Onu bizde biliyoruz arkadaşım. Liman geliri nasıl kira geliri olarak yer alır?.Tce Ege'nin %100 ü Ege gübre'ye ait ve liman gelirleri Ege Gübrenin bilançosunda gelir olarak konsolide ediliyor.
Printable View
İçlerine sinmeden verdikleri üç kuruş temettü daha cebe girmeden geri alındı bile, 2 temettü kadar düştü hisse, ne kadar yatırımcı dostu oldukları ortada.
Maşşallah iyi gidiyoruz.
Temettüyle beraber çok güzel kazandırdılar.
Yatırın tavsiyesi değildir.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
5 martta 50 lerden aldik başladi zarar yazmaya. 49 lardan aldik 48 lerden aldik zarari kurtaracaz derken kagit 43 lere kadar düştü biz hala maliyet düşürüyoruz....hala zarardayim...ne tesadufki ben aldiktan beri hic kar yazmadi.. pazartesi temettuyu alir ekleriz...
onumuzdeki hafta karda olan kagitlarimi buraya yonlendirecem...bi cikmayan bu kaldi..endeksin cok cok geriisinde...dolar bazli fiyati 2011 seviyesinde...
Sayın Crux çok güzel ifade etmişti içinde liman yokken limanlar böyle gelişmemiş iken ki taaa 2010 lardaki piyasa değeri diye sanki hiç liman yapmamış sadece gübre fabrikası var limanı yok Sayan bir fiyatlama ki çok manidar mesela bu halka arz çılgınlığı var Ege gübre halka açılıyor diye blr hikaye olsa sadece gübre fabrikası olarak farz edelim halka açılacak o vakit bile 100 lerce milyon dolar a hani liman dan bahsetmiyorum o halka arz gündem olsa milyarlarca dolar ki emsaller ortada emsaller ortada. Çok net patron bile en az Alsancak limanından daha değerli derken herhalde milyarlarca dolara bir halka arz olur ve kapışılırdı reklamlarda liman videosu dönse talebi düşünemiyorum ve genel kurulda bu fiyata satarımıydınız diye sorulan soruya mevcut değeri çok komik bulduğu için kahkaha atarak cevap vermişti yani mevcut değer patronca komik
Şimdi sayın Crux sanki liman yokmuş piyasa değeri tespiti üstüne
Arsa da yok sanki
Şimdi inceledim bilanço da arsa araziler kalemi
1.107.000.000 tl olarak yani 700 dönüm araa için
Ancak
https://www.emlakjet.com/ilan/bulent...arsa-10043011/
Burda limana yakın ama tam emsal değil bizimki liman imarlı ve denize sıfır ve blok bulmak böyle önü 28 metre su derin imkansız paha biçilmez benzeri yok Çinliler Katarlılat liman arsası bul dese bulamazsınız değeri ancak müzayede ile belli olur ama hadi bu ilanı emsal alalım
İlanda. 66 dönüm 990 milyon!!!!!!
Ama bizim ki 700 dönüm yaklaşık 10.500.000.000 tl eder bu emsale göre
Yani bilançodaki 1.107 nin 10 katı demek yanl arsa bu rakama güncellense ki aslında. Daha değerli en az 2-3 katı bu emsale göre çünkü bizim atsa liman nitelikli
Ama böyle bile yeni defter değeri ve bedeller potansiyeli ile egeen Konya bfren ile yarışır hale gelir ki patronda genel kurulda arsa değerlesek siz birde bedelsiz istersiniz demişti onlarda biliyor inanılmaz gizli kalmış bir potansiyel
Ve akıl tutulması hisse Konya bfren eğeen vs gibi bedelsiz hisseler liginde üst sıralarda olacak olaki patron ikna edilip yatırımcı dostu blr karar ile bu çok önemli ama velevkl güncellemesin ya arkadaş böyle bir liman var mı var arsa değerli mi deleler eşi benzeri var mı yok ama nasıl oluyorsa piyasa bu hisseyi keşfedemiyor bu hisse hesap ortada yüzlerce milyon dolar değil milyarlarca dolar olmalı patron bile en az Alsancak limanından değerli demişken hemen yüzme mesafesi Socar terminal inşaat halinde milyar dolar iken bu Expertiz i goldman sachs yapmışken bu hayatın olağan akışına aykırı blr iskonto
Şimşek: - Önemli üretim üslerini limanlara bağlamayı önceliklendireceğiz
- (Deprem etkisi) İnşaat malzemesi fiyatları artışa geçti, bu yıl bu olmayacak
https://i.hizliresim.com/l0b0tjc.png
Şurayı kıramadı gitti.
