Onu diyoruz zaten. [emoji16]
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bu arkadaş bir şey mi içmiş. Ben 1 büyük içince bu kafa olmuyor.
Eyvallah :rules: ben memetabi miyim yau :he:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...46#post5695146
Tarih ve dakikaya dikkat ..yazı bir bütün olarak ..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post5698724
https://www.hisse.net/topluluk/showt...35#post5698835
Tarih ve özellikle dakikalara dikkat ..ki sevgili MedwiG en hızlı olanlardandır ..ama memetabi nin hızı karşısında ben bile sadece sevgilerimi arz edebildim ..saygıyla beraber tabii :)
Şahsi kanaatim.
Yükseliş işi bitmiştir.
Oluşan satış normal bir satış değil.
Yükselişler satış amaçlı olur artık.
Doları satan MB olsa bile
Doların hemen yükselmesi bence zor.
Alanlar bozdurmaz.
Şirketler almaya ve borç kapamaya devam eder.
Fakat sert yükseliş işi biraz zor bence.
Burada hemen hemen herkes bir seçim hazırlığı olduğunu görüyor.
O zaman borsa için soru şu
Beraber yürüyenlerin en azından bir kısmı
Satıp gitmeyecek mi.
Yarın pozitif başlarız.
Bugün yaklaşık 8-9 gün sonra aps artmış oldu (iki vade toplamı)
Ama hala çok çok düşük.
O nedenle
Devamı için umutlu değilim
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nebati: Piyasaya 40 milyar dolar sürüldüğünü iddia ediyorlar. 40 milyar dolar nasıl olur? O gece MB 7 milyar dolar müdahalede bulundu. Tüm kamu ve kurumları her türlü enstürmanı kullanmakla mükelleftir. Merkez Bankası'nın müdahalesi varsa Pazartesi belli olur
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Londra TL piyasası faizleri fırladı deniyordu orada stabilizasyon oldu mu acaba.
Yabancı tatile çıktı dendi ama yine satış devam ediyor gibi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post5716025
Değerli dostum nosfecagri :)
Bunlar sen ben gibi değil ..öyle 2 çizgiyi bak ..RSI bak ..stokastik bak ..50 günlük EMA bak ..takas bak ..tahta bak..temel analiz yap ..pair trade yap ..temel analiz e bak ..euro bazlı bak..jeopolitik bak .. flama bak :kahkah: falan filan deel yanee...:rules: ben sen olsak böyle başarsaydık 50 defa gelip eski yazılarımızdan alıntı yapardık ..adam yaptı mı ? yohh ..bunlar başka bir evrenden ..:one: gelecekten gelenler yanee :one:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...22#post5691722
:)
Tek analiz,mesaj yazmayana bir de hesap mı vereceğiz.O an itibariyle gördüğüm buydu.
Trafiğe çıkmayan asla kaza yapmaz ve bu onun mükemmel şöför olduğunu göstermez.:)
Yorum ifade etmeyen hata yapmaz ama ona eleştirme hakkı vermez.
Xtraderx selcuk nekadar kibirli bir adam. Sanki piyasayi yapiyor. En son dolar 9.60 da alanlara son sahibi olacak demisti tuncer sengoze. Endeks 1600 ustu satis firsati demisti. Simdide dolar magdurlari yaratacak demistik biz bunu soylerken aksini soyleyenlere sorusturma acilmis diyor. Herif tepeden dipten sonsuza kadar fibonacci ciziyor iste fibonacciyi goruyorsunuz demi diyor. 9.60 da dolara tepe diyen adamlar 11 lirada dolar magdur yaratti diyor. La oglum yaratsa yaratsa 8 milyar dolarlik magdur yaratir. Geri kalan 252 milyar dolar ne olacak.
İyi de bunun adı flama değil ki :one: matematikçi ABKA :) Geometriden de anlamadığını anladık bu gece :kahkah:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...74#post5716374
yabancı takası dibe doğru gidiyor..
Abi dolar bazli ve tl bazlı alt alta koyup bakınca işin içinden çıkmak kolay değil.
4 senedir kitaplık bir darvas box kutusu içindeyiz dolar bazlı.
Bu 4 senede, ralliler oldu, cokusler oldu, bi dünya şey oldu ama aslında hiç bir şey olmamış. Ne acı değil mi?
Son aylarda ise endeks dolar bazlı çöker iken çok çok yüksek hacimle pozitif kapanış lar var.
