bi trafik kazasında ayrılmamışmıydı dünyadan
Printable View
Benjamin sedyede neden acaba...
y.t.degildir..
Nesini alakasız buldunuz onu da söyleseydiniz bari...
İhracat tutarı bir ülke için gayrisafi dış satıştır kabaca...
Hadi bunu beğenmediniz...
Sen ben bizim oğlan yapıp birbirimize sattığımız da dahil gayri safi milli hasılayı temel alsak 750 milyar dolar kadar...
Apple'ın yıllık satış tutarı da 250 milyar dolar.
Nasıl?
Etkilendik mi?
Kaçıranlara ve daha çok girmek isteyenlere alım fırsatı veriyor gibi ;)
Devede kulak misali :he:
5,28 de al veren benim çizgiler ...
şu an 5,45 sat vermiş
kendi fikrim yatrım danışmanlığı falan da değil
Habere bakış serbest değil mi?
Ben kıyasladım.
Sizi ne rahatsız etti anlayamadım.
Benim verdiğim rakamlar yanlış mı?
Dünyanın 17. büyük ekonomisi diye şişiniyoruz...
Onbinlerce şirket, bilmem kaç milyon işçi, beyaz yakalı, bürokrat bir sene çalışıyorz...
Netice bu...
100 metrede Türkiye rekoru da rekor. Ama büyütülecek bir şey yok bence...
1 gün gecikmeli de olsa benjaminciler diz çöktü...söyledıgım gıbı 5.50 ve üzeri millete kitlediler...yazık..sözün bittiği yerdeyiz..hayırlısı...inşallah....
Piston "girme" anlamında hep tek yönlü çalışır...
Geri çekilmesi tekrar girmek içindir...
Korkarım dolar kuru da böyle bu sene...
Veriler kötü.
örtülü hesaplar üzerinden dolarda satış yaparak aktroller tarafından da ver yansın dolar düşecek algı yorumları ile ayar verilmeye çalışılan döviz piyasası en ufak olumsuz haber veya gelişmede 5 dakikada 30-40 kuruşluk zıplamalara maruz kalıyor. Hele hele kontrolü kaybetmeye başladıklarında dövizde liralar düzeyinde sıçramalar ile geri dönüşü olmayan bir kur fiyatına ulaşması içten bile değil. akbrokerler aktrollerin algı yorumları ile zor bela gıdım gıdım basarak dövizi 1 ayda 5.15 seviyesine düşürüyor ama pat 5 dakikada 1 aylık düşüşten daha yükseğine sıçrıyor. Dövizde satış pozisyonu açanları uyarmak isterim. Örneğin dolar düşse düşse kaça kadar düşebilir. 1 olmadı 2 TL düşse kayıp %30-35 olur Fakat tersi olup alır başını giderse yukarıda üst sınır koyabilecek babayiğit var mı?
Ticaret Bakanlığı, aralık ayı dış ticaret verilerini yayınladı. Aralıkta ihracattaki artış durmuş, ithalattaki düşüş aynen sürüyor.
Bugün ayın 4'ü. Bu verinin ayın 2'sinde yayınlanması gerekiyordu. Bir takvim veriyorsanız ona uymalısınız. Kurumsallık bunu gerektirir.
https://pbs.twimg.com/media/DwDpQd8WoAYkjS0.jpg
https://twitter.com/Dr_OrhanKaraca/s...22569347055616
04 Ocak Cuma 16:11 TRUMP: DEMOKRATLAR TEMSİLCİLER MECLİSİ VEYA SENATOYU ALIRSA FİNANSAL PİYASALAR KARIŞIR
FED Kaplan: FED faiz arttırımlarına ara vermeli (Nötr taraf)
FED Mester : Büyümede yavaşlama olası. Ancak şu an için bunun bir resesyona evrileceğine dair sinyaller yok.Faiz arttırımı için acele bir ihtiyaç yok. (Şahin kanat)
04 Ocak Cuma 16:23 CLEVELAND FED/MESTER: ABD 2018'DEKİ %3 SEVİYESİNE GÖRE YAVAŞLIYOR, YAKINDA RESESYON YOK
04 Ocak Cuma 16:23 CLEVELAND FED/MESTER: ENFLASYON DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE FAİZ ARITIMI İÇİN ACİLİYET YOK
04 Ocak Cuma 16:21 CLEVELAND FED BŞK. MESTER: FED NÖTR POLİTİKA FAİZİ MENZİLİNDE
04 Ocak Cuma 16:21 CLEVELAND FED/MESTER: FED BİLANÇO DEĞİŞİMİNDE HER ZAMAN AÇIK OPSİYON BIRAKMIŞTIR
04 Ocak Cuma 16:34 ABD'DE ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR ARALIK'TA AYLIK %0,4 ARTTI, BEKLENTİ %0,3