Biraz hacimle birlikte kırması gerekir yürümesi için
https://i.hizliresim.com/feotgth.png
Dolar bazlıda ise kırmış üzerinde güç topluyor görümünde
Bugünkü direnci 47,40 a geldi.Orayı zorluyor.Hacim artışı ile üzerinde kapanış gelirse iyi olur.
75 mn vergi dairesi karı geldi şimdi.
Genelde spk mevzuatında yükseliyor bu kar
Cenab-ı Hak kul hakkı için "Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder. " demiştir. Allah'ın bu günahı bağışlayabilmesi için hakkı yenen kula danışacağı bilinmektedir. Eğer hakkı yenen hak sahibi kişiyi bağışlamazsa Allah bu günahı affetmeyecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1290653
• Sağlam brüt kâr ve FAVÖK marjları
• Likidite yönetimini kolaylaştıran pozitif net işletme sermayesi ile elverişli nakit akışı metrikleri
• İç kaynak üretimiyle desteklenen güçlü özkaynak seviyesi
• Önemsiz sayılabilecek tutardaki şüpheli alacakları sonucunda korunan aktif kalitesi
*Önemli gördüğüm pozitif değerlendirmeler
Yetmedimi öldürdüğünüz.
Öldürmeye doyamadınız.
Aslında direncini kırmıştı ama sanırım vergi dairesine sundukları mali tablo sonrası düşüşe geçti. Görüldü ki çalışmayan gübre kısmından zarar ediyorlar ve etmeye de devam edecekler. Bu da liman karlarını yok ediyor. Aslında pd/dd 1.0 seviyelerine gelmiş ve gayet ucuzlamış durumda şu anda ama piyasaya kar yetersiz geliyor demek ki...
''4. Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları AŞâ€™nin esas sözleşmesinin "Şirket’in Amaç ve Konusu" başlıklı 4'üncü maddesinde
yapılması planlanan değişiklik doğrultusunda hazırlanan esas sözleşme tadil metnine Kurulumuzca uygun görüş verilmesi
talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir'' (Bugünkü SPK bülteninden)
e. Liman işletmeciliği, tahmil ve tahliye işleri, depoculuk
yapmak. (Kabül edilen esas sözleşme değişikliği maddesi)
Bağfaş'ta sanırım artık liman işletmeciliğine odaklanacak.
Eggub zaten liman işinde ama sanki Limanı yok mevcut borsa değeri gübre fabrikası nı bile temsil etmekten uzak
15-16 yıl önceki dolar bazı borsa değerlerine baktım grafik ten çok manidar liman yokken inşaat halinde iken ilk faaliyet yılları vs o zamanki dolar bazı yaklaşık piyasa değerlerinde an itibari ile bu fizik kanunlarına aykırı liman gerçek hayatta var ama borsa dünyasında Limanı sanki hiç yokmuş gibi fiyatlayan bir tablo var
Var olan emsali milyarlarca dolar olan uluslararası Çinliler in hayran kaldığı ipek yolu hattı üzeri eşi benzeri olmayan patron ifadesi ile en az Alsancak limanından çok ama çok daha değerli limanı borsa yatırımcısı spekülatörler aracı kurumlar halka arz peşinde koşan. Milyonlarca yeni yatıırmcı bu limanı yok sayıyor bu fen bilimleri fizik bilimi ekonomi bilimi ile ters blr durum var olan bir liman nasıl gizli saklı kalmış bir değer bu hayatın olağan akışına aykırı bir süreç
