Şu bakiş açısından kurtulun.
"Hisse fiyati dusuyor kesin sirket iflas edecek."
"Altin dusuyor degeri sifirlanacak, tedavulden kalkacak."
Dusecek, cikacak.Ama elbet cikacak.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Şu bakiş açısından kurtulun.
"Hisse fiyati dusuyor kesin sirket iflas edecek."
"Altin dusuyor degeri sifirlanacak, tedavulden kalkacak."
Dusecek, cikacak.Ama elbet cikacak.
Amerikan devlet tahvili faizlerinin kısa süre içinde %10 civarı artışının emtia düşüşüne neden gösterenler var. Faiz yükselmesi, fiyatının düşmesi sonucu değil mi. Yani tahvil satışı var. Bu para neden tahvilden çıkar, fed faizi yükselmeyeceğini duyuruyor. Ekonomi zaten kötü, faizlerin ileride yükselmesi pek mümkün olmadığına göre tahviller neden satılıyor. Var mı fikri olan. Selamlar
Onu bunu bilmem de aylarca bekledikten sonra tam altın fiyatlarının coşacağı zaman korkunç derecede düşüş...
Pazartesi gram altın alacak adam dünyanın en şanslı adamıdır
Düşüncemi biraz açayım. Devrim bey tam da bunlardan bahsediyor:
https://www.youtube.com/watch?v=DMMYqChda0s
bitcoin piyasa hacmi şu an göze batmıyor çünkü ons altın piyasa hacminin 20'de 1 kadar şu an. açıkçası devletler de çok karışmıyor şu an için. işlerine geliyor çünkü altına gidecek para bitcoin'e gidiyor. aynen FAANG'ın balonunu şişirmesi gibi buna da ses etmiyorlar.
ama o balonlar patlayacak arkadaş. bak tekrar söylüyorum, yarın bir gün abd'de bombalar patlar, yüzlerce ölüm olursa ve bitcoin ile ödemeler gerçekleştiği ortaya çıkarsa eğer geleceğin parası falan dinlemez kan alırlar kan.
bir sabah kalktığımızda ve bitcoin sistemi çökmüş olursa bir muhatap var mı, bilgisi olan varsa her gün artıyor kaçırmayalım bizde.
çökmez şu gerekçelerle demeyin, sadece çökerse muhatap var mı onu soruyorum.
yatırım tavsiyesi değildir.
Sistemin çökme ihtimali yok matematik ile çalışıyor bir yazılım sahibi yok ben bırakıyorum bu sistemi demelerini gerektiren bir sistem değil anlaşılmayan bu işte bitcoin dışındaki diğer coinleri bilemem onlar bir gün kaybolabilir ama bitcoinin çökme şansı imkansız eğer araştırırsanız nasıl bir matematik ürünü olduğunu görürsünüz bu arada bitcoini övdüğüm falan yok sadece objektif bakmanızı istiyorum
çökmez şu gerekçelerle demeyin diye belirtmiştim. çöktüğünü kabul edersek muhatap var mı? 2011 de 1 tanesi 1 dolar olan sanal varlık 42.000 dolar olmuş. 2011 de 1 dolar 1,25 TL idi. Yani 2011 de 5 TL ile 4 Adet Bitcoin alabiliyordunuz, bugün 4 bitcoin 1.2 milyon lira olmuş. Yani 2011 de ki 5 liranız bugün 1,2 milyon olmuş.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Ha 1 dolar olmus ha 40bin dolar neye gore aliyorlar ucuz pahali diyorlar.Saadet zincirine benzetiyorum.1 bardak su degil 1 damacana anca keser.
Nasıl çökecek diyorum size nasıl yarın kalktığınızda altın 0 olmayacaksa bu da bozulmayacaktır bu bir yazılım ve kusursuz yazılmış hantaldır yavaştır ama yazılım o kadar kusursuz ki çökme diye bir şey yok dediğim gibi altının nasıl sıfır olmayacağını biliyorsanız bu da çökmez. Haa ne olur madenciler kazmıyorum makinelerimi kaldırıyorum rafa der o zaman transfer durur eldekilere kimse bir şey yapamaz bu olursa ne mi olur bir elden bu madencilik ya da transferler yapılmıyor. Dünyanın her yerinden tonla madenci var ve çok para harcayarak cihazalara yapılıyor madencilik yani tekeli yok çökme ihtimali olmayan bir sistem biraz araştırırsanız daha detaylı bulacaksınız ne demek istediğimi.
