Şimdi gelelim Pegasus ile THYAO'ya. Bunların sermaye enjeksiyonuna ihtiyacı yok mu? Var diye düşünüyorum. Küresel trendden ayrışmak pek mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Özellikle THYAO'nun 2020 zararı çok yüksek.
Printable View
Şimdi gelelim Pegasus ile THYAO'ya. Bunların sermaye enjeksiyonuna ihtiyacı yok mu? Var diye düşünüyorum. Küresel trendden ayrışmak pek mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Özellikle THYAO'nun 2020 zararı çok yüksek.
Mahkeme süreci bir başlasın ve gidişata bakalım. Süreç çalkantılı olacak, bunu biliyoruz. HALKB'de mallanmak için henüz çok erken diye düşünüyorum.
1 Mayıs'a kalan süre azalmaya devam ediyor ve uzlaşma yönünde bir adım atılıp atılmadığından emin değiliz. Tabi bu tür işler kapalı kapılar ardından yürür genellikle ve hariciler olarak gelişmeleri 1. elden takip edemiyoruz maalesef (biz Aşkenazilerin meşhur bir deyimi vardır: Kendi ahırındaki eşek yabancı evdeki alimden çok bilir.)
HALKB'de mallanmak için çok erken diye düşünüyorum ama dedelerimin şu atasözü de aklımdan çıkmıyor: Çok düşünen Kudüs'e varamaz.
Neyse, ne yaparsak yapalım sonunda işimiz yine Allah'a kalıyor. "Allah çeneye göre sakal verir" derler. Borsada neyi hak ediyorsak başımıza o gelecek demektir, bundan kaçış yok. Hissenin gidişatı ile alakalı kararı tahtadaki "hakim güçler" verecek, bizler sadece birer piyonuz.
HALKB'de bugünkü düşüşün sınırlı olmasının nedeni basit. Şu anda GARAN İSCTR AKBNK'ta ciddi yabancı satışları var. Yabancı bir fon mal boşaltıyor. Son 3 ayda dolar bazında %50 gibi kâr elde ettiler bu kağıtlarda ve şimdi de maldan çıkıyorlar. HALKB'de yabancıların satacak malı olmadığı için daha doğrusu satmak isteyen yabancı HALKB'deki malını çoktan boşalttığı için bu kağıttaki düşüş sınırlı oldu. Banka kağıtlarında yabancı satışı olmayan tek kağıt HALKB'dir. Olay budur.
Benimki bir tahminden ibarettir. Geleceği hiç kimse önceden %100 doğru olarak öngöremez, sonuç olarak da bir tahminde bulunmak zorundayız, öyle değil mi? Herkes istediği beklentiye girme hakkına sahiptir, kimi yön aşağı der ve hissenin 3 tl ye düşmesini bekler kimi de yukarıda 30 tl yi. Farklı beklentiler olmasaydı zaten ne borsa olurdu ne de piyasa.
Değerli Abim öncelikle saygılar bir dönem yazılarınıza ara verdiniz özlettiniz, değerleme ve temel analizleriniz iyi bir eğitim oluyor bize. Zira 13 lerden girdiğimiz halkbank da sayenizde iyiki girmişiz zamanla al satlar ve özellikle kademeli işlemlerle ve alışlarımızı daha çok en diplerinde yaptığım için geçtiğimiz 10 yıldır sürekli düzenli para kazandık portföydeki 10 kağıttan biri mutlaka halkbnk oldu ve halen alımlarımız devam ediyor 40/50 kademeyi bulunca narj alım satım hiç yanıltmıyor. Bu süreçte hiç zararda mal asla vernedim. Umarım 50 tl lere geldiğinde de elimizde malımızın %50 si kalır da zengin eder bizi, saygılar takipteyiz yazılarınızı
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağolasın karcal, bu hisseyi trade ederek elde ettiğin kazançların devamını diliyorum. Bu arada Halk Bankası 19 gün sonra 11 Şubat itibariyle yuvarlak 500 milyon tl ekstra kazanç yazacak. Bunun nedeni, 11 Şubat'ta itfası olacak olan 500 milyon dolarlık eurotahviline dolar kuru 8.5 tl üzerinden bilançoda kontincensi babında karşılık ayrılmış olmasıdır. Dolar kuru 7.5 tl nin de altında seyrediyor ve yüksek ihtimalle 11 Şubat geldiğinde bu seviyelerden dolar alınıp itfa yapılacak ve aradaki 1 tl den fazla kur farkı yani toplamda 500 milyon tl gibi bir meblağ bilançoya artı olarak yansıyacaktır. Tabii bu meblağ bankanın olağan bankacılık hizmetlerinden ve iştiraklerinden elde edeceği normal kâra "kur farkı" olarak ilave edilecek. Bilginize.
