Benim el belli ama viopçulara yaramaz
Printable View
kısmen diyebiliriz,
devrimcilik kim biz kim amma devrimciyiz çok şükür,..
geriicliğe olabildiğince karşı, Atamızın yolunda ilelebet, önce bu temel, sonra devrimcilik,
ama kolaycılığa kaçmayı, akepenin açmazlarından kolaycılığa kapılıp cehepeye uçkur çözmeyi reddediyoruz
önce anti emperyalist olunacak,
türlü türlüsü var Atatürkçüsü olunacak,
sonra Cumhuriyet korunacak kollanacak,
bunlardan sıra gelirse demokrat olunacak,
şimdiki cehepenin yaptığı gibi ilk 3 üne pas geçilip alabildiğine demokrat olunmayacak
Bizim bir ayda gördüğümüz Tüfe yi adamlar 15 yılda bir görünce galeyana gelmişler.
Çozum basit. İndir faizi düşür enflasyonu. Basekonomist'imizi örnek alsınlar biraz
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Gorebildigim kadari ile ABD borsalari teknik duzltme yapiyorlar. Bu hafta borsalarda eksi kapanislar yapar ...Ama gelecek hafta hava bizde dahil olmak uzere yine olumlu olur.
Gercek duzeltmenin ve duzmenin Haziran ortalarinda baslayip son bahara kadar surecegini dusunuyorum.
Yatrtim Tavsiyesi Degildir. Sahsi beklentilerimdir.
Herkese Bol Kazanclar ve Hayirli Bayramlar diliyorum.
https://i.hizliresim.com/9l6igyk.jpg
Stocks are down on inflation worries.
Or
Maybe they are down simply because after an 89% rally, we needed an excuse to blame for normal give and take.
Still amazing how closely this bull is tracking the '09/'10 bull market.
YTD
https://twitter.com/RyanDetrick/stat...082927624?s=19
ABD borsalarında şoför aşağı atladı.Yangin çıkışına koşuşturma var
Umarım Pozisyonu olan arkadaşlar yüklü girmemiştir. Pazartesi kötü açacağız gibi dolar da ciddi gitti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MB diye bir kurum kalmayınca,
Dolarda ortalık at pazarına dönmüş durumda..
Ne dedi Ex.Mrk.Bnks. Başkanı Rüşdü Saraçoğlu...?
En az 4-5 sene merkez bankasında çalışmış ve muhasebeden anlayan biri olmalıydı , MB başkanı için..
Yeni Şafak Yazarından devşirme, devrin ehlileştirilmiş öğretim üyesi namıyla birini getirdiler...
İyi ki yarın kapalıyız..!Cuma da
İlhan KESİCİ Ex.DPT 'li..(Teke tek Fatih Altaylı)
..128 milyar USD'ı ucuza verdin, kamu bankalarına
(onlarda nereye verdi ise?meçhul)..
Ne aldın karşılığında TL mi?
2 kamyon çakıl taşı alsan daha kârlı iş yapmış olurdun....
bunların amatörlükleri ve siyasi ihtirasları ülkeyi berbat bir noktaya getirdi.. ülkeye maliyetleri paraya vurulsa 1 trilyon dolara rahat gelir (sistemi bozmaları, dinci politikalar, tarikatlara ve dini gruplara devlette geniş alan açma, hukuksuzluk, mülteciler, israf ve yanlış kararlar vb)..
diğer yandan.. 128 milyar dolar meselesi var..komedi bir durum ve milleti aptal yerine koymaya çalıştılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar..
burada tehlikeli bir durum da var.. kafalarına göre satmışlar (öyle diyorlar) ama tekrar o 128 milyar doları piyasadan toplamaya çalışşsan acaba dolar kaç olur.. bu da zor bir denklem tabii..kasanın boş olması hoş değil..
Neymiş..KAMU ÖZEL SEKTÖR'ün borcunu ödemişmiş..
KAlanı?
-DTH hesabına TL yatıranlara karşılık,döviz bankalara verilmiş...
Yıllardır MB ,FED tahvillerinde 70 ila 80 milyar USD ile listelerde görünürdü..
Onu gören kurumlara güvenir,borçlanmalarda çekinmezdi...
ABD tahvillerini de sıfıra yakın getirmiş Berat ve tayfası...
Nasıl bir kadro bu yahu??
yeter sizin marjinal zırvalarımızı okumak zorunda değiliz.Baska kapıya.Kafayi sıyırmış bunaklar mekanı değil
zırvalayan sensin.. gerçekler rahatsız mı ediyor.. forum adabına aykırı hareket etmeyi bırak.. viop her zaman vioptan daha büyüktür, ötesi vardır.. ama kafan basmıyorsa okumaya devam et öğrenirsin..veya a haber seyretmeye devam et..formata alışkınsındır.
Ons 1.800 doların altına gelecek gibi.
Amin Maalouf _UYGARLIKLARIN BATIŞI kitabından bir alıntı.. (Bize de uyar)
(Nasır'ın iktidara gelmesiye)
-Çoğunluğu terk edip tek parti sistemini kurdu
-Eski rejimde oldukça özgür olan basının ağzına kilit vurdu..
-Muhalifleri susturmak için gizli servisleri kullandı
-Mısır ekonomisini bürokratik ve verimsiz bir biçimde yönetip sonunda mahvetti..