Bu kutuyu / tepesi 2.2 dolar dibi 1.28 dolar tam ortaladık. Bassa da bir şey diyemeyiz, alsa da. Yukarı gitse kimsenin dur diyip short edevek hali kalmadı, aşağı gitse de dur ucuz diyip mal alacak bir parasal ortam yok...
Zor bir zaman biraz izlemeyi düşünüyorum. Çok boga idim, yan kağıtlara geçtim şimdi, orada hala beklentim var ama x30 olarak tahvil, döviz, borsa üçlüsünde yanlış bir şeyler var malesef. Birinden biri yalan söylüyor. Eger tahvil düşer ise borsa uçar. Ama tahvil böyle iken net boga olmak riskli.
Iste sen bu analizi yapama diye de herifler artık hareketi önceden yapmaya başladı. Manipulasyonda son nokta. 1.1x lere kadar dolar bazlı endeks sattılar- ertesi gün gördük ki aslında 1.1x zannettiğimiz seviye 1.7x imiş. Bu ne şimdi...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şey saatlikte 5 bardır 50 saatlik ortalama üstünde. Yarın ki hareketi merak ettim.
Aynısını yazmışım mert abi. Analiz filan çok zor piyasada. İnsiderın dibi bi piyasa oldu memedabiyi iyi oku anelez manelez uğraşmaya gerek yok 50 kontrat ile ev aldırır adama [emoji3]SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...74#post5714274
Daha dün vurgu yaptım mı yapmadım mı ? bak yazılar orda :rules:
Kanimca hukumet kuru yilin son mesai gununde GDP hesabi ve 12 aylik bilancolar nedeniyle en dusuk seviyelerden kapatmayi isteyecektir.
Ama Yilbasindan sonra hizla 12-13 arasina gotururler. Cunku dusuk kur DCM hesaplari icin bir risktir. Hukimetin isine yaramaz. Zaten bazi bankalar doviz korumali hesaari acmakta biraz agira aliyorlar.... Vatandasa gidin yilbasindan sonra gelin diyorlar.
O hareket te ereğli ye yarar
Bu BDDK operasyonu ya bildiğimizden daha da kötü şeyler var bunun Gözdağı. Yada bundan sonra o eksi daha da artacak. Şayet onların istemiş olduğu dolarımda olsaydı operasyon olmazdı.
Bu matematikçi ABKA ya takılmadığım gün gece uyku tutmuyor ya :rules: neyse bu gece gidip rahat uyucaam :kahkah:
Sevgili ABKA ..Engin hoş göründen dolayı teşekkürler ..
Değerli şahsında tüm vobcu dostlarıma huzurlu geceler :)
https://www.youtube.com/watch?v=ThsfNjsfWKg
Müdahalenin olmadığı piyasalarda kur için teknik analiz anlarım da...bir karar alınıyor %40 düşüyor...neyle analiz edeceksin...gerçi ew her şeyi analiz eder...ama fazla zorlamamak lazım.
Hsonu yakın arkadaşlarımdan dolar 9 altına iner mi diyen çok oldu, hatta bazılarını ben ikna ettim, hareket etme diye...birisi 6-7 olabilir diyen bile var dedi..herhalde bazı teknik analizlere denk gelmiş...bu hengamede korkup bozan da olmuştur baya.
bakın şu kadar iddalı konuşuyorum...doartl nin 6 ya gelmesi için, bizim dolar basmamız gerekir...başka türlü olmaz öyle şey. faizler 30 olsa bile olmaz, o kadar iddialı konuşuyorum.
Doların 6-7 ye gelmesini en başta hükümet istemez. 9-10 arası bir rakam vardı bence kafalarında. En azından psikolojik sınır olan 10 lira altı olmasını önemsiyorlardı. Fakat bu yeni sistem ne kadar tahmin ettikleri gibi oldu bilemiyorum. Ama sürekli kanal kanal gezmeleri de bana bir cevap olarak geliyor.
dolar 7 olacak diyen de var 20 olacak diyen de.ha 2 sine de katılmıyorum.bence dolar 9.00 altını görmez.oraya olur da gelirse alıcıyım.
teknik bunu gösterir vs...teknik %51 dir....teknik olacak diye bir şart yok.
bir şey alıntılıyorsun O SENİN FİKRİNMİŞ GİBİ ALGILANIYOR.
