Onu bunu bilmemde orta vadeli piyasayı iyi okuyan paraları katlar
kısa ve uzunu biliyoruzda ortasını bilemiyoruz.
Önce 3bin sonra 30 bin olur mu
Printable View
Bugün bende payıma düşeni aldım ama Tüpraş olabildiğince korudu bu dönemde.
Endeks değil kağıt.
Kendi adıma bilançoya kadar Thy içinde marj görüyorum.
Elimde yok ama değiştirmelerle kısa sürede gerekeni yapacağım.
İyi akşamlar.
Kapanışta halkb tskb vestl krdmd gibi seçili hisseler devre kesti neden kapanışta? Neden bir anda devre kesti o da ayrı bir konu. İyice mide bulandırıyorlar bu kadar aşağılık hareketlerle. Mumlar sürekli gereksiz şekilde sarkıyor vadeli daha da sarkıyor buna kim dayanabilir.
Eski borsacılara af çıkar..
Özellikle mspusta olanlara
Ceplerine para koyup yükseltin yan kağıtları der.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence temettülerden gelir vergisi kesilmesin. böyle bir uygulama gerçek yatırımcılar için ilaç gibi olur. halk borsayı ve yatırım işini daha da ciddiye alır.
emeklilik fonlarının kar marjları uzun vadede katlanır. dövize talep bir nebze azalır.
Temel seneryomuzu yazalım şimdi arkadaşlar daha önce yazmıştım burada dolar bazlı 3.00-3.06 bu bantlara gelindiğinde pıst 100 de kar satışları beklediğimi yazmıştım 2.96 lardan satış geldi bugun.
Seneryom hükümet üzerinden ele alırsak EYT martta , işçi toplu sözleşmesi yetkili kişilerle konuştuğuma göre mart gözüküyor imzalama ,10 mart RTE seçim sıtartı verceğini söyledi , bunlar bizim bildiklerimiz daha bilmediğimiz süprizlerde olabilir .
Bu yüzden hükümetin uygulayacağı yolda MART ayı önemli seçime yakın zamanda vaatlerini yerine getirip sıcağı sıcağına seçime gitmek istiyor , bu yüzden piyasa 2 aşamalı yolculuk bekliyorum bilanço dönemi şuanda çoğu tahtanın fiyatladığını düşünüyorum .Bu yüzden testereli bir bilanço dönemi ve devamı belli bir düzeltme .2. aşamanın Martla başlayacağını düşünüyorum piyasanın seçimlere daha oturaklı belli bir kanal bantı ile gireceğini düşünüyorum.
bu dönem bedelsiz,temettü, tahtaları ve 2022 son çeyrek bilançolarında bozulmayan tahtalarla piyasa devam edecekdir.Bu seneryom gerçekleşirse dolar bazlı 3.20-3.25 bandı gündeme gelebilir.Tabiki taze para gelmesi şartıyla.
seneryom şimdilik bu yönde
bir de bu yabancı gelmiyor, sürekli satıyor muhabbeti var. ben bile yıldım yabancı niye gelsin :)
başkanlık gelince uçacağız kaçacağız deyip tüm yetkileri alınca tuzlukla koşa koşa gidip ayasofyayı hiç de ortada bir gerek yokken cami yapmak :kahkah: karşısında sultanahmet var onun bile doğru dürüst cemaati yok :kahkah: peşinden hiç bir şey olmamış gibi rusyayla kanka olmak :kahkah:
ümmet de ayasofyaya girip kapıları kemirme şerefine nail oldu :kahkah: tek karımız bu oldu :)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Enflasyon %1 olsa patronlar temettü verir
şu an enf %100, 3 n 1 olursa şaşırma derim :)
enf ortamı, eriyen tl, panik, kaos
kalan 3/5 kuruş nakit akçeyi
bıyurun ben yemiyorum laaa :he:
buyurun siz yiyin demezler :)
bence yarinden itibaren
U30 değil,
yan tahtalar,
boktan tahtalar,
seçime kadar bunlar :)
şanşlı ve önü açık olacak :)
saygılar
Gayet mantıklı olmuş..
