yatırım finansmanın öneri ve fiyat hedefleri
https://i.hizliresim.com/pFUzSg.png
Printable View
yatırım finansmanın öneri ve fiyat hedefleri
https://i.hizliresim.com/pFUzSg.png
ons coştu yarın kozaları göreceğiz...
Koza Altın aktif olan dört altın üretim tesisi ve beş maden sahası ile Türkiye’nin en büyük altın üreticisidir.*Altın fiyatlarının ons başına 1,700 doların üzerinde seyretmesi üretimde beklenen düşüşe rağmen karlılığı desteklemektedir. Ayrıca şirket görece düşük nakit maliyetleri ile dikkat çekmektedir.
Altın üretiminin 2020 yılında 2019 yılına göre gerileme gösterse de son 5 yıllık ortalamanın üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz.*Şirket altın üretimini 2017 yılında gördüğü 205 bin tonluk düşük seviyenin ardından kademeli olarak artırarak 2019 yılında 345 bin ton seviyesine taşımıştır. 2020 yılında her ne kadar bir gerileme beklesek de şirketin altın üretiminin 285 bin ton ile son 5 yıllık ortalama olan 272 bin tonun üzerinde gerçekleşmesini olası görüyoruz. Şu anda aktif olan madenlerin üretimine devam etmesi beklentisi ile önümüzdeki 4 yılda da altın üretiminin 250-300 bin ton seviyelerinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.
Altın fiyatlarının 1,700 doların üzerinde seyretmesi karlılığa olumlu yansıyacaktır.*Koronavirüs endişelerinin de etkisiyle global ekonomilerdeki yavaşlama birçok tedbirin alınmasına neden olurken güvenli liman olarak görünen altın fiyatları son dönemde 1,750 doların üzerine çıktı. Altın fiyatlarındaki bu artışın yanında Koza Altın’ın görece düşük nakit maliyetleri güçlü FAVÖK rakamlarının devam edeceğini gösteriyor. Bunun paralelinde şirketin 2020 yılında yıllık %20 artışla 2.2 milyar TL’lik bir FAVÖK yaratabileceğini öngörüyoruz.
Koza Altın’ın güçlü nakit yaratma kabiliyeti 2020 ilk çeyrek itibariyle net nakitin 4.8 milyar TL seviyesine çıkmasını sağladı.*Şirketin 2014 yılından bu yana devam eden yasal süreçler nedeniyle temettü dağıtamaması yarattığı nakitin şirket içerisinde birikmesine neden olurken toplam piyasa değerinin %36’sını oluşturuyor. Şirketin ancak yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından nakit temettü dağıtması beklenebilir.
Riskler:*Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar hedef fiyat üzerindeki en büyük riski oluşturmaktadır. Bunun yanında yasal süreçler ile ilgili gelişmeler de şirketin madenleri ve faaliyetleri üzerinde risk oluşturabilmektedir. Sahipliği ile ilgili davalardaki mahkeme karaları da bir diğer risk unsurudur.
Koza Altın’ı araştırma kapsamına alırken tavsiyemizi “Al” olarak başlatıyoruz.*İNA ağırlıklı değerlememiz şirket için hisse başına 100.80TL hedef fiyata işaret ederken yükseliş potansiyeli %23 seviyesinde bulunuyor. Koza Altın cari fiyatlarla ve 2020 tahminlerimize göre cazip sayılabilecek 3.0x FD FAVÖK ve 6.6x F/K çarpanlarından işlem görmektedir.
Koza Anadolu’yu ise Koza Altın’a olan dolaylı iştiraki ile değerlerken “Al” tavsiyesi ile araştırma kapsamına alıyoruz.*Koza Anadolu, Koza Altın’ın cari fiyatına %11 iskontolu bulunurken bu seviye son 2 yıllık ortalama %24’e göre daha düşük seviyeye işaret etmektedir. Koza Anadolu için hedef fiyatımız holding iskontosu ile birlikte 15.60TL seviyesinde olup %17’lik yükseliş potansiyeline işaret etmektedir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KOZAA kim tutar seni,asla tavsiye değildir.
