ooooo RTE dediyse doğrudur zaten.
Dağılalım.
Allahtan klavuzunuz karga değil.
Printable View
Başladılar gene.
Bu sistemi iyileştirelim diye başlık atmışlar.
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
2007,2010,2017 anayasa değişe değişe başka bir hal oldu.
Kimliğini fazlası ile açığa çıkardın....
48 Milyar dolar zengine verilince birşey olmuyor , 128 verilince birşey olmuyor ,indirimli tarifeden mal verilince birşey omuyor , Mülteci beslerken birşey olmuyor ,
Ama konu Emekli olunca sen ve yaladığın adamlar ekonomist oluyor a.q...
Bence sen kira artışı yapabilecekmisin onu düşün!!!!!:oleyo:
AKP'de bir ıstakoz vakası daha!
AKP'li Salih Kahraman ıstakozlu fotoğrafını "Balık" diye paylaştı
https://www.msn.com/tr-tr/haber/gund...ha/ar-BB1lKLjl
Tavuk dürüm yiyecek halleri yok ya :vk:
Bunların alayı Istakozcu çıktı a.q....:kahkah:
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
Sayın Mehmet Şimşek'in dediği gibi hiç vergi vermeyenden vergi alınması ve vergi tabanının genişletilmesi önemli.
Uşak Belediyesi'nin uygulamasının başta gönül belediyeciliğine gönül vermiş belediyelerimiz olmak üzere tüm belediyelerimize örnek olmasını dilerim.
https://twitter.com/TuncSatiroglu/st...D&refsrc=email
Doç. Dr. Muhammed Keskin
@kardiyobey
Evet haber doğru maalesef. Mesela İsviçre bu analizi yapmasa biz hiç bir zaman yüksek düzeyde bor içerdiğini bilemeyecektik 🥲
İsviçre "fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu” iddiasıyla yasakladı. Bizim de haberimiz oldu 😊
https://twitter.com/kardiyobey/statu...D&refsrc=email
Kötü Ekonomi gündemini konuşmayı ve erimeyi durdurmak için muhtemelen tekrar kutuplaştırma projesine başlanacağı bugün Hürrüyet gazetesinin manşetinde gözüktü diyebiliriz.Hazırlıklar bu yönde gözüküyor.
Maksat Anayasa değişikliği gündeme alınarak halkın gene kutuplaşıp siyaset konuşması ekonomik sıkıntılarını unutması ve kendi saflarındaki erimeyi durdurmak.
Teknik anlamda hiç bir işe yaramayacak ve halka faydası olmayacak girişimler.
50.000.000 tl lik lamborgini angara sokaklarında görülmüş
millette para bok gibi
kimse aç değil açık değil
millette para olmasa biz bu arabayı caddelerde görürmüydük
yalayanlar yazmamış ben yazayoım
Burada fikir beyan etmeden önce temel insanlık vasfı olan TERBİYELİ OLMA becerisini edinin.
TERBİYE yoksunu birinin hiçbir düşüncesi, değeri YOK HÜKMÜNDEDİR.
Bunu beceremiyorsanız yazmayın.
Kaldı ki açık hakaretlerde kişilerin dava açma hakkı vardır.
İşsiz bir çok avukat bu davalardan zengin oluyor.
Bir de makro ekonomiden anlamıyorsanız bu konularda da fikir belirtmeyin.
Burası ne sözcü ilk sayfası ne de rayting için EYT propagandası yapan fox vs tv kanalı.
Daha emeklinin neden alın gücünün düştüğü konusunda hiçbir ekonomik bilgiye sahip olmadan çete, asgari ücret vs ye zam diye sallayıp duruyorsunuz.
Bizim milli gelirin en az 5 katı olan gelişmiş ülkelerdeki yaşayan emekli maaşı ile emekli kent merkezinde bir evi kiralayabiliyor mu?
Bu ülkelerde 5 li çete de yok.
Bu ülkeler salak mı ki para basıp emeklilerin maaşları 2 katına çıkarmıyorlar?
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan : "Temmuzda asgari ücrete ara zam yok. Böyle bir çalışma yok."
"Avrupa'dan pahalı olmayı nasıl başardık?..."
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-17-04-2024
Emeklinin çok düşük maaş alması LALE DEVRİNİN sonucudur.
Koskaca Almanyada yaşayan bir birey 65 yaşından önce emekli maaşı alamazken TC de popülist parti liderlerinin oy kazanmak amaçlı gayretleri ile 21. yüzyılda 40-55 yaş aralığında EYT ile 3 milyon daha insan emekli maaşı almaktadır.
