burdan sonra kim neyi yada nereyi bekliyor,artık dibi yok bunun şelale oldu, bir beklentide yok artık,elinde olan yeniden uzuncu oldu
galiba......
Printable View
burdan sonra kim neyi yada nereyi bekliyor,artık dibi yok bunun şelale oldu, bir beklentide yok artık,elinde olan yeniden uzuncu oldu
galiba......
Bedelsiz verir heralde nakit çok kıymetli bu günlerde..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsiz verir heralde nakit çok kıymetli şu günlerde
Şirketin İstanbul'daki yatırımcı ilişkileri sorumlusu ile görüştüm.Bugün böyle bir kar açıkladıktan sonra borsadaki fiyatı takip edip etmediklerini sordum.Takip ettiklerini ve hiçbir anlam veremediklerini söylediler.Kar payının yıl sonuna kadar dağıtılacağını belirtti ilgili kişi.Ayrıca onların yapılan bu spekülatif hareketlerden dolayı şikayet edemediklerini ama bizim SPK'ya şikayet edebileceğimizi söyledi.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Patron adam ise aksam iyi bir haber gonderir
Tüm zamanların dolar bazında en düşük fiyatı galiba.
Çok yönlü sorunlar var, patronun değil ama birilerinin ortalığı karıştırdığını düşünüyorum.
Ancak şirketin yatırımcı ortakları lehine hareket etmediği de açık.
Yukarıda bir arkadaş yazmış, bilançoda gurup içi işlemleri ve diğer detayları iyi okumak lazım.
Hissede olanlara sabır, satıp kurtulduğuma çok memnunum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hepimize geçmiş olsun zararımız büyük. Sizce patron ve spek in amacı ne 4 ve altına indirmeyi test edebilirlermi. 6 seviyelerine gelip kaçma fırsatını verirmi..saygılar
Yani Efe bey 4 seviyesinin altına indirmek patrona da zarar yazacaksa en kötü senaryomuz 4 mü olur sizce,, allah yardımcımız olsun.
Nafi bey hissene sahip çık .
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
05.05.2016 da 4,29 TL. fiyattan 1.876.100 lot alım yapmış Nafi Güral. O günkü kurla 1,47 USD. a 1 lot hisse.
13.01.2017 de 0.00 TL. fiyattan 82.989 lot Yatırımcı Tazmin Merkezine virmanlamış.
Başka da bir alış satışı olmamış. Şu anda % 47,57 + % 26,53 hisselere sahip. Bu günkü kurla hisse 0,88 USD fiyatında.
Haziran 2009 dan bu yana, yani son 9,5 yılda iki defa gibi 0,88 USD fiyatlara inip dip yapmış. Ocak 2014 ve Eylül 2015 olması lazım.
Şimdi nasıl bir hikaye yazıyor belli değil. Bugün niye bu kadar düştü bilmiyoruz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bugünkü düdüs bilanço düşüş u olsa gerek beklentiyi karşılamadı sanırım bu hafta yönünü belli eder ama çok ucuzladigi kesin
Bunun ucuzu olmaz,bu çapsızın yönüde olmaz,alsat koy paranı cebine...fakir kudursun [emoji3]...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, kutpo Bist’in En gıcık kağıdıdır. Çünkü 5-6 yılda bir kağıdı dağıtırlar bu arada sattın sattın yoksa beklersin. Kağıt ucuz mu evet, temel sağlam mı evet, sermaye kadar kar ediyor mu evet ama Kutpo ya bunlar yetmez. Çünkü bilançolar da istikrar yoktur. Bir çeyrek zarar açıklar bir sonraki çeyrek kar uçar! Normalde bu kar iyi bir kardır ama öyle bir hareket yapıldı ki sanki firma batıyor! Patron işin içinde mi bence %1000 içinde çünkü bilançolarla oynayan o! Ben 10 yıldır Kutpo yatırımcısıyım. Ve biliyorum ki patron kimde ne kadar hisse var tek tek biliyor! O zaman biz de ona göre strateji geliştiriyoruz. Ve ben diyorum ki bu işe onlar benden çok para yatırdı ve bunu çıkarmak zorundalar! Mutlaka hareket yapacaklar! Toplayamıyorlar en önemli sorunları bu! Toplasalar farklı davranacaklar. Dikkat ediyorsanız tüm satışlar anında karışlanıyor. Yani aslında Cep to Cep operasyonu çekiyorlar. Alan satan aynı! Arada kek arıyorlar!
