Sadece Anz biliyor ne olacağını. Ama şirketin 3 aylık siparişleri çok iyiymiş
Printable View
Sadece Anz biliyor ne olacağını. Ama şirketin 3 aylık siparişleri çok iyiymiş
Selam arkadaşlar, sizce bu şartlarda artık temettü verme olasılığı bitti mi, yoksa yine de dağıtma ihtimali olur mu ?
Vesbe'nin şöylebir durumu var, %95 ortağı Vestel ve %5 ortağı bizleriz. Yani dağıtılan her temettü %95 oranında zaten Vestelin bünyesinde kalıyor. Vesbe o yüzden temettüsünü yıllardır yüksek bir oranda dağıtıyor. Bundan biz de nemalanıyoruz. Bu yıl da aynı şekilde olmasını bekliyorum. Ya dağıtacak alacağız temettü yada bünyesinde bırakacak ve karı sermayeye ekleyecek bizlere de bedelsiz sermaye arttırımı yapacak. Ben tüm temettüyü dağıtmıyorum, bedelsiz de vermiyorum diyeceğini düşünmüyorum. Eğer öyle de derse bilin ki şirket cidden zor durumdadır Coronadan dolayı.
Temettu bellinolmaliydi simdiye. Bedelsiz ne yahu. Gercek yatirimcilar icin bisey ifade etmez. Payiniz yuzde 1 se bedelsiz sonrasindada yuzede 1 dir. Ama temettu varsa temettu sonrasi da yuzee 1 payiniz ama cebinizde parada vardir. Isterseniz temettu parasiyla hisse alir payinizi yuzde arttirarak yuzde 1,1 yaoabilirsiniz. Bedelsizde varmi boyle bir imkan. En cok pazari avrupa saglam tenetyu vermezse hatta hic vermezse kendine gelemez bir sure
Mesela 100m. Sermayesi olan şirketin ettiği 100m kâr şirket sermayesine eklenirse, Bedelsiz sermaye artırımı sonrası sizin %1 lik hisseniz artık 100m sermayeye değil 200m sermayenin %1 ine tekamül ederek değeri de iki katına çıkmaz mı?! ;)
Elimizi vurduk, değeri nasıl artar yazayım. Örneğimizdeki 100m sermayeli şirket 100 makineyle 100 ürün üreterek 100m kar ediyordu mesela. Şirket sermayesine eklenen 100m kar ile 100makine daha alıp artık 200 ürün üretecek. Dolayısıyla 200m kar getirecek. Siz yine şirketin aynı oranda %1 hissesiyle 2 katı kâr elde etmiş olacaksınız. Bu yüzden hem bedelli hem bedelsizden daha önemlisi şirketin bu parayı ne yapacağıdır.
Varsa yanlışım buyrun düzeltelim.
Selamlar
Üretime ara verildi mi acaba, bilgisi olan var mı ?
Vesbe' de üretime ara verdi.
bence maksimum 1 ay kaybeder bu sene üretimde, 30 nisandan itibaren full+full çalışır inşallah salgın bitince
Temettü yatırımcılığına başlayacak biri için buralardan maliyetlenmek uygun mudur? Yoksa temettu sonrası daha düştüğünde mi sürece başlamak mantıklı olur? Aslında genel tüm hisseler için sormak istedim, 0 dan başlayan biri için. Düşük maliyetli de başlayabilmek adına.
Eğer sıfırdan başlayacaksan kaçtan başlayacağının pek önemi yok. Daha düşük maliyet olsun diye düşünüyorsan evet temettü sonrası fiyattan başlamak daha mantıklı olur. Temettü yatırımdan önemli olan şey gelen temettüyü de hissenin üzerine koyup yatırımı büyütmektir.
satıp haftasonuna rahat mı girsek
Hissedaşlar yönetim kurulu ne zaman toplanacak bilginiz var mı?
Yabancı oranı yaklaşık yarı yarıya azalmış
Geçen yıl yaz ayına göre
%11,5 â€â€-> %6
Doçe ve citi sürekli satmış hep
Geçen yıl çıkışta emeklilik fonlarını komple boşaltmışlardı 7-8 liradan ne var ne yok almışlardı
Şimdi ise mal yıkmışlar em . fona resmen 20 lerden bu yana
Ayrıca diğer aracı kurumların oranı da çok artmış dağılmış lotlar
Bu durum pek olumlu değil
Neydi o geçen yol ki iştahlı yabancı alışı hey be
bu sene temettü yalan oldu herhalde
2019'da temettü için haber 8 Nisanda gelmiş,
2018'de ise 11 Nisanda.
2017'de ise 11 Nisanda.