Milyar dolarlık emsalleri olan limanı nasıl olurda böyle ucuz hisse peşinde koşan spekülatör fonlar vs nasıl keşfedemez böyle bir iskonto ben borsa tarihinde görmedim bunu gördük alınterimiz çoluk çocuk rızkımızı yatırdık diye mi bu baskı halbuki hisse gerçek değerine ulaşsa herkes kazanacak ama neden böyle işkence yapıyorlar
Hisse 15 sene önceki yaklaşık değerinde sanki liman yokmuş gibi ama o zamanlar arada geçen süre limanlar çok değer kazandı mesela Fiba Hüsnü Özyeğin 250 milyon dolara aldığı Limanı o aralıkta Çinliler e milyar dolarlara sattı hani şu anda limanlar stratejik öneme haiz ve bir liman değeri öyle defter kalemle değil müzayede ile belli olur çünkü eşi benzeri olmadığı Nadide olduğu için herkes sahip olmak istediği noktada açık artırma çekişmeli olur Çinliler Katarlılar Ahu Davililer vs va olakl açık arttırma olsa kapışırlar zaten patron da biliyor bu fiyata satarmısınız a Güldü komik geldi ona tabi çok komik patronda biliyor sanki hiç liman yok gibi borsa değeri
https://www.haberler.com/ekonomi/fib...406201-haberi/
Limanlar o kadar değerli ki bu haber eski üzerine limanlar daha da değerlendi dünya da önemi arttı Çinliler her yerde limanları topladı topluyor İpekyolu onlar için çok önemli stratejik Ve limanlar paha biçilmez bir noktada ama bizim Eggub bu dünyadan değil sanki bakın nasıl bir değer artışı var ama Eggub bu 15-16 senede bırakın değer kazanmayı liman yokken ki değerlerin bile altını zorluyor böyle bir şey olamaz bu nasıl bir baskı ve üzücü olan patron rahatsız değil halbuki prestij itibar onur şeref gurur ama biz en azından arsa güncellense diye talep ediyoruz ama patron Sanki blz düşmanız kötü bir şey istiyoruz diyor siz bir de bedelsiz istersiniz arsa güncellesek diye bu nasıl bir yatırımcı dostu olmayan önyargılı cevap blz gerçek değeri ortaya çıksın diye istiyoruz Çğnkğ 700 dönüm arsa var bilançoda ki değerin en az 10-20 katı expertlz yapılsa ve o noktada defter değeri bedelsiz potansiyeli ile Konya bfren Alcar vs hisseler sınıfına girecek germek değeri ne koşacak bir patron neden gerçek değeri ortaya çıkmasın istiyor bu çok önemli insancıl değil blz düşman değiliz aynı gemideyiz bence firmayı ziyaret edelim dostane şekilde talep edelim hltap bu tarihe geçecek iskontonun kapanmasına vesile olabiliecek arsaya expertlz ile güncelleme yapılmasını talep edelim blz düşman değiliz kul hakkımız var ve çok doğal kötü bir şey istenmiyoruz iyi niyetli talepleri herkes elini taşın altına koysun istesin öyle Nasrettin hoca Timur fıkrası gibi olmasın herkes talep Etsin mail telefon ziyaret vs
Patron sahip çıkmıyor.
Adamlar dükkana girmis, dükkan sahibi, dükkanı sahipsiz birakmış.
Bu kadar varlığı olup da yatırımcısını bu kadar üzen başka bir şirket yönetimi yok. Dedeler, çocuklar, torunlar hep beraber yönetiyorlar, hiç kimse bunu görmüyor mu.
