Valla gayette güzel olur):
Printable View
Pazartesi açılış ile birlikte berkosan ağırlığımı iyice arttıracağım.
Hakkımızda hayırlısı olsun :)
Haftaya inşallah 40 lara yelken açmak nasip olur. Bende hisse alacak kuruş kalmadı maalesef tüm sermayem ile bodoslama dalmıştım 29 larda.
Maaşallah bugün aksiyon var gibi.
sermaye yapısı ile benzer ama finansal olarak berkosandan çok kötü hisseler 60-70 bandına gelmişler arkadaşlar...o yüzden de berkosanın çıkışına şaşırmamak lazım...akranlarına baktığımızda gerçekten de çok ucuz kaldığını görüyoruz...üstelik de piyasanın seveceği hikayelere de sahiptir berkosan..norveçten şirket almalar ,çarpıcı bilançolar ,artan öz kaynaklar...
Şirket yurtdışından bir şirket gibi düşün,avrupayı saran bir yapıya evriliyor..
Dışarıda işler yoluna giriyor büyüme ivmelenmesi iç pazardan çok daha önde gidecek gibi duruyor..
%70 üzerinde olan dış pazar gelirleri norveç ile birlikte %80 lere dayanır..
İç pazarda da marmara bölgesin de hakimiyet alanı olası kentsel dönüşümde de avantajlı durumu doğurur..
doğrudur dostum...gerçekten de berkosanın önünde büyümek için bayağı bir alan açılıyor..ciro ve karlılığın artması ile birlikte bedelsiz potansiyeli de çok artar...potansiyel artınca da fiyat hareketleri sertleşir...ileride şu anda karşılaştırdığımız hisseleri fiyat olarak geçerse şaşırmayacağım...
tavandan yuzde 3 e endekse uyuyor şu anda
Endeksin bozmasıyla mı sert iniş yaşadı acaba? Bayağı ivmelenmişti ama bugün sonunu getiremedi darısı diğer seanslara inşallah.
bofa cılgını cıkarıyor sabah kaldırıyor yuzde 2-3 ordan verıp alttan almak ıcın beklıyor sabırla tekrar alıp tekrar suruyor
Bofa bence satmak yerine citi yakasına biriktirme sürecine girmeli..
Önümüzdeki dönemde dövizin yükseleceğini ve brksn’nın bu durumdan pozitif etkileneceğini biliyoruz..
dostum gerçekten de herkesin dilinde seçimden sonra ciddi bir devülasyonun olacağı söylentileri dolaşıyor...youtubeden bazı uzmanlar da bunu dillendiriyor...öyle olması halinde berkosan çok olumlu etkilenir...çünkü cirosunun yüzde 75 i yurtdışı kaynaklı yine 100 milyon tl lik döviz fazla pozisyonu var...karlılığı artacaktır berkosanın...bence bebek egeen yavaş yavaş emekleme sürecine girecek...sonrasında yürüyecek sonrasında artık koşmaya başlayacak..sabır sabır sabır...bu arada elimdeki atatp ve kocaer hisseleri de aynı şekilde olumlu etkilenecekler...ALLAH gönlümüze göre versin diyorum...
Norveç fabrikasına %50 ortaklık durumu mart ayı içerisinde netlik kazanır düşüncesindeyim..
Satın alma gerçekleştiğinde %73 olan dış gelirler daha da artacaktır..
Yurtdışında üretip yine orada satan bir şirket,herşeyi ile daha bebek..
Yarım milyar cirolarda henüz ve 1 milyar pd..
Bize düşen sabırla bu bebeğin gelişim sürecine eşlik edebilmek o zaman.
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüğümde, mart ayında Norveçli firma ile alakalı haber verileceğinden bahsettiler.
olumlu sonuçlanmasını temenni ediyor ve bekliyorum da...eğer iş ciddi olmasaydı gidip de para verip değerleme şirketine değerleme yapmazlardı...demek ki her iki şirketin de bir ön uzlaşısı var...bunun mart ayı içinde sonuçlanması bize güzel moral olur...avrupa pazarında daha da kökleşmesini sağlayacak bu adım...büyümeye ciddi katkıları olacaktır..
