Vade uzadıkça getiri oranıda artıyor. Geçen ay uzun vadeli tahvil içeren fonlar %10 civarı, orta vadeliler %5 civarı, kısa vadelilerde %2 civarı getiri elde ettiler sanırım.
Printable View
[Sn.admustafa bu iste bi yanlislik var yaklasik 3 aydir fondayim.fi5 hsl alip sattim hesabim hic sasmadi bunlar bankalarin kendi fonlariydi ama fıl tefas fonu finansbank bu fonu satip alirken benden 130 tl komisyon kesiyor cunku maliyet ve satis rakamlari tutuyor bufinansbank baska bi arkadastanda ayni 130 tl kesmis bizde pff lerde %10 stopajdan baska kesinti yok biliyoruz. Mkk.saklama vs leri ayrica her ay vadesiz hesaptan aliyor.bi itiraz edecem bakalim netice ne olucak
Ufak 500 1000 tl satislarda biseyyoktu ama 200000 satista bu meydana cikti QUOTE=admustafa;3578190][/QUOTE]
Yaptığınız hesap bankanın gösterdiği ortalama maliyet ve gösterilen kazanç üzerinden hesabınız doğru sonucu vermez. (Satış Fiyatı*Fon Sayısı)-(Alış Fiyatı*Fon Sayısı)=Brüt kazanç*0.10 sizin ödeyeceğiniz stopajı verir. Bu şekilde yapmazsanız hesabınızı yanlış sonuçlar elde edersiniz. Alış fiyatınızı bankanın gösterdiği ortalama fiyattan değil aldığınız tarihteki fiyatı baz alarak yapmalısınız.[/QUOTE]
Yaptığınız hesap bankanın gösterdiği ortalama maliyet ve gösterilen kazanç üzerinden hesabınız doğru sonucu vermez. (Satış Fiyatı*Fon Sayısı)-(Alış Fiyatı*Fon Sayısı)=Brüt kazanç*0.10 sizin ödeyeceğiniz stopajı verir. Bu şekilde yapmazsanız hesabınızı yanlış sonuçlar elde edersiniz. Alış fiyatınızı bankanın gösterdiği ortalama fiyattan değil aldığınız tarihteki fiyatı baz alarak yapmalısınız.[/QUOTE][/QUOTE]
Sn.cerento eğer herhangi bir kesinti ücreti alınmışsa bunun adının belirtilmesi gerekir. Ekstrenize ve gün içi işlemlerinize bakarak görebilirsiniz. Fazla stopaj kesilmez. Stopaj elde edilen kazanç üzerinden hesaplanır bunun içine komisyon vs eklenmez.
Fiba şubede bana bono ağırlıklı FIT fonu önerdiler.
geçen ay 2.22 getirmiş.
Sizce düşen faizlerde FIT fonu alınır mı?
65k karşılığı fil vardı yarın çıkacağım. Onun da oranı ölmüş. Bir yerde de huzur vermediler arkadaş ya.
Hocam yanlış anlamayın, kimseye herhangi bir tavsiyede bulunmak istemem asla, elbette herkes kendi riskini satın alır ama bu sağlamlık mevzusu çok karışık ve muğlak kişisel düşünceme göre.
41 yaşındayım. Pamukbank battığında bir gün önce televizyonda yarım saatte bir Şener Şen'li reklamları dönen dilden düşmeyen, en çok bilinen dört beş bankadan biri idi. Battığı yıl, karını %35 artıran , aynı anda 7-8 aracı kurumun yatırım için önerdiği başka banka biliyorum.
Ne finansal tablolar, ne bilinirlik çok ölçü olmayabiliyor. Tecrübi olarak yıllarca yaşadım. Burası Ortadoğu, kağıt üzerinde yazan verilere göre hareket etmemekte her zaman yarar var. TMSF Sigorta miktarı aşılacaksa meblağın her zaman bölünmesinde, riskin azaltılmasında yarar var diye düşünüyorum nacizane haddim olmadan.
Dünyanın bu cografyalarında ama şu verisi şöyleymiş, rasyoları böyleymiş kısmını söylerken temkini elden bırakmamakta yarar var.
bir haftaya kalmaz bu sayfa dutluğa hatta çöle döner.
ppfler cazibesini yitirdi.
faizler genel olarak düştü. dolar düştü ama alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.
en iyi yatırım sanırım yine altın olacak.
Hocam dünyanın her yerinde risk yükselirken getiri artar. Bunlar doğru orantılıdır. Tüm finansal enstrümanlarda böyledir. Optimum noktayı siz belirleyeceksiniz. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değiyor mu onu düşüneceksiniz. Hem şekerli yiyim hem zayıflayım olmaz para piyasalarında, fazla getiri varsa uykusuz geceler vardır.
Pamuktan parasını geri almayan yoktu galiba mevduat olduğu için,
En iyi örnek uzanlar olur bir zamanlar Türkiyedeki büyük şirketlerden biriydi.
Ayrıca Webster sen bak bu konuya risk ve garanti demişsin ya
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2109
FPK 26,52
Getirmiş iyi
Filleri sattım şimdi, direk fibadan alıyorum artık tefas uğraştırıyordu
FIL.leri satan satana, geliri kalan 3-5 kişiye paylaştırsalar da onlarınki artsa bari:)
fpk da t+1 var mı? aynı anda satıp nakite geçeliyor muyuz?
türkiyenin 2-5 ve 10 yıllıkları düştü, cds düştü, enflasyonu düşük açıkladılar, amiral bankalar da oranlar düşmeye başladı, yakında butik bankalarda da düşüşler başlar diye öngörüyorum.
zaten fibanın yarım puan artttırmasını ben de anlamadım. zaten bu bi gösterge de olamaz
Evet alınıyor, ama likit fon olduğu için kendi bankasından almak daha iyi oluyor bekleme olmuyor :)
Zaten satışta tefas sistemi bekleme yapmadan bloke koyup paranızı vermesi lazım aslında saçma bu durum likit fonlar için.
Birde FIT baktım onda özel sektör daha çok ondan risk daha fazla FPK'ya göre
https://resmim.net/f/EORO9x.png
Bugün ben de FIL in çoğunu satıyorum. Getirisi iyice düşmeye başladı. Nkolay'a geçiyorum bakalım şimdilik.
[ ustad fil sattin geri donus hesabina gore tutuyormu dun bende 200000 tl lik sattim benden 130 tl fazladan kesildi stopaj diyeQUOTE=NewsTR;3578895]FPK 26,52
Getirmiş iyi
Filleri sattım şimdi, direk fibadan alıyorum artık tefas uğraştırıyordu[/QUOTE]
Tefas uzerinden fil satanlar hesabinizi kontrol edin fazladan para kesiliyor
Bana finansbankta boyle oldu
Fon stopajinda ılk giren ilk çıkar yöntemi uygulanır. Fazladan bir stopaj kesintisi olmaz.