Thy de Credit te satışa başladı... Selametle artık...
Ne kaçırdık gene...
Printable View
Thy de Credit te satışa başladı... Selametle artık...
Ne kaçırdık gene...
Buraya düzenli yazma çabası zamanımı aldığı için artık yazamayacağım. İşlemlerimi takip eden olmamıştır ama eğer varsa 148125 146500 144625 destekleri var vadelinin. Giriş yerlerim stop olmak üzere dinamik olarak hedefleri belirleyeceğim.
iyi akşamlar, Herkese bol kazançlar
Usdtry0120 de 5.90 a kadar kademeler boş
[IMG]https://i.hizliresim.com/vaMpBA.png[/IMG]
Borsa düşünce para girişi oldu
Herkese iyi akşamlar ... Ben bu işi beceremiyorum... Para kazanamıyorum.. O halde burada olmamımda bir anlamı yok ...
Kazanana yapana helal olsun... Yalansız dolansız Benden bu kadar ........... Hoşçakalın......
Abi sen kendini nasıl hissediyorsan inan bana aynı şeyi hissediyorum...
Bugün bu kadar netken düşüş, aynı günü daha önce onlarca kez yaşamışken yine beceremedim...
Diğer tarafta biri arada yazıyordu , bugünde tutturamadıysan git limon sat diye , hakkaten öyle hissediyorum...
Sabah Thy long giriyorum, 150 üstü kısalıyorum, ama yine doğru düzgün kazanamadan çıkıyorsam ben de yalansız dolansız bu işi beceremiyorum...
İnşallah hep birlikte toparlarız...
Kalın sağlıcakla...
Zülfü hocam bence periyodun frekansini düşür, öyle bir sistem oluştur. Ben de alıp verirdim eskiden, ne zaman iki üç saatliklere günlüklere bakmaya başladım o zaman para yapmaya başladım.
15 dklik 30 dklik periyotlardan birşey çıkmaz ancak karar destek falan olur, optimizasyon falan yapılır.
Ben şimdiye kadar yüksek frekanslı veriyle , yani 5 dk 15 dk saatlik falan, çalışıp para kazanan görmedim, duymadım.
Alırsın verirsin, piyasada insanı zaaflar şu yüzüne çıkıyor, verd8gin aldığından çok oluyor. Geçen haftadan beri bimasta yakalandim, biraz geri gelsin az zararla çıkayım diye bekledim olmadi, bugün artık salladım gitti, şükür ki kaldıracı az tutuyorum. Hasar her türlü çıkar ama bu kadar olmayabilirdi. Takip ettiğim yapı bozulmasına rağmen pozisyondan çıkmadım, zaaf işte..
Düşük frekans, düşük kaldıraç ve sabir..
Bazen herşey kabak gibi çıkıyor. Poza girip beklemek lazim. Hirslanmadan aynen devam etmek lazım. Ne zaman gözüm döndü sağlam dayak yedim oturdum.
haddim olmayarak aranızda ki belki de en genç insanım ...
nacizane tavsiyem yüksek lot değeri yerine küçük işlemlerle aralıklı müdahale yapmak gerekiyor...
şu genç yaşımda belli başlı grup gazına gelerek cahilliğimle PEGASUS giderken 34 lerden 78 lere iki defa margincall yedim ve o zaman ki değeri toplamda 84000 bin idi...
şimdi..bu pegasus yükselişinden beridir inanılmaz moral bozukluğu ile az da olsa işlem yapmaya başlamıştım....
tavsiyem..
az miktarda elde tutarak işlem yapmaktır..
benim sitemimi kendim o kazıktan sonra kurdum..
emarelere ve trendlere kesinlikle uyarım..sistemim kimi zaman bolca uyumsuzluk çalıştırsa da az miktarda işlem yaptığım için kademe yaparım...
çok miktarda işlem ile ASLA kısa da oynamam bunun kazığını pegasusta yedim gaza gelerek..
şimdi kendim ce sistemim..
