o daire fiyatları % 50 düşecek başka yolu yok.
Printable View
o daire fiyatları % 50 düşecek başka yolu yok.
Aynen bu yazını not etmiştim.. Takdir ettim.. Bravo[emoji106]
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 baz civarı bekliyordum ama idare eder ,benjaminin ateşini alır geçici olarak sonra yine fişege devam ;)
25 gün önce 14.8 den anadolubankta baglamıştım...bakalım 10 gün kaldı,ne faiz verecekler.....
Ev fiyatlari 2 yil artmasa sende 2 yil yuzde 20 faiz alsan dedigin zaten olur.
Ama tl bazinda bu kadar dramatik dusus olmaz.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teb marifetli ne zaman 17.5 olacak hesabı açıp kapatalım???
Aynen.. Euro gevşek gitmeye devam edecek gibi görünüyor İtalya krizinden sonra.. Şunu da 1-2 sene içinde görebiliriz.. Dolarda genişleme.. Eğer bu olmaz ise 5-10 yıllık faiz dönemi başlıdı demektir.. İstedikleri kadar sabit kur benzeri, 90 lar benzeri bişi olsun yine de tutamıcaklar..
Seninle aynı görüşteyim.. Bence de olursa önce az bir düşüş olur sonra uzun süre yerinde kalarak(TL olarak) zarar ettirir.. Son 2 aydır enflasyon gerisinde gidiyor zaten.. Yani ekside konut..
Muhtemelen bu da olur..
Adamlar bu güne kadar ölümüne para topladılar.. 15 yıllık kibir var üzerlerinde.. İndirmez inatla beklerler.. Ama çok açıklanlar düşürmek zorunda kalır tabi..
Belli bir süre beklerler,batacak hali yok ya, mecbur indirecek...
Bugün 600 den satmadığı evin fiyatı aslında seneye 600 den satsa bugunun 510-520 binine denk gelecek.
Bugün bir milat arkadaşlar...
Devran sona erdi...
Saltanat bitti...
Seçimden sonra faizi indirmek istese tam harakiri olur. Bu yüzden mutlaka yuzde 50 dolar, yuzde 50 mevduatta kalacağım. Sağları solları belli olmaz. Eski güzel rüya günlerdeki gibi tekrar can suyu olmak adına çılgın işler yapılabilir. Bu nedenle doların da bir ucundan tutacağım.
İnşaatçılar batınca sıra bankalara gelecek..
MB Gösterge tahvil faizine henüz ulaşamadı ama az kalmış onuda 24 temmuzda kapatır...........Faizde artış trendi devam edecek mi? Bayram öncesi gösterge 20 lere çıkar mı?
Bankalar daha 300 puanı yansıtmamışken bugunku artışı hele hiç yansıtacaklarını sanmıyorum
Yarın Mb 0.50 indirse bankalar 2 puan indirmezse bende birşey bilmiyorum..
İnsanları zorla dolarcı yapacaklar bu gidişler
Devletin dövizi dizginlemek için öncelikle bankacılık sistemini sağlam bi düzene sokmaları lazım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=Sugosu82;2270369]Bankalar daha 300 puanı yansıtmamışken bugunku artışı hele hiç yansıtacaklarını sanmıyorum
Yarın Mb 0.50 indirse bankalar 2 puan indirmezse bende birşey bilmiyorum..
İnsanları zorla dolarcı yapacaklar bu gidişler
Devletin dövizi dizginlemek için öncelikle bankacılık sistemini sağlam bi düzene sokmaları lazım.
Maalesef devletin böyle bir niyeti yok ki!
Dalgalı kur rejimini kabul ediyorsan bunu da baştan kabul edersin.
Yapacağın 1,90 lardan beri her yükselişte manipüle etmek olur.
Eski başlıklara bakın.
2,65 lerdeyken üstü kabul edilemez deniyordu.
Neredeyse yuzde 100 prim yaptı ve hiç ses çıkmadı...
Bence gidecek daha baya yolu var.
Ve emin olun o da kanıksanır, kimsenin sesi çıkmaz.
