Maalesef güçlü sat modundayız...
Printable View
Maalesef güçlü sat modundayız...
Ben sizin gibi düşünmüyorum.Ortadoğidaki duruma göre dip yapıp yukarıda olabilir.Ters bir durum olursa o zaman biraz dağa aşağı olabilir.
Borsa genelde buğün toparlanma çabaları mevcut.Takip ederek karar vermek gerekiyor.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk 5 aracı kurum bazında 260 bin lot ekside.Ancak A/S dengesinde alıcılar ağırlıkta.Bunlar bu işi genelde yapıyor.Bugün ve yarın kapanışları ve işlem hacmini görmek ve ona göre karar vermek benim için en doğrusudur.
Her yatırımcı kendi kararını takip ederek kendisi vermesi gerekiyor.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uyuz vakalarında artış varmış,
Eczacıbaşı: Ortadoğu ve Orta Asya bölgesinde yatırım planlarımız var
23/10/2023 08:03:08
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Ortadoğu ve Orta Asya bölgesinde yatırım planlarımız olduğunu söyledi.
Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Eczacıbaşı, "Bu bölgelerde büyümeyi planlıyoruz. Çeşitli ortaklıklarla pazarın içinde olan pazarı bilen firmalarla iş birliği yapabiliriz” dedi.*
Eczacıbaşı, "Sağlık sektörü özellikle teknoloji tarafında geçmişe kıyasla oldukça gelişmiş durumda. Bu nedenle, yatırımlarımız da farklılaşıyor. Artık “start-up”lara da yatırım yapıyoruz. Çok sayıda yatırım projesi önerisi geliyor. Bu konuda bir fon da kurduk” diye konuştu.*
Eczacıbaşı Holding YK Başkanı Eczacıbaşı: Finansmana erişim iyiye doğru gidiyor
23/10/2023 07:27:32
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, şirketlerin finansmana erişiminin iyiye doğru gittiğini söyledi.
Ekonomi'den Yener Karadeniz'in haberine göre, dengelerin kaydığı bir dönemde finansman konusunun oldukça zorlaştığını dile getiren Bülent Eczacıbaşı, şöyle konuştu:
“Şirketler için finansmana ulaşmak bir dönem neredeyse imkânsız hale geldi. Hâlâ normalleşmeyi bekleyen bir konu bu. Ekonomideki dengeler ile yakından ilgili. Bugün bir iyileşme var tabi. Yerleşik, güvenilir şirketler için de böyle. Bir anda düzelmesini beklememek lazım ama bence olumlu yönde gidiyor. Örneğin, bugün bizim gibi kuruluşlar çok düşük borçluluk oranı ile çalışmaya gayret ediyor. Anlamlı bir şey değil ama mecburen böyle yapmak durumundayız. Şirketler normal düzen içinde borçtan yararlanırlar. Sen şimdi o kaldıraçtan yararlanamıyorsan, ama başka bir ülkedeki rakibin yararlanıyorsa, dezavantajın var demektir. Biz sadece Türkiye’de faaliyet gösteren bir kuruluş değiliz. Yurt dışında rakiplerimizin bu kaldıraçtan yararlandığını görüyoruz. Yatırımlarda en azından birkaç sene vade ile borçlanma imkânı girişimcilere önemli bir avantaj yaratıyor.”*
https://www.ekonomim.com/ekonomi/dpt...-haberi-712627
Turgg yine tavan olmuş, bize nasip yok mu bu işten sayın patronumuz?
Ayrıca her koşulda daralmalara rağmen ön alabilen bir yapıda olan şirketimiz yöneticileri bizi de unutmamalı ..
Türkiye'deki problemlerin yüzde 90 ı kendimi bildim bileli, uyuz vakalarından kaynaklıdır. Yani temele inildiğinde uyuzun bu toplumda tedavisi olmayan bir hastalık olduğu hemen görülmektedir , genlerde olan uyuza yatkınlık nedeniyle sorun çözülememekte ve tıp çaresiz kalmaktadır.
Eczacı ilaç, Eczacıbaşı şirketler grubunun bir üvey evladıdır yani, ailenin sevilmeyen gayrimeşru çocuğu gibi veya besleme gibi eşine Brezilya dizilerinde veya Kemalettin Tuğcu romanlarında rastlanabilecek köşkte itilen kakılan bir evlat, uzak akrabadır. Ayrıca Yeşilçam'da da pek çok benzeri hikaye bulunur.
Oysa Nejat Bey hayatta iken bu evlat çok ilgi ve alaka görmüştür ne zaman Nejat Bey ahirete göçer Bülent ve Faruk kardeşler bu şirketi babalarının, kendilerinden çok sevdiklerini düşünmüş olacaklar ki acımasızca ezmektedirler.
Amma da senaryo oldu filmi yapılır mı yapılır.
Sn BE konuşmalarında paydaş kapitalizmini ağzından düşürmüyor. Aslında bu konudaki belgenin imzalanmasıyla birlikte gerek borsa performansı gerekse yatırımcının ilgisi değişti.Sağlık sektöründeki teknolojik dönüşümler için de olumlu konuşmuş. Bir başka önemli not holding genelinde şirket borçluluklarının düşük olmasıdır.
