Haftaya olumlu açıklamalar gelir yeşile döneriz herhalde, uzun zamandır bu şekilde işliyor borsa...
Printable View
https://i.resimyukle.xyz/28SCVc.jpg
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Derinlik veren arkadaş birde alan satanı verse çok seviniriz.
Günlük para girişi
https://i.resimyukle.xyz/SfTRbU.jpeg
Hep KY satmış resmen iyi dökmüşler. Herifler ucuz ucuz topladılar.
https://i.resimyukle.xyz/cOL2f3.jpeg
Kokuyu alanlar alım yapıyo.bu abd deki şirket varya çok değerli çook.ben en minimum haber geldiği günkü oranı bekliyorum.
çağrı fiyatı hesabı da düşüyor mu ? bugünler de katılacak mı hesaba ?
Bu konuda emin mısınız. Bilmediğimden soruyorum.Ayrıca o tarihte elinde olan geçen sürede al sat yapıtıysa ve son gün geldiğinde elinde kâğıt varsa bundan neden faydalanmasın....Şirketler temettü dağıttıklarında tarih geldiğinde elinde olan herkes bunda faydalanmıyormu.?
SPK madde 24 bu konuya bir aydınlık getirmediği için ‘adil fiyat’ maddesi geliyor. Ama bu grubun birleşimi ‘torba yasadan’ önce olduğu için SPK Madde 24 esas alınacak.
Madde 24 Ayrılma hakkını tanımlar. Ancak oranlar, ayrılma hakkı fiyatları ve kimlerin bundan yararlanacağı Genel Kurulca belirlenecek ve SPK onayına sunulacak.
Buna Genel Kurul karar verecek ve karar mantıken ‘o tarihten önce pay senedi sahibi olanları’ bağlayacak. İlerde bunun önüne geçmek için madde 24 e adil fiyat eklenecek. O da şöyle;
“Ayrılma haklarından kimin yararlanacağı konusunun önceki düzenlemede yeteri kadar belirli olmadığını ifade eden Keler, daha önce kıstas olarak kullanılan son 30 gün işlem fiyatı yerine yeni düzenlemeyle "adil fiyat" kavramının getirileceğini söyledi. Keler, adil fiyata SPK'nın karar vereceğini, ayrıca adil fiyatın, bu yöndeki kararların kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılacağını aktardı.”
Umarım anlatabilmişimdir.
Külcü ortaklar , herkese hayırlı akşamlar.....
Sagul Nasuh da "Adil fiyat" ayrilma hakkiyla ilgili degil, fiyatla ilgili.
Ayrica burda GK tamam iste, elinde hisse olani kapsiyor GK'da demek istiyor. Temettu gibi yani. Temettu tarihinde elinde hisse olan yararlanabiliyor. Bunlar yasa ile haberin ciktigi ilk tarihte elinde hisse olanlari kapsayacak seklinde yapmaya calisiyolar.
O tuzugu koymustum, bir daha bakayim. Iyice kafami karistirdi bu is.
Human seni sorduk, kusup kacti dediler.
-----------------------
Human dostum çok geçmiş olsun hoşgeldin.
Çok belirsizlik var bu birleşme, ayrılma hakkı mevzularında. Bir an evvel bir açıklama yapılır umarım.
Burda net bu tuzukte: https://www.hisse.net/topluluk/showt...08#post4101508
GK'da hisse olmasi yeterli, ilk haber tarihi diye birsey yok.Alıntı:
Ayrılma hakkının kullanımı
MADDE 9 – (1) Önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantılarına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcileri paylarını ortaklığa satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahiptir.
Ilk koydugunda hata var.
Burda da fiyati net: Ilk haberden onceki 30 gunun AORT'u.
Alıntı:
Ayrılma hakkı kullanım fiyatı
MADDE 10 – (1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların payları için ayrılma hakkı kullanım fiyatı, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasıdır
Kisacasi bugun alan gider GK'da 6.32'den okutur. GK da genelde Mart ayinda yapiliyor Sise'de. Millet birakmaz buranin altina.
---------------------------------
6,17 den biraz takviye yaptım ama 6,07 ye gelme ihtimali var.
Yabancı satıyorsa bir bildiği var veya düşünce alabilirler.
1 sodaya 1,50 şişe verirse iyi olur.
Bekleyip göreceğiz.
Cok gecmis olsun, birseyin yok demislerdi halbuki. Yaz bence, kimse kalmadi zaten.
O zaman alalım abi buradan dolduralım az daha nasılsa 6.32 garantiyse. Buradan Bi 100k döşesek 15 bin lira eder...
Bence biz bekleyelim de şu herifler bir açıklama yapsınlar KAP a
Arka sayfayi okursan uzun yazida o fiyatin nasil hesaplandigi belirtiliyor SPK tuzugunde. SPK'nin onayini gerektirmiyor bu human, matematiksel hesaplaniyor. Sirket karar aliyor, tuzuge gore belirlenmis kriterleri uygulayip kabul etmeyene yasalara gore taninmis hakki veriyor.
GK'da serh koydurulmasindan bahsediyoruz. Sonraki ayrilmadan, eslesmeden, degerlemeden falan filandan degil.
yinede yarın bir bakarım..bakalım işin aslı neymiş...değişen ne var....İncelemek lazım.