Seçmen kitlesi onlara kaldı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alkole ceza puanı affı yok.(fakat ehliyet geri verilecek mi yazmıyor-mantıken vermezler,sanıyorum)
Beyaz gömlek
Abi bas eşofman altı
Kelebek
Acil seçim paketi olarak sokaklarda dağıtılmalı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ehliyeti biz veriyoruz, Sürücü kurallara uymayınca Trafik Polisi el koyuyor, Reis de affediyor!
Bizler Pandemi döneminde kurallara uyarak üzerimize düşeni yaptık, Salgının yayılmamasında katkımız oldu, Kurallara takmayıp salgının yayılma hızını arttıran ve etrafımızda ki savunmasız insanlara hastalık bulaştırıp ölmelerine neden olanları gene Reis affediyor!
Bizler vergimizi aksatmadan cezaya düşmeden zamanında ödüyoruz, Salla nasıl olsa cezalar kalkar diyenleri Reis ödüllendiriyor! hem de %80 enflasyonun olduğu bir ülkede sadece anaparasını ödeterek!
Tabi ki bu ülkede büyük bir kitle kurallara uymadan yaşamayı tercih eder!
Ebeveynler iyi bir insan, Öğretmenler iyi bir vatandaş yetiştirmek için çabalarken!!!
pala parayı öyle kolay yakmayacağım dedi, henüz altımızdan halıyı çekmedi ama sallıyor. bize acilinden olumlu haber lazım. temettüde stopajı sıfırladık hatta üzerine %10 devlet katkısı vericez. bankalar %20 temettü verebilir. yeniden değerlemede vergi çıkarmıcaz. ne bileyim ereğli platinyum madeni buldu filan.
Ana şirket karlı ama iştirak edilen şirket zararda ise genelde vergi avantajı olsun diye ana şirket ile birleşme oluyor, ya da karlı şirkete pahalıdan eldeki varlıklar satılıyor.
Mevzuat nasıl bilmiyorum ama %100 iştirak edilen şirketler tek şirket gibi değerlendirilmesi gerekir böylece gereksiz birleşme ayrılma vs olmaz.
Büyük şirketler için her konuda ayrı şirket kurmak daha verimli olabilir.
308'den GUBRF aldım, ertesi gün bir iki işlem daha yapıp 3.04'e geri verdim.
Alllllah'ıma bin şükür dedim. Allah'ıma bin şükür çok iyi sıyrıldım dedim.
3 liranın da altına gelmişti, kısa sürede de 2.40'lara kadar geriledi.
Uzun vade hisse taşıdığım yan hesaptan 30 bin lot almıştım. Dursa da olurdu.
3-4 sene önceki bir olay.
3'ten alıp 5'e satmak için almıştım, altın hikayesi de yoktu tabi.
Geçen gün günlük değer artışı 25 lira, 30 bin lot için 750 bin lira.
Bugünkü artış 35 lira, 30 bin lot için 1 milyon liranın üstünde.
30 bin lotun değeri 10 milyon lirayı geçti.
10 milyon liraya temettü hisseleri alınsa aylık getiri 50 bin lirayı rahatlıkla geçer.
Vali, genel müdür o kadar maaş almıyordur.
Ömür boyu temettü alıp bir de miras bırakabiliyorsunuz.
Sonuç Allah'ıma bin şükür yine...
3 liradan Gübrf alıp zarar eden adam olarak tarihe geçtim.
Borsayı bırakırken 40-50 hisseden oluşan ayrı bir fon yapacam.
O hisseleri 20-30 katına çıkana kadar satmayacam.
Bu fon için aradığım hisselerin özelliklerini buraya yazarım belki sonra.
Temettü fonu ayrı.
Ortalarda videoları dolanan bir hacı var, Borsacı Dede diyorlar.
Onun stratejisi, küçük hisseleri al, kenara çekil.
Doğru söylüyor, akıllı bir adam fakat yeterli değil.
Ben birkaç özellik daha ekleyecem.
Bir de Hacı Thy ve Tüpraş'ı yakalayamamıştır.
Güzel yerden poz.aldim..stoplu..
Hedef 28 şubat saat 18 e kadar bekle...
Geyik dışında pek yorum,analiz yapmıyorum.. kızıyorlar.. 😀
adios
Bu sene kış yok...Ayılar bahara kalmadan şubatta uykularından uyanacaklarmış...Bilim adamları öyle diyor..
