Herkese çok teşekkürler cevapları için
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Herkese çok teşekkürler cevapları için
Memleketten, bir nevi doğadan şehre döndük..artık daha aktif takip edeceğim piyasaları.
Detaylı bakamasam da, bilançolarla ilgili notlarım şunlar,
Çok kötüler: THY ve Pegasus, hektaş
Kötüler: Tüpraş, aksa, Migros ve şok,,,bence marketler hayal kırıklığı oldu.
İyiler: deva, ttrak, klimasan, aksa enerji
Nötr: Arçelik, Tofaş,
Önemli not: bilançoları salt cari duruma göre değerlendirmiyorum. Mesela hava yollarıNı zaten kötü bekliyorduk, ama sonuçlar beklediğimizden de kötü. Maliyet tarafında pek de kısıntı yapılamamış..gibi.
Sn Cautionary bey, #Alkim #Froto bilançolarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İnceleme fırsatı buldunuz mu ?
Alkim iyi gözüküyor, ama detaylı incelediğim bir firma değil..ama o da hektaş gibi ben alım için aşağıda bekledikçe yukarı gidenlerden.
Froto, Toaso gibi...sürpriz yok, ama şu pandemi ortamında çok güzel yönetmişler finansalları.
Arkadaşlar yanlış anlama olmasın...ben pek çok şirket için detaylı bilanço analizi yapmıyorum...sadece elimde ya sa yakın radarımda olan şirketlerin detayına bakıyorum....bir de göz kamaştıran bilançolar varsa onlara ayrıca bakıyorum.
Eğer, sizlerin bilanço sonuçlarına göre göz kamaştıran adaylarınız varsa, onları başlık olarak hep birlikte inceleyebiliriz.
Ben çok tecrübeli değilim ama şuana kadar incelediklerim arasında iyi diyebildiklerim;
Adel, alkim, ardyz, bizim, cimsa, diyoby, egser, fonet, karel, kozal, logo, metro, naten, tire, tlman, ttkom, ttrak, ulker, vesbe
Üstadlardan ricam kontrol edebilirler mi, doğru analiz etmiş miyim diye
Ben Ismeni begeniyorum.
Devamlı akım var borsaya komisyon geliri artıyor bir kaç iştirakide var eurobondları var vs.
80 milyonluk ülkede hala 2Milyon yatırımcı yok. O yüzden önü açık. Sanayi ve finans şirketleri gibi ekonomiye duyarlılığı yüksek değil işlem olsun yeter.
Bana göre riski eğer faizler 20 üzerine çıkarsa milletin likit fona, mevduata parayı park etmesi ve komisyon gelirinin azalması.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.