11 Şubattaki itfa yapıldıktan sonra zaten geriye bankanın son eurotahvili kalıyor, o da 13 Temmuzda itfası olacak olan %5.125 yıllık getirili 500 milyon dolarlık eurobond. Her 2 eurobond da şu anda 100 üzerinden 99.6'dan işlem görüyor yani ful değerden. Hisse ile ayrı gezegenlerdeler. Ful değerden işlem görmenin hisse senedi açısından eşdeğeri defter değerine eşit seviyeden işlem görmektir. 2020 sonu itibariyle defter değeri 44 milyar tl olacağına göre hisse başına DD 44 : 2.48 = 18 tl dir. Eurobondların ful değerden işlem görüyor olması hisse senedinin 18 tl den işlem görüyor olması ile eşdeğerlidir. TH
Tüm bu bilgi ve detayları sağladığınız için teşekkür ederim, boş hamasetler yerine ispatı ile verilen objektif bilgileri çok önemsemekteyim. Elbette bist özelinde her zaman makul öngörülen durumların gerçekleşmemesi durumundan dolayı kaybedenler sizi eleştiriyor zannedersem ama kim olur ise olsun hakaretleri hiç makul karşılamıyorum, siz de kulak asmayınız sayın TH. Ve dava konusunda ABD den yeni yönetim adına umutlu bakıyorum, çıkmaza sokmak abd ye de bir yarar getirmeyeceğini düşünüyorum Saygılar
Eyvallah karcal. Evet, maalesef HALKB sahipsiz kaldı. BoA gibi robotların, al-satçıların, şortçuların ve çok kısa vade momentum treyderlerinin insiyatifi ile hareket ediyor. Ayrıca bir kamu kağıdı olması ve piyasa koşullarına uyumlu şekilde profesyonelce yönetilmemesi yüzünden bu hisseye bir yatırım aracı olarak bakan da pek yok. Bunun üzerine bir de ABD'deki yargılama süreci eklendiğinde durum daha da olumsuz bir hal alıyor.
Bir gelişmenin olumluya dönmesi için genellikle ve de öncelikle en kötü haline düşmesi gerekir. İşte tam burada şu soruyu sormamız gerekiyor: Bu hissede "en kötüsü" halihazırda görüldü mü acaba? Kimi evet görüldü diyecek, kimi de hayır henüz görülmedi diyecek. Çoğunluk hangisi ise o grubun beklentisinin tersini uygulamak icap eder Peter'in bürokrasi kanunu gereğince.
Şöyle bir risk var hem de büyük bir risk. Banka yönetiminin stratejik bir hatasından veya yetersizliğinden kaynaklı bir riskten bahsediyorum (şahsi görüşümdür). Bana göre bu iş asla mahkeme sürecine gelmemeliydi, makul bir mali ceza ile çok önceden halledilmeliydi. Bu tür düzinelerce emsalin olduğundan dem vurmuştum ki bu doğrudur. "Bana atfedilen suçu ne kabul ediyorum ne de inkar" denilerek bu dosya çoktan kapatılmalıydı ama maalesef yapılmadı.
Eğer olur da duruşmalı mahkeme süreci start alırsa bahsettiğim bu risk devreye girecek. Ne idüğü belirsiz, söz konusu davanın detaylarıyla alakalı bilgisi olmayan ve de savcı tarafından manipülasyona açık 12 tane jüri üyesi bankanın geleceği ile alakalı çok önemli bir karar verecek. Demografik yapıyı dikkate alırsak 5 tane beyaz, 3 tane siyahi, 2 tane latino, 2 tane de asya kökenli adam veya kadın olacak bu jüri. Banka ile alakalı çok önemli bir kararı bunlara emanet etmek bence akıllıca değil.
