En son yaptigin cesni iyi gidiyordu. Bankalar sirtladi o portfoyu.
Printable View
https://i.hizliresim.com/kipam0c.png
Portföy ve Al/Sat havuzum..
Sağlam düşenler var bugün.. elde var sıfır - eksi bir.
Robota izin vermiyor aracı kurum.. değiştireceğim. Kemik portföy ve Al - Sat yaptığım grup olarak ayırdım.. Uyglama üzerinden sistemler ve sorgular çalıştırıyorum, sinyal gelince manuel emir giriyorum.
https://i.hizliresim.com/83eiho3.png
İş Bankası'nın olimpiyat temalı kredi kartı İstanbul'da tanıtıldı
İş Bankası'nın olimpiyat temalı kredi kartının tanıtımı İstanbul'da gerçekleştirildi.
Emirgan The Seed'de düzenlenen tanıtım toplantısına İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin ile milli sporcular İbrahim Çolak, Simge Aköz, Ersu Şaşma ve Evin Demirhan Yavuz katıldı.
Burada açıklamada bulunan Sezgin Lüle, Cumhuriyetin 100. yılını büyük coşkuyla yaşadıklarını belirtti.
Olimpiyat arifesinde olmanın kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Lüle, "2024 yılında, büyük bir gurur ve mutlulukla bankamızın 100. yaşını kutlarken, olimpiyatların heyecanını da yaşayacak, Olimpiyat Komitesi'nin resmi destekçisi olarak 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek sporculara yol arkadaşlığı yapacağız. Ülkemizin katıldığı ilk olimpiyat oyunları Paris 1924'tü. O tarihten tam 100 yıl sonra yine Paris Olimpiyat Oyunlarına, üstelik bankamızın desteği ile katılacak olmanın heyecanı, mutluluğu içindeyiz. Umuyorum 2024'te ülkemizi temsil edecek sporcularımız güzel başarılara imza atacaktır." ifadelerini kullandı.
Olimpiyatlara katılan tüm sporcuların Türkiye'ye en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını aktaran Lüle, şunları kaydetti:
"Bankamızın olimpiyatlara, olimpiyat sporcularına verdiği destek Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin resmi destekçi olarak yürüttüğü güç birliğiyle sınırlı değil, çok daha eskiye dayanıyor. 1936 Berlin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak ilk olimpiyat şampiyonumuz olan Yaşar Erkan, 1928 Amsterdam Olimpiyatları ve 1936 Berlin Olimpiyatları'nda çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban, 1948 Londra Olimpiyatları'nda, 1949'da Avrupa'da ve 1951'de Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu, bankamızın birer çalışanıydı. Mehmet Çoban, bankamızda 33 yılı aşkın süre görev yaptı."
Samile Mümin ise şöyle konuştu:
"Visa'nın Olimpik ve Paralimpik Oyunlara uzun soluklu desteği, iş ortaklarımızın kart sahiplerine sunabilecekleri pek çok ayrıcalığı da beraberinde getiriyor. İş Bankası ile bugün açıkladığımız iş birliği kapsamında gerek sunduğumuz olimpiyat tasarımlı kartlar, gerekse oyunların en ikonik anlarından biri olan kapanış törenine katılım fırsatı bunun en güzel örneklerinden. 2024 Paris Olimpik ve Paralimpik Oyunları, bugüne kadar düzenlenen olimpiyat oyunları içinde en sorumlu, kapsayıcı, eşit ve etkileyici organizasyon olmayı hedefliyor. Paris 2024 Organizasyon Komitesi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyunların, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olmasına da büyük önem veriyor."
- Sporcuların görüşleri
Sporculardan milli voleybolcu Simge Aköz, "Kadın voleybol takımı sporcuları olarak çok daha fazla göz önünde olduk ve müthiş başarılar yakaladık. Bizi gururlandıran arka arkaya 3 başarı oldu. Vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını almak bizi gururlandırıyor. Takdir görmek de bizi gerçekten çok mutlu ediyor." diye konuştu.
Milli cimnastikçi İbrahim Çolak da "Tokyo'dan sonra çok büyük tecrübe kazandım, orada 5. olmuştum. İlk katıldığım olimpiyattı ama her sporcu gibi olimpiyat madalyasını çok istiyorum. 23 yıllık cimnastik kariyerimde kazandığım tecrübeleri Paris'te madalyaya dönüştürmek istiyorum. Çok fazla göz önünde olmaya başladık. Özellikle küçük yaştaki çocukların, sporcuların bizleri takip etmesi söz konusu. Spor dışındaki özel hayatımıza kadar her şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Başarılı şekilde spor hayatımızı devam ettirip onlara iyi örnek olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz ise "İlk başladığım günden itibaren yolculuğum başarıyla geldi. Yıldızlardan büyüklere kadar başarılar geldi, istikrarlı şekilde devam ediyor. Tokyo'da ilk madalyayı almıştık, burada da ilk altın madalyayı almak istiyorum. O motivasyonla çalışıyorum. Ben Siirt'te güreşe başladığımda tek sporcuydum, benden sonra sporcu sayısı arttı hatta Siirt'te kadın takımları oluştu." şeklinde görüş belirtti.
