Düşük faiz (0,99 gibi) yüksek tutarlı konut kredisi kampanyası mutlaka olacaktır.
Hatta en geç 3 ay içinde kampanya başlar diye düşünüyorum.
Krizle mücadele konut kampanyası ile olur.
Printable View
Düşük faiz (0,99 gibi) yüksek tutarlı konut kredisi kampanyası mutlaka olacaktır.
Hatta en geç 3 ay içinde kampanya başlar diye düşünüyorum.
Krizle mücadele konut kampanyası ile olur.
pandemi dönemindede gördük pndemi ile mücadelede ilk müdahalelerden biri konut kredilerini düşürmek oldu
sonucu gördünüz ne pandemi kaldı ne virüs
muhakkak konut kredilerini yeniden devreye sokmak gerekiyor
ikinci ellere en az 2 sene kredi kampanyası olmaz diye düşünüyorum.
ben KKM ile konut kredisi kampanyasının birleştirileceğini düşünüyorum.
atıyorum KKM tutarını peşinat olarak kullan kalanı için konut kredisi 3% ken sana 1% den verelim.
böylece hem para dolara gitmez hem ev fiyatları yükselir.
Müteahhitler lüks segment dışında artık konut üretmiyorlar.
Bu durumda konut arzını arttırma işi TOKİ'ye kaldı ama son deprem nedeniyle TOKİ tüm gücünü deprem bölgesine sevk etti.
Size masal anlatanları dinlemeyin başınızı sokacak ev bulduğunuz anda hemen ihtiyacınızı giderin.
Kiralık ev bulmak bile imkansız olabilir. Üzülerek söylüyorum ki çok ciddi bir barınma krizi yakın zamanda kapıda.
arabasız yaşanır ama barınmasız yaşanmaz. Gerekiyorsa altınızdaki arabayı satın ama başınızı sokacak bir eviniz olsun.
Barınma krizi hiçbir krize benzemez
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Geçen yıl bu zamanlarda "ev satışları düşecek çünkü talep düşecek ve bunun sonucunda fiyatlar da düşecek" diyenlere inat,
Ben STAGFLASYON olacak dedim hatırlarsanız.
Yani evet satışlar düşecek ama fiyatlar yükselecek bunun adı stagflasyondur demiştim.
Pastırma fiyatı 1000 liraya çıktı uzunca bir süre aileler pastırma yiyemiyor diye pastırma fiyatları düşüyor mu?
Bunun adı Stagflasyon
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Toki 21 yılda 1.1 milyon konut üretti ve bunun büyük çoğunluğu gelir hedefli projelerdi. Toki asli görevi yani alt gelirlinin konut ihtiyacı için yeterince konut üretmedi. böyle olunca alt gelir grubunun konut edinmesi hayal olarak kaldı ve kalmaya devam edecek.