İnşallah diyorum sn. Keko
arkadaşlar bu günlerde bu soruyu bana çok soran oluyor...ben de herkese aynı cevabı veriyorum...berkosan gibi hisselerin önü açıktır...nerelere gideceğini kestirmek zordur...geçen günlerde sanfm ile bir karşılaştırma yaptım...finansallarımız ve karımız ve öz kaynaklarımız ondan çok daha iyi olmamıza rağmen onun fiyatı şu anda 64 tl dedir..biz ise şu anda 42,92 deyiz...yani biraz güçlü bir tahta yapıcımız olsa belki de arkanlarımız ile karşılaştırdığımızda bizim fiyatımız 70-100 tl aralıklarında olabilirdi..bu kısadaki fiyat biraz da tahta yapıcımız ile ilgilidir...
berkosan gibi hisseleri çok uzun tutmakta fayda var...kısada aha pili dediğiniz bir vakitte bir de bakmışsınız ki güçlü bir atak yapabiliyorlar..o yüzden de kısada benim bir hedefim yok...orta ve uzunda ise bu hisse zaman zaman düzeltmelere uğrasa bile tekrardan yeni zirveler yapmak için çıkacaktır...bu tür karlı ama düşük sermayeli hisseleri piyasamız çok seviyor..bunlarda her türlü fiyat mümkündür...
benim kişisel ve net bir öngörüm yoktur..tek bildiğim potansiyelinin olduğudur...bu yüzden de tutmaya devam ediyorum..
dostum eğer algyo dan beri beni takip ediyorsanız vede bunu hakkıyla yapmışsanız şu anda sizin de bir milyoner olmuş olmanız lazım...:) çünkü beni takip edip de milyoner olmayan bildiğim kadarıyla kalmadı...kazandıklarınız size hoş helal olsun...afiyetle yemek nasip olsun...karşılık vermek istiyorsanız da benim ücretimin bir dua olduğunu biliyorsunuzdur...
sizin gibi değerli ky dostlarım ile kazanmak bana her zaman keyif vermiştir...başkası gibi bilgi saklamayı sevmiyorum..ky ları da hor görmem...çünkü ben de oralardan geldim..borsanın her türlü cemeresini çekmiş biriyim...
yalnız spegı tahtacısı herneyse çok sinsi hareketlerı var pazartesı tavana yakın yapıp gerı cektı dun tum gun boyu kusturdu bugun yıne hareketlı yanı arada kaldırıp arada bıktırıyor istediğinide alıyordur bofa uzerınden al sat sureklı robotlar
geçmişte borsa hikayemi buralarda çok anlattım...ilk borsa yıllarımı tekrardan tüm ayrıntıları ile anlatsam eminim ki sizler de ağlayacaksınız...ama son 7 yılını da anlatsam çok sevinip güleceksiniz...son 7 yılım da hep keyifle ve kazançlar ile geçti...tabi bu başarımızın altında sizin dualarınızın da etkileri çok fazla..yüce ALLAH da dileyince çok güzel şeyler oluyor...darısı sıkıntıda olan tüm ky dostlarımın başına diyorum...kazanandan zarar gelmez...kazanmayandan ise çok zarar gelir...kazanamayan insan forumlarda sataşacak ve küfür edecek birilerini arıyor....forum ortamlarını da bozuyorlar...geçmişte burada örneklerini çok gördük...bu yüzden de onlara hep kazanamayanlar külübü diyordum...
inan ben derinlikli de izlemiyorum...yine takaslara da bakmıyorum...kişiler beni ilgilendirmiyor...bazen soruyorsak da merakımızdan soruyoruz...tüm yatırımcıların kaliteli hisseye geldiğini biliyorum...doğru hisseyi almışsanız belli bir zaman sonra tüm yatırımcı grupların üşüştüğünü göreceksinizdir....şirketlerin bilançosu bal gibidir...güzelse her türlü pörü böcek gelir...ama kötü ise de herkes ondan kaçar....21,30 tl den beri pozisyonumu azaltmadan tutmaya devam ediyorum....hatta azaltmayı bırak geçen günlerdeki gibi pozisyonumu artırarak devam ettiriyorum...gerisi de nasiptir diyorum...
tavanı kıtleyemedı yıne bofa satıyor endeks bozuyor ne sansızlık
sayın kazanckapısı bofa ne yapıyor sizce kısaca bı yazsanız alıyor tepede kıtle yarın cık yapmıyor gun ıcı satıyor robot
bofa 360 lardan 250 ye kadar geldı yıne mal bıtırır bırazdan elındekını