Bu insanların erken emekli olmasını KK, Meral, Fox Tv ve benzerleri sağlamıştır.
Bu insanlar emekli olmasalardı daha önce emekli olan 15 milyon insanın maaşları en az yüzde 20 daha fazla olabilirdi.
Her kentte olan üniversitelere, belediyelere, bakanlıklara doldurulan milyonlarca İHTİYAÇ DIŞI MEMUR alınmamış olsaydı, emeklinin maaşları en az 2 kat daha artabilirdi.
Yani mevcut emeklinin düştüğü durumu sadece sonuç olarak görmek hiç bir şeyi çözmüyor.
[QUOTE=HURKUŞ;6781495]Kötü ekonomik sıkıntılarını unutması
ben zaten unuttum sayın reisimiz dün yaptığı konuşmasıyla beni ikna etti, meğerse ne güzel memlekette yaşıyormuşuzda haberimiz yokmuş, hatta benim memuriyet emekliliğimden aldığım 15 bin kayme maaşımın yarısını bile kesseler umurumda olmaz çünkü bu durumda kişi başı 13 bin dolar olan gelirim 6,5 bin dolara düşerki bu bana fani yaşamımda yeterde artar bile, gelecek seçimde oyum reisedir, bu güne kadar kendisine hiç oy vermedim çok pişmanım umarım kendileri beni bağışlar
Git sikayet o zaman salak herif.
Burada bunlarin reisinin yalan ve palavralarini yazip, sadece asgari ucret ve Emekli'nin enflasyona sebep oldugunu yazarsan daha cok samar oglani olursun.
Ben I.U.Iktisat Fakultesi 1981 mezunuyum.
Sana ekonomi hakkinda turkce ve ingilizce ders veririm.
Tartisma kulturu denen sey insanlarla yapilandir, okuz'lerle degil.
tabiiki reise oy veririm , benim emekli maaşımın düşük olmasının baş müsebbibleri KEMAL AĞBİYLE MERAL ABLAYMIŞ bunu anladım, düşünüyorumda ülkeyi bunlar yönetsilerdi vallahi de tillahide ben ekmek diye diye geberirdim beya----- PEH ki PEHHHHHH
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
Ak it gazetesi Atayı koruma kanununu manşet yapmış.
Azgınlıkta nirvanaya çıkmışlar.
Güya 5 yılda 30 bin dava açılmış, davacılar rahat hakaret edemeyip mağdurlarmış.
RTE ye hakaretten açılan dava sayısı nedir?
Anketlerde Atatürk sevgisi konusunda AKP lilerde bile çok yüksek oran çıkıyordu.
Atatürk milli değer değil miydi?
SEVİYENİ burada durmadan İSPATLAMAN ŞART MI?
I.U.Iktisat Fakultesi bir insanın minimal düzeyde de olsa bir seviyesi olur.
1980 leri yaşamış biri olarak olaylar nedeneiyle okulu uzaktan ve hızlandırılmış eğitimle bir kaç ayda bitirdin sanırım.
Üniversite medeni olmak konusunda sana hiçbir şey vermemiş.
vergi mükellefi tavanından,250 milyar dolarlık alacağından vazgeç ,
vergiyi tabana yayalım edebiyatı yap...
zenginden alacağın kazanç vergisinden/kurumsal vergiden/kamu alacağından vazgeç/affet/ertele
(mesela citibank 4 milyar abd doları)
orta ve ortanın altında gelire sahip vatandaşın ümmüğünü sık...
zaten yüksek gelire sahipler vergi sistemindeki açık /arka kapıları köküne kadar kullanıyorlar...
vergi edebiyatı işte...
Come to Maldives
https://i.hizliresim.com/moyhm0y.jpeg
Londralı çerezci memo pasha seçim mağlubiyetini muhalefete karşı kullanacak...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, belediyelere ödenen ek ödemelerde ciddi bir tasarruf yapma kararı aldı...
https://image.hurimg.com/i/hurriyet/...058448bee3.jpg
Belediyeler kendi yağında kavrulacak.
Seçimden önceki Erdoğan ve 17 bakan ne demişti?
Pamuk şekeri nasıl bir karşılık verecek ?
Gelecek seçimi mi bekleyeceksiniz ?
Vergi gelirinin tamamına yakını muhalefetin kazandığı yerlerden topla ,
ama yatırım için işlerin düzenli olarak sürdürülmesine çelme çakmasına SES ÇIKARMA
Pamuk şekeri ?