Bugün çok hareketli,bı tavan çekebilir gibi geliyor bana,asla tavsiye değildir,benim görüşüm dür
Tavanını görmedik .Uyuz eşek gibi.
Bütün hisseler 2-3 katladı.Biz bunun gözüne bakıyoruz gidermi diye.
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavan yapmaz arkadaşlar
Ons altına iyi basıyorlar. 1804 dolardan 1777 dolara geriledi, oda kozaanın ateşini söndürdü.Artı kapansın yeter bugünlük
Sn. İsra hocam imkan varsa günlük pastaları paylaşabilir misiniz ?
Teşekkürler...
Benim anladığım borsaya giren ky'yi bist ve yabancılar açığa satış biletini de kullanqrak hüpletiyorlar. Altın yükselirmi bilmem ama sağlam bir damar bulmuşlar yabancı ve bist
Kozaa Alanlar satanlar
https://i.hizliresim.com/RLUYRu.png
https://i.hizliresim.com/E1RBbm.png
Verusa Holding bağlı ortaklığı Standard Boksit'in Erbaa bakır maden sahasında tonda 3,95-12,54 gram aralığında altın madeni cevheri tespit edildiği haberi ile hisseler tavan yaptı.
*
Verusa Holding bağlı ortaklığı Standard Boksit'in Erbaa bakır maden sahasında tonda 3,95-12,54 gram aralığında altın madeni cevheri tespit edildi.
Gelen bu haber sonrası VERUS payları bugün gapli tavan fiyattan açıldı. Cuma günü 24 liradan kapanış yapan hisse, bu sabah 26,40 olan tavan fiyattan açılış yaparak bu fiyattan işlem gördü.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard*Boksit İşletmeleri*A.Ş.'nin sahip olduğu 23 adet maden ruhsatından*biri olan*Tokat İli Erbaa İlçesi'ndeki bakır maden sahasında yapılan*ön incelemeler neticesinde*elde*edilen numunelerle ilgili bugün gelen analiz sonuçlarına göre, söz konusu maden*sahasında tonda 3,95 – 12,54 gram aralığında altın madeni*cevheri*tespit edilmiştir.
Bahse konu analiz raporu ön incelemeler kapsamında elde edilen*numunelere dayalıdır. Bu nedenle söz konusu maden sahasındaki altın rezerv*miktarının tespiti ile sahanın işlenebilir ve ticarete konu edilebilir*nitelikte olup olmadığının anlaşılabilmesi amacıyla çok daha kapsamlı*incelemelere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu*kapsamda jeofizik ve jeoloji çalışmalarını takiben sondaj faaliyetlerine başlanacaktır."
Koza hareketli,çok aldatıcı hareketler yapıyor,yola devam edecek gibi,asla tavsiye değildir.
Bist 30 da 2 kağıt eksi gözüküyor, biri KOZAL diğeri KOZAA !!!açığa satış başladıda bir tek bu hisselerdemi yapıyorlar acaba ?
Sesli düşünüyorum da...
13 yıllık direncini kırıp gitmekte olan bu hissede dökülmemek lazım.
Bunun için kısa vadeli hareketlerden kaçınmalı.