Basitçe ifade etmek gerekirse, işleri tıkırında. Borsaya da yansıması oluyor.
Gene yatırım yüzde 4 lerde bu da 1.5 - 2 arasında endeks kadar da çıkamadı " nalet olasıca"
Yatırımı yukarı çekerek biraz mal verdiler.İlacın bugünki ekran görünümü hoşuma gitmedi açıkçası.Yarını da görelim bakalım.
Bunun gibi a, dii si az bulunut yatırımın tavan olduğu gün yüzde 2 yapacak yapabilirse bunu dava etmeyen ky herşeye müstahaktır bu hisseyi her koşulda dava edip pişman etmek lazım en azından afişe olup rezil olsunlar
elimizden işlem dökümleri ekran görüntüleri ile cimere şikayet etmek geliyor. ondan da bir sonuç çıkmıyor.
bülent beye özel mektup yazdım, konuyu olabildiğince açıklığıyla dile getirdim, yatırımcı ilişkilerinden default bir yanıt aldım.
keşke gücüm olsa önce tahtada pislik yapan bu aşşağılık vampirleri ibreti alem olsun diye dava edebilsem,
sonra da şirketi, eczacı holding karlarını bilançoda görmediği için mahkemeye verebilsem. ama bu işlere ne aklım ne param yeter.
anlamadığım bu kadar aleni açık seçik olan bir durumu koca borsa camiasından bir kimse takip edip peşine düşmüyor.
memleketin en beyaz türk şirketlerinden birine kimse ortak olmak istemiyor.
Evet haklısınız büyük yatırımcıların bulaşmadığı küçük lerin parasının alınıp postalandığı bir şirket bugün gün sonu kapanış herşeyi izah ediyor sorsan serbest piyasa onlar ne karışır ki,
Evet bence de ben de böyle düşünüyorum geçmişte ciddi bilanço ve fiyat hareket dengesizliği nedeniyle , istatistik tutarak bile,
şikayete konu edilecek çok şey var, aslında gerekirse gözaltı pazarına konu edilse bile , adı kötüye çıksın saygıdeğer görünen beyefendiler galip ağa seviyesinden farklı olmadıklarını , BloombergHT de cemiyet hayatında poz verirken bir göstersinler millete, aslında kumaşımız budur diyerek...
Yönetim paydaş kapitalizmine yönelik adımları atıyor, atıyor atmasına ama, piyasanın en büyüğü aracı kurumların hiçbiri şirketle ilgili rapor düzenlemiyor, kapsamına almıyor. Bir zorunluluk olmamasına karşın yönetim JCR'a derecelendirme bile yaptırıyor oysa, geçmişe kıyasla mali raporlar son güne bırakılmıyor, bunlar olumlu gelişmeler. Olumlu diyoruz ama aracı kurumlar ve bankalar ikna olmamışlar, hiçbir kurumun ne model portföyünde ne de hedef fiyat tahminlerinde yer almıyor.
Kendi çalıp kendi söylüyor.
Her koşulda fiyatın piyasa tarafından belirlenmesine olanak sağlamayan bir yapısı var patronların, yatırımcı onların istediği fiyattan alsın taşısın ve enflasyonu bile karşılamadan bıraksın gitsin zihniyetleri var.
Yani ucuz kredi değilsen onlar için yük ve külfetsin, bu basit şirketler için böyle olabilir ama Türkiye'nin ilk 5 inde yer alan bir sanayi kuruluşunun, yönetim ve pazarlama giderleri vb adı altında para çalmasını piyasa görmezden gelmez.
Nasıl bir zihniyet anlayamadım para meselesinden ziyade karaktersizlik midir nedir?
Bence yönetim eskinin kötü alışkanlıklarından vazgeçti ama piyasa bu durumu göremedi veya inanmadı.
Yatırım holdingde bariz spekülatör faaliyeti var, intemada uzun zamandır bir grup var, ilaç hissesinde tam bir kontrolü sağlayamadıkları için fiyatı geride kalıyor, piyasa da uzak durunca bir şey olamıyor.
Yatırım holding'i tek taraflı olarak uzun süre götüremezler, daha da fazla deşifre olurlar, o yüzden sabırlıyım.
İlaçta manipülasyon var.Hisse üzerinde tama yakın hakimiyetleri var.İlacın fiyatlama olarak yatırım ve intema ya göre çok çok geride kalmasının nedeni hisseyi yeterince uygun fiyatlardan toplayamamış olmalarıdır .Manipulasyona bugünde son hızla devam.Sırıtıyor artık!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kağıdın 55 civarı ortalama ile dağıtıldığını düşünüyorum şimdi de millet aşağıdan alıp ortalama düşürme derdine girmiş bu durum da çıkış çok uzun sürebilir,
Millete almayın dedikçe tuzlukla sıraya giriyorlar aldın bari paçal yapma..