Bu aslında iyi çünkü para kazanma imkanı veriyor!
Tabii ki yatırım tavsiyesi falan yapacak durumda değilim benim ki kendi düşüncelerim
Piyasa değeri 192 milyon. Kasada ki nakit 240 milyon 5 tane porselen fabrika si 1 tane karton fabrikası 10 milyon luk arsa değerlendirme yapılmamış hali sermaye 39 milyon ytd
81 de 100 bin lot satış var..
2019 a kadar arttırmama hakkı var sanırım,bilgisi olan varsa yardımcı olabilir...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kafam dağılsın diye hanımla tv izliyorum dizi reklama girerken kütahya porselenin sunduğu dizi devam edecek dedi ..
Diyeceklerim bu kadar
Sayın sertol kutpo bataklığında 1 yılı geçkin bekliyoruz küçük yatırımcı oldukça az ve maliyetleride genelde 6-7 arasında, namı diyar insafsız gaddar açgözlü bu nafi nin insafına kaldık. Neden durduk yere acımasızcavurdu böyle nafi ne olacak halimiz. Bu bataktan Ne zaman kurtulabileceğiz, saygılar.
Brezilya dizilerini geçti burdaki oyunlar.
Geçen sene yıllıkta 32 milyon kara karşılık bu sene sadece 3. çeyrekte 33 milyon açıklayan hisseyi taban yaptırmak brezilya dizelerinde bile rastlanılmaz.
Ne teknik, ne temel ne de vicdan kaldırmaz bunu, böyle bir zihniyet borsamızda bir ilk herhalde.
Karı beğenmezsin olabilir, zarar yoksa verirsin %3-5 eksi ile ikinci gün bir o kadar daha verirsin, batmadı ya şirket.
Dün hıncımı 2 senedir kahve içtiğim kütahya kahve finacınından çıkardım, kalitesi batsın, milli porselenciymiş.
Defalarca yatırmıcı ilişkileriyle konuştuk, şikayetler ettik ama en ufak bir iyileşme olmadı, elimizden başka birşey gelmiyor.
Bu adamın kütahya da sevilmediğini açgözlülükle menfaatleri için yapamayacağı hiç bir şey olmadığını kardeşleri ile bile kanlı bıçaklı olduğunu iyi biliyoruz. Biz de böyle bir nursuzun şirketine güya yatırım yaptık ama adamda hiç insaf yok ve ticari ahlak anlayışı ise hiç yok. Zamanımızı ve paramızı pul etti.geçen sene bilanço bahanesi ile 9 da 7 ye, benim gibiler ucuz gördük ve girdik. Sene başında bilanço bahane edip 7 den 6 ya indirip operasyon yaptı burda sa bazı akıllılar girdi şimdi de buralara kadar taban yaptırttı yani hangi seviyeden girerseniz girin zarar ettirdi yatırımcısına ben anladım bu herif aç gözlü ruh hastası. Allah yardımcımız olsun..
Sn bawer ne deseniz haklısınız gerçekten.Şöyle bir durum var normal hayatta arkadaşlık yapamayacağınız karaktere sahip kişilerin patron olduğu hisseleri almayın.Birson söz söyleyeyim bu tiplemelerin hisseleri belli zaman aralıklarında prim yaparlar bunu unutmayın!!!! Yakında burdayım.