Vatandaşa vergilendirlimiş kazanç kutsaldır diye palavra sık ,
vergileri topla ,yatırımı/hizmeti engelle...
Memo pasha titre kendine gel anglo saxon kültürnde böyle bir uyanıklık yok...
Erdoğan: "Hiç kimse ne şahsımın ne bu kadronun Filistin hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur"
Kiralayamaz, kiralayamıyor
Ama Fox tv bunu yayınlamazzz
Kraliçenin ülkesi Uk’de
Aylık 1120 pound alan emekli, Londra’da nasıl yaşayacak ?
Maaşı kiraya verince,
fish & chips’ini hangi parayla alacak ?
Dünyayı gezen ingiliz emekliler zaten evi olan, dünyalığını yapmış kişiler.
Bizim fox tv’de öyle anlatıyor ki sadece emekli maaşı ile hem kira ödüyor hem dünyayı geziyor şeklinde gösteriyor.
Fox bunları bu halktan gizliyor !
Sonra şeffaf basın diye ortada geziyor.
Erdoğan: "Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim"
3 aylık resmi TÜFE %15, 6 aylık da bu gidişle %30 dan aşağı olmaz. Enflasyon tam gaz devam ederken asgari ücrete ara zam yapılmaması mümkün değil. Asgari ücrete şimdi zam yapmayacağız diyorlar ki temmuzda %20 bile zam yapılsa asgari ücretliler hallerine şükretsinler, hiç yoktan iyi desinler.
Asgarî ücretlinin özelliği ne, emekliler 10 bin lirayla geçiniyorsa onlar da 17 bin lirayla paşalar gibi yaşarlar.
Hükümetler gözünü karartmışsa 5 kuruş maaşlara zam yapmazlar, örneğin geçen yıl emekliye mart ayında verdiydik zaten deyip, emekli maaşını 7.500 lirada tutması gibi.
Umarım temmuzda da böyle olur, emekliler de misss... gibi 10 bin liralarını almaya devam ederler.
Çünkü, başka türlü akıllanmayacaklar.
inşallah moruklara kökleme maaş denilip oy veren moruklara enflasyon farkı vermezler bence süper olur sıkıştırma para politikasına devam ederler temennimiz bu yönde
Çankayanın şişmanı işçi düşmanı
Zonguldak ve diğer KİT maden işçileri, bu günkü asgarî ücrete rahmet okutacak kadar düşük, sefalet maaşı alıyorlardı.
Özal buna rağmen zam yapılmasın diyordu, Yıldırım Akbulut bir gün kafayı çekip Özala sen mi başbakansın ben mi deyip, maaşlara korkunç bir zam yapıncaya kadar.
Zamdan sonra Yıldırım Akbulut tâbiki gitti, anlatmak istediğim hükümetler isterlerse maaşlara bir kuruş zam vermezler.
TC de en az 9,6 insan geniş tanımlı işsiz.
Bunların ailelerini hesaba katsak en az 25 milyon kişinin evine 5 kuruş girmezken Ayasofya 2005 in anlattığı üzere pirim bile yatırmayan çiftçi bağkur emeklisi olan, 40 yaşında emekli edilen EYT liler gibi beleşçi milyonlarca kişiye de aynı zamlar verilecek.
Bu adalet midir?
Sen 1000 TL lik mal veya hizmet al.
Bunun 200 TL si vergiye gidecek.
Bu vergi ile doğru dürüst primi olmayan ve/veya gençken emekli olan bu beleşçi takımına ikramiyeler, zamlar verilecek.
Üstelik haketmediği halde verilen bu paralar nedeniyle gerçek emekliler çok az zam alacak.
Olay budur.
Yoksa RTE tüm uçaklarını satsa ve bütçeye aktarsa bu para ile sadece bir defalığına en çok 50 TL bir zam alır emekli herhalde...
Konu RTE nin uçaklarını savunmak değil.
Ancak asıl konuyu saptırıp sorunun çözümüne odaklanamayanlar için örnek verdim.
Yoksa belediyelerin ve merkezi hükümetin ihtiyacı olsun olmasın seçim kazanmak için saçtıkları iftar çadırı, süt yardımı, millet bahçeleri, zararına her gün milyonlarca ekmek satmak gibi gerçekte olmayan ve yurt dışından yüzde 10 euro faizi ile kaynak elde dilerek borçlanmak suretiyle yaratılan milyarlarca dolarlık paraları konuşmak lazım.
Yani işin sırrı YAPISAL ÖNLEMLERDE yatıyor. Ki bunlar seçim kaybettiriyor.