Bu durum bize gösteriyor ki Nisan ayının 2. haftasında geliyor kar payı dağıtım teklifleri. Muhtemelen bu sene de gelecek hafta yani 6-10 Nisan haftasında temettüye ne yapacaklarıyla ilgili haber düşecektir.
Tabi bu süreçte malum durumdan ötürü hiç vermeyebilir. Bedelsize dönebilir. Kar payı dağıtım politikası Finansal raporda şöyle açıklanmış:
Ek 24593
Yani karın minimum %25'inin dağıtılması yönünde bir politika var. Bu %25'lik kısıma birincil temettü diyorlar. Sarı ile işaretledim mesela geçen yılki birincil temettüyü:
Ek 24594
Karın %25'i dışında geri kalan kısmının ise genelde %80-90'lık kısmını ikincil temettü olarak dağıtıyordu vesbe. Yani kabaca bir hesaplama yaparsak yaklaşık 70 kuruş her koşulda dağıtır diye düşünüyorum. Geri kalanı ise sermayeye ekleyebilir. Yada yedek ayırır. Bakalım görecez ne olacak. Dediğim gibi ya bu hafta yada haftaya d*****n kuyruğu kopar. Bekleyelim görelim. Umarım dağıtır. Hayırlısı olsun.
Yabancı oranı çok düştü çoook
Yerlerde
Emeklilik fonu topladı
Ve diğer payı da çok arttı çok dağınıklaştı paylar
Yabancı tekrar ne zaman gelir bakalım
Merhaba, yabancı oranı düşmeyen hisse varmı. Bu arada Vesbe dekiler gerçek yabancımı. yoksa içerden haber alanlar veya tahtacının hesaplarımı. vesbe de çok az hisse dışarıda . bütün hissler sahipli . hersene belli bir miktar (oda çok az bir miktar) hisse emekli fonlarına aktarılıyor ve tekrar geri alınıyor. hersene bu oluyor. Bu sayede hissede düşüş ve yükselme yapıyorlar. Ben bunun anlaşmalı olduğunu düşünüyorum. Arada düşüşte satan ky nin de malını topluyorlar. Aslında hepbirlikte Zorlu grubunun Vesbe ile ilgili olası kararını bekliyoruz. Borsada işlem gören çok az hisse var , sahipsiz olan iyice az, zaten bu kadar az hisse ile Zorlu holdingin vesbe nin borsa performansından bişey ummuyordur. Ama tahtacı ve yardakçıları çok güzel harçlık çıkartıyor . Zorlu ,şirketi ve hisseyi borsadan çekerse veya çok net nakit ihtiyacı olan grubun belli miktarını daha borsada halka açarsa hisse de hareketlenme olacaktır. Borsadan çekme konusu uzak ihtimal, çekseydi 10 defa çekerdi ama bu ky için iyi olmaz. Ky için en hayırlı olacak olan borsada yeni hisse satışı olarak görünüyor
Valla Sasa maske malzemesi üretiyorum dedi. kaç gündür tavan çekiyor. Bildiğim kadarıyla vesbe nin işleri de hiç etkilenmedi. Bilakis çindeki üretim kayıplarından dolayı yeni şiperişler aldı. istersler bir uyduruk haber, akabinde temettü, akabinde iyi bir birinci çeyrek bilancosu ile umulmadık rakamlara götürürler. oradanda hisse satışı yaparlar.
Sizce temettü ne kadar olur ? 3 senedir bu hisseyi topluyorum. Bence gerçek değeri 35 tl şuan ayı piyasasında olduğumuz için çok ucuz. Ayrıca ıchimoku indikatörü al verdi.
Normalde iyi verirdi de bakanlık %25 dağıtın diye karae açıkladı bu sene düşük olabilir
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vesbe çalışmaya başlamış
VESBE yükselişe devam bu hissenin önü çok açık...Hedef 35 TL...
Temettü vermezse shortlamak daha mantıklı sanki bu dönemde
Temettü ye en çok Vestel elektroniğin ihtiyacı var. Temettü verilmezse zor durumda kalacak .Ben şirket yönetiminde olsam şunu yapardım. Şu günlerde yaptığı gibi Hisse fiyatının artmasının önünü kesmez, olması gereken rakamlara çıkmasına mani olmaz hatta geri alım yapardım. o rakamlara gelince yüzde 200 sermaye artırımı yapardım. sonrasındada Vestel elektroniğin elinde olan , sermaye arttırımı ile sayısı 3 kat artmış borsaya açık lotları borsada satardım . böylece stopajdanda kurtulurdum
Temettü bu sene için %25 ile sınırlandığı için bence en mantıklısı bu sene için bedelsiz vermesi