Bu hisse 48 fiyat seviyesinde güçlü sat değildi.Güçlü sat demek 48 ve aşağısından malını boşalt demektir.Manipulatörde zaten bunu istiyor Şu anda dip olarak en fazla 46.5 ..Bu seviyeyide zaten gördü.Ben 57-53 civarı sattıklarımı Bu seviyelerden kademeli olarak yeririne koyuyorum.Borsa genelde olağan üstu bir düşüs olursa(3. dünya savaşınının başlaması vs..) zaten bunun önünde kimse duramaz.Gelen sel baskını her şeyi yıkar geçer.Borsa birazda risk alma yeridir.Yatırım tavsiyesi değildir.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence 48 ilk gördüğünde güçlü sat modu vardı ve hissemize tanıdığımı düşünen bir kişi olarak , söyleyebileceğim şey gevşeyeceği zaman kendini gösterir, söylemek istemediğim kendimce zaman içinde bulduğum şeylerde var,
günün sonunda herkes kendi cüzdanı ile başbaşa, ben kimseyi kasıtlı hareket yapmadıkça kınamam, nasip der geçerim.
Tabii ki borsa risktir ama manipülasyon yeri olmamalı.
Sizin de sat -al işleminizi kutlarım. Dip nokta için tahminim yok.
İşte bilanço geldi bu bilanço ile bakalım nasıl olacak aslında ne olacağı belli??
Evet burası borsa.Her şey olabilir!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IMKB 100 son dönemde %13 düşerken ilaç yaklaşık %23 düştü.Bu bilançoyu önceden bilen veya el altından haberdar olanlar fiyatlama yı önceden düşünmüş olmalılar.Bu hissede tuzak içinde tuzak var.Hissenin düşmesini en az manipulatörler kadar isteyenler umarım ki hayal kırıklıgına ugrarsınız!Hisse 46.5 i kırarsa ,aşağıda 43.30 seviyesi destek.Takip ederek karar vermek gerekiyor.
Yatırım tavsiyesi degildir.
Bilançoyu kullanarak 46 üzerinden almaya çalışıyorlar.
Fırsatçı mahluklar.
Ben de alıyorum ama sattıklarımı yerine koymak için.. Yatırım Holding bilançosunda ne yaptıklarını gördünüz. Bu ilk seferleri de değil. Kağıt üstündeki şirketi o kadar ciddiye almıyorlar ki hazırladıkları mali tabloyu yeterince gözden geçirmeden yayınlayabiliyorlar. Umurlarında değil...
Evet bende sadece sattıklarımı yerine koymak için temkinli alıyorum.Hisseye bu seviyelerde güçlü baskı var.Aşağı gelebilir ama yukarı yasak diyorlar.Hatta aldıklarını birkaç kademe yukarıdan satarak kendilerince bu baskıyı devam ettiriyorlar ,azda olsa kar bile ediyorlar .IMKB 100 aşağı giderse bu hisse çoktan hazır hızlıca aşağı diyecek.Manp...niyeti şimdilik böyle..SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım Holding kap duyurusu:
"27.10.2023 tarihinde kamuya açıklanmış olan 01.01.2023- 30.09.2023 dönemine ilişkin" Kar veya Zarar Tablosu"nda yer alan" Özkaynak Yöntemi ile Değerlenen Yatırımlar" kalemi sehven 242.832.881 TL olarak açıklanmış olup, sözkonusu tutar olması gereken şekilde 112.184.757 TL olarak düzeltilecek, ilgili diğer mali tablo kalemleri, ilgili dipnotlar ve faaliyet raporumuzun ilgili bölümleri bu çerçevede güncellenerek finansal tablolarımız ve faaliyet raporumuz yeniden yayınlanacaktır. Düzeltme ile 01.01.2023- 30.09.2023 dönemine ilişkin net kar rakamı 424.608.572 TL olarak mali tablolarımızda yer alacaktır."
29 Ekim günü açıklama yapıyorlar, aceleye getirilmiş bir açıklama olduğu yazım dilinden bellidir..
Düştükçe alan ky belanı arıyorsun...
Elbette arayan bulur...
Hissenin değer kayetmesi için 10 tane neden yazayım, siz istediklerinizi seçin:
1. İlaç işinde ülkedeki sağlık politikaları/kur çevrimi vb konular, borçlanma kaynaklı düşük mali performans
2. Monrol hisse devrindeki tuhaf ve düşük değerleme
3. Vitra başta olmak üzere ihracatçı şirketlerin Avrupa'daki durgunluktan etkilenmesi
4. Holding Kartal arsasında 18. madde çalışmalarına dair bildirimin gelmemesi, konut piyasasında kaçınılmaz görünen riskler
5. Aracı kurumlardan hiçbirinin topluluk hisselerini araştırmaya/rapor üretmeye değer bulmaması
6. Spekülatörün yeterince hisse toplayamamış olması
7. Yükselen faizler ve endekste görülen zayıflama
8. 50 lira üstünde satılan payların düşük değerden yerine konulması için kurnazca işlemler
9. Yabancı/ stratejik yatırımcı eksikliği
10 Alışkanlık edindikleri hisseyi düşürme isteği