15 dakikalık periyotlarda trend çizim kendimce iyilesştirdiğim ve belli başlı algoritmik trade eden robotlardan arakladığım sisstemler ile bu 15 dakikalık ve 5 dakikalık üstüne koyarak kısa periyodu genşletirim..
benim sistemde 15 dakikalıklar neredeyse indikatör hareketleriyel 1 günlük ve 4 saatlik işlemleri grebilme amaçlı...
ekranda grafikte görünen indikatöre yansıması geç olduğu için mecburen az lotla işlem yapıp bekliyorum..
gün içinde de 5 dakikalıklara göre trade edip durup durmayacağımı 15 dakikaya geniş inidikatör ayakları ile sağlıyorum...
5 dakiaklık sistemim de 377 EMA 610 EMA TRENDİN GOLDEN VE DEATH CROSS HIZINI VE TUTUNMASINI İZLİYORUM..
15 dakikalıkta CCİ MOM89 AYNI zamanda 5 dakikalıkta da bunları değerlendiriyorum..
HADDİM olmayarak buraya grafik atarken aslında en sade halini atmış oluyorum...
15 DAKİKALIK SİSTEMDE ema 38 ema 89 ho 38 ho 89...
5 dakikalıkta trade krılımlarını 144 ema 89 ema ve ho ile trendin duruşuna da 377 610 ile bakıyorum..
610 ema 1 dakikalıkta bile HERKESE PARA KAZANDIRABİLİR KULLANMAYA ALIŞIRSANIZ..öenmli olan geri yüksek periyotta ki çizilen trendler..yani kesinlikel nerede olduğumuza genişlikten bakmalıyız...
KESİNLİKLE yanlış anlamayın...bu yazdıklarımı...KENDİ TECRÜBEM..
bir de anlık ta işlem olsa ki hepiniz deneyimlisiniz belli başlı indikatör tepkileri geri dönük kesinlikle bakınız....
GÜN İÇİNDE PAYLAŞTIKALRIMIN SON GÜNCEL HALİ..SİSTEMİN YALANCISIYIZ..
sistemimin 5 dakiaklık ve 15 dakikalıta fiyatl hedefleri..neredeyse bilmiş..
https://www.tradingview.com/x/zTdktWIL/
https://www.tradingview.com/x/VimBINku/
https://www.tradingview.com/x/gXiBhvH5/
https://www.tradingview.com/x/6OB6wv8T/
UMARIM İŞİNİZE AZ DA OLSA YARIYORUMDUR....
SAYIN ZÜLFÜ HOCAM HERŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZEL...
önemli olan böyle bir grupta sistem kritiğini yapmak ve beyin fırtınası yaşamak..
ben bu grupta herkesin başarılı görüyorum her konu da ...
VE EN KÖTÜSÜ DE KENDİNİZE YAPILAN KÖTÜ YORUMLARA HAK VERMENİZ...KENDİNİZİ ÖTEKİLEŞTİRMENİZ...
KAYBEDEN HERKES ŞUAN KENDİSİNE HAKSIZLIK YAPIYOR..
KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL BU DÜNYA DA....
Yarına çıkacağımızın garantisi yok....
Sağlık camiasından biri olarak derim ki yaşamanıza bakın...
Korkmayın abiler....!!
Daha önce yaptınız yaparsınız...!!
Zülfü hocam hepimiz beceremiyoruz, takılma fazla kafanada takma.
2018 de başıma geleni biliyorsun -550k hala buradayım.
ne yapçan bu soğukta karda kışta
tv izlesen (tatillerde bakıyorum sadece) izlenecek bi nane yok
balığa çıksan (deniz kenarındasın diye biliyorum) kışın çıkılmaz.
torun vs yoksa oyalanacağın
dönüp dolaşıp ekran karşısına geçeceksin.
dertleşmek istersen tel numaram ISQ işaretinde var.
dükkan açık her zaman bekleriz. kal sağlıcakla.
Arkadaşlar trend döndü mü sizce ???
Hayır abiMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen ne iyi niyetli adamsın lan abi..şu forumda gördüğüm en işe yarar karşılıksız adamsınMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapma Zülfü abi. Olur böyle seyler. Biraz ara ver. Teminatı düsür.
APS 14425 artmış, pala halen el büyütüyor...
Trend non-stop devam ediyor...
