sıraya göre sizde biliyorsunuz.
eğer aklınızda bir rakam varsa önceden belirlediğiniz madem. seans içi değil geceden veriniz emri. veya geçekleşene kadar iptal etme seçenekleri mevcut.
Printable View
ayrıca:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b09656828d.jpg
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yalnız geçmiş dönem karları toplam kaynaklara eklenmiş görünüyor. burayı anlayabilen var mı? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...07b846011b.jpg
buda benden,
son durum.
https://resmim.net/f/OAdfxK.jpg
1 Ocak - 30 Eylul 2018 Voip Zarari: 37.660.309 lira.
Allahin belasi zerzavatlar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sanırım riski minimize etmek adına bu pozisyonlar alınıyor.. yine de ara toplam artıda.
bu arada 31 Ekim vadeli USD ve bist 30 kısa pozisyonları karla kapatacaklar gibi. 2 iş günü kaldı bakalım...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f9a8ce70bc.jpg
başka hisse olsa 2 tavan garantisi vardı ama bu işyat :)
233,093,831.33 // 1.451400 yeni zirvemiz hayırlı olsun arkadaşlar kaldı geçen seneye 5 milyon yaparmı yapar geçer bile ama risksiz yatırım araçlarına oynamalı.
katılıyorum ama geçmişle ilgilenmek bize bişey katmaz.keşkeler ,ahlar, vahlar boş söz değerindedir ,bizler şimdiye ve geleceğe bakmalıyız diye düşünüyorum belki katılmaya bilirsiniz ama kaçırılan fırsatlar okadar çokki hepsine üzülmek insanı kanser yapar.boşverin kaçanı gideni elimizde ne varsa onla yetinelim derim.
Hisseyi alacak olanlar var ise eğer edebileceği kar potansiyelini görmek açısından bence yararı olabilir.Ah vah demiyoruz yönetimin embesilliği sadece ama 2019 için potansiyelin yüksek olduğu aşikar ayrıca diyelimki viob olmadan 60 milyon kar yazma potansiyeli olan bir kurum ve 0.36 kuruş temettü verme potansiyeli doğmaktadır eğer zarar etmeseydi.İşte bu potansiyeli bilmeyen yatırımcılara fikir verebilir.
o konuda haklısın ne diyebilirimki. ama üzülmemek lazım neticede her şirkette yanlış yatırımlar yapılması muhtemel kaçınılmaz bir iştir. düşünsenize dünyanın enbüyük şirketlerinin geçmişlerini ve şimdilerini araştırın bu şirketler ne badireler atlatmışlardır hiçmi zararına iş yapmadılar hiçmi çıkmaza girmediler bu piyasa kronolojisine aykırı bir durumdur.hep kar eden her yaptığı pürüzsüz olan bir şirket varmı sanmıyorum.
Ayrıca bunlar tekrar Tüpraş mı almış 141,85 maliyetli raporda gösteriyor hakikaten doğruysa embesillik.
Madem tüpraşa gireceksin neden elindekileri satıp zararına tekrar yukarıdan mallanıyorsun.
Bu mudur profesyonel yönetim ben daha iyi yöneteceğime eminim sayın kalvin işte demek istediğim bu yanlış yatırım demişsiniz bu kadar kolay yanlış yapılmaz tabiri caizse rüzgara karşı işenmez !
Tüpraş alınmış maliyet 141.85 şu anki fiyatı 126.60 bu nedir ?
Net karı törpülemek için elinden geleni yapıyor gibiler. Yılın son 2 ayı kalmış risksiz yatırımlara kaydırmak daha mantıklı değilmi portföyün büyük kısmını vela havle !
Sene başı portföy kabaca 210 m. Faizler ortalama %25 desek sene sonu portföy büyüklüğü 261.m olmadıkça boş yaptıkları oynamak sadece. para ile oynuyorlar ofisi kapasan parayı faize atsan daha fazla getirisi var. senelik kazanç %25 geçmediği sürece sene sonu azletmeleri gerekli yönetimi diye düşünmek bence en doğrusu.
