:cool: aslan yarın kedi kesilir,kaplanı görünce:drunk:
Printable View
:cool: aslan yarın kedi kesilir,kaplanı görünce:drunk:
Açıklanacak olan tahsisli fiyatını beğenmezse patronun tahsisliden vazgeçme hakkı var aklımda kaldığı kadarıyla. Ek bilgi.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda kayıtlı
sermaye tavanına kadar yeni pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi arttırmaya, pay sahiplerinin yeni pay alma
hakkının sınırlandırılması ile, primli veya nominal değerinin altında pay ihracı konularında karar almaya
yetkilidir. [B]Yeni pay alma haklarını kısıtlama yetkisi pay sahipleri arasında eşitsizliğe yol açacak şekilde
kullanılamaz[/B]
ÇAN2 TERMİK A.Ş.
ESAS SÖZLEŞMESİ 6. MADDE
--pay sahipleri kim = ODAŞ ve borsada fiili dolaşımdakiler... Bu maddeye rağmen tahsisli yapılabilir mi?
Yapabilir. Çünkü hemen üstte yazdığı gibi "pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması" konusunda YK'larına verilmiş bir yetki var. Ve şirketlerde Yönetim Kurulları, genel kurul oylaması sonucu "seçilmiş" en yüksek karar organdır.
MRSHL ortaklarından biri, tam da bu konu ile ilgili Gebze Asliye Ticaet Mahkemesinde dava açtı, kaybetti. Çok eski de değil, 3 ay önce. KAP bildirimlerinde görebilirsin üstadım.
Bence buradan anlamamız gereken şu:
- Şirket kayıtlı sermaye tavanına kadar yeni pay ihraç edebilir.
- Bu yeni payların pay sahipleri tarafından alımını kısıtlayabilir.
ama "Ahmet efendi 1 milyon lot alabilir ama diğer pay sahipleri pay alamaz." şeklinde bir eşitsizlik yapamaz.