Ayasofya yada fantestik kırmızı don alırsan çıkar :he:
Printable View
250 altı indirim bankalara devre kestirebilir ytd
Karadumana inanıp mal almayanlar bakalım ne zaman onu çarmıha gerecek..:oleyo:
Endeks spot anlık 9865 üstünde momentum devam ediyor..
Salih abi kırmızı don neden ğiysin??
Seneye uğur getirsin! Diyemi:(
Yok yaw garaoğlanlar tenhada yakalayıp donunu almışlar, ihtiyacı görülsün, donsuz gezmesin deye
Renk olarak kırmızıyı hep sever ondan yani, isterse beyazda olur
akşam görüşürüz.. ben kaçar :wave:
Grafik yorum vs .. yazıp çizip kafa karıştırmak istemiyorum .. şahsen pozlarım ve yorumlarım aynı değişen birşey yok ..ytd :) .. haber ekonomik veri vs kulak tıkadım.. anlamamda .. çok kabaca faiz borsanın düşmenıdır borsayı yer bitirir derler :) onu biliyorum..benim için grafik ve dalga esastır .. .. ytd..akşama grafiklere bakarız..
ekgyo ya indirim yok ya da beklenti bitti der gibi bakalım doğru mu söyler bence
faiz inecek-enfalsyon düşecek, borsa coşacak dolar %50 baskısına devam edecek..eeee..
tek bir söz söylerim bunu diyene..sektire sektire git baalım..
şuan 8600 de olmayışımızın nedenini bilen var mı..
satın alınan nedenler;
faiz hemen düşecek-ardından enflasyon hemen düşecek-dolar yerinde sayacak-para borsaya akacak..
buna kimse inanmadığı için hırsız çoban buraya kadar sürdü, asıl neden bu..ALGI..
nedeni daha da açarsak; faiz düşürme mecburiyeti var, zorunlu oldu bu..ama enflasyon-dolar dengesi bozulacak bu yüzden bu görüşün az da olsa benimsenmesi isteniyor..bunun da tek yolu borsa kaldı..borsada ne kadar algı kurarsak dolar enflasyon u o kadar daha baskılarız deniyor..AMA BU SEFER YANLIŞ..
niye yanlış...2. kez kananlar olur belki ama bunlarla bu gemi yürümez..BU GÖRÜLDÜĞÜNDE DİYECEKLERKİ BU SEFER; UCUZLAMADAN BAŞKA YOLU KALMAMIŞ HAKKATEN, güveni kaybetmişiz hakkaten..
Birazdan masa sarsıla bilir ,banka ve bimas da hazırlık var.....faiz öncesi risk azalma......
sorunun cevabı bence grafik .. yani fiyat zaman .. fiyatın salt temel ekonomik verilerle hareket ettiğini düşünmüyorum .. nedenin ne olduğundan bağımsız fiyat 8600 de değilse değildir .. olması gereken olmuştur ve doğrudur. bence ..şuan 8600 de olsa idik o fiyat doğru ve olması gereken olmuş olacaktı .. ytd
Milli Savunma Bakanlığı:
İsrail’in, Suriye’ye yönelik müdahalesine son vermesi, Lübnan’la imzalanan ateşkes anlaşmasına tümüyle uyması ve Gazze’de ateşkesi bir an evvel kabul etmesi gerektiğini tekrar vurguluyoruz.
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
Dalgalı kur rejimi var dedikten sonra bile müdahaleye devam edeceklerini düşünüyorum. O yüzden faiz indirimi açıklandıktan sonra dolar kuru da düşebilir.
Bunlardan her şey beklenir.
Dün 50 taleye aldığım cam bardak bugün 60 tale olmuş,
Haliyle 40 tale olan şişecam ürettiği cam bardaktan ucuz olabilebilmesi mimkin değil
Yani
cam bardak 2 senede x10 kat attıysa parelel olarak fabrikasıda x10 kat artar.
Haaa
Soru şu
2 sene sonra Enflasyon düşer yada artmaz diye düşünüyorsan tabii ki bardak fiyatı artmazsa fabrikanında fiyatı artmaz
borsa yükseliyor değil mi..peki hisseler neden yükselmiyor..yani genele neden yayılmadı..çünkü piyasa bu değil..şuan piyasa ile değil 2 çobanla gidiyor borsa..beklesinler bakalım..
50 kuruşa aldığım çikilotalı gofret bugün 10 tale olduysa, fabrikasının halen 20 li fiyatını beklemek.
Bilemedim yani