Milli atlet Ersu Şaşma da elde ettikleri başarıların daha fazla duyulması gerektiğini dile getirdi.
Salonda olimpiyatlarla ilgili yapılan soru-cevap yarışmasının renkli anlara sahne olduğu organizasyon, fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Teksas ham petrolü 69 dolara indi. Küresel ekonomi için kötü bir gelişme. Peki, küresel durgunluk ve resesyon gerçekleşirse TR ekonomisi kendini bundan soyutlayabilir mi? Pek mümkün gözükmüyor.
Gelişmeler bu yönde iken ve risksiz enstrümanlar yılda net %50 getirirken siz pekala İSCTR nin yeni zirveler yapacağına inanabilirsiniz, bence hiç bir mahsuru yok. Herkesin algısı ve beklentisi kendine özgü, ona kimse karışamaz.
Enflasyonist ortamdan disenflasyonist ortama geçiş süreci her zaman sancılı olur. Mevcut krizin ödemeler dengesi krizine evrilmesi riski var TR'de. Bunu önlemek için çok sıkı fiskal ve finansal sıkılaştırma gerekiyor. Bu önlemlerin hepsi borsa için olumsuzdur. Bugüne kadar ortaya çıkan dünyadaki pek çok sayıdaki benzer durumda hep böyle oldu.
1994 1998 2001 2008 krizlerinde borsa endeksi en tepeye oranla dolar bazında %50-90 arası değer kayıplarına uğramıştı (2001 krizinde endeks 4 centten 0.4 cente inerek %90 düştü). Şimdiki durum pekala farklı olabilir ama temkinli olmakta fayda var.
Dünya merkez bankaları ile ekonomi yönetimlerinin en korktuğu senaryo budur işte yani deflasyonist ortamda resesyonun / depresyonun olması durumu. Böyle bir ortamı önlemek için FED karşılıksız 10 trilyon dolar basıp devlet tahvillerini satın alma cihetine gitti ve böylece bu parayı piyasaya enjekte etti. Böyle bir ortam bir kere yer edinirse, onu ortadan kaldırmak 25 sene alıyor.
Dünya ekonomisinin 3 ana öğesi var: Çin, AB ve ABD. Çin kaput, çok sıkıntılı. AB de oldukça sıkıntılı. ABD ise sıkıntılı olmak üzere. Petrol fiyatları işte bu durumu aynen yansıtıyor.
TR ekonomisindeki krizin yumuşak inişe dönüşeceği beklentisi var ama geçmişteki benzer krizlere bakıldığında bunun olasılığının %10 bile olmadığı görülebilir.
Baktigim hisselerde degil balina. Fonlar sabahin korunde gozunu acip dusurtmek icin basmiyor ki zaten. Burda Unlununki dedelerden cikti. Bir daha dikkatli inceleyeyim.
Bankalara veriyorlar sanayi ve kuslari tutuyorlar bugun de. Nasil bir ortamdir.
Hem dedeler hem yatirim fonlar 100 milyon lot basmis hamastan sonra. Bakalim araci kumlarda durum nedir.
http://share.matriksdata.com/Images/...1057021035.png
Borsadan elde edilen kazançlara %40 vergi getirilmeli. Yok öyle kol gücü ve emek harcamadan para kazanıp bu kazanç tan vergi ödememek. Bir an önce bu vergi konulmalı. Her şeye inanılmaz oranlarda vergi varken borsa kazançlarına neden vergi yok? Büyük adaletsizliktir bu, bir an önce %40 vergi konulsun.
Ülke ekonomisi darboğazda iken bankaların prim yapması sizce doğal mıdır? Ben şahsen şüphe ile yaklaşırım hep bu tür şeylere. Her zaman geçmişteki emsalleri örnek aldığım için olsa gerek.
detaylari merak edenler icin gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=zlviStCMzFk
sagdan sola virmanla
calkala yavrum calkala
yayik ayran da böyle yapiliyordu galiba
Bankalarin problemi 2017'deki Yildiz Holdingin borc yapilandirilmasindan beri satildi. Ayrica bizim bankalar devamli kriz yediklerinden krizlere bagisik. Bitti bence artik.