Bitcoin çalışma sistemini basitçe anlatayım. Her dört senede bir zorluk iki katına çıkar. Ne kadar çok arz olursa madenciliğe hashrate yükselir yani kazım zorlaşır daha az kazanır madenciler. Bu yüzden kimsenin bu piyasayı bırakma ihtimali yok. Bıraktılar diyelim kazılacak pay çok artar. Hemen başkası bir gün sonra başlar madenciliğe çünkü hashrate düşer tek kazdığı için tüm kazım ödülü alır. Yani bitcoin insanlık biter makineler çalıştıkça çalışır bu kadar basit.
Kripto para dünyası tuhaf. Ortadan birden bire kaybolan kripto paralar. Hatta borsası kaybolan bile var. Tekrar ediyorum borsası...
Şu kripto para reklamlarını bırakın artık. İyice bıktırdı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Hocam borsa konusunda haklısınız. Asla bir borsaya güvenmeyin zaten. O borsaların en güveniliri bile batabilir. Zamanında mt.gox borsası battı. Bunun için kendi cüzdanlarınız var oraya saklarsanız hiçbir şey olmaz. Dediğim gibi ben sadece bilgi veriyorum alın uçacak demiyorum ve bitcoin dışında hiçbir kriptoya güvenmeyin çünkü hepsinin sahibi var bitcoin harici ben bunları söylüyorum. Gelişen dünyanın içinde hep olacaktır bitcoin sadece bunu söylüyorum.
Anlamadığınız nokta şu altın yıllar yıllar önce ilk bulunduğunda değeri neydi? Ayrıca şu an altın piyasanın değeri 12 trilyon dolar iken bitcoinin şu anki değeri sadece 759 milyar dolardır. Yani bir emtianın olgunlaşma değeri vardır. Genel olarak bitcoin değeri de 10 katına çıkar ise 7.5 trilyon dolarlara o zaman genelde senelerce çok hafif yükselişler olacak. Sen ben altını keşfetmedik ilk değerini bilmiyoruz. Burada yeni oluşan emtia var şahitlik ediyorsuz bence keyfini çıkarmaya bakalım. Sen bir gün bana hak vereceksin o gün beni unutma tamam mı hocam? O gün geldiğinde iş işten geçmişti diyeceksin. Bu bitcoin geleceğin ilk adımı şimdiki teknolojiye göre eski ama klasik bu yüzden altının yerini alacağını söylüyorum.
arkadaşlar bazı art niyetlilere dikkat edin, son mesajımdır.
2011 de 5 liraya 4 bitcoin alınıyordu, bugün 1.2 milyon liraya yükselmiş.
sanal paradan bahsediyoruz, konu altın değil, altın alın demiyorum.
yatırım tavsiyesi değildir.
Böyle bir şeyin çaldırmazsanız imkanı yok hocam en büyük borsalara bile güvenilmez çökerler yıllar sonra alırsınız örnek verdiğim mt.gox borsasının davası bitti geri dağıtımlar yapılıyor almama ihtimaliniz yüksek tabii ki batarsa o borsa hatta daha ileriye götüreyim başka hesaba bitcoin gönderdiniz hatalıysa yine alamazsınız bu hatanızdan ötürü bu kötü bir olay ama mantığı bu. İşin güzel yanı bu zaten bir aracı kurum yok insanların kendi birikimini kendi yönetmesidir. Bitcoin çalınmaması için hardware cüzdan(usb belleğe benzer bir şey) bulunuyor. Ona gönderdiğiniz zaman hiçkimse çalamaz. Virüslü bilgisayara taktığınız taktirde bile çünkü en küçük virüsün bytedan bile küçük hafızaya sahip bu cüzdanlar. Siz hata yapmadığınız zaman aldığınız bitcoinlere bir şey olmaz o cüzdanda. Dediğim gibi bitcoin amacı aracı kurum olmadan parana sahip çıkmaktır. Neyse altın konusunu çok kirlettim özür dilerim herkesten. Ben altın yatırımcısıyım bu konuya bu yüzden geldim. Sadece bitcoin hakkında yanlış bilgileri düzeltmek için yazdım. Bana ne bitcoinden yanlış yaptıysam affola abilerim.
https://youtu.be/HFGCU2X-mAc
Sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim .
Bu bitcoinciler için hep diyorum bunların yaşadığı kafanın yanında lale soğanı cücük kalır.. Bitcoin şöyleymiş böyleymiş gelmişler altın topiğinde konuşuyolar.. Kardeşim herşeyden önce bu bitcoini ne ile alıyosun? Parayla.. Parayı ne ile gönderiyosun? Bankacılık sistemi ile.. Bitti.. Daha konuşulcak bi şey yok
Arkadaşlar , kendi adıma bitcoin falanla işim olmaz. Ama bitcoin alıp-satanlara fazla yükleniyorsunuz; sonuçta biz altıncılar ağzımızı açık mama beklerken, onlar çok güzel para kazandılar. Amaç varlık değerini arttırmaksa , adamlar bizden başarılı.