Eğer uzlaşma olmazsa ve mahkeme süreci işlerse ilgili ABD kanunu gereğince mahkemeden bir karar çıkacak demektir. Söz konusu yasal mevzuat maalesef çok aşırıya kaçabilir, makuliyetten uzaklaşabilir. Ne de olsa hakim kanun ne diyorsa onu uygulayacak. Öte yandan uzlaşmalarda bir al-ver süreci yaşanıyor, makuliyet her zaman ön planda kalıyor. Mahkeme süreci işlerse orada hakimin vereceği karar bankanın oldukça aleyhine olabilir. Çünkü ilgili ABD yasası olası bir mali ceza için banka ile alakalı herhangi bir kriterden bahsetmiyor, tam tersine yasaya aykırı yapıldığı iddia edilen meblağın ?? katı kadar bir mali ceza öngörüyor. İşte yukarıda bahsettiğim risk budur.
Bana 1 ay müsaade. En başta Katar ve Dubai olmak üzere körfez ülkelerinde yapacak işlerim var. Kısmetse Şubat sonunda görüşürüz. Herkese bol kazançlar. TH
EUPHORIA= ÇILGINLIK
https://cms.zerohedge.com/s3/files/i...?itok=vskaXR_g
Şortçular 2013-2020 arası yaklaşık 7 yıldır GME adlı şirketin anasını belledi, hisse de düştükçe düştü ve 60 dolardan 1 dolara indi, sonra da hissedeki şortçuların kıçındaki donu alacak bir operasyon için düğmeye basıldı ve kağıt birkaç ayda 1 dolardan 80 dolara roketledi, aşağıda işte tarihteki en büyük şortçu batırma operasyonun grafiğini görüyorsunuz, dilerim bunun benzerini HALKB tahtasındaki şortçuları batırmak için sahneye koyar birileri.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/i...?itok=nt3WBwn8
TREND tahvilerle bir alaka kurmak dogru degil. Iflas durumunda varlik dagitimi su sekilde gerceklesiyor:
Creditors (Banks)
Secured Bondholders
Unsecured Bondholders
Employees, Taxes, Government Fees
Shareholders
Tahvili alanin parasi garantili neredeyse.
Ekim 2020 tarihli bu yaziyi dikkatli okumani tavsiye ederim: https://www.nytimes.com/2020/10/29/u...-halkbank.html
NAND bir opsiyon degil. Uzun suredir yazdigim hukuk kitaplari icin emsal yaratilacak tezi gerceklesecek gorunuyor. Surada iyi bir ipucu var:
Alıntı:
The prosecutors said they were prepared to allow the bank to avoid indictment if it agreed to pay a heavy fine, reform its operations and make a series of admissions about its conduct, the people who were briefed said.
But the bank’s lawyers argued that Halkbank and its executives had done nothing wrong, that they had been deceived by Mr. Zarrab, and that his testimony was untrue. They said the bank would not make the required admissions.
Ama asil nokta burasi:
Alıntı:
In 2018, Mr. Mnuchin reached out about the scale of a potential fine to Jeff Sessions, the attorney general at the time. Justice Department officials then asked Southern District prosecutors whether the size of the fine they were demanding was negotiable, one lawyer involved in the effort said. The response was affirmative: The amount was less important than securing an admission of wrongdoing.
“We need an admission of liability” was the message the Manhattan prosecutors sent back to Washington, according to two lawyers involved in the matter.
Bankanin sucunu kabul etmesi gerekiyor. Yani hukuk sistemlerinde emsal yaratilmis oluyor. Bu yuzden jurili davada da cikacak bu. Anlasmaya gidilirse de banka suclu oldugunu kabul etmek zorunda. Savcilar yazida acikcasi cezanin miktari onemli degil, "SUCUNU KABUL ETMEK ZORUNDA" demisler.
Simdi asil soru burda: ABD hukuk sisteminde "Kara Para" aklamaktan suclu bulunmus bankaya ileride herhangi bir kurumsal yatirimci gelir mi?
