Gerçi sn hayek benden önce yazmış olayı :))))))))))))
Printable View
Gerçi sn hayek benden önce yazmış olayı :))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=e91C7ahkuzA
izlenmeli...
Niza yokmu, niza?:oleyo:
bu amerika borsaları çok ucuzlamış 6 binden 30 bine düşmüş yarın hemen amerikaya gidip paramın yarısıyla alayım diğer yarısını da biste basayım biste çok ucuzmuş https://i.hizliresim.com/YdYN6Z.png
Aslında mimaride sorun yok gibi.Yani şayet bu postmodern mimariye göre, işsizliği %30 lara çıkarsalar ki muhtemelen işsizlik de resmi rakamların en az yarısı olur, hayati ihtiyaçlar dışında kimsenin alım gücü kalmasa, durgunluğun dibine vursak, kişisel harcama kalemleri makarna,patates,elektrik gibi 3-5 kaleme inse, bunun sonucunda yüksek ithal maliyetli ürünler satılmasa, dövize ihtiyaç minimuma inse, ihracattan gelen gelir sadece faiz ve temel ilaçlar,petrol gibi hayati ihtiyaçlara ve zenginlerin bazı lüks ihtiyaçlarına harcansa, haziranda doğalgaza %50 indirim yapılıp enflasyon tek haneye inse, sonra Ekim'de yeniden zamlı fiyatına döndürülse,telefon,internet paketlerinin yenileneceği zaman zamlı yılın geri kalanında indirimli olsa, yani millete faydası dokunmayacak indirimlerle enflasyon rakamları belirlenip,maaş zamları da iyice düşürülse, itiraz edenin kafasına sopa vurulsa, eh enflasyon düşük,dövize ihtiyaç kalmazsa, en azından seçimlere kadar bu tekerlek döndürülebilir diye baktıklarını düşünüyorum.Bu tekerin dönmesinde sorun yaratacak tek etken de elbette dış müdahaledir,yoksa içeride çıkacak birkaç çatlak sesi,açlıktan ölen 3-5 kişiyi kim tınlar,maksat mimarın çatısı çökmesin. Ancak mimarinin bir de mühendislik tarafı var,mimar dizayn etmesine eder de mühendis çürük yaparsa asıl o zaman göçer,inşaat devam ediyor seyredip öğreneceğiz,mühendislik başarısı çatı inşaatı bitince ortaya çıkar.
ABD'de süren Halkbank davasında flaş bir gelişme yaşandı. Savcılık duruşmalara katılmayan bankaya, katılmadığı her duruşma için 1 milyon dolardan başlayan cezalar verilmesini mahkemeden talep etti.
New York Güney Bölgesi Savcısı Geoffrey Berman imzalı talep dilekçesinde Halkbank'ın İran'a uygulanan yaptırımları delmekle suçlandığı davanın duruşmalarına katılmaması nedeniyle cezalandırılması istendi.
Habere göre, dilekçede bankanın katılmadığı her duruşma için başlangıçta 1 milyon dolar ceza verilmesi ve katılım gösterilmeyen her duruşmada miktarın iki katına çıkarılması talep edildi.
borsanın yuzde 65i yabancı takasında, bu adamlar usd bazlı kar zarar işlemi yapıyor en son dolar bazında zirvede 2013 mayıs sonu 5.0 usd endeks vardı bistte. Şimdi bist değeri 2.05 cent.Yüzde 60 dolar bazında gerilemiş bir endeksi 9 binden 27 bine uçmuş dow jones la aynı kefeye koymayın. Bu demek değilki yine 5 dolara gider, ama burada risk maximum derken neyden bahsediyoruz mesela iki sene önce 19 olan koç holding şimdi 22olmuş o mu maksimum risk yoksa 2 ay önce 1tl olan reysaş 8tl olmuş o mu. Bunlar hep göreceli işler. Tüm borsayı kestirip atamazsınız kağıt bazında analz başka iş. ha bir de ben 7-8 senede borsada paramı 15-20ye katladım burada dolar 12-13 lira olacak diye sayıklayan adam bi zahmet anlatmasın borsayı bize son 3-4 sene zaten endeks çöküşteydi usd bazında.