Yiğidi öldür ama hakkını ver.
Çok araştırdım ve işi bilenleri dinledim. Asla almamaya karar verdim. Bazı yanlışları düzeltelim ve* Neden bitcoin ile işim olmaz?
1-Bitcoin bir emtia değildir. Emtiaların neler olduğunu açıp okuyan ortalama zekaya sahip herkes,* olmadığını bariz şekilde görür.
2-Bitcoin her ne kadar "dijital altın" sloganıyla pazarlanan bir para birimidir.* Altının kendisi dururken, neden bitcoin alayım! Almam.
3-Dedik ya, bitcoin bir paradır, o zaman paranın ne olduğunu anlamaya çalışalım. Para aslında takasda kullanılan bir değer ölçüsü gibidir. Nasıl bir şeyin ağırlığını gram, ons, pound gibi değişik birimlerle değerleyebikiyorsak; malın mülkün değerlemesini de para ile yaparız.
Geçmişte bu iş için istiridye kabuğu gibi absürt şeyler kullanılsa da, sonrasında altın ve gümüş gibi değerli madenler kabul görmüştür çünkü ölçünün kendisi çabuk bozulursa, ticaret yapmak imkansızlaşır.
Aşırı enflasyona bağlı değer kaybı yaşayan paraların dolaşımındaki ekonomilerde yaşanan da aslında budur.
Misal: Bugün sakız 5tl, 2 saat sonra 7tl olur. Neden? Sakız aynı sakız, ama ölçü birimi yani para değer kaybetmiştir; oysa sakızın kutusundaki gramajı, boyu vs aynıdır.
Sonrasında banknotelar çıkmıştır. Bu kağıt parçaları ilk çıktıklarında aslen borç senetleridir. Hükümdarın(ya da güvenilen bir tüccarın) imzasını taşır.* Misal 1 banknote üzerinde, "karşılığı bir altın Medici Hanesinin kasasındadır, talep edildiğinde verilecektir" yazdığını düşünün.* Carlo gidip Marko'dan 1 altına koyun alacaksa, bunun yerine bu banknotu verir ve Marko bunu kabul eder. Çünkü bilir ki, Medicilere gidip bu banknotu verdiğinde altınını alabilecektir.
Para ile ilgili değer kaybı, (örnekte Medici dediğim için) Mediciler, kimsenin gelip altınları almadığını ve kasaya daha fazla altın koymadan kendilerine fazladan basabileceklerini keşfettiklerinde başlar.
Ortaya çıktığında güven kaybı paranın artık kabul edilmemesine sebep olur. Para çöp olur, sonrası savaş, karışıklık, kelleler uçar vs.
Yani para arkasındaki kişi kadar itibarlı ve güçlüdür. Bitcoin'i kimin veya kimlerin çıkarttığı hala bilinmiyor. Bir ara bir Japon gariban yaptı dediler ama yalan çıktı.
Kimin yaptığı belli olmayan bir şeyi , bunu bir avantaj gibi sunarak pazarlıyorlar. Bense bunu dezavantaj olarak görüyorum. Aslında "kimden hesap soracaksınız" sorusu da içinde bu manayı taşıyor.*
4-Bitcoin bir gün sınırlanabilir mi? Kesin olur diyemem, ama olabilir diyebilirim. Bir ihtimaldir.
"Olamaz! kusursuz bir yazılımdır" diye youtube ve diğer mecralarda reklamını yapıp,* herkese bunu inandıranlar, köküne kadar bu bitcoin yazılımı ve blockchain teknolojisini inceleyebilmişler mi?
Eğer evetse, bunu yapabilecek insanlar kodları da değiştirebilirler.
Eğer hayırsa, bunu yapamayan insanlar* " bir gün bunu ilk çıkartan kişinin nasıl halvingi(yarılanma) yazılıma eklediyse,* misal bitcoin 100bin usd olunca tüm ederleri sıfırla" diye bir kod satırı yazmadığını bilebiliyorlar? Da "kesinlikle sıfırlanmaz" diyorlar.
5- peki Diğer paralar sıfır olamaz mı? Evet olabilir.* Örneğin,* A.B.D'de iç savaş çıkar ve bölünürse (olur demiyorum, olursa diyorum) o usdlar tuvalet kağıdı olur.
Ya da para borç kağıdıdır dedik ya, eurobondlarda nasıl Arjantin gibi ülkeler saç traşı yaptılar; bu bir gerçektir.
Aynı şekilde, paranızın olduğu banka batarsa da , paranız sıfırlanır. Bizim ülkemizde belirli bir miktarını (en son 50bin diye kalmış aklımda) devlet gatantilemiştir ve ancak bu kadarını geri alırsınız.