04 Ocak Cuma 16:33 ABD'DE ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR ARALIK'TA YILLIK %3,2 ARTTI, BEKLENTİ %3
04 Ocak Cuma 16:33 ABD'DE İŞSİZLİK ORANI ARALIK'TA YÜZDE 3,9 OLDU, BEKLENTİ YÜZDE 3,7
04 Ocak Cuma 16:31 ABD'DE İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI ARALIK'TA %63,1; ÖNCEKİ %62,9
04 Ocak Cuma 16:31 ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM ARALIK'TA 312 BİN ARTTI, BEKLENTİ 184 BİN
Ya arkadaşlar bu FED başkanları masanın etrafına toplanıyor güvercinler şahinler falan kıran kırana bir beyin fırtınası yapıyorlar.Sonunda FED faizi belirleniyor öyle mi:)))))))) Valla bana masal gibi tiyatro gibi geliyor.Bunlara FED in sahibi olan banka sahipleri yukarda asıl trendi belirledikten sonra rol dağılımı yapılıyor ona göre bu demeçler veriliyor gibi.Yoksa bu adamlar şöyle demiş böyle demiş palavra bence.Zaten 12 banka,12 kabile,12 avrupa üyesi ülke hep aynı mallar karşımızda sırıtıyor.:))))))
Aslında ilk koku geldiği anda debriyaj yanmış oluyor.Sonrasında yanık debriyaja rağmen bir süre daha kullanabiliyorsun ama kullanırken daha çok gaza basma ihtiyacı hissediyorsun ve debriyaj hem sertleşip hem de yukarıda kavradığı için 2 pedalı da devamlı ve daha fazla kullanmak zorunda kalıyorsun.Bu şekilde kullanmaya devam edince sonunda balatanın bastığı volan çiziliyor,tamir masrafı artıyor ve hala devam edersen herhangi bir anda tamamen yolda kalabiliyorsun.
Bu ilk kokuyu duyduktan sonra kısa bir süre,herhangi birşey olmamış gibi halen aracı sürebildiğin için şimdi servisle kim uğraşacak,arıza geçti gitti herhalde,boşuna masrafa girmeyelim diye düşünüp kullanmaya devam etmek genel insan davranış şekli.Araçtaki yolcu,koku çıktığı anda paniklese de daha sonra olan bitenden habersiz olduğu için yolculuğa içi rahat şekilde devam ediyor,hatta arada bir gelen hafif yanık kokusuna da alışıp panik yapmıyor.
Bu olayda ustayı arayıp durumu anlattığınızda merak etme daha gider o,hemen servise girmene gerek yok diyerek, sizin masrafınızı ve dolayısıyla kendi kazancını arttırma yoluna gidebiliyor.
Debriyaj yandığında yaşadıklarım bundan ibarettir.
Volant cizilmez, volantin debriyajlan alakasi yoktur!:notr:
Debriyaj baskisi olmasın o!:he:
Bu gece tetikte olun ucuza satarlar belki😊
Soğan koptu arkadaşlar martta 10 tl ye soğan almayın şimdi alın bozuk olmayan soğan bozulmaz.
Şahsi düşüncem , şubatın sonuna kadar dolar ; müdahalelerle tekrardan aşağılara çekilebilir. Değer ne olur bilemem.
(oy uğruna :) )
ytd.
Nasıl muhafaza ediyorsun ? Cücükleniyorlar...Biz de almıştık ta biraz...Saklamak problem...
Bol yağmur nem yaptı o da mantar. Sert saglam küfsüz soğan 3 ay rahat bozulmaz sıcak soğuk olmaz ise kuru iklimde 78 ay boulma olmaz. Soğanın cinside önemli kabuğu bol olmalı. Nisan sonuna kadar soğan çıkmaz. Yani fiyatlar daha cok giser gibi
https://postimg.cc/dkbTfDzs
Dolarci vatan hayinneri, yok sirketler zordaymis ajanda bilem gondermemisler, kulliyen yalan koliylen gonderiyorlar, yahu!:dvr:
https://i.postimg.cc/dkbTfDzs/154661...5024007308.jpg
Personele bile zor verdiler yav...1 tane acandayı...1 kalem verdiler 5.sınıf plastikten...Sokakta görsen yüzüne bakmazsın...
Özgür Demirtaş (Twitter)
ABD'den gelen tarım dışı istihdam rakamı inanılmaz yüksek! Beklentiyi ciddi şekilde aştı. Dolar pozitif!