Ünlü astrolog Nilay Dinç sosyal medya hesabından 2023 için yaptığı öngörülerle gündeme geldi.
Twitter hesabından
Bu tarihi not edin diyen astrolog Dinç,
28 Şubat 2023 de Satürn ve Plüton 29 derecede olacak. -+ 15 gün içinde öyle olaylar olacak ki,
tarihe derin bir not yazılacak.
11 Şubat haftası büyük ifşalar başlayacak, 28 Şubat ve sonrası yer yerinden oynayacak"
paylaşımında bulundu
https://haberglobal.com.tr/magazin/2...213344?sayfa=2
alarmı kurduk..:)
ROBOTLARın anbean ne yaptığını kimse bilmiyor..(Andrew W.Edwards'ın yazısından alıntı..)
Hususi şekilde panik satışları yapmaya yatkınlıkları vardır ki,
bunun nedenlerini anlamak çoğunlukla mümkün olmaz.
Borsada inip çıkan çizgiler arasında bir ileri iki geri bir ileri gidip gelen hisselere ait milyonlarca hareket sanal
ticaret robotları tarafından milisaniyeler içinde yapılabiliyor.Bir nanosaniye içinde bir hisse senedine sahip
olabilirsiniz. Sonra kimsenin görüp anlamadığı bir iş kuralından kaynaklanan bir hareket nedeniyle kaybedersiniz o hisse senedini.
O hisse senedi borsada işlem görmüştür. Bu piyasa hareketleri programcılar tarafından belirlenen dijital kurallar tarafından
kolaylaştırılmakta sonra da en iyi kur ve unut modu tanımlanabilecek bir modda ne halleri varsa görmeye terk edilmektedir.
Ne var ne yok hepsini satmak şeklindeki bir ticari hareketliliği durdurabilecek bir insan görevliye sorumluluk vermek için acil durum
anahtarlarının ne kadar ve sıklıkla devreye sokulacağı konusunda kafa patlatılmak zorunda kalınmıştı..
26 mayıs 2010'da saat 14.45 te Dow Jones endeksi 1.000 puan değer kaybetti %9.
Ve bu kaybettiği değeri 20 dk. sonra geri kazandı. Bu durumdan yazılımlar tarafından yönetilen yüksek frekanslı borsa simsarları ve kolayca paraya çevrilemeyen ancak yine de değerli hisse senetleri için uygulanan stub quouteların robotik sistemlar tarafından alınıp-satılması sorumlu tutuldu.
Mutlak bir çöküşe bir hatalık mesafede olduğumuzu kim inkar edebilir??
(sanırım devre kesiciler bizim bulduğumuz insani olmayan görevli..:)
Konuştuğum uzman arkadaş dün varlık fonu satış yaptı sonra satışı kesti....
Günaydın esnaf, hayırlı işler bol kazançlar olsun.
Robotların yağlaması bittiyse go go tar tar gelsin paralar dermiyiz bugün :drunk:
BİST: GUBRF.E işlem sırası, şirketin paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar hareketine ilişkin olarak talep edilen özel durum açıklamasının şirket tarafından zamanında gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatıldı
Dün -1,5'dan sonra bugün +2 kapatsa kimse neden oldu, nasıl oldu diye sorgulayamaz... Hemen heyecana kapılmamak gerek...
Kırmızı ışıkta geçene 951 TL ceza verip, sınırdan kaçak geçene maaş bağlayan tek ülkedeyiz…
Onun da cezasını eninde sonunda affeden...
Dürüst vatandaşını hep seven, çok seven, her türlü seven tek ülkedeyiz...
Kendi parasına bile saygısı olmayan, ülkeyi bedavaya yabancıya peşkeş çeken ama buna rağmen rekor cari açık veren, sonra da TL değerli olursa çok kötü olurun savunulduğu tek ülkedeyiz...
Sabah sabah ayarlarım oynadı yine...
14 mayısta YETER diyeceğiz
SPOT, değişen birşey yok, BofA sol Garanti yatırım sağ tarafta başladı, ilerleyen zamanda fırsat bulursa Garanti Yatırım sol tarafa geçmeye çalışacak, BofA da her 2 tarafa mekik dokuyacaktır,
https://i.hizliresim.com/6jt16al.PNG
ilk devre kesici gelsin...