Bunu ben de duymuştum. Tüm ihaleler bu tek merkezden yürütülecek.
Printable View
Herkes ABD nin yaptırımı karşısında ertelenir bekliyor ama Rusyayı kimse görmüyor.
Kim kimle müttefik acaba.
İşine gelince canım cicim rusya
işine gelmeyince canım cicim abd
öperler , geçiniz o işi.
rusyadan vazgeçersen bu işin idlibi var, doğalgazı var.
herşyi ekonomiyle bağdaştıran insanlar var.
dün papazı yolla, bugün s400
ee bu işin sonu yokmu herşeye tamam mı diyelim :)
Belediye bakanligi guzelmis. Basina da Haseki ya da kaybederse Yildirim gecer. Belki Gokcek hani emekliye is seysinden.
İslemez o Bakanlik. Belediyelerin isleri durur. Belediye baskanlari, il teskilatlari isyan eder bizim ranti merkeze cektiler diye. 😀
İslemeyecegi konusunda ciddiyim. Yurutemezler. Zaten rant savasi cikar.
Kim ne derse desin merkez bankası ve kamu bankaları son 7-8 aydır bu işi iyi idare etti ediyorlar. Bu kurumlar 6 üstünde delicesine dolar sattı, şimdi anlamış olduk bu satışların sebebini. Çünkü dolar paraşütsüz düşecekmiş.
Her şeye rağmen dolarda yıllık getiri enflasyon üstünde olacaktır.
Geçmiş yıllar bu dayanağımın bariz göstergesidir.
Enflasyona %30 dense.
Yıla doların girişi 5.35 civarı.
5.70 prim yaklaşık %7.
Açıklanan %17 olsa 6.25 kapatır yılı.
%30 olarak hesaplanırsa 7tl üzerine atması gerekir.
Bu hesaplamalardan ziyade politik olaylar ve gerçekleştirilen pozitif-negatif müdahaleler artık önem arz ediyor.
Fed denilen bankanın sahipleri Rothschild ailesi ve Rockefeller ailerinin ve bu aileler altıncıdır. Fed merkez bankasında şuan 8500 ton altın var. Rusya ve Çin rekor düzeyde altın topluyor son aylarda. Artı Jim Rogers ve Marc Faber gibi büyük ağalarda altına geçtiler.
[QUOTE=turali;3508451]S-400 , Doğu Akdeniz vs ne olursa olsun Türkiye'ye para akacak mı diyorsunuz yani?[/QU
Evet !
Yağmur yağarken her yere düşer. Trend değişimleri böyledir... Piyasaların gözü görmez olur...ABD nin aylık 110 milyar dolar bütçe açığı ne kadar sürdürülebilir diye bir soru sorsam ? Zaten ülkemize gelen anormal dolar 2008 den sonra böyle olmuştu. Hatta 2016 darbe girişimi ile tepemizde uçan meclisi ve halkını bombalayan jetleri bile tınlamamıştı piyasalar. Ne zaman ABD 10 yıllıklar ve dolar endeksi arttı gelişmekte olan piyasalar göçtü. Yani Dışş güçler gelişmekte olan piyasalardan yana.
Bir müddet sonra ki uzak değil; sevgili halkımız elinde dolarları ile, onlar ise ülkenin nadide şirketlerinin hisseleri /fabrika/marka satın almaları ile kalır. Bu döngülerin ve sermaye transferlerinin ve zenginleşmelrinin maksadı budur.
Ben yılı 8 ile 9 TL arasında bir yerde bitereceğini düşünüyorum. S-400 ler bu yıl içinde gelecek yaptırımlar vesaire derken o rakam görülecektir diye düşünüyorum. Bu rakama erken seçim kararı dahil değil oda olursa 10 ile 12 arası bir yere oturur diye düşünüyorum.
Swaplarda oynama var gibi.
85 oldu. Bir ara 57 oldu. Şimdi de 75'e çıktı.
