zabahtan , fiyatlarda gapler olursa arbitraj ışığını takip... 1 dk kaldı spotun açılmaya
zabahtan , fiyatlarda gapler olursa arbitraj ışığını takip... 1 dk kaldı spotun açılmaya
Döviz hesaplarında yeni düzenleme!
Şirketleri ve tüzel kişileri de kapsayacak
Merkez Bankası, Dönüşümün Desteklenmesi Tebliği'nde yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle, altın ve dövizi olan şirketler de Kur Korumalı Mevduat kapsamına alındı. Uzmanlardan gerçek kişilerde aradığını bulamayan iktidarın bu düzenleme ile şirketlere baskıyı artırabileceği uyarısı geldi.
Servet bey malumunuz birçok kanalın sahibi işadamı sanayici. Zaten kanalların reklam gelirleriyle yaşadığına inanmak biraz saflık olur. Patronlar kendi şirketlerinin reklamını yapsalar kazançlarıyla o astronomik rakamlar ödenir zaten onlar için çerez. Saygılar.
Borsanın yeni kararnameden sonra yıkılmasını beklerken ,sani bir şey olmamış gibi hareket etmesi ilginç.
Kasasında /bankadaki hesabında döviz olan şirketlere ya maliye baskısı -ya da sat şu dövizini bana ,yapalım sana dövize endeksli kurumsal mevduat deniyorkene....
enteresan....
Kimsenin kaçışı yok kayıtlı olanların herkesin üzerine gidiliyor....
O yetmiyor bir de yine kayıtlı kuyutlu ihracatçı firmalara deniyor ki , madem ihracat yapıyorsun getirdiğin dövizinin en az % 25'ini MB'ye sat...
Sanki Türkiyede ihracatın büyük kısmının ithlat kaynaklı olduğu gerçeği ES geçiliyor....
O İhracatçı firma dışarıdan hammade -yarı mamul madde getrimiyormuş gibi davranılıyor....
Yerli ve milli üretim edebiyatının bize başka bir sonucu...
Bir de su var reklam suresinde ayni reklamlar surekli tekrar ediyor surekli, yani birini kacirsan besinci de gene izlersin, ornegin yemek sepeti bikkinlik getirmisti su aralar yok galiba, yeni seri hazirliyo olabilirler, dediginiz gibi ise reklam dan kazanc yok ise neden o reklam sektorunde de astronomik kazanc lar oluyor, asgari ucret 4253iken metal iscileri 8554tl kazanirken dizilerde odenen meblalar cok gereksiz 10-15bine kac takla atacak kisiler var aslinda piyasada..
ornegin yemekteyiz de kavga edenler gelinim mutfakta oyunculari filan 5-10bin liraya tav olabilecek tipler aslinda... kilolarca altin niye veriliyor onlar da kurgu mu acaba
https://m.bloomberght.com/cenesiz-kr...olmali-2296425
Suyundan da koy :) nerdeyse mevduatlar direk bize verilsin diyecek
tabi tabi....
Dudu nerdesin?
Evimi taşıyorsun taşraya.???
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://i.hizliresim.com/nofbw13.PNG
Biraz da edebiyat...
Syg,
Varlik fonundaki firmalar bedeva oldugu icin araplar kapacakmis..
Dolarda batırel formasyonu devreye girdi heralde
1 saate amma çaktılar benjamine yazık ya vurmayın ;) 13,2196 -0,5803 -4,21%
Dolar tüm para birimlerine karşı değer kaybetti bugün.
dxy'de düşüşte.saat 16 sonrası dxy grafiği uçurum gibi olmuş.
Bunu fırsat bilen bizimkiler de tam gaz yüklendiler.
Düş bakalım....
Kkm yaptiranlarinda 20 % ile savusturacaklar sanirim.dusme saglanip dahada giris hedefleniyor
Bu arada covid meseleside çözülmüş.
“Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır.”
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün konut kredisi talebiyle Vakıfbank'a gittim.
0 konut için %1.2 faiz oranı ile 200 bin tl kredi çekmek istediğimi söyledim.
Sözleşme sırasında inşaat firmasına yüklü miktar peşinat ödedim.
Toplam firmaya ödenecek tutarın bankaları nezdinde bulunması gerektiğini aksi taktirde kredinin onaylanmayacağını belirttiler.
Yani konut 1 milyonsa bankada 800 bin nakit olması 200 de kredi olarak eklenerek inşaat firmasına gönderilmesi gerekirmiş.
İnşaat firmasına kalan ödemem de 300 bin tl. Ödeme dekontunu ibraz deyim diyorum ilgilenmiyorlar.
Bu şekilde bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Banka resmen kredi kullandırtmamak için takla atıyor.
Bu krediyi alamazsam inşaat firması tapuyu da vermeyeceğini söyledi bilgisi olan var mı acaba?
başka bir kamu bankası da diyorki konut bedelini bankaya 300 bin olarak belirtin %80 nine kadar yani 240 bin tl ye kadar kredi verelim.
Bu sefer de tapuda 1 m göstereceğim konut problem olmaz mı?
Düşünün bankaya konut 300 diyorum tapuya 1m
burada bir sorun yaşamaz mıyım?
Amerikan değil diğerinde
hasta muayne ücretine %115 zam geldi diye sitem ediyordu
Döviz mevduatından dönüşüm oranı yüzde 3
Bankacılık kaynakları döviz mevduattan geçişin çok düşük kaldığına işaret etti.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...yuzde-3/259536