Uzlasma herhangi bir zamanda olabilir, buna jurili durusmalar ve sonrasi da dahil. Yanliz juriye gidip kirli camasirlar ortaya sacilirsa uzlasmanin ne anlami olur bilemiyorum. Ama aslinda herseyi gorduk, bu da olabilir ufak bir ihtimal.Alıntı:
Originally Posted by acemi_yatırımcı
12 Şubat 2021 savcılık ara duruşma öncesi son yazışmayı mahkemeye sundu
bu son yazışma içeriğine göre
bankanın savunmasını yapan Av. Robert Cary son ara duruşma öncesi 19 Şubat 2021 de mahkemeye bankanın son savunma yazısını sunacak
jurili dava öncesi önem taşıyan iki tarih 19 Şubat 2021 son savunma yazısı ve 15 Mart 2021 son ara duruşma
bu tarihlerde uzlaşma yönünde bir adım atılıp atılmayacağını takip etmeliyiz
15 mart 2021 dahil uzlaşma gerçekleşmezse o zaman jurili davaya yoğunlaşmalıyız
son ara duruşmada bu yönde adımlar gelmez ise
halkbank yatırımcılarının da yapması gereken bazı hususlar oluşacak şayet jurili dava kesin olarak başlarsa.
bu konu da burada detaylı paylaşımlar yaparız
ilk dava ile Sayın Hakan Atilla bey'in yargılandığı ve karara bağlanarak sonuçlanan dava da bazı hususlar dikkatimi çekti özellikle karar aşamasında
bunları akşam fırsat bulursam burada paylaşırım
Benim %3-5-15 kar/zarar ile isim yok. Uzlasma cikacaksa cikacak. Ama sahsen juriye kadar birsey olmazsa tasimam bosaltirim. Sade banka ile ilgili degil, ben havacilardan cok sattim ulkeden cikarma stratejim cervevesinde. Hisseyi uzun sure tasiyanlar tasimali kanaatimce.
Hisseye cok fazla insan bindi ucuz diye. Bu insanlardan nasil kurtulunabilir bilemiyorum ama iki senaryo tahmin ediyorum:
1) Birileri senelerdir mal toplamissa asagi basilip o agirliktan kurtulunur (ayi tuzagi).
2) Kimse mal toplamamissa uzlasi haberi beklenir
Sayın agha direk yatırımcı ilişkiler birimini aramış o yüzden oradaki arkadaşın bu konuda çok bir bilgisi olacağını sanmıyorum oda büyük bir ihtimal genel haber kaynakları gibi duruşmanın 1 Mart da başlayacağını sandığı için bu bilgiyi vermiştir.
bu olaya bankanın hukuk birimi hummalı bir çalışma ile bakıyor. oraya ulaşıp bilgi alsa daha sağlıklı olurdu hemde yanılmamış olurdu.
benim şahsi düşüncem de
bu hisse de düşünüldüğü kadar ky yok . bekledikleri başka bir şey değilse her türlü ilizyona müsait . tesadüf değil vakbn ve halktaki baskı
her şey açık açık yazılamıyor
bir gün ne demek istediklerim daha iyi anlaşılacaktır.
özellikle tahtada ky ağırlıklı gösterilmek adına işyatırıma dahi virman lotlar gidiyor yani orada birikiyor bir kısmı :)
ilizyona start verildiğin de bu tahtada ky nin ne kadar az olduğu daha net anlaşılacak
Katar Dışişleri Bakanı, İran ile ABD arasında ara buluculuk için Tahran'da
- İran ve ABD arasında ara buluculuk için başkent Tahran'a gelen Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Zarif ile Al Sani, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Al Sani, 10 Şubat'ta yaptığı açıklamada, bölgedeki tansiyonu düşürme çabaları çerçevesinde ABD ve İran ile temaslarının devam ettiğini belirtmişti. Katar'ın, nükleer anlaşmaya geri dönülmesi için siyasi ve diplomatik süreci destekleyerek gerilimi azaltmaya çalıştığını kaydeden Al Sani, bunun tüm ülkelerin uluslararası çabalarının bir parçası olduğunu söylemişti.
17:40
Yaptırımların kalkması anlaşma şartlarına geri dönülmesi bizim açımızdan da önemli
Banka acisindan pek onemi yok, mahkemeye dustu cunku. NYT yazisi net ayrica. Suclulugunu kabul edecek, baska yolu yok.
Tahtayi ben cok uzun suredir takip ediyorum. Tahtanin tamami KY'de. Guzel haber olursa piyasa gelir, gereken primi yaptirir. Ky zaten bir calkalamada dokulur.
Ulan endeks 850 puan iken 5,25 idi. 1550 puandayız 5,25 böyle bir şey yok. Ha gerçi diyeceksiniz ki 700 puanken 14-15'di ona bakarsan. Sen de haklısın ne diyeyim. Akıl sır almıyor vallahi.