Pala bu kadar şortçuyu bir arada yakalamışken, 3000-4000 puan gap yapmadan, şortçuları panik içinde sağa sola koşturmadan trendi çevirir mi ???
Yarın 147.200' lere doğru bir düşüş olmasını bekliyorum...
Olursa çok güzel olur oralardan artık palaya ortak olmak lazım...
Bir müddet long-flat-long gitmek lazım, 300-500 puanlık trade' ler dışında kesinlikle şorttan uzak durmak lazım...
Pala bu bahsettiğim gapı yapmadan da longdan inmemek lazım...
Bugün gün içinde bir entry de belirtmiştitim zirve hedefimi...
Yine de belirtmekte fayda görüyorum...
154.000 - 155.000 arası bir yerde bu trend mutlaka son bulacaktır...
Şu an 148.200' deyiz, nerden baksanız 6000-7000 arası bir marj var...
Uygun bir yerden longa geçmek lazım, uygun yer dediğim mesela bugün 149.800-149.900' ler değil tabi...
Yarın fırsat verirse, 147.XXX - 148.500 ler arasında longa geçilebilir mesela...
115.000 - 150.000 arasında 35.000 puanlık bir marjı kaçırdık, far görmüş tavşan gibi, biz baktıkça herif sürdükçe sürüyor...
Kimse de demiyor ki arkadaşlar longa geçelim artık, herkes halen şort derdinde...
2 ayda yaptığım karı son bir haftada kaybettim kardemir yüklü short oldum 3.12 den zarar kes yaptık. özellikle bugun kozaa da mahvoldum ve kapatmam gereken pozu kapatmadım yarına kaldık petkim kozaa long . Sıfıra sıfır elde var sıfır.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu piyasa KY' nin longa geçmesiyle dönmeyecek, orası belli oldu...
O yüzden pala marjı olabildiğince yukarı götürecek...
Yukarılardan kapanmaya zorlayacak şortçuları, ki her şort pozisyon longla kapatılır...
Pala ilk büyük vuruşunu o esnada yapacak ondan sonra düştükçe millet paçal long yapmaya başlayacak...
Pala bu sırada long pozisyonları teslim edecek...
Teslimat tamamlandığında palanın long maliyeti 135.000' lere inecek, bu durumda 140.000 - 142.000 aralığı palanın her türlü işini görecektir...
Yoksa bu ihtimalin dışında 235.000 adet long pozisyonu eritmesinin ihtimali yok...
Çok düşük bir ihtimal vade sonuna kadar yukarı - yatay sürebilir, ama bu yöntem palayı bile kasabilir...
Adam hayatının longunu açmış keza...
Su anda neredeyiz bir inceleyelim.
93 bin dip noktamız olsun. 100 bin psikolojik sınır. 106 bin eski önemli direnc ve sonra hep üzerine 5 bin puan koyalım
93k : DEPRESYON
100k: UMUT
106k: RAHATLAMA
110k: İYİMSERLİK
115k: COSKU
120k: HEYECAN
125k: ZAFER.
https://i.hizliresim.com/qA7GE5.png[/IMG]
KOZAA takip etmiyorum ama Kardemir için bir kaç kelam edebilirim...
Kardemir 3.08' i geçip altına inerek çok büyük bir tuzak yaptı...
3.10 civarlarında long için çok kolladım ama tutunamadı, iyi ki açmamışım elimizde kalırmış...
Ama kardemir için halen yukarı potansiyelin devam ettiğini düşünüyorum...
Aşağıda 2.94 var, oraya kadar gönül rahatlığıyla ilave yapabilirsin, ama ilaveleri 3.08' den verip kalanlarla devam etsen daha iyi olur...
Spot fiyat 2.94 altı kesinlikle stop-loss noktasıdır, bunun gerçekleşmesi için kesinlikle piyasanın da dönmüş olması lazım, veya kardemir özelinde kötü bir haberin gelmiş olması, bu ihtimali zayıf görsem de takip edilmelidir...
3.08 yukarı geçildikten sonra 3.70 - 3.85 bandına kadar rahatlıkla poz taşınabilir...
Tabi hedef gözetmeksizin, piyasa döndüğü zaman hangi kademe olursa olsun, kar-zarar farketmez, long pozisyonları kapatmak lazım...