Aslanselim kardeşim patron sahip çıkmaz bunu talep etmemiz gerekiyor iyi niyetle aynı gemideyiz hem onlar için prestij gurur demek nasıl Sasa borsanın en değerli hissesi oldu gurura vesile oldu ama biz yerlerde ve sürekli eleştiri var şimdi patron ile yüzyüze görüşmek lazım belki iyi niyetli taleplerimize kulak verirler hani onların aleyhlerine değil ki onlar için de faydalı taleplerimiz ayıp bir şey istemiyoruz ki arsa 700 dönüm exoertlx yapılıp güncellenmesi gerekiyor çünkü yanıltıcı o arsa işte sahibinden satılık ta ilanı konuştuğumuz 66 dönüm 950 milyon ama blz 700 dönüm üstelik liman imarlı denize sıfır ve limana elverişli büyük post Panamax gemilerin yanaşabilecek derinliğe max 28 metre ye sahip su derinliği bile paha biçilmez ama bilançoda o arsa 1.1 milyar çok yanıltıcı bu bile gerçek değeri için katalizör olur ve çok üzücü bir liman var ve aradan 15-16 yıl geçmiş sanki o liman hiç yokmuş fiyatlaması sorgulanmalı neden niye böyle ortaklar lehine bu anormali için adım atılması gerekiyor bunu tatlı dille anlatmak gerekiyor sonuçta kul hakkı ve kötü bir şey istemiyoruz noktasında talebimize duyarlı olabilirler diye düşünüyorum çünkü biz dostuz ortağız aynı gemi ve patrona güvendik inandık biz Düşman değiliz inş yatırmcı dostu olduklarını alınacak basiretli kararlar ile görürüz ama işte yapıcı eleştiri iyi niyet ve talep ve onlardan hisse böyle sürünüyor özeleştiri yapmaları istemeliyiz ki şu arsa güncellenip gübre işini bırakıp yeni kapasite liman genişletme yi de 6 ayda bitebilecek şekilde çabuk olunmalı ama çok ağır kalınıyor hep işte böyle yapıcı eleştiriler ile doğru kararlara sevk edelim tek çare yönetim ile iletişim yapıcı dostane
Kendi dükkanına sahip çıkmayan adamın dükkanına hırsızlarmı sahip çıkacak.
Böyle bir ticari isletme örneği dünyada var mı.
İnsan dönüp bir bakar.
Benim şirketimi borsada istedikleri gibi hiç edemezler demesi gerekmiyor mu?
Biz isterdik ki burda yatırımlardan konuşalım.
Halka arz etseler şu limanı. Başka türlü pek limanın değeri ortaya çıkmaycak gibi.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Halka arzlara bakıyorum orda gerçek değeri üç aşağı beş yukarı ama millet ucuza arz olmuş gibi üstüne 2-3 kat primler vs resmen halka arz çılgınlığı var öyle büyük bir pazar ama nedense o kitle nin gözü sadece halka arzları görüyor böyle Eggub gibi gizli bir değeri keşfetmek ten uzak piyasa değeri defter değeri Oranı bir çoğu pd dd 20-25-40- vs ama Eggub pd dd 1
Ve esas bomba bu ayrıntıda arsa güncel sağlıklı bir Expertiz olmadan böyle bu halka arz lara kıyasla iskonto
Arsası güncellenmesi gerekiyor yanıltıcı yeni defter değeri ile pd dd rasyosunda ki cazibe olağanüstü bir çekim olurdu zaten genel kurulda oda biliyor arsa eşi benzeri yok çok değerli ama diyor arsa güncellesek siz bir de bedelsiz istersiniz diye ki en doğal hakkınız
Arsa güncellense bedelsiz deposu ve defter değeri ile o tablo da halka arzlara da pd dd 20 -25-30 lar peşinde koşan kitle var iken bu anormali hani limanı bile yok sayan borsa değeri hayal olurdu ama işte o kitle biraz finansal okur yazar olsa Eggub ü keşfetse pd dd 20-25 olan yerine arsa güncel değilken bile pd dd 1 olan eggubü kimbilir hangi fiyat seviyesi ine taşırdı
128 mn zarar açıkladı
128 milyon 846 bin küsür zarar geldi.Buyur buradan yak.Enflasyon muhasebesi nin alametleri.
2-3 gün etkiler en fazla. En azından belirsizlik ortadan kalktı.
defter değeri 46,78 e pd/dd 0,91 olmuş
dün bilançoları zarar gelen kağıtlara bakıyorum yüzde 2 falan civarı eksi pek çoğu. bu yüzde 6-7 çok güzel performansı var. ben bilançoyu kötü görmedim. iyi de değil evet. ama pahalı bir hisse değil ucuz. limanın gerçek değerinden bağımsız düşünüyorum tabi.
vinç siparişleri iskele uzatım için ihale süreci vs..
gübre işinde de devletin bir ayar çekmesi lazım. sürekli zararına nasıl iş yapar firmalar ? çiftçiye verdiği destek mi az daha fazla vermeli. yani ekilmedik yer kalmaması lazım. yabancısı ile, mültecisi, kaçağı ile 100 milyon beslemek için üretim artması lazım yoksa gıda enflasyonu düşmez. et ithalatı, tahıl ithalatı ile boşa kürek çekerler .