YTD.
göreceksen gelecekler yalvaracaklar..
önce diyeceksinki sağ elim, sonra sol elim, ikisinide öpecekler..
yıllardır millete fahiş fiyattan rant satanlar er geç bedelini çığlıklar ata ata ödeyecek.
2 seçenek.
ya batacak, ya da fiyat düşürecek..
seçimden sonra cırrrlamar başlar, dernek başkanları çıkar konuşur, çok iyi gidiyoruz 4500 yıldır böyle bir satış görmedik..
eskiden telefon yoktu millet bilgiye ulaşamazdı yiyordu, şimdi herkes her bilgiye ulaşabiliyor..
eyyy milleti dolandıran inşaat lobisi..! yalvaracaksınız.. asla .. ama aslaa..
hayırlı batış lar..
ytd..
syg,
TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti bugüne kadar %16,50 üzerine çıkmamış. %19,50 önceki GLP oranı fiilen uygulanmamış görünüyor.
Siz gercekten inaniyor musunuz buna?
Adamlar zaten toprak sahibine yuzde veriyor. Insaati da krediyle yapiyor. Belki sadece isciligi cepten veriyordur. Bakti satilmiyor donup bankaya diyecek ki ben odeyemiyorum al evleri. Turkiyede kimse ozsermaye ile is yapmaz. Risk banka ustunde.
Mesele bankalar bunu cevirebilir mi? Yoksa onlar da donup merkeze yaslanir mi?
banka parasını kurtarmak için yok pahasına satar..
göreceksiniz yaşayacağız bunları..
ayrıca inşaatçılar ya batıp bankalara devredecek yada fiyat indirecekler..
yalvaracaklar diyorum ya, yalvaracaklar evlerini alalım diye.
ama aslaa. ve aslaaa.. stoğun 10da 1 ini bile satamayacaklar..
ytd.
syg,
Glp yi bırakın politika faizi 17.75 oldu..20 gün içinde mevduatın max19.0- 19 25 olması gerekir ..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
glp 20.25 iken
çok rahat %20 alınabilir.
ama hemen olmaz, biraz zamana ihtiyaç var..
ytd.
syg,
Vakıfbank Yesilkoy / 1M / 32 gün
17.75 teklif edildi.
Arı hesap günlük 16 ile devam edildi. 19 bekliyorum önümüzdeki hafta Salı Çarsamba.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my BLA-A09 using Tapatalk
ICBC Turkey yeni yabancı para transfer sistemi "Direkt Para Transferi"ni hayata geçirdi- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Müşteri odaklı yaklaşımıyla kaliteden ödün vermeksizin çok yönlü finansal hizmetler sunan, dünyanın en büyük bankası ICBC'nin Türkiye oluşumu ICBC Turkey yeni yabancı para transfer sistemi "Direkt Para Transferi"ni hayata geçirdi.
Direkt Para Transferi ile ICBC Turkey şubelerinde Çin'e yapılacak yabancı para transfer işlemleri hızlı, kolay ve her şey dahil 59 TL'ye gerçekleşiyor. Eğitime destek vermek amacıyla; Çin'de eğitim gören tüm öğrencilerin ve Türkiye'de eğitim gören Çinli öğrencilerin para transferlerinde ise yüzde 50 indirim uygulanıyor.
Türkiye'de Mayıs 2015 tarihinden bu yana hizmet veren ICBC Turkey müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam ediyor. ICBC Turkey, Çin'e yapılacak yabancı para transfer işlemlerini hızlı, kolay ve ekonomik olarak gerçekleştiren Direkt Para Transferi sistemini hayata geçirdi. ICBC Turkey şubelerinde saat 10.00'a kadar verilen talimatla; RMB, USD ve Euro para birimleri cinsinden gerçekleştirilen para transfer işlemleri alıcı bankaya bağlı olarak aynı gün valörlü olarak gerçekleşebiliyor. Saat 10.00'dan sonraki işlemlerde ise ertesi gün valörlü olarak gerçekleşebiliyor.