Önemli olan yatırımcının hangi riski almak istediğidir. Bitcoin bence müthiş risklidir ve elimi sürmem.
Ama yarım öbür gün, IMF, ya da misal Koç ailesi altına ve/veya gümüşe endeksli coin çıkartsın bir miktar alırım.
Aslında misal Garanti Bankasından altın hesabı aldığımızda da, bu benzer iştir çünkü gerçek altın yoktur ortada. Ama bankaya , sahiplerine ve T.C.'ne güvenip, alırız.* Misal* yarın BBVA battı haberi çıksa, herkes banka kapısına yığılır, paralarını almak için.
Bu bağlamda fiziksel altın bence en sağlamı. Ama malesef güvenlik riski var.
Neyse arkadaşlar, ben yazarken yoruldum, siz okurken yorulacaksınız. Yoksa daha çok şey var yazacak .Hakkınızı helal edin.
Sn Nakila
Keyifle okudum. Teşekkür ederim
Sonuna kadar okumaya dayanabildiyseniz, ben teşekkür ederim :)
Bu arada telefondan yazdığım için, bazı imla ve klavye hataları olmuş. Tüm arkadaşlardan özür dilerim.
Önemli olacak bir hatayı da, anlamı bozduğu için düzeltmek isterim:
"4-Bitcoin bir gün sınırlanabilir mi?" diye klavyenin azizliğine gelip, yanlış yazmışım. Doğrusu "4-Bitcoin bir gün sıfırlanabilir mi?" olacakdı.
Bitcoin dediğiniz şey bugün var yarın yok,artık tüm ülkeler kendi dijital parasını çıkartaracaklar btc diye bir olgu kalmayacak yakında bana göre.Tamamen ponzi sistemi gibi geliyor bana ytd.
Küçük bir ricam olacak.
Video tavsiyelerinizde videonun kime ait olduğunu belirtecek ufak birer not düşerseniz çok makbule geçer.
Sizin mi yoksa başkasının mı mesajlarında denk geldim hatırlamıyorum ama, bilmeden tıkladığım videoların çoğu Selçuk Geçer falan çıkıyor.
Selçuk Geçer gibi veya Avrasya Yatırım gibi "dolar 50 lira olacak"çıları "muhalif olmama rağmen" izlemiyorum.
İnsanları gazlayıp yanlış yönlendiriyorlar. Sırf rating kasmak için sansasyonel videolar atıp duruyorlar.
Özgür Demirtaş'ın son videosunda güzel bir sözü var. "Bu işi kimin iyi bildiğini anlayamazsınız, ama kimin bilmediğini çok kolay anlarsınız. Çünkü size uçuk karlar vaad eder" gibi bir cümleydi sanırım.
İşte bu kişiler de dikkat çekmek için dolar benzeri enstrümanlara uçuk hedefler koyuyorlar.
Kitaplarını ilgiyle okuduğum Sabahattin Önkibar'ın da videolarını izlemem mesela. Yine rating amaçlı videolar yaptığı için. .
bitcoin ponzi sisteminin mutasyona uğramış halidir kesinlikle haklısınız ve bu sistem yani mutasyonlu ponzi o kadar çok yayılacak ki neredeyse yakında tüm ülkeleri geçin holdingler hatta market zinzirleri dahi bu çağın ponzisinden millete sunacak hatta neredeyse ilerde hisse önerisi yapanlar falanca holding yada firmanın bitcoini yükseleni kırdı şu olacak vb yorum dahi okuyacağız sözüm ona uzay çağındayız elle tutulur karşılığı belirsiz yada kaderi bir tuşa bağlı kumardan farksız sisteme bu derecede ilgi
Bitcoin 20 bin dolara çıktığında da bu çoşku vardı. Bakalım bu sefer kaçtan kaça kadar düşürecekler.
Dijital para gelecektir ama insanların elinde dağınıl olan bitcoin gelecek değildir. Düzenleyiciler yeni bir coin üzerinden sistemi başlatırlar. Karşılığını da dolar,euro gibi temel paralar ve altın üzerinden belli oranlar ile yapılacağını düşünüyorum
Altın ile bitcoin i kıyaslamak da gülümsememe yol açtı.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
An itibariyle BİTCOİN % 24,43 düşüşte .
Düşüşü fazla abarttı sağlam destek atıyorum
An itibariyle BİTCOİN ' deki düşüş % 28,78
Özellikle tüm birikimleri ile onun bunun gazına gelip yüksek maliyet ile Bitcoin alanların Allah yardımcısı olsun .
Hatırlarsanız bı ara BİTCOİN yaklaşık 20 000 dolara kadar yükselmiş daha sonra 3XXX dolar seviyelerine kadar gerilemişti . Bakalım bunda da aynı senaryo olacak mı ?