Liman yerinde duruyor mu?
Yakın olan arkadaşlar bildirsin lütfen..
Attım sepete gene buralardan.
Üstadım liman yerinde fiziki olarak var duruyor gerçek hayatta ama borsa dünyasında sanki liman yok sabah analist bir arkadaşım grafik artı buraya resim atamadım dolar bazı 2008 değeri yani 2008 de o zamanlar liman hani patron diyor ya en az Alsancak limandan daha değerli yani mln 1.5 milyar dolar dib referans malın o çok kızdığımız sahibi bile her nasıl oldu ise böyle demişti ama an itibari 123 milyon dolar yani 15 kat yaklaşık aşağıda işlem görüyoruz bakin vinçler arsalar liman vs bu değeri şerefıye isim Hakkı hatta su derinliği 28 metre nşn Hakkı değil bu fizik ekonomi bilimi ne aykırı liman var ama yok emsali milyarlarca dolar olan bir varlık barındıran Eggub 123 milyon dolar bu olağanüstü bir gizli kalmış keşfedilmemiş bir değer ama niye bunu konu eden bir tane aracı kurum raporu yok rapor düzenlenmiş olsa işye emsal olarak milyar dolarlar ama işte saçma sapan enflasyon muhasebe bahane edilip böyle kul hakkına giriyorlar tek kelime ile müsebihlere haram olsun
Yaw yıllardır aynı şeyleri yazmaktan bıkmadın helal olsun liman arsa ne kadar değerli olursa olsun patronu adam olacak ben kağıda girdiğimde düşük sermaye diye girmiştim 10 Du sermaye onu bile parçalı böldü ekmek yemeyin diye grafik bak öğren al sat yap sende o yapıyor
Nilkız kardeşim haklısın da şimdi tüm patronlar kapitalist hani biz talep etmemiz gerekiyor yatırmcı dostu kararlara sevk etmemiz lazım sürekli arayıp mail atıp patron durup dururken iyilik hiçbiri düşünmez ama mesela arsa güncellese tahta boyut atlar düşünsene üstadım pd dd kaç olur 0.01 olur belki daha az ve piyasada pd dd 20-30-40 üstü var millet o hisseleri baş tacı bizi keşfetseler şu anda bile pd dd 1 ve 2008 dile kolay 16 sene önceki değerinde ve dolar enflasyonu da var onuda hesaba katarsak 2008 değerininde altında
Bilanço ister zarar etsin ister kar sonuçta liman var mı var piyasa onu nasıl yok sayar o Çinliler hayran kalmış limana ama bizden yerli gören yok sanki yok
Patron diyorsunuz haklısınız savunmak için değil çok hataları var onu yazacağım ama o patron en az Alsancak Limanından daha değerli dedi yanl 1:5 milyar dolar dan yaklaşık daha fazla dibi o denek öyle dedi bu mesajı verdi blr malın değeri ni en iyi sahibi bilir ama an itibari borsa değeri 123 milyon dolar burda sorun patron değil hani patrona göre 400-500 aralığı hisse fiyatı na işaret en az Alsancak limanı ki bu rakamda Alsancak Limanı 2007 ihale değeri oda çok eski şu amda en az Alsancak limanı derken yeni değer çok daha yüksek çıkar ama neyse Bursa sorun bu değeri görmeyen spekülatör yatırmcı aracı kurumlar halka arzda pd dd 30 40 kat pekinde koşan kltle Eggub pd dd 1 iken görmeyen burda Nilkız Üstadım olağan üstü gizli kalmış keşfedilmemiş blr hazine adeta düşünsenize o eleştirdiğiniz patron bile en az Alsancak limanı kadar hatta Alsancak limanından daha değerli diyor bu bence iyi niyetli bir dostane açıklama sorun demekki patron değil ama işte bu anormaliyi seyrediyor hatası orda mesela buyback yapması lazım niye yapmıyor kchol şişe sasa cs herkes yapıyor sonra işte arsa sı güncel exoertlz