bu yavsak hıssenın hissenin yavsak spekı dıyorkı gecen gun 13.82 en yüksek değer hareketınde mıllet saldırdı sanırım senmısın gelen alsana zoka alsana hısse alsanda tahta benım zırnık yok zırnık yok dedı kı bıst 30 hıselerı kıpkırmızıydı o an dedım bu yıne bı pustluk yapıcak yaptıda kapanış eksı oldu 13.35 bu günde 40 gosterıp 22 ye kadar verdı o seviyelerden 22 23 24 lerden bı mıktar aldım somnra kapanışta pust 13.30 13.31 e bagmak ıstedı kac kere 13.31 alış yazdım bılmıyorum pusta böyle lazım kapanışa yakın kac tane 13.31 varsa hepsı bana aittır bilin ıstedim
Bu sayfa hic bu kadar sessiz olmamisti. Hayir olur inşallah
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye Cumhurbaşkanı*Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tarafından İşletmeye alınan “Hidroelektrik Üretim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni”ne video konferansla katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,*"Santraller bizler için medeni olmanın adeta sıçrama tahtalarıdır.*Enerjisi olmayan bir ülkenin*medeni olmaktan bahsetmesi mümkün değildir"*dedi.
"Türkiye olarak bugüne kadar mücadelesiz hiçbir kazanım elde etmedik"*diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Tüm dünyanın kendi içine kapandığı bir dönemde yatırımı, üretimi ve istihdamı destekleyerek sergilediğimiz olumlu yöndeki ayrışma ile salgına teslim olmadığımızı gösterdik.
Salgın döneminde sağlık hizmetleri yanında hemen her alandaki yatırımlarını devam ettiren Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmaktaki kararlılığını ortaya koymuştur.
Özel sektörümüz sadece OSB'lerde son 6 ayda 10 milyar liralık yatırımla 583 yeni fabrikayı tamamlayarak üretime geçirdi."
Erdoğan ayrıca,*"Avrupa Birliği'nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye'nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın gerisindeki niyet açıkça ortadadır"*ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,*"Sağlıktan ekonomiye, diplomasiden güvenliğe kadar her konuda kendimize güveniyoruz"*dedi.
'Ülkemize karşı Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan oyunları ve tuzakları yerle bir ettik'
Erdoğan,*"Avrupa Birliği'nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye'nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın gerisindeki niyet açıkça ortadadır"*ifadesini kullandı.
"Sağlıktan ekonomiye, diplomasiden güvenliğe kadar her konuda kendimize güveniyoruz"*diyen Erdoğan,*"Büyük mücadeleler ve çabalar sonucunda sağladığımız güven ortamı, enerji yatırımlarına olumlu yönde yansımıştır" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,*"Ülkemize karşı*Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan*oyunları ve tuzakları yerle bir ettik"*diye konuştu.
Erdoğan,*"Son 18 yılda kamu ve özel sektör eliyle enerjiye 100 milyar doların üzerinde yatırım yapılmasını temin ettik"*dedi.
'Madenlerimizin gün yüzüne çıkarılması için yoğun çalışmalar içerisindeyiz'
Türkiye'nin ilk yerli entegre güneş paneli fabrikasının açılışının ağustos ayında gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
"Madenlerimizin gün yüzüne çıkarılması için yoğun çalışmalar içerisindeyiz.
Çevrecilik ve benzeri kisveler altında*koparılan yaygaraların amacı, bu yatırımları sekteye uğratarak Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılığa mahkum etmektir.
2020 yılının ilk 5 ayında yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimimizi yüzde 66'ya yükselttik.
Geçtiğimiz yıl yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik enerjisi üretiminde Avrupa'da ikinci sırada yer aldık."
Hern soyledigim gibi hissenin spegi isi iyi biliyor. Hem psikolojik hem teknik her turlu numara var. Ozellikle kisa vadede ekmek cikarmal nerdeyse imkansiz. Aldiginada sattiginada pisman eder. Ya bu hisseyi orta ve uzun vade icin alacaksin ya da hic ama hic bulasmayacaksin diye dusunuyorum
https://www.facebook.com/groups/7056...906/?ref=share
KOZAA herhalde gidiyor busefer,asla tavsiye değildir
Yasemin bacımız nerde epeyden beri yazmıyor....
Evet artık yazan sayısı azaldı . İlgi başka kağıtlara kaydı fakat büyükler kozaaya geldiklerinde tahtacı baskılayamacak. Döke döke bezdire bezdire gidecek ... sabır .