ICBC Turkey'in bireysel ve kurumsal müşterileri, ICBC Turkey şubelerinde Direkt Para Transferi ile Çin'e yapacakları para transferi işlemleri için ikinci bir hesap açılışı yapmadan her şey dahil 59 TL ödeyerek mevcut hesapları üzerinden para transferleri işlemlerini gerçekleştirebiliyor. ICBC Turkey, eğitime destek vermek amacıyla; Çin'de eğitim gören tüm öğrencilerin ve Türkiye'de eğitim gören Çinli öğrencilerin para transferlerinde yüzde 50 indirim uyguluyor.
Yabancı para transfer işlemlerinin hızlı, kolay ve ekonomik olması amacıyla hayata geçirilen Direkt Para Transferi ile Çin'e USD ve Euro'nun yanı sıra direkt RMB (Çin Yuan'ı) cinsinden para gönderme imkanı da sağlıyor.
Hiçbirşey yapamaz maalesef. Kanunlar o kadar esnek o kadar yuvarlak ve istismara açıkki... geçtiğimiz 2 yılda 300 bin lira alacağımı tahsil edemedim. 280 bin tl çek ( keşideci aynı zaman büyük bir ilçenin ticaret borsası başkanlığını yapıyor ve yine seçildi. Mevcut şirketini batırıp yeğeninin üzerinden iş yapmaya devam mal varlığıda oldukça iyi ama borçlarını ödememekte ısrarcı kanunlarda buna çanak tutuyor. Hiçbir şekilde sonuç alamadım. 2.si dükkan kiracım güya müteahhit bu da piyasayı dolandırıp gitti ceketini bile almadan herşeyini bırakıp dükkanı tahliye edene kadar 1 yıl geçti olan kiraya oldu bide üstüne avukat parası. Demek istediğim bu dönemde bankada olsa karşı taraf ödemiyorum dedi mi tahsilat yapılamıyor ( konunun dışına çıktığım için özür diliyorum kusura bakmayın ) sayg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Moody's 17 Türk Bankası'nın notunu düşürdü
https://www.moodys.com/research/Mood...ons--PR_384576
Merkez topa girdi ve her an yine topa girebilir demiştik , bugün herkez anlamıştır artık . Dolaresten bi süre uzak durmak lazımdı hala öyle.
Şimdi seçim sonrası konut kredi kampanyalı reis dampingli 0.98 bitecektir. Temmuz itibariyle konut satışları kesin gümler. Nakiti olup ihtiyaç sahibi olanlar için (2. Ev veya yatırım değil) Kasım -şubat arası iyi fırsatlar çıkabilir. Yatırım için konut alma devri haziran ayı itibariyle kapanmıştır bu ülkede, makro ekonomi için iyi gelişme. Birikimi olan (tabii kaldıysa) ezberden düşük faizle konuta gitmek yerine finansal enstrümanlara ve sistemin içine girecektir. Bu biraz rahatlama sağlar . Orta vadede bu kaynak kullanımı ile yatırımlar artar.
Tabii şöyle de bir durum var , Reis başkan olursa müteahhit tayfasını kurtarmak için faiz düşürün baskısı yaparsa dolar 5te alır soluğu. İşte o zaman 80-90lı yılların yüksek faiz-kur-enflasyon sarmalına gireriz. Enflasyonu bir daha 5-6 sene tek hane göremeyebiliriz ,umarım reis bu salaklığı yapmaz.
İlk hedef yapısal reformlarla iç üretimi arttırıp ithal dövizle ara malı girişini azaltıp hem cari açığı düşürüp hem de döviz-enflasyon korelasyonunu kırmak olmalıdır.
Bu kuruluşlar not düşüreceklerini ülkenin gerekli kurumları ile önceden paylaşıyorlar.
Demekki TCMB buna da önlem olsun diye beklentilerin üstünde artırdı faizi.
Şu daha da önemli:
Moody's ayrıca 6 Türk Bankası tarafından ihraç edilen ipotek teminatlı menkul kıymetlerin de not düşürme için izlemeye alındığını açıkladı.