yapsa buna da karşı çıkıyor birde diyor siz arsa güncellesek bir de bedelsiz istersiniz diyor bu dostane ve vicdanlı değil kul hakkına giriyor burda hatalı blz düşman mıyız sonra ısrarla gübreden 10 senedir zarar bu demek ki iyi yönetilmiyor kamu kurumu gübrf bile kar ederken zarar madem yapma liman a çevir ve liman büyütme çok ağır kaldı nemport çabucak bitirdi ama blz kağnı gibi işte burda yapıcı eleştiri patrona iletmek lazım alacağı aksiyon ile yatırmcı dostu mu o zaman belli olur ama işte talep etsin herkes
Tamekspertizlelimaniarsayigüncelleseozamanbirmilya rvergiçıkar.kimyaparbudeğerlemeyi[emoji852]
Liman doğru yerinde duruyor fakat eskisi kadar değerli değil.ege gübre limanının büyümesine itiraz edip kendi limanını büyüten nemport 1 milyon 500 bin ten kapasiteye ulaşmış,şu an aliağadaki konteyner elleçlemesinin yarısından fazlasını yapar hale gelmiş.
Ege gübrenin vakit geçirmeden iskeleyi büyütüp büyük gemileri çekmesi gerekiyor.eski gemilerini de nemport a kaptırma hatta küçülme tehlikesi var. Aliağada ki elleçleme artışı nemport limanının kapasite artışından kaynaklanıyor.
Patron sermayeyi yavaş yavaş artırarak dolaşımdaki lotu artırdı dolayısıyla Ege gübrede ki manüplatif düşük sermayedeki şirketlerdeki yükseliş zor.Liman büyürse işlerin artması da gözlenip Ege gübre de buralarda kalmaz.
Bırakın yeni kapasite geleceği şu anda gelinen noktada Liman ın en ufak mevcut kapasitesinin 1 teu kapasitesi bile an itibari ile fiyatın içinde yok düşünsenize dile olay 16 sene bir ömür yani daha liman yok iken ki dolar bazı değerde ki doların da enflasyonu var onu da dolar enflasyonu da hesaba katacak olursak 2008 değerinin de altında bırakın yeni yatırımı büyük gemileri yeni kapasiteyi geleceği an itibari ile geçmişi o uluslararası Çinliler in hayran olduğu limanı yok sayan hatta limandan önceki piyasa değerimde adeta zaman içinde yolculuk gibi böyle blr liman hiç varolmamış gibi ve enflasyon var gübre fabrikasını bile temsil etmekten uzak her şeye zam geliyor buna indirim şimdi gerçek hayatta sahibinden com da 2008 yılına ait bir satılık. Liman ilanı hemde 2008 değeri ile güncellenmemiş hali ile bulmak mümkün mü sizce imkansız ve yeni kapasite ile piyasa değeri çok daha yüksek olacak değeri artacak ama zaten bırakın geleceği geçmiş bile yok ki hali hazırda var olan. Liman en az Alsancak limanından daha değerli diye patron ifade etti 1.275 milyar dolar nerde blz an itibarei 123 milyon dolar burda haklısınız ama hisse gerçek değeri bulmasın. Aman değerlenmesin diye sanki yatırım bile geciktiriyorlar diye insan huylanıyor bu kadar ağır kalınmaz burda bu akıl tutulası piyasa değeri iskontolu bu kapanması için firma kchol şişe Sasa vs glbş buyback yapmalı sonra o arsa çok kıymetli o güncellenmeli ki itlbar onur şeref gurur demek hisse değer artışı ama hisse yi gerçek fiyatına taşıyacak her şeyden imtina ediyor patron ama birileri rica etmeli düşman değiliz tatlı dille anlatmalı o yatırım acil aksiyon alınmalı Nemport tan çok daha verimli bir liman olacak inş ama işte firma ile irtibatta olalım mail atalım arayalım konuşalım dostane konuşalım vicdana davet edelim kul hakkını hatırlatalım