Bu düsus Oyak ve diğer yatırımın eseri patronla alakası yok bunlar üç kuruş karı gordumu satarlar bir nevi hisse de operasyon yapıldı tıpkı galip in yaptığı gibi eğer patron kendi satsaydı bugün de taban olurdu ve bunu yapacak hisse elinde mevcut. patron olsanız müdahale ederseniz bu gruba yarar patron gerekli gordumu alim yapıyor daha önceleri yapmıştı hatta fırat kalkanı harekatı baslamadan önce ve Mynet te ozamanlar yazıyordum 5 lerdeyken satmayin diye uyardım hatta geri gelir tekrar diye çoğu kişi sattı ama hisse inadına 8 lere kadar yükseldi ve cok iyi hatırlıyorum 8 üzerindeyken unutmayın düzeltme gelebilir dediğimde orda yorum yapanlar bana hakaret etti sonuç ortada hala ozamanlardan yatırım yapan varsa beni hatirlayacaktir hiç bir zaman ky tavandan satamaz ve taban dan alamaz bir hedef koyun kendinize o na göre alim satim yapın
Patronun haberi Yok diyorsunuz! Geriye doğru açıklanan bilançolara bakın o bilançoları da hissede operasyon yapanlar mı açıklıyor. Çeyrekler itibariyle kar zikzaklarını da onlar mı yapıyor. Patron geçen sene 1.000.000 lot satın aldı özel emirle sizce o gün mü aldı yoksa birileri onun için topladı mı? Kusura bakmayın ama Nafi Bey bu tahtaya spek falan sokmaz Bulaşanı ve bulaşmak isteyeni de acayip döver bakın geçmişteki işlemlere! Mesela niye bu dönem açıklamak için son gün olan 9 kasım ı bekledi? Düşünün!
Ben de Oyak marbaş ekürisi 600k alıp kağıttaki boşluğu aldılar diye sevinmiştim.
Bilanço sonrası acele satışları bana da arkadaşların dış kapının dış mandalı olduğunu düşündürttü.
Aslında çok daha düşük kütpo çeyrek karları için gazlama mı yapsaydık? :)
Artık gazlama zamanı
"Kar süper bu ortamda olağanüstü.
Cironun bir hayli aşağıda olması bazı satışlarının faturalanmasının 4. çeyreğe bırakıldığını düşündürüyor.
İhracatın az olması 3. çeyrekteki kur oynaklığı yüzünden müşterileri ile fiyatta anlaşamadıklarını, artık kur volatilitesi düştüğü için bu satışların hızla yerine geldiğini düşündürtüyor. :)"
Keşke bu tarz kendi yazdığı varsayımlara kuvvetle inanan bir insan olabilseydim...
Her sirketin inisleri ve cikislari olur bilanço hep iyi gelecek diye birşey yok 9 unda açıklamayıp ayin 1 de açılamadı Oyak ve marbas yine satacakti
olumsuzlukları fiyatladi hisse yine iyi dayandı karton fabrikasının uretimin durması kötü haber ama birde söyle bakmak gerekir karton fabrikasını satarsa işler degisir fabrikayı çürümeye terketmeyecegi kesin elbet satacaktir ama kime???
Merhabalar
Maalesef büyük zarar ile sattım. 2 yıla yakındır bir türlü istediğim fiyatlara gelemedi. Önümüzdeki süreçte iyi haberler gelirse birşeyler olur. Umarım öyle de olur. Bu arada f/k ve pd açısından benzer şirketler de var. Hatta daha ucuzları. Herkese bol kazançlar diliyorum. Kesinlikle ytd.
Şirketi iyi yönettiği kesin sürekli kar açıklayan bir şirket ama hisseye fazla yansımadı bunun tek sebebi temettü vermemesi dir temettü veren bir şirket olsa suan fiyati 10 üzerinde olurdu borsa aynı değerde pd dd olan şirketler de var dün borsaya giren bugün iflas eşiğine gelen şirketlerde mevcut. aile şirketi olması kötü porselen pazarının tamamı kutahya ve güral porselen de kalite denilince kutahya porselen gelir burda patronun yapması gereken ya temettü oranı yükseltmek , şirket hisselerini almak için fon ayırmak yada kurumsallaşma ya kendine ortak bulması gerekir . Hisseye yansıması icin