el bab veya cerablusa girildi birşey olmadı afrine girincede birşey olmaz tam tersine terör riski ortadan kalkıyor diye olumlu algılanır...genel olarak bir düzeltme endeks için şart ama buna bu olay sebep olmaz...
Printable View
Heryere bunu yazmis o ortak. Bosver.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 yılına karamaya denen ayak bağından kurtularak giriyoruz bu mutlu anı inşallah 2018 yılında hisse fiyatlayacaktır....2017 yılının en güzel haberi buydu yıl bitmeden kurtulduk...bol bol twit atsın zamanı bol olacak..
300 dolar üzeri üre fiyatı demek razi halka arzı için uygun ortam demek....önce razi halka arzı yapılmalı sonrasında fosfat haberi patlatılmalı...razi halka arzı hisseyi çift basamaklara çıkarır diye düşünüyorum...bunlar zor şeyler değil sadece siyasi irade ve yöneticilerin vizyon sahibi olmaları ile olacak bir şey...razi halka arzı uzatılmamalı...2018 yılında muhtemelen üre fiyatları 300 doların üzerine çıkacak tam zamanı bunun için....negmara yabancı ortak özellikle katarlı ortak bulmak için çabalasalar çok iyi olacak...katar hem türkiye hem iranla müttefik...
afrikada pazar kapmak türkiye için çok kolay bir olay yeter ki adım atılsın...gübretaşın afrikaya açılması büyük bir pazara girmesi demek...yurt içi pazar kaybı vs. bunun için çok fazla çaba sarfetmesine gerek yok olanı verimli üretsin yeter rekabet çok bunlarla zaman kaybedeceğine el değmemiş pazarlara yönelmesi lazım bunun yoluda afrika pazarına yoğunlaşmak...oda fosfat yatırımından başlıyor...yurt içi rekabet çok kar marjı düşük isteseler de artıramazlar...hammadde ithal olunca fazla hareket alanı kalmıyor...amonyak tesisi irandan hammadde almak için iyi bir yatırım oldu...
Üre fiyatları 2015 yılından 2017 ortasına kadar uzun süreli düşüş trendi bitti.
180 dolara kadar düştü, şimdilerde 253 dolara kadar yükseldi ve çıkmaya devam ediyor. Seneyi sanırım bu rakamlarda kapatıyor.
2018 yılında 300 geçer diye dşünüyorum. Razi 2018 ilk çeyrekte çok iyi karlar açıklayabilir.
Yeni yılda, yeni yönetimle, yeni haberler ve yeni umutlar giriyoruz, hisse zaten dibinde, endeks düşse de hisse yukarı gidebilir inancındayım.
Sadece aşağıdaki 3 sebepten dolayı bile 5 leri geçmesi lazımdı.
-Yeni yönetim
-Tunus Fosfat yatırımı haberi
-1 Ocak 2018 nitratlı gübre yasağının kalkması.
şu altın madeni mahkemesi de bir olumlu neticelense çok iyi olacak ama hiç reklam yok...bu madenin rezervi 897000 ons altın...değerli bir ruhsat...yaklaşık 20 ton altına tekabül ediyor...hiç bu konu gündemde tutulmuyor bu işe girmek istemiyorlar mı anlamış değilim...cengiz holding gübre işine girdi hiç bu işle alakası olmadığı halde...ortaklık şeklinde bu işe girişmeliler rödövans vs. olacaksa bedava versinler daha iyi..benim anlamadığım bu maden verilmiş yıllar önce şirketin kasasına bir kruş girdiği yok bedavaya mal kim kime verir..ben bu dönemin gübretaş yöneticilerinde sorgulanması gerektiğini düşünüyorum...bunun işine bence yargı derinlemesine girmeli...devletin malı peşkeş çekilmiş başka izahı yok bunun...