Şu foruma yazmaya elim gitmiyor çoğu zaman. Akıl ve rasyonaliteden uzak çok yorum ve yorumcu var. Bu da mühim değil, art niyet ve saldırganca davranışı huy edinmiş insanlıktan nasibini almamış biriyle tartışmanın bi anlamı yok. Bununla birlikte iyi insanlar da var. Onların kaldığını görünce arada yazıyorum. Ha yazmazsan yazma çok mu önemliydi diyen olursa haklıdır ama konu bu degil.
Neyse, söz su meclisten dışarı. Iyi insanlarla usul ve izana uyarak taetismak bile guzel belki de ogretici. Kendi tuttugum veritabanı yanımda degil, olunca aksama geçmiş çeyrekler olabildiğince detaylı yazar bakarız. Bistte bilançosal sebeplerle kazandıran olmadı demek doğru değil. Istisnasiz her dönem bu hisselerden bazilarini, belki en iyilerini taşıdım son senelerde. Bunlar sabreden yatırımcısına iyi kazandırdı. Ben o kadar sabırlı değildim. Forum ortada isteyen bakar.
Mesele şu. En basitinden satış ve faaliyet karlılığını anlamlı ve sürekli olarak artıran şirket sayısı son dönem neymiş, geçen dönemler neymiş, ne olmus bunu konuşmak. Bilançosunda ışık veren kaç şirket vardi, kaçı bu nedenden yürüdü gitti, kaçı likidite bolluğu, spekülatif- manipülatif nedenlerle, daha doğrusu nedensizce ve anlamsizca yürütüldü son ceyrekte bunu ortaya koymak.
Bol şans.
risk maximum derken risk maximumdur. burda anlasilmayacak birsey yok ! konu uzun ama birkac hususa dikkat cekeyim.
oncelikle 2013'ün usd sartlari ile bugunun sartlari birbiri ile ayni degil ! o gun kur uzerinde asiri TL degerlemesi vardi
o zaman icin koc'un 19 tuprasin 130 olmasi salliyorum bir gosterge degil o gun 19 bugun 22 olmasi bu hissenin ucuz oldugunu gostermez
bir noktayi daha once ozellikle belirtmistim ama yine hatirlatayim istedim. borsamizin %65 "orijinal" yabanci yatirimci tarafindan kontrol edilmiyor. birakalim bu hikayeyi. konuyu herkes biliyor. o yuzden bu usd bazli kazanc falan bunlar anlamsiz.
hisse bazli analizden bahsetmissiniz, buyrun hangi hisse bilancosuna gore ucuz? beraber bakalim !!! iddia ediyorum su an iki elin parmaklarini gecmez sayilari. buna karsi sirketlerin en az yarisi balon fiyattan islem goruyor.
yine butun borsalar ve turev piyasalar su an "boom" doneminde ! artan parasal genisleme ile ayakta duruyorlar. yoksa ucuz ve pahali kavramini çoktan gectik ! yatirim kuruluslari hergun yeni hikayeler ile yeni degerler uretiyorlar. ornegin is yatirim turk traktor icin ayni satis oranlarinda 25 lira deger bicerken daha yakin bir zamana kadar simdi degisen pek birsey yok iken baska aracilar 45-50-55 lira deger biciyor. bunlar hep oyun !
son bir not cunku konu uzun ! bir spekulator yada bir hisseye hakim yatirimci ne zaman asil parayi kazanir? 100 puanlik uzmanlik sorusu ?
Türk Metal Sendikası'na bağlı olan 130 bin işçinin grev kararı alması üzerine Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası lokavt (işten uzaklaştırma) kararı aldıklarını borsaya bildirdi.
iyi kardeş herşey cok pahalı bist yarın batar bas paranı viop shortla şöyle 80 binden 2020-21 gibi amazonu filan satın al o zaman. Koçu salarmış, yok yuzde 65 yabancı yalanmış.Dün trade ettiğim kağıtta 1.5 milyon lot citi ve deutche alımı vardı bunlar yuzde yuz yerliydi sanırım.
Milli tank Altay'ın seri üretim ihalesini alan BMC, elinde motor olmadığı için TSK'ya söz verdiği teslimatları yapamıyor
BMC’nin yüzde 49,9’u Katarlılara, yüzde 25,1’i Talip Öztürk’e, yüzde 25’i Ethem Sancak’a ait
euronews
Böyle düşünmüyorum, bence bist 2019/9 u fiyatladı ucuz da değil pahalı da değil şirket bazlı fırsatlar çok. Batık dardli, reysaşı alıp ağlayacak ky de ağlasın banane gitsin finansal okuryazarlık kazansın Kumar oynamadan önce.