Evet nihayet bir tavan gördük ve bekleyişimiz devam ediyor Sağlık sıhat oldukça İnşallah beklemek sabır meyvesini verecektir
https://www.clearygottlieb.com/-/med...-court-pdf.pdf
Burda cok guzel bir dokuman var temyizdeki FSIA ile ilgili.
-----Alıntı:
Takeaways
As the Halkbank Court acknowledgedin a footnote, “not all Circuits agree” on whetherand under what circumstances U.S. courts can exercise criminal jurisdiction over foreign sovereign entities—and the Second Circuit may now have a chance to weigh in.
The Sixth Circuit has held that the FSIA“grants immunity to foreign sovereigns from criminal prosecution, absent an international agreement stating otherwise.” In contrast to the Sixth Circuit,but consistent with the SDNY in Halkbank,the Tenth, Eleventh,and D.C. Circuits have held that the FSIA does not precludejurisdiction over foreign sovereign entities in criminal cases.
6. temyiz mahkemesi lehe karar vermis daha once. Ama 10, 11 ve DC temyiz mahkemeleri aleyhe karar vermis, kriminal davalarda kullanilamaz demis.
Alıntı:
The U.S. government has only rarely sought to pursue criminal charges against foreign sovereign entities such as SOEs, and such cases are often resolved without expressly reaching the question of the sovereign entity’s potential immunity from criminal liability. Criminal charges have never been brought against a foreign state itself.
Emsal yaratiliyor senelerdir dedigimiz gibi. Ilk defa kriminal dava aciliyor bir devlet kurumuna karsi ve temyiz mahkemesi davayi dusurmezse hukuk sistemlerinde emsali de yaratilmis oluyor.Alıntı:
The Halkbank decision adds to the U.S. government’s arsenal. In addition to exerting diplomatic pressure or imposing sanctions, the U.S. government can now draw upon this decision, and the growing chorus it ****s, to institute (or threaten) criminal process against SOEs and other foreign sovereign entities
Neyse oteki tarafta kavga etmenin alemi yok. Dogruyu yazmakla ne ugrasalim. Millet gazlasin dursun. Daha rahat bosaltayim mallarimi. Muahahahaha.
686
10/26/2020
DECISION & ORDER as to Turkiye Halk Bankasi A.S. denying 680 LETTER MOTION addressed to Judge Richard M. Berman from Robert M. Cary dated October 9, 2020 re: Vacate pending deadlines or stay case during appeal filed by Turkiye Hal k Bankasi A.S., as to Turkiye Halk Bankasi A.S. For the reasons stated above, Halkbanks motion [Dck. # 680] is respectfully denied. The revised trial schedule is as follows: 1.Trial will commence on Monday, May 3, 2021 (rather than March 1, 2021). J ury selectionwill begin on Thursday, April 29, 2021 at 9:00 a.m; 2.Motions in limine, jo int proposed jury charges, ****t proposed voir dire, jo int proposedverdict sheet, jo int list of names and places (currently due on December 14, 2020) will bedue on Friday, February 12, 2021 at noon. Responses to motions in limine (currently dueon December 21, 2020) will be due on Friday, February 19, 2021 at noon; 3.The final pretrial conference (currently scheduled for January 14, 2021) will be held onMonda y, March 15, 2021 at 11:00 a.m. (Motions due by 2/12/2021., Responses due by 2/19/2021, Jury Selection set for 4/29/2021 at 09:00AM before Judge Richard M. Berman., Jury Trial set for 5/3/2021 at 09:00 AM before Judge Richard M. Berman., Pretrial Conference set for 3/15/2021 at 11:00 AM before Judge Richard M. Berman.), Motions terminated as to Turkiye Halk Bankasi A.S.: 680 LETTER MOTION addressed to Judge Richard M. Berman from Robert M. Cary dated October 9, 2020 re: Vacate pending deadlines or stay case during appeal. filed by Turkiye Halk Bankasi A.S. (Signed by Judge Richard M. Berman on 10/26/2020)
26 Ekim 2020 tarihinde bankanin FSIA basvurusunu reddederken Berman, "2nd Circuit karar versin artik" demis. Yani Temyiz Mahkemesinin bu maddeden yapilan basvuruyu kabul edecegini bilerek juri tarihini 1 Mart 2020'de 3 Mayis 2020'ye cekmis.
Niye tarih degistirildi diye dusunuyorduk, sebebi de buymus. Bence jurili durusma 3 Mayis'ta baslayacak planlandigi gibi.