Ustune ustluk sabah aksam bir yere saldirip yandasa transfer edildi sermaye. Benim kac tane yazim vardi "ustumuze oynuyorlar" diye. Cunku ortada fol yok yumurta yokken durduk yere ona saldir buna saldir, borsaya %10, dolara %20 her gun... Bir amaca hizmet ediyordu bunlar.
Onlarin da en ustune butun dunyada banlanan Rus kara parasi geldi.
Bankalarin kemik kitlesi swap piyasasinda islem yapan buyukler. TL varliklari olarak tutuyorlardi bankalari yani likidite oldugu icin. Bunlar gitti. Yerlerine kim geldi kim gelecek allah bilir. KKM parasi, yerli yatirimci gelmez. Olasi yabanci sermaye de Hamasla kacirildi. Gelebilecek ummet sermayesi de bankalara gelmez. Benim tahminim Is Bankasini holding hikayesinden sonraki haftalarda satis yiyecekleridir.
bugünü özetleyip kisa metrajli film yapmak lazim
dantel misali bla bla bla...
AB hikayesi isitilirsa bankalar en fazla nemalanir. Kimse inanir mi bilinmez yanliz.
Miçotakis: Türkiye'ye AB üyeliği sürecinde destek vereceğiz.
Yunan basinina "Bir gece ansizin girebiliriz" den "Yunanistan degil de PKK kastedilmis" diye aciklama yapilmis. Laf olsun torba dolsun.
balina'nin dedigi dogruymus. Ya virman oteki taraftan, ya da fonlar.
Hamas'tan sonra. 100m lot dedelerin/fonlarin sattigi dusunulurse satis tarafinin hemen hepsi muhtemelen fonlar. Tabi ki tek tek gunluk bakmadan anlasilmaz, cunku alis tarafinda da fonlar vardir.
http://share.matriksdata.com/Images/...1031030753.png
İşbankasından her gün mesaj geliyor bana, size özel tanımlanan vadeli faiz oranlarından yararlanın diye. Bakıyorum 10 milyon TL üstü nakit için 180 gün vadeye brüt %45 faiz veriyor. %5 stopaj var, net bazda %42.75 yapıyor. Bu faiz beni kesmez, faiz %60 olmalı ki değsin.
Bu ayki PPK toplantısında politika faizini en az 5 puan daha artırıp asgari %45 yapmaları gerekiyor. Bana kalsa okkalı bir artış yapıp resmi enflasyon oranı olan %62 yi aşmalı, %65 olmalı politika faizi ama bunu yapmazlar. 20-25 puan gibi ciddi anlamda reel negatif faiz vererek bu işi çözemezler.
TCMB dökme suyla değirmeni döndürmeye çalışıyor ama nereye kadar? Yerli bankalarla yaptığı 3 aylık swaplarla brüt rezervini artırıyor. Bu yöntemin maliyeti çok yüksektir. Maliyet açısından APİ kanalını kullanarak hazine bonolarıyla bu işi yapması gerekirken swapları devreye sokuyor. Neden acaba?
Böyle yaparak brüt rezerv 140 milyar dolara çıktı. Net rezerv ise 34 milyar dolarda.
Genel kıstas şu: Merkez bankası net rezervleri en az 3 aylık ithalatı karşılayacak seviyede olmalı. Ama bakıyoruz TCMB ninki şu anki çıkmış haliyle 1 aylık ithalatın biraz üzerinde. Bu sorun nasıl çözülecek acaba diye merakla bekliyorum.
TH dünkü gibi kapanışta yeşil çubuğu koyarsa sesin soluğun yine kesilmesin sonra. Biraz yavaş gel.
Bunlar da nerden cikti. Bulls, Colendi, Eliptik... 97 lot almis eline saglik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1623498565.png
Eğer TR bu şekilde ekonomik krizi atlatabilirse Şimşek ile Gaye kesinlikle bir mucize gerçekleştirmiş olur ve dünya ekonomi tarihine altın harflerle geçerler. Gerçek enflasyon %62 lik resmi olanın çok üzerindeyken sen kalk politika faizini %40-45 te sonlandır, sonra da 250 250 baz puanlık faiz indirimlerine başla, böylece enflasyon problemi de şak diye ortadan kalksın, her şey süt liman olsun. Bu bir mucize olur, daha önce hiç kimse böyle davranarak enflasyon problemini çözmeyi aklının kıyısından bile geçirmedi. Reel faizi devasa boyutta eksi tutarak enflasyonu alt eden birisini tarih yazmıyor. Nas'ın değişik versiyonu bu. Başarılı olurlarsa ekonomi alanında Nobel ödülünü kesin alırlar.