2008 de hesabım ve malım vardı izliyordum ama zararda oturmak farklı bir şey haklısınız.
Yine de demek istediğim şey bu başlıkta rasyonel tartışma olmayışıydı, dolar alıp satıp para kazanılmaz demiyorum, ben nasıl kazanılır bilmiyorum öğrenmeye geldim baktım burada da kimse bilmiyor diyorum. Saçma sapan siyasi beklentilerle dolar alınıp satıldığını anlıyorum bu mantıkla kazansan da şans tır.
Balık göl meselsi gibi.şimdilik balıklar bol suda yüzüyor.sular çekilecek mi zorunda kalınacak mı.sular çekildiğinde bu yine amerikadan mı başlayacak.dolar mı altın mı sırada .ve en önemlisi ne zaman.sorular bunlar.ytd.
sizin her konuya bir cevabiniz var ama uzulerek soyluyorum finansal konularda maalesef bilginiz yok.
ayrica ben borsalar duser yada yukselir demedim yada pozisyon konularina girmedim, sadece getiri risk birlikteliginin limitlerinin zorlandigi bir boom piyasalarinin dunyada mevcut oldugunu anlattim.bu kadar.
herkesin pozisyonu kendini bağlar.
BIST le çok uzun zamandır bir ilgim yok..BİST için olumlu olumsuz bir çok analiz, düşünce var....Geldiğimiz noktada ise ben şu kadarını soyleyeyim..BIST in yüzde yirmisini KATAR BANKASİ oluşturuyor...nokta.
Finansbank kralı olmuş BİSTin...
Uygunmudur bilmem ama bir laf vardır...Tezekten terazinin moktan olur dirhemi...
Bu başlıkta BIST guzellemeyi yapmayalim lütfen...Yeri ve de zamanı değil.
Demokratik bir toplumda hem işçi hem de işveren grev ve lokavt hakkına sahip olmalıdır.
İşçi grev hakkını işveren de lokavt hakkını baskı ve herhangi bir sınırlama olmadan kullanabilmelidir.
Bu dengede müzakereler daha verimli geçer ve iş gücü arzı ile işgücü talebi tam doğru noktada kesişir.
lokavt hakkı diye bir şey yoktur. saçmalamayın.Acin bakın vatandaşı olduğunuz Avusturya'da lokavt bir hak mıdır...
1980 öncesi; sendika ağalarını satın alan sanayicilerin isteği ile grevler başlamıştı !
Maaş ödememek için ...
İşveren sendikası, lokavt hakkı gibi garabetler bizim gibi faşizan yöntemlere aşina ulkeler için geçerli kavramlardır.
Suriyeli, Afgan vs gibi göçmenlerin yasadışı yöntemlerle çalıştığı insanlarin köle gibi calistirildiklari bir toplumda lokavti, grevle aynı terazinin kefelerine eşitlik edebiyatı ile koymak insafsizliktir..
Altın ons la dolar tl bizde korele hareket ediyor gibi.biraz saçma ama edindiğim izlenim böyle.bizim merkezin kontratları altında artı yazınca dolar da da yol mu veriyor.ytd.
Milli tank Altay'ın seri üretim ihalesini alan BMC, elinde motor olmadığı için TSK'ya söz verdiği teslimatları yapamıyor
BMC’nin yüzde 49,9’u Katarlılara, yüzde 25,1’i Talip Öztürk’e, yüzde 25’i Ethem Sancak’a ait
https://cdn.media.gazeteduvar.com/2020/01/fidan.jpg
Rekor için dikilen 10 milyon fidan kurudu
https://www.gazeteduvar.com.tr/gunde...t-W10BuyeU1RLE[/QUOTE]
Burada çok tartışması olmuştu, yok topraklı olursa tutarmış diyenler bile çıktı.
Ya su biste sadece dolar bazinda bakilmasina o kadar uyuz oluyorum ki. Gidin madem oyle libya borsasina girin cok ucuzladi dolar bazinda.