TUNCER Ş. alıntıladım çünkü iddialı yazmış ve EW de kitapları var...merak ettim acaba bu forumda kim ne diyecek diye alıntılarım.
Doları olmayan 7 , doları olan 20 diyor. Hisse mantığının aynısı. Elimzdeki malın yükselmesi için grafiklerde formasyon aramıyormuyuz .
İkisi de iddialı rakamlar. Yılbaşından itibaren bir süre 12-13 bandında oturmasını beklerim.
10 lira altı olur diyen arkadaşların enflasyon beklentisi , tahvil faizi ve CDS değeri ile ilgili bakış açısını merak ederim.
250 CDS, %12 enflasyon ,%10 tahvil faizi olur diyorlarsa amenna.
Doların 6-7 ye gelmesini hükümet neden istemezmiş.güldürmeyin yahu
Bu tip şeyler hurefa garip gureba
Hükümet ne yaptıysa doları düşüremedi ve düşmüyor yılanoğlu
Kılıf olarakta, en başta hükümet istemiyor yada ihracat baltalanır, düşmesi cari açığı artırır gibi bahaneler
Hep hikaye hep hikaye
Dış ve iç minnaklar yılanoğlunun sürekli yükselmesini istiyor çünkü Türk halkını köle yapmak istiyor, fakir olsunlar, bize köle olsunlar, amaç bu
Şu da var burada altın-dolardan en azından kardan zararda olanlar var.Doların düşebileceğine dair analiz bile istemiyorlar..o da işin psikoloji tarafı.
Düşük kur ihracatı değil ithalatı arttırır. O da cari açığı daha da büyütür. Bu nedenle ihracatcılar da düşük kur istemezler. Devamlı da bunu söylerler.Hükümetlerde ne yüksek ne de gereğinden düşük doları sevmezler.
Haa tabi sen istersen gül. Allah neşeni daim etsin :)
Normalde doğru bir şey yapacağın zaman güvendiğin bir kişi gelir şunu da düşündün mü der, tekrar düşünüp vaz geçersin.
Bunun dışında gerçekten her şeye rağmen bir aksiyon aldığında keşke bana da sorsaydın diyen biri gelir, ve o işde pişmanlık hissettirir. Kiralık ev ararsın bulamazsın, tam içine sinmese de bir evi kiraladığında biri keşke bana sorsaydın işe yakın güzel bir ev var üstelik daha ucuz gibi. Bende çok fazla örnek var.
Murphy benzeri kanıunlar var, derli toplu bir yerlerde belki yazıyordur.
Bunun dışında da elini attığı altın olanlar da vardır. Sistem ne kadar akıllı isen o kadar zorluk çıkarıyor olabilir.
Neşemizi bozmuyalım.
Yılanoğlu boyna yükselecek, cari açığımız küçülecek diye diye bir senede yılanoğlu 6 dan 14 oldu.
Ne değişti
Sıfır sıfır elde var yine sıfır
Amaç seni beni onu bunu kandırıp, yılanoğlu düşerse cari açığımız artar deyip boyna yılanoğlunu yükseltmek ve fakir Türk halkını daha fakir yapmak
Elinde dolari olanlar dusecegine dair analiz istemiyormus :)
Bazen gercekten cok sacmaliyorsun
Dolarci olarak 6 ya dusmus 36 cikmis bunlar sahsen benim umrunda bile degil
18 den 12 ye mi dusurduler 6 ya kadar dusursunler ama atacaklari adimlar kuru stabil hale getirsin
6 ya dusurup yeniden 12 lere cikarmasinlar
bu sekilde zigzaglar ile Tl mevduatini olanin alim gucu %70 zayifliyorsa dolarcilarin alim gucude %30 zayifliyor
Bende soyle bir yorum yapayim full hissede olanlar boyle donemlerde hisselerde ralli ve ralli ile birlikte dolarda saglam bir dusus hayali kurarlar. Her genc kizin ruyasi zetina dikis makinasi gibi :)
Valla ben düğün dernek, yeni doğan için çeyrek alıp köşeye atmaya başlarım bu fiyatlardan. Ayrıca doğrudan kura bağlı laptop, telefon vs alımlarımı da öne çekerim. Dolar olur da 10 altına insin tüketim malı ithalatı patlar. Akılları varsa 11 altına indirmeyse çalışmazlar bundan sonra.