Selam sn buffettwarren
selamınız için teşekkür ederim .Daha önceden yazmıştım BİST yabancı takas oranı %50 lere geriledi bu borsada yabancılar yüklü çıkış göstererek aslında diğer kağıtlara kayıyor yabancılar, millet farkında değil demiştim . Daha öncede albrk , krdmd gibi tahtalara spekler giriyor demiştim .
Yıllardır düşen hisseler artık %200-300 yapıyor bu tahtaların tüm tahtacıları mı ortak kararla kendi kağıtlarını kaldırdı sanıyorsunuz demiştim . Olay garan tüpraş diğer bankalardan çıkan milyarlarca liranın bu kağıtlara kaymasıyla alakalı hepsi olmasada önemli bölümü öyle .
Dikkat edelim İpek’e ve kozaa borsada birçok hisseden önce zirvelere geldi tahtacıları çok sağlam ama İpek’e de mal kaptırdılar . Yeni oyuncular dinlendiriyor tahtacınında işine geliyor . Yüklü kâr ettiler .
İpeke için 70 TL konuşuluyor dediğimde laf yedik olur olmaz Allah bilir ama bakın borsada gitmez yürümez denilen kağıtlar kaç kat gittiler. Bunların tahtacı da ya kendi götürecek yada başkaları tekrar yukarı sürecek bizlere düşen sabretmek
Kozaa geçen yıl5.2. İpeke 4.2 liralarda dibi gördü . O zamanlar dolar avro alanlardan kat ve kat kazanç verdi ama insanımız beğenmiyor . İpeke nin 8-9 lira olması bile hayaldi... 4 kat gitti . Şimdi 15 liradan 70 liraya gitse hadi 70 olmasın 30 olsun gitmesi imkansız mı 2 kat ile 5 kat arası...
Kozalda yabancı satıyor kozada öyle yok takas bozuldu yok 12 liranın altına düştü daha ne zaman yükselir Allah bilir gibi sözler boştu... dedik sabredip inanmak gerek borsada inanmaz isek kâr görünce satarız en sonunda bir çöküşte kâr gider üstüne yığınla zarar kalır....
Kozaları 4-5 liralardan alanlar yarın öbürgün borsa 60 bine bile gelse belkide çok büyük kazançlarından belli kısmını kaybetmiş olacak ama eksiye düşmeyecek tıpkı 2016: da 2 liralardan alanlar gibi . Sabır yani .
Tüm baskılar kalktığı zaman ise o zaman emin kimsede düşme korkusu olmayacak ama çoğu insanda satmış olacak ..
Önemli olan sabredebilinecek mi ?
Borsa 120 bin olmuş, altın 1800 $, gram 400 TL, hala bu kagitlarda geçmiş fiyatlara bakıp yine de iyi demek polyannacilik oluyor beş para etmez kâğıtlar 2-3 kat giderken...
İpeke son iki ay surunduruluyor... Ustelik borsa 120 bine giderken...
Sabir sabir sabir
Selamlar Yasemin hanım sirke sirkeliğini arttırdıkça şeker de şekerliğini arttırsın ki denge olsun sirke kazanmasın siz yazın selamlar
11,90 dan verdiğimi bana 13.40 dan geri aldırdı adi spec.Algılarla oynayıp paniklettiriyorlar insanı.Kurulmuş robotların hareketini mantıkla çözmek zor.En az bir yıl satmamaya karar verip sonucu beklemek.Sabrın sınırlarını delip geçiyor adi spekler.beş yıl beklediğim petkimi sattıktan sonra %20 pirim yaptırdılar nedensiz yere.Eskiden kağıtlar çekmecede duruyordu panikleyip satmak mümkün değildi.Ne olduysa hisseler takasbankta toplanınca oldu.TAh şu robotlar ...Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Sn. İsra mümkünse grubun günlük pastasını paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler...
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07071250234089
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07071251328621
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07071253207060
Tarih böyle oç lik yazmadı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.