-Milliyetçi demogajisi onu ve onunla birlikte tüm arap dünyasını uçuruma sürükledi..(shf.32)
Tarihe bak,tekrar edip etmediğine sen karar ver...
Burada insanların çoğu genel geçer piyasa dinamiklerine göre objektif yorum yapıp yanlışa yanlış der.
Burada hükümetin özellikle son 3 yılki halkı sefalete sürükleyen basiretsiz ekonomi politikalarını savunacak pek az kişi vardır.
Burada marjinal sizsiniz.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Şu dinci kelimesine ifrit oluyorum. Hiç bir din hırsızlık soysuzluk yolsuzluk haksızlık emretmez. Hiç bir dinde kimse durduk yere din sebebiyle zarar görmez. Sizin dinci dediğiniz sapkın dini kendi menfaatleri için kullanan insanlarıdır.
Mısır demişken..yıllar süren "rabia" muhabbetinden sonra, dış politikayı iç politika malzemesi yaptıktan sonra geçen hafta mısır'a gidip görüşmeler yaptılar.. yukarıda bahsettiğimiz akp'nin ülkeye ekonomik maliyetlerin içinde bu ve benzeri kararlarda var.. yıllar süren yanlış.. bilinçli yanlışlık..
ama mısır ve yunanistan yakınlaşınca "mecburen" adım atmak zorunda kaldılar.. ve dikkat edlirse onlar buraya değil, biz oraya gittik.. basında bu da "muhteşem" olarak lanse edildi.. kafalar çok güzel..ne yaparsa yapsın alkış.. alkış.. alkışş.. beklenti ve yönlendirme bu.. yılların Türkiye formatı bu.. ilk önce tüm yanlış seçenekler işaretleniyor.. en son doğru seçenek.. veya bazen tekrar yanlış seçenek.. çorba..
Dinci; dini şahsi çıkarları için kullanarak halkı kandırmak anlamında kullanılıyor.
Dinci diye atıfta bulunduklarımızın Allah inancı olduğunu düşünmüyorum.
Öyle olsa gerçekte %25-%40 bandındaki enflasyonu %15 gösterip 83 milyon vatandaşın KUL HAKKInı yemezlerdi.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Erdoğan: Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, evelallah bir 40 daha harcarız
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Kimsenin aklı almıyor..
Bir ÜLKEnin MB kasası Brüt Dövz opozisyonu...
Özel bankalar emanet dövizleri(swap)+ Çin v+ KATAR swaplarından oluşsun..
Başka örneği var mı acaba?
Öğrenmek için soruyorum..
Zimbabve veya Tanzanya'da olabilir..
En kötünün kötüsünde durum nedir?
Bilen yazsın öğrenelim..
Biz diyoruz.. DÜNYADA En büyük BATIK ÜLKE BİZİZ..
Hayır değiliz diyen varsa yazsın öğrenelim...
Akp sonrası iktidara gelecek kişi yada partiyi iyi günler beklemiyor. Bu tahribat belki çeyrek yüzyıl da ancak tamir edilecek. Bence yapılacak ilk iş kamunun memur ve harcama olarak zayıflaması gerekir. Üretime yapılacak her zam bizi geriye götürür. Kamudaki İmamların ve memur sayısınin azaltılması muhtarlığın kaldırılması kamuda araç kullanımının yasaklanması gerekir.
burası ekonomi forumu
MARJINAL PARTININ BELDE TESKILATI değil
bir kere kinini kusma yeri değil
ben tüm seçimlerde akp ye oy verdim.bunu burada herkes bilir
eğer akp misyon ve hedeflerinden,ilkelerinde sapmassydi yine verirdim.
üstelik burada akp yi eleştirmesi değil
sürekli sayfalarca en ince soyadı kinini kuşan ifadeleridir.
biz açılana kadar dışarısı toplar ,bizim pala her zaman öndedir yoksa bu ğün feci ğömerdi,benjaminde 3 tepe yanıa 4 yapacak ğibi
hahaa.. komedii..ülkede kim ne zaman konuşacak bunlar karar veriyor sanıyorlar..beğenmiyorsan okumazsın.. tatildeyiz, olayları ve etkilerini konuşuyoruz ve geniş resime bakmayı biz de biliyoruz, hatta daha iyi biliyoruz zira dogmalarla kısıtlanmış bir görüş alanımız yok..
YouTube de Avusturalyada bir Türk vatandaşı 40 ile hız limitini geçtiği için ehliyetini almış ve hapse atmışlar yine Japonya da bir Türk vatandaşı 80 e yakın bir yerde hız limitini aştığı için ehliyeti iptal edildi hapisten Zor kurtuldu. Bizde alkollü araç kullanan hatta bu şekilde çoklu ölüme sebebiyet veren bu cezayı alamaz.
VIX endeksinde 32 bandı takip edilmeli ,
çanak kırılırsa yukarı yönlü 37-46 önündeki bantlar.
bugün bu konudan bahsettim.. trafik vatandaşların kanun ile en çok karşılaştığı yerdir prensip olarak ve batılı ülkeler özel önem verir.. trafik kuralları sıkı sıkıya uygulanır ve kanunu hissedersin yurtdışında, ama bunların (akape) yönetiminde önemsiz bir hal aldı, kuralsızlık had safhada.. trafik kurallarına uyulmuyor bu ülkede..