Ramazan bayramı tatili 10 gün uzatılmıştır. Doları 4.6 ya düşüremezsek bir 10 gün daha uzatılacaktır.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Atilla Yeşilada bir garip TL rallisi demiş.
Çokomelli onuda ters köşeye yatırmış.:)
https://www.paraanaliz.com/2019/ekon...rallisi-34684/
Butun ekonomistler ters kose oldu. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetiicilerimiz çok hünerli olunca onlar ne yapsın.
Günü kurtarma sanatında usta oldu her biri.
Ama yarınlar çok sıkıntılı çook.
Yeşilada...
Fakat, bizim siyasi gündem de pek parlak değil. YSK hergün bir öncekinden daha çelişkili ve tartışmaya yol açacak kararlar alarak hem Cumhur hem de Millet İttifakını kızdırmayı beceriyor. Size de yansıdı mı bilmiyorum ama Bayram sohbetlerinin has konusu İstanbul seçimi iptal edilir mi başlığı.
Belki de S-400 krizinde bir gelişme olmuştur? Hayır, Başkan Erdoğan Bayram mesajında bir kez daha Geri dönüş yok! diye kükrerken, AKPden iyi haber alan Hürriyet yazarı Hande Fırat şu ara başlığı atıyor:
ŞİMDİLİK GERİ ADIM YOK
Ankara kendisine yönelik S-400lerle ilgili girişimi psikolojik görüyor. Tüm bu nedenlerden dolayı S-400ler konusunda şimdilik geri adım yok, esneme yok. Yani Ankara pozisyonunu koruyor. S-400 lerin bataryaları olmasa bile bataryaların ön araç gerecinin bu ay Türkiye ye gelmesi bekleniyor.
Ons altın Rusya ile Çin liderleri görüşmesini mi fiyatlıyor böyle.
Bütün dünyanın gözü bu zirvede, ABD ye karşı ortak karar alınacak.
https://www.kitco.com/charts/livegold.html
Ekonomistlerin cok basarili argumanlara sahip olduklarini dusunmuyorum. Zaten turkiye piyasasinda tahminler yapmak cok zor ve risk aliyorlar. Cunku bizde dunyada uygulanmayan politikalar uygulaniyor ve kisa vadeli dusunuluyor
Daha 15 gun once dunya acisindan bir problem yokken bugun resesyon ciddi sekilde konusuyorlar. Abd 5 yilliklar 2 yilliklarin altina gelmek uzere. Bir de fed cikti, avusturalya ilk atesi yakti. Demek ki globalde sikintilar mevcut. Zaten petrol ve altin fiyatlari bunu gosteriyor
Global bir durgunlukta bizim olumlu ayrismamis diye bir sey olamaz.
Aslanların görüşmesi başlamış.
https://tr.euronews.com/2019/06/05/c...sim-can-dostum
Abi sana bir mesaj atacam. Tr piyasasi ile ilgili degil. Fikirlerini paylasirsan memnun olurum. Benim icin onemli ve karar vermem gerekiyor yakin zamanda.
Ben bu saatten sonra TL varlıklarında duramıyorum durmam. Kısada BİST bir ralliye başladı bir süre daha sürecek gibi.
Ama sıkıntı hem global, hem sosyal, hem ekonomik, hem siyasi, hemde güvenlik sorunu olunca (beka) haksızda sayılmam.
Fed yeni bir parasal genişlemeye giderse kağıt paraları tuvalette kullanır dünya.
Son 10 yıldır işin moku çıktı zira, bir tek sıvaması kaldı o olacak gibi.
Bu YouTube ya da ekran ekonomistleri tam anlamıyla zaman kaybı.. bu adamlar fon yönetiminden anlamaz..dertleri rating.. başka birşey beklenmez bunlardan..