ISYAT ilgili mevzuat hükümleri gereği maksimum %10 kar/zarar politikasıyla yönetilmektedir. kar payı dağıtım polikası parelelinde riski minimize eder. yıllık getirisi bu bağlamda mütevazıdır. burada öncelikli amaç sermayeyi korumak ve makul bir düzeyde artışı garanti altına almaktır. bu aslında hep tartışılmış bu platformda ama insan sabırsız olabiliyor işte yine de. fırsatların kaçtığı meselesine gelince: geçen yıl aselsan 47 çıkışı sonrası 30-34 bandında 6 ay civarı gezindi. 47 hareketinden önce Eylül-Ekim gibi ise 24-27 bandında hareket ediyordu. şimdi 1 yıl sonra yine aynı bantta hareket ediyor. bu dönemde al-sat yapabilenler güzel karlar elde ettiler. bir dönem ben de 0,70-2,00 aralığı ereğli aldım sattım. sadece elimde tutsam bile kat kat fazla kazanacakmışım ama işte bu bir tercih meselesi. burada olmakta bir tercih işte. daha önceleri de dile getirdiğim gibi ISYAT borsada uzun vade yatırım düşünenler için portföyünü profesyonelce yönetme imkanı sağlar, çünkü sermayenizi korur ve nakit akışı sağlar. burası önemli çünkü sermayenizin 2/3ünü erittiğinizde kendinizi çıkmazda buluveriyorsunuz. yine ütopik bir yazı oldu.[emoji4] neyse, kimi Mart ayında çıkar, kimi 5 yıl bekler. ama ISYAT iyidir iyi.[emoji847][emoji847]
saygılar.
Yahu bunların ikinci Tüpraş olayı bu. Sürekli Tüpraş alıp zararına satmak gibi bir affiniteleri var. Yahu madem aldın tut elinde madem tutmayacaksın niye alıyorsun? Amatör müsün sen zirveden alıp sürekli zararına satıyorsun?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
evet pek akıllıca hareket değil gibi gözüküyor ama neyse ki bist30 için aldıkları kısa pozisyonla zararı nötralize edebilecekler.. bu arada tupras bugün günü +%5,53le 131,700den kapattı[emoji23][emoji23]
ama şu da var ki tupras portföyün sadece 0,81ine tekabül ediyor. yani tupras 160lira olsa bile edecekleri kar 200bin civarı olacak. son bir ayda portföy değeri 4milyon lira civarı arttı. ve bunda da en büyük pay eurobondların..
Önemli olan yapılan amatörlük. Hiçbir şey bilmiyorsan al Petkim, ttrak ya da TSKB at köşeye Yükselince sat. Sürekli yüksekten Tüpraş alıp da zararına satmak ne demek? Neden zararına satıyorsun? Ya bekle ya da beklemeye tahammülün yoksa git paranı vadelide değerlendir. Tam komedi.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
arkadaşlar şu viop olayını çözemediniz gitti. viop zararı 37 milyon, bu zarar olmasaydı 55mil kar olacaktı diye bir mantık yok. viop neden yapılıyor? eldeki eurobond riskini azaltmak için. peki eurobond olmasa viop yaparlar mı? yapmazlar. demek ki eurobond ne kar getirmiş ona bakmak lazım. kur farkı geliri ne kadar? 44 milyon. viop zararı nedir? 37 milyon. topla ikisini senin kur farkı karın ortaya çıkar mı? 7 milyon kur farkından gelir elde edilmiş. Bence başarılı, o olsaydı bu olmasaydı diye düşünmek doğru değil.
çok güzel özetlemişsiniz sn Serkan74. daha önce burada önemli olanın ara toplam olduğunu ben de belirtmiştim.o da zaten 10milyon civarı artıda. önemli olan da bu. İsyat sonuçta her zaman riski minimize etme doğrultusunda hareket ediyor. ama insanların da sabrını ve kararlılığını test ediyor işte, olan bu[emoji4][emoji4]
Bu dediğiniz bana göre tamamı ile saçma bir yatırım stili o zaman şu şekilde yapsınlar aynı şey sayılır.
Hem short hem long açsınlar örneğin herhangi bir endeksde zararı minimize etsinler varmı böyle bir şey her halükarda kaybetmek var 2 seçenekte de hee açtığı viob kazançlı çıksaydı anlardım ama neticede net tutara bakarım. Bana şunu açıklayın viobda pozisyon açılmasaydı riski minimize etmemek için durum ne olurdu ? İşte önemli olan bu.
Eurobondu al sonra döviz düşer diye viopda shortu aç, Eurobondan kazan Short dan kaybet topla kazancı kaybı toplamda 7 yada bilemedin 10 m. kar et. Bumudur yatırım anlayışı ozaman madem riski sevmiyorlar yatır sene başında faize al sana kemiksiz 60 m kar. Emin olun azıcık akılları olsa 0.35 kuruş temettü almamız kaçınılmazdı bu yüzden bu embesil yönetimi kimse savunmasın bana riski minimize ediyorlar diye.
Bu yatırım şekli klasik bir sistemdir ve en yüksek getiriyi sağlar(dı) bu sene işler tersine döndü.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. Flameng,
Bu konuda, grubun cogunluguyla anlasamayacagimizi kabul etmemiz gerek maalesef.
Belki biraz da ellerindekini degerlendirmek adina, polyanna gibi davranmayi seciyorlar.
Dediginiz gibi sifir risk isteyen gider amerikanin 10 yilligini alir degil mi, sen onlarca farkli yerli sirketin bonosunu al riski kabullen.
