al sat yapacaksın ..Aç dolartl grafiğini ..Desteklere gelince al dirençlerde aldığını sat bekle ..H4 veya günlük aşağısına bakma ..
Tek sartı tüm paranı aynı anda yatırma .Terse kalırsan ortalama düşürmek için ayır ..
Olurda 4.80 e gelirse bile alacak parayı kenarda tut ..Bu kadar basit para kazanmak [emoji6][emoji6]
https://nereye.com.tr/yurt-disina-go...6lrxRxEsLH1iRQ
Yurt dışına göç tehlikeli boyutlara ulaştı..