Kardemir birşey daha dikkatimi çekti...
3.08 - 2.94 bandında bir müddet sıkışma yaşayacak gibi duruyor...
O yüzden her yapılan ilaveyi 5-6 kademe yukarıdan vermek oldukça önem arz ediyor...
Düşüşte yeni alımlar için mutlaka marj sahibi olunmalı, ana poz stop olmadan korunabilir...
Ama kardemir çok zor trade edilen bir kağıt, muazzam sabır ister, 8 saat bekletir, 5 dakikada günlük marjını yapar...
Ben şahsen çok sevmiyorum kardemir trade etmeyi...
Teşekkürler yorumunuz için benim sıkıntım şu gecen hafta 2.83 den long pozisyonları kapadım keza thyao halkb için de beklemek yerine aynı seyi yaptım az sözleşme adetiyle iyi kazanclar elde ettim su ana kadar tutsaydım onları hicbir sıkıntım yoktu yükselişe inanmadım düzeltme gelir dedim gelmedi ondan sonra sacma sapan yerlerde kontrolü kaybedip shortta gectim onlarıda malesef cok yüklü girdiğim için kapatmak zorunda kaldım bu haftada kardan zararları tekrar kara gecirmek için petkim ve kozaa da yüklü girdim ve sonuç kocaman Sıfır en son askerdeyken ilgileniyordum 2017 de yaklaşık 20 bin kaybettim benim için düğünüm vardı büyük bir mevlaydı zamansız dı sonra uzaklaştım bütün uygulamaları siteleri sildim her yerden ama dükkana tekrar geri döndüm ve sonuc yine SIFIR herseyin hayırlısı.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 - Petkim, 2 - Kardemir trade etmesi en zor en uyuz kağıtlardır...
Yaklaşık bir yıldır petkime bakmıyordum, hatta bazen burda belirten arkadaşları da uyarıyordum...
Bi kaç gün takip ettim, dün kapanışta yüklü bir pozisyon açtım petkimden...
Bugün fazla kıpraşmasa da gün içinde çoğunu 4.11' den verebildim, 7k civarı kar yazıyordu poz kapandığında...
Sonra tekrar 4.17 denemesi olacağına kanaat getirip, 4.10' dan 2000 kontrat açtım tekrardan...
Açtığım pozların hemen hepsini 4.05 - 4.03' ten verdim...
Gün sonu bi baktım -2k...
Yaptığım hareket aynen şuydu... :rtfm:
Spot piyasada işlem yapıyor olsaydım şu an alacağım tek kağıt PETKİM olurdu...
En kötümser senaryoda bile 3.94 altını görmüyorum şimdilik...
3.94 altı kesinlikle stop olup tekrar gözden geçirmek lazım...
dolartl spot günlük : 6.80 den sonra bomba ( tahminim nisan gibi )
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...4061fadfb6.png
THY bu aralar ne yapmaya çalışıyor hiçbir anlam veremiyorum...
Mesela 14.70 geçildi mi geçilmedi mi ondan bile henüz emin değilim...
O yüzden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum...
U30' un en cilveli, en hareketli, en yanar-döner, kağıdı...
Ama trade etmesi de acayip zevkli, kağıt sürekli hareket halinde...
8 gün önceki dolar tahminim, bugün 5.83 gördü, az kaldı 5.81' e...
Nisanda dolar için ben de bomba bir tahmin yapayım, 5.65 olur dolar nisan ayında...
Gerekçesi çok basit, dolar şu an bariz bir düşüş trendinde...
5.92 üzerine atıp yeni bir trend başlatmadıkça da bu durum değişmeyecek...
abi,yıllar önce
arkadaş ali abine sorsana, o kazanıyo dedi
ona kâğıtları ben söylüyom diyemedim
diğer arkadaşlar da daha fazla kazandı
ben sabır diyeyim
sen kısmet dersin
70 bin zarar var
imkansızı başardık
sabır mı,kısmet mi...
Evet Zülfü abi bugün yok açılışı biz yapalım...
İlk dirence geldik şimdilik, 148.900 üzerine atarsa 149.600' e kadar alır...
Ben öyle ya da böyle yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyorum...