işlem yapın demediğinizi biliyorum.. kendi düşüncemi söyledim.. yanlış anlaşıldı..
Printable View
alakasız kagıt derken.. ülke politikalarına ve haber akışına tepkisi bağlamında.. eğer kagıt ülkedeki olaylardan ve haber akışlarından etkilenmiyorsa sadece kendi kendine hareket ediyorsa ilgi alanım dışında..
volatilite bu işin temelinde olmalı.. ve volatiliteyi kullanarak uygun zamanlama ve maliyet ile dolardan hisseye ve hisseden dolara geçişleri yapmak.. yabancıların yıllardır yaptığı bu..
Bana dolar cinsinden endeks güzelliyorlar...
İyi de...
Ağırlıkla yabancı fonların elinde olan bir borsada, adamlar satmaya karar verdiklerinde, ki kime satacaklar o durumda bilemem, dipdi, tarihi dipdi, rock bottom'du tanımazlar ki...
Dere tepe dümdüz.
Ha diyeceksin ki ;Türkiye batacak değil ya, bir şekilde duruluyor piyasalar.
Haklısın.
Ben % 100 kredi ile yakalandım bir kere...
Ana parayı yaktım da kurtuldum ve o an ki hislerimi ve paniğimi anlatamam...
Neyse..
Hikaye çok.
Hayatım roman gibi oldu ama biraz uzunca yaşarsan bu ülkede hepsini görüyorsun zaten.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...abilir-5282368
Farklı fikirler var...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Keşke herşey bu kadar mükemmel ve ideal olabilse :he:
Milli Piyango'nun özelleştirilmesinden sonra dünkü çekilişte çıkan ilk sayısal loto sonuçları: 01 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38...
Nasıl ama?
01 yerine uygun bir rakamı da siz koyun ve de bir sıkımlık diş macunu kazanın benden...:)
böyle saçmalık olmaz, bist'te bankalar 2009 dan sonra kar dağıtması yasaklandı bu nedir yahu,nasıl bir ortaklık bu? devre kesici,kar dağıtmak yasak,açığa satış yerliye yasak.vergi sadece yerliye. bu uygulamalar zaten borsa mantığına ters.burası borsa değil birilerinin çiftliği.umutabi nin bir özlü sözü var: "Bunların kontrol ettiği ve bastığı tl ile hiç bir işlem yapmayacaksın,bulaşmayacaksın" adam öyle akıllı ki 2013 te 1,8 den full dolara geçmişti.
Burası borsa...Kim kime OPEL .............. :he:
Bu sayısal loto, milli piyango, iddaa işlerini bırakın...
TÜPKAFA DEMİRÖREN e paralarınız gitmesin...
bunlar yüzünden yıllar önce iddia loto piyango hepsini bıraktım.sağolsunlar epey kar ettim oynamayarak.artık sadece yurtdışında oynuyorum.
yılbaşı ikramiyesi de alınmamış piyangoya kalacak o para
merkezi abiler mi geldi yine çil yavrusu gibi dağıtıyorlar benjamincileri
Iyi haber vereyim.. sigaradaki ötv paket başına 2tl gelecek sekilde artırıldı. Gözünüz aydın..yakında bir zam daha gelebilir..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gayrinizami bütçe fonlamalarında çağ atladık artık.. bu arada temmuz bütçesi fazla verdi.. sanırım yedekleme işe yaramış ..
Bir taraftan da tanzim satışlar tüm hızıyla sürüyor..
Ekim kasım gibi ciddi hareketler olabilir.. gökyüzünde yeniden kanat sesleri duyabiliriz 🙂
Merkez vatandaşın sağlığını düşünüyor.
Kanser olmasınlar, içmesinler sigarayı diye zamlıyor.
Aynen kamu spotundaki çaresi vatandaşlar durumuna düşmesinler istiyor.
İçki de zaten kötülüklerin anası...
İyilik yaramıyor bu insana...
Tütün memleketiyiz.
Aynı zamanda üzüm bolca yetişmekte.
Hane halkı yetiştirsin bunları.
Eskiden tütün tabakaları vardı.
Herkes kağıdına koyar , keyfince sardıktan sonra diliyle ıslatır yapıştırır içerdi.
Bir de dedem enfiye çekerdi burnuna.
Hep akardı burnu.
Çareler tükenmez bu ülkede.
paketi 4.5 tl ye geliyormuş...tütün sarıp içmesi...sarma makinasını aldıktan sonra...
içmeyin olm şu zıkkımı,bu zıkkım kavrulmuş bademlerin başlıca gelir kaynaklarından.şimdi bakıyorum badem marketleri olan a... ve ş.. ta zıkkım satışları başlamış,para tatlı geldi.
Sigaraya zam mı geldi yine vergi dolayısıyla markete yansıdı mı
15 Ağustos Perşembe 15:32 ABD'DE PERAKENDE SATIŞLAR TEMMUZ'DA %0,7 ARTTI, BEKLENTİ %0,3
15 Ağustos Perşembe 15:31 ABD İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI 10 AĞUSTOS HAFTASINDA 220 BİN OLDU; BEKLENTİ 212 BİN
15 Ağustos Perşembe 15:31 ABD AĞUSTOS EMPIRE STATE FABRİKA ENDEKSİ 4,8; BEKLENTİ 2,0
15 Ağustos Perşembe 15:30 ABD AĞUSTOS AYI PHILADELPHIA FED FABRİKA ENDEKSİ 16,8 OLDU, BEKLENTİ 9,5
15 Ağustos Perşembe 15:30 ABD'DE OTOMOBİL VE AKARYAKIT HARİÇ PERAKENDE SATIŞLAR TEMMUZ'DA %0,9 ARTTI, BEKLENTİ %0,5
15 Ağustos Perşembe 16:16 ABD SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZDA AYLIK %0,2 DÜŞTÜ; BEKLENTİ %0,1 ARTIŞ
Bugün şu haberi kaçırdınız sanırım
Alıntı:
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yüzde 2,31 azalışla 97.109,81 puandan tamamladı.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-451815
Doların istediğin yere gelmesi için tek şart var.
Ç-E-K-E-C-E-K-S-İ-N
Bırak 100 doların 102 dolar olmasın. 1 sene dayan yav . Ölmezsin.
Doğru bakış açısı evet, almak isteyenler için indirimli fiyatlar.
Bu arada işsizlik rakamları da açıklanmış, işsizlik artmamış çalışan sayısı azalmış sadece :evil:
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...di-19-5282438/
Bizim millet seviyo aylak aylak gezinmeyi...Sahillerde plajlarda gezinmeyi...
Çalışıp napacan...Hepimiz ölmeyecek miyiz sonuçta...
İşler de kesat troller akşam mı gelir acaba, yoksa onlara da para yetmiyor vardiyalı mı çalışıyorlar?
İş bilmez adamlar dxy yukarı giderken bizde usdtry yi aşağı basmaya çalışıyorlar.
Troller 5,50 aşağı geçilirse damlarlar yok 5,50 aşağı geçemez 5,62 üstüne atarsak daha temiz bir 2 ay gelmezler.