Ben bu hissedeyim; yükseleceğini düşündüğüm için hissedeyim. Patronlarda aynı fikirdeler ki almaya devam ediyorlar.
Printable View
Sirketin %23 unu kisisel fonlarinda topladi.gercek dolasimda hisse ne kadar merak ediyorum.nnf fonun elinde de hala hisse olabilir onemli miktarda. %5in altina dustuler ama sonrasi bilinmiyor.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Rainbow’ un da halka arzıyla birlikte komisyon harici 28 küsür milyon gelir hesapladım ben ortalama..
Şirket satın aldığı payları 30 Eylül bilançosunda pasifte değil aktifte taşıdı, aktifinde gösterilen normal bir hisse şeklinde muhasebeleştiğinden kar zararı doğrudan gelir tablosunda yatırım faaliyetlerinden gelir olarak yazılacak ve dönem karını artıracaktır.
Sizin bahsettiğiniz geri alınmış pay olarak özkaynak içinde takip edilseydi kar zararı dönem karına yansımazdı ancak İnfo dönem karına etki edecek şekilde taşıdı.
Syg.
66,55 mn 9 aylık karı, son çeyrek karı da 60 milyon civarı olabilir gibi görünüyor, yıllık 126mn kar, mevcut 718mn pd ile 8,49 olan fk oranını 5,7'ye indirebilir. Varsayımsal rakamlardır, kar önemli ölçüde sapabilir.
Syg.
Bu şirketin hakkı 8-9 tl dir. Altı ucuzdur. Bakalım daha ne kadar bekleyecekler. Ancak son 2 hafta bist ve viop pazar kaybı can sıkıcı olmaya başladı.
Böyle devam etmesi halinde şahsen yatırımımı sonlandırırım. Şirketin mazotu hacim.
Holdingi sürüyolar yukarı, izleyelim nolacak.
NNF INFO'daki ağırlığını çok azaltmış. Hem de hacimler artmışken üstelik ISMEN'e yüklü giriş yaparlarken INFO'ya fena basmışlar.
NNF fonunu ve yöneticilerini genel olarak takdir etsem de INFO'daki hareketleri çok ama çok büyük şüphe uyandırıyor. Tek mağdur var INFO yatırımcısı. Patronun ve patronun fonunun oyuncağı haline geldi kağıt.
Düşüşte fon destek attı, şimdi büyük oranda kar almış ve daha hacimli olan İsmen’e geçmiş. Yeni bir düşüş olsa NNF yine hissenin arkasında durur. Bence NNF, İnfo için bir şans. Mesela 19 Mart sonrası bu hisse, NNF alımları olmasa yeni zirve nasıl yapacaktı. Sonra bölünmemiş fiyatla 8’lerden ortak satışı geldi ve hisse düşüşe geçti. Ortak 8’den hissesini satıyorsa ve MB başkanının değişmesi gibi majör bir olay varsa orada yatırımcıların durum değerlendirmesi yapması gerekiyordu. Sonra borsada hacim düşüşü ile hem İsmen hem İnfo fiyatları süründü. Ama NNF hep İnfo taşıdı. Aslında hacimlerde düzelme olana kadar taşımaması fon açısından bence daha doğru olurdu. Eleştirilecekse bence orası eleştirilir. Sonuçta NNF yönetimi İnfo’ya destek atıyor ama fona yatırım yapanlar böyle bir şeyi istemeyebilir.
https://twitter.com/ibrahimbalkisfi/...864948232?s=21
Bende olumlu goruyorum genel olarak hisse icin.hedefin fonlari nnf nin elindeki hisseleri de aldigina gore bizimkiler kaldi sanirim.ismen tarihi zirvesini asti gidiyor bu daha %10 asagida. Bari bizde satalim da gitsin onumu bekliyor ben anlamadim.yada bizim bilanco beklentimiz yanlis. Genel y. Giderinden gol atacaklar yine.baska birsey akla gelmiyor.
İsmenleri buna böldüm pişman etti gibi ya hayırlısı:)
Hadi artık sende yap hareketini gitmeyeni dövüyolar :)
Hacimlere oranla iskontolu hale gelmeye başladı,ismen de böyle idi hala da iskontolu ikisi de
Elini ters göster istediğin kadar bugün rekor gibi geliyor hacimler
Xtum 15 milyar an itibariyle, iskonto oranı yükseliyor her geçen gün
Hedef tavan üstüne tavan yapıyor .
Kardeşi ölü numarası yapıyor :)
İsmen gibi gitmemesinin tek nedeni patrona olan güvensizlik. Halbuki son çeyrekte 3 adet halka arz yaptı ve Hacimler de çok iyi. İsmen zirvesini %16 civarı geçmesine rağmen info hala bekleneni yapamadı.
Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsmen f/k 7
info f/k 10
ben patrona bir güvensizlik göremedim, nasıl bu kanaate vardınız
İsmen altında irili ufaklı 7 iştirak/bağlı ortaklık bulunduran holding benzeri bir yapı olduğu için düşük FK ile fiyatlanırdı. İnfo daha küçük olması ve bir kaç yıldır hızlı büyümesi nedeniyle daha yüksek bir FK dan işlem görmesi bekleniyor.
İnfo son dört bilançonun ikisinde (2020/12 ve 2021/6) sürpriz ve yüksek genel yönetim giderleri yazarak net karı törpülenmişti. Her iki bilançoda bir böyle süpriz yapan patrona da insanlar kuşkuyla bakabiliyor.
Neticede ismenden %40dan fazla primli işlem gören bir şirket olması sebebiyle piyasa bunları gözardı etmiş diyebiliriz.
Büyümeye yönelik güven duyuluyor
Bu topik çok sessiz.Yarın (bugün) start verilmeli, yılı 6 nin üzerinde kapatmalı. YTD.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese mutlu yıllar diliyorum ortaklar.. Kar tahmini yapan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırsa sevinirim.
Ben yılı 125mn üstü net karla kapatmasını bekliyorum.
Syg.
katakulli olmazsa 128 benden gelsin. attım belki tutar. herkese iyi yıllar.
yatırım tavsiyesi değildir.
Umarım diplerdeyizdir.
https://www.tradingview.com/x/OHhRs23J/
Ilginç olduğu kadar güzel bir haftalığı var . 5.11 üzerinde kaldığı sürece bu durumunu koruyabilir... Malsız çulsuz izliyorum..
Spek efendi ürkütmeden güzel güzel dökülenleri topluyorsun farkında değilim sanma :)
Güzel bilanço, hayırlı olsun.
Bilanco fena degil guzel ama hissenin tepkisi daha guzel.en azindan zararlarindan kurtuldu insanlar. Bu yil 200m kar bekliyorum artik borsada hacimlerin biraz yukselmesine ihtiyac var.
kimse kalmadı mı burda? hisse yükseliyor ses seda yok kimseden.
Kimse yazmayınca bende bıraktım hocam, yoksa aynı miktarda tutmaya devam.. ilk çeyrekte 3 tane halka arzıda patlattı şirket.. beklemedeyiz
bende bir miktar azaltmıştım ama tutmaya devam ediyorum. halka arzlar olumlu hacimlerde pek hareket olmasa da. ama bu yükseliş
bana faaliyetlerle ilgili gibi gelmedi. savaştan önce 6.3 liraydık. ismeni resmen ezerlerken yükseliyoruz. arkasından ne gelecek merak ediyorum.
yatırım tavsiyesi değildir.