Usdtry Ağustos 2018 den beri suni olarak baskılanıyor.. bu son ters dalganın ise yp zk hamlesinden itibaren başladığına dikkatinizi çekmek isterim 🙂
zerohedge†@zerohedge 23m23 minutes agoMore
75bps of rate cuts now priced by end of 2019. So if Fed "only" cuts twice it will be "implicit" tightening
İngiltere ziyaretinde ITV'ye konuşan ABD Başkanı, 'dünyadaki bir numaralı terörist ülke' diye söz ettiği İran'a yönelik askeri seçenek ihtimali sorulduğunda şu yanıtı verdi: Her zaman böyle bir şans var.
Çin merkez bankasının aşağıdaki açıklaması üzerine:
Zerohedge: Sığınaklara inme zamanı geldi beyler,
demiş.
Çin Merkez Bankası: Herkes sakin olsun endişeye mahal yok.
Deutsche Bank'tan şaşırtıcı karar: Venezuela'nın altınlarına el konuldu.
(sanırım el koyma işlemi DB ile Venezuella arasında yapılan altın-usd takasının itfasında Venezuella merkez bankasının takas ile aldığı doları geri verememesinden kaynaklanmış. Yani el konmadan ziyade bir nevi teminat bozma gibi olmuş.
İşte bu tür swap işlemlerinin riski de bu. İş temerrüde düştü mü yakıveririler teminatını.
Bu tür benzer işlemler yapan ülkeler ve merkez bankaları dikkat etmeli.
Bence de kamunun satışta olması mantıklı ama Mert Yılmaz itiraf edemiyor..
https://youtu.be/4dj_9IvU-qg
Hani benim gofretim nerde konuşmuş...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul seçimlerine ilişkin, "Hırsızlığın üstünü demokrasiyle örtmenin anlamı yoktur. Oylar çalınmıştır, millet iradesi çalınan oylarına kavuşacaktır." dedi.
bayramdan sonra üstüne 10-20 kuruş arası koymaz mı dolar yerli alıma geçer bence ne düşünüyosunuz bu konuda arkadaşlar.
Çin'de orta büyüklükte bir banka likidite krizine girmiş ve Çin tasarruf mevduatı sigorta fonuna devredilmiş.
Bu operasyon sırasında Çin'in en büyük bankalarından biri olan Bank of China'da etkilenmiş ve Çin merkez bankası bu bankaya ciddi miktarda likidite enjeksiyonu yapmak zorunda kalmış.
Millet te ne oluyor toprağım diye sorunca Çin merkez bankası da endişeye mahal yok , sakin olun dostlar demiş.
Ayrıca ticaret savaşları ve FED faiz indirimi gibi durumlara karşı da ciddi anlamda parasal gevşeme kapasitesinin olduğunu da eklemiş.
Zerohedge te : Sığınaklar girin demiş.
Altındaki yükselişte bu durumun da etkisinin olduğunu düşünüyorum. (Olay 22-24 Mayıs arası patlak vermiş, şimdi detayları medyaya yansıyor)
https://www.youtube.com/watch?v=kZvUvtDQzvY
hala fed yüzünden diyenlere
Londra desk derki 5.66_5.70 arası yoğun stoplar konulmuştu pazartesi öğlen. Dün ve bugün 2 tane kamu bankası londrada dolar satıp tl alıp tüm stopları ezdiler diyor. Bu arada 2 gün toplam 450 milyon usd işlem yapmış 2 banka
alıntı.
şaşırdık mı hayır. :) vatandaş fizikiye geçse o dolarları satamayacak.
buradaki en güzel soru:
Kamu bankaları neden dolar satıyor sürekli?
5.66-5.70 arasi stop patmamisa benzemiyor. O seviyelerin altina inmedi. Bi seyler oluyor ama kimse anlayamadi henuz. Hic bisey olmasa da biseyler kesin oluyor
Bu reale kim ne yapmış.
İnvestinge baktım resim doğru.https://pbs.twimg.com/media/D8TJWBEXUAAKUNN.jpg:large
Millet fiziki dolar alamayınca Londra'ya operasyon yapmış titreşimli ama Londra adamın ciğerini söker , demekki swap operasyonunda akillanmadilar .