Bir suru sirketin, bankanin tl usd bonosunu al ama eurobondlar icin shortladim de. Oldu canim...
Ben daha once de soyledim, ufak bir danisikli dovus var bence, isyatirim ve finans kurulusu arasinda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kesinlikle bir danışıklık var bencede liseden yeni mezunu getir şu hareketleri yapmaz.
sn Gkhn,
portföy yönetimi konusunda yönetim oldukça muhafazakar davranıyor. 90lı yıllardan bu yana bu çizgide hareket edilmiş ve bu anlayış değişecek gibi de değil. burada asıl üzerinde kafa yormamız gereken ise bence, iki hafta önce yaşanan fiyat hareketliliğidir. böylesi bir fiyat hareketliliğini hepimiz bekliyorduk belki de. sonuçta portföy değerinin her geçen gün arttığı günlerdi. ama hisse fiyatı hızla geri geldi. ben 0,83-0,84 kademesinde dinlenmeye çekilmesini bekliyordum, ama 0,79 kademesinde bile alım fırsatı sundu. bu hareketlerin elbet bir karar vericisi var. her kademede alışılmışın dışında bir hacmin oluşunu olabilirlik sınırları içinde değerlendirsek bile, 0,79 kademesinde tekrar alım fırsatı sunması bende biraz şaşkınlık yarattı açıkçası. ha 0,80 altında her kademede ağırlığımı arttırırım tabii, o başka. (%10 luk ani fiyat artışlarında portföyün 2/5 i çıkılabilir belki de. %10luk gelir vergisini de düşünürsek 1 yıldan fazla tutulan lotlar için net kar demek bu. 10 kuruş aşağıdan da geri alındığı düşünülürse inanılmaz bir fırsat olmuş oluyor. ama bu tür fısatlarda hisse fiyatının özellikle baskılanabileceğini de düşünüyorum. ) hisse fiyatı şu an 0,87-0,88 civarında olsa belki de hiç birimiz portföy yönetimini gündeme getirmeyi kayda değer bulmayacaktık. 2018 Mart ayından bu yana topluyorum ama ismen ile birlikte yıllardır takip ettiğim bir kağıttır isyat. 2016 yılında 1 lira altında ismen yatırımcılarının umutsuzca kağıdı terk ettiğini de bilirim. peki sonra ne oldu? kağıt 2 lira üstüne taşındı. vadeli mevduatta kalacağına burada kalsın para. gün gelir altında kalır getirisi, gün gelir üstünde. olur da bir gün birileri taşırsa kağıdı, o da piyango olur..
sn fLameng,
Aralık sonu portföy büyüklüğü beklentiniz Ekim sonu itibariyle neredeyse gerçekleşmiş gibi. dünkü portföy büyüklüğü 233 milyondu. gerçi bugün geri çekilme olmuş ama Kasım ve Aralık ayları da inşallah güzel geçer de hep birlikte güleriz..
Beklentim Kötünün en iyisi idi şu an için gerçekleşti.Malesef bu rakamları konuşmamamız gerekirdi ama bunuda şükür! diyelim.
Çünkü diyeceğim odur ki İşyat bir sanayi değil (nakit Cash) dolu olan bir yasal tefeci ve bu sene diğer senelere nazaran daha iyi net kar yapmasını beklerdim çünkü nakitin değeri geçen seneye göre kat be kat arttı,ve sizin elinizde bunca nakit var iken saçma sapan hareketler ile ki bana göre öyle başkası bu şekilde düşünmeyebilir iç ettiler güzelim seneyi.Tekrar diyorum bu yıl 70 milyona çıkabilirdi net karımız neyse fazla uzatmayalım dediğiniz gibi inş güzel geçer sayın nostromo hayırlı cumalar,bol kazançlar.
yeni zirve hayırlı olsun arkadaşlar : güncel veri: 233,624,438.68 // 1.454704 . bu veriye göre 90 - 95 krşlarda olması gerekiyor.bunu geçen senenin verisine göre uyarlayıp söylüyorum .temettüyü veri olarak 1,50 den - hisse fiyatı olarak 1,06 dan vermişti.şu haliyle 90-95 olması gerekir diye düşünüyor ve hızlı bir çıkış olacağı kanaatindeyim. ama bu yükseliş sene sonuna ve hatta temettüye sarkabilir eger veri bu şekil gider ve geçen seneyi devirirsek 1,10-1,15 bandına gelebilir. geçen seneyi hatırlayanlar varsa 12 aylık bilanço açıklandığında akşamı beklemiş ve bir tavan koymuştu,geçen senenin verisini geçersek bu sefer 2 tavan gelebilir bir anda, ve sonra temettüye kadarda 1,10-1,15 e çıkabilir. y.t.d.