Var da adamlar yandaştan önce halkını düşünüyor,parasının daha da sıfırlanmasının önüne geçmeyi düşünüyor..Farkı bu bence...
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=i_GbTV64dKs
BBC tarafından 1979'da çekilen 1970'li yılları Türkiye'si ve politikacılarının tutumlarına dair güzel bir belgesel. İzlemenizi öneririm.
O zamanlar Demirel iktidarı döneminde kontrolsüz bir şekilde yabancı kredi alarak ülkeyi dış borç sarmalına sokmuş olmakla şuçlanıyor, Ecevit ve ekibi tarafından.
Ancak, Demirel Türkiye'nin o dönem en azından Ecevit dönemindeki küçülen ekonomiye göre daha zengin olduğunu söylerek kendini savunmuş.
Ecevit, iktidar olduğu zaman kendinden önceki hükümetlerin kemer sıkma (resesyon) önlemlerini zamanında almamakla suçlamış ve yurtdışından parasal yardım gelmemesi durumuna karşılık bir kurtarma programı açıkladığını belirtmiş. Ancak dış yardım gelmeden bunların da yapılamayacağını belirtmeden edememiş.
Benim gözlemim şuan 1970'lerden farkımız sağ-sol çatışmasının olmaması, buna karşılık kutuplaşmanın ciddi boyutta olması ve iktidarın el değiştirmemesi, aralıksız 16 yıldır aynı partinin yönetmesi.
Ayrıca, 1970'lerde tam olarak hangi tarihte tolduğunu bilmemekle beraber petrol talebini düşürmek için 2 kat zam yapmış. Büyük ihtimal Ecevit döneminde yapılan bir hamle idi. Şuanki duruma bakacak olursak, tam tersi bir politika izleniyor ekonominin daralmaması için ÖTV'den taviz verilerek petrol ithalatının hız kesmemesi için adımlar atılmakta. İzlemesi harika bir belgesel oldu benim için.
Bu iktidar döneminde bırakın 1 yılı 1 hafta ötesini görene bravo derim, adamlar kendileri ne yaptıklarının farkında değil. bundan sonra hergün "LIMBO"
Utangaç yandaşlar da gerçeklerle yüzleşinceye kadar başıbozuk gidişte keramet aramaya devam edip dursunlar. :)