Originally Posted by
ressam
Çok uzun yazmamak için özet geçtim. Bu evde 2,5 yıldır kiracıyım. Kartlı sayaçtı. Her ay enflasyon farkı faturası bırakıyorlar ve ilk gaz alımında önce bu farkları kesiyor ve kalanına yeni gaz yüklüyordu. Buraya kadar sorun yok ! ( aslında sorun peşin alınan gaza daha ne enflasyonu ? ama alışmıştık.... )
Dediğim gibi insanları çıldırtmak için - intikam için - kışın en sert zamanı kapıya bir kağıt bırakarak 5 iş gününde eski aboneliğin feshini ve yeni mekanik sayaç aboneliğinin başvurusunu şart koşmuşlar. Cuma gecesi saat 23 de internetten abone oldum. 780 lira güvence parası alacakları için eskiyi fesih etmediniz bile demediler. Pazartesi de apar topar eski sayacı - arızalı - fişlemesiyle aldılar. Oysa arıza felan yoktu. Dert başka. 430 metreküp gaza kondular. Güya laboratuvara gidecekmiş, incelenecekmiş eğer gaz varsa önümüzdeki 3 aydan sonraki faturalardan düşülecekmiş. Önümüzdeki 3 ay demek 20 mayıs....sonrası. Yaz gelmiş ve tüketim asgariye düşmüş olacak. Yani benim 430 metreküp gaz eğer verirseler bile seneye kışa enflasyondan erimiş olarak gelecek. Düpedüz GASP bu. Lakin derdini kime anlatacaksın. Eğer bu firma muhalif bir firma olsaydı çoktan tepesine kırk kişi binmişti.