Sn lowdown ibrahim kahveci diye bir ekonomi gazetecisi var,tv dede programı var.Ben çok beğeniyorum.Onun anlattığı bir hikaye var ,çok hoşuma gittiğinden yazacağım.Zamanında patronuna gelecek hakkında analizlerini öngörülerini riskleri falan anlatmış.Patron dinlemiş dinlemiş sonra ibrahim sen hep çok doğru şeyler söylüyorsun,ama en önemli şeyi söylemiyorsun,bu dediklerin ne zaman olacak,bunu bilemezsek o zamana kadar bir ton fırsat kaçırırız,o zaman da doğruyu bilmemizin bize faydası olmaz demiş.E tabi ibrahim kahveci zaten zamanı da bilse o patron olurdu patronu onun yanında çalışırdı:)))))))) Finansal piyasalarda parası olan herkes neyin ne olduğunu aslında biliyor,zaman maliyeti nedeniyle borsada son bir tur daha atalım diyor bazı arkadaşlar,yoksa borsada falan bu fiyatlar ucuz diyen adam bence yanılıyor.Dolar işine gelince ona direk azerbeycan usulü sabit kur rejimi uygulanıyor.İktidar ne derse o,yoksa merkez bankasında bir dolar kalmamış bizim paramızı bize satarak doları baskılıyor,rezervin ne kadar denince de sana ne deniyor,böyle piyasa olur mu.Bu doların değeri üzerine analiz yapılabilir mi.
tl bazinda da baksak cok birsey degismezdi.
2018den sonra bazi kagitlarda asiri depresif fiyatlar olustu.
f k oranlari nerelere indi.
sirketin net kariyla piyasa degeri arasinda abeslikler olustu.
2019 mayisindan bugune kadar para kazanmis adamin deha öngörülü ekonomist falan filan olmasina gerek yoktu.
abidik gubidikten uzak dur.
al ve bekle.
6 liradan eregli alan adam 0 stres ile yuzde 50den fazla aldi.
hersry olumsuzken mala dalabilen adam voleyi vurdu.
ben maalesef gec kaldim. eregliyi 7.1lerden aldim ama alsan da oyle bir karamsarlik pompalandi ki yeteri kadar mallanamadik.
mallandiklarimizin bazisindan ilk durakta indik falan.
haaa tl bazinda bugun bakarsak çoğu kagit normal fiyatina gelmistir.
haa burdan daha da gider mi gider borsa bu.
ama buralarda cok sirket icin ucuz demek zor.
tabi bir de 2019 basinda bir allahin kulunun para basacak tahmini yapamadigi sari oglanin para basmasi etkili oldu.
o olmasa depresyonu kolay gecemezdik herhal.
Isim geregi dunyanin bircok ulkesine giderim.Orada sirket sahipleriyle gorusme imkanim olur.
Dunyanin en az 150 ulkesinde borsa var.Firsat her yerde var.MSCI endeksi de doyum noktasinda gozukuyor.Tren son duraga geldi mi bilinmez fakat buradan trene binmek mi yoksa karsi tarafa gecip oradaki istasyondan donuste mi binmek lazim karar zor.2.1 cent ucuz sayilmaz artik Fakat hisse bazli cok uygun fiyatli firsatlar var.YTD
Fed şubat ta repo alımlarını 35 ten 30 a düşürecek.acaba seçime kadar bu repo alımları devam edecek mi.faiz artırım sinyali martta gelebilir mi.bunlar belli olana kadar şimdilik içerde açık vermeye başlayacağımız görünene en belirgin nokta.ytd.
Konuyu hisse bazlı analiz ve de tavsiye haline getirirsek tam da başlığa uygun olacak...
Az kaldı...:)
Sevgili Ravi,
Bu tur adamlar var.
Sn.Bora YASAR daha dun yazdi.
Adam bombos, gazete dahi okumuyor, ancak benim yazimdan alinti yapip sacmaliyor,
Kardesim benim yazimdan alinti yapma diyorum, lutfen diyorum, adam efeleniyor, " burasi Kanada degil ha"diyor.
ABD de biri var, lise terk, aksama kadar iyi egitim almis kim varsa, iyi yazan kim varsa saldiriyor.
Bunlarla ugrasmak zor.
Yazsan, yonetimden 3 gun ceza aliyorsun, sucun adam asagilamak.
Bu nedenle de ne yazan kaliyor ne okuyan.
Konumuzla ilgisi yok ama bilen varsa diye soruyorum. İcra Daireleri kendilerine gelen ödemeleri alacaklılara ne zaman havale ediyor. Bunun bir süresi var mı? Benim borçlu daireye ödeme yaptı fakat hala